מנסיון עבר הדג הזה לא משהו וברוב התבשילים שהוא מוכנס... הוא פשוט מקלקל אותם. משהו ביובש שלו, בצבע האפרפר ובמרקם שהולך ומתקשה ככל שהבישול מתארך.
מה לעשות ולא בורכתי במשפחה שחובבת סטייקים מדממים ובוודאי שלא דגים חיים וצריך לעשות משהו עם השפע שנתברכנו בו.
בראש מתגלגל לי כבר זמן מה מתכון שחשבתי שיעבוד - צריך שילוב של טעמים עזים שישתלבו עם טעמו האפייני של הדג, מעט שמן ארומטי (שמן הזית של ארני) וטיבול גס ועוקצני שיסגור את הכל.
את הפילה הקפוא הפשרתי בתוך מסננת - נקודה מאוד חשובה: הקפאתם? אם כן בהפשרה יש להפשיר בתוך מסננת ולא חלילה בשקית או בצלחת. הדג ששוחה במיצים של עצמו יחמיץ והדג הזה עתיר דם, מה זה עתיר? דמיינו אינפוזיה עם סנפירים ושרירים.
אם כך, מפשירים במסננת מעל קערה.
חותכים בניצב לסיבי השריר פרוסות בעובי 1 ס"מ
טובלים ועוטפים בשמן זית
נותנים לשמן להספג קצת ובנתיים מכינים תערובת של:
1. מלח גס
2. פלפל שחור גרוס גס
3. שום יבש גרוס גס
4. גרגרי כוסברה כתושים.... כן, נכון, גס.
מחממים מחבת עם תחתית עבה עם מעט שמן קנולה
ובנתיים מצפים כל נתח דג בתערובת
כשהמחבת חם מאוד מניחים את הנתחים עד השחמה והופכים.
אני הגשתי עם סלט עגבניות ולימון, צ'יפס ביתי ופלפלים חריפים כבושים... הבנות ליקקו את הצלחות.
אז נכון, יש רבים שאוהבים לאכל את הדג הזה חי, עם רוטב סויה איכותי או שמן זית ולימון. אבל הנה הכנה מעט שונה ופיקנטית

הנה תמונות של לפני, תוך כדי ואחרי.