שלום לכולם... אני מג'רג'ר מתחיל קניתי חכה לייט משקלים 10-40 רולר של דייאווה 2500 וחוט בד 18MM 20 LB
אני צריך למלא את הרולר ואני לא יודע אייך שמעתי שחוט בד ב2-3 שכבות ראשונות על השפולה מתחלק בעת משיכה של דג ולא ניתפס לכן צריך לשים קודם שכבה של חוט ניילון .
שתיי שאלות1) האם זה נכון 2)מישו יכול לתת לי מדריך מלא בנוגע למילוי
תודה...
קודם כל תודה על העזרה וסליחה על כל החפירות פשוט אני לא יכול ללכת לדוג עקב גבס ביד אז בינתיים אוסף מידע כמה שאפשר..
השאלה היא אייך אני ממלא אותו אחרי ששמתי שכבה ראשונה עם ניילון או איזו אייך ממלאים את כל הרולר האם זו עבודה לשניי אנשיים או אפשר אחד האם צריך ניגודיות חזקה או חלשה ?
עריכה אחרונה: אוגוסט 14, 2011, 14:49:10 PM על ידי שי בגדדי20
מה המצב גבר שמח לשמוע שגם אתה נדבקת במחלה (מהדג הראשון היא תלך ותחמיר) אז ככה חובה לשים חוט ניילון מתחת לחוט בד כמו שאמרת\שמעת החוט יחליק על השפולה ניתן לדוג בצורה כזאת אבל לא מומלץ כל כמה זריקות החוט פשוט קופץ ולך תתחיל לסדר אותו שיש אקשן במיים בקשר למילוי השפולה תלוי איזה גודל הגליל שקנית בכל מקרה אין לך צורך ביותר מ100-120 מטר חוט בד אני מתחיל את המילוי של השפולה בחוט ניילון לפי העין קושר את החוטים וממלא טיפונת לפני הסוף שים לב שגם יותר מידי חוט לא בריא (קופץ מהשפולה) עכשיו אם אתה לא מנוסה במילוי של רולר יש את הדרך הזאת קצת יותר ארוכה אבל בטוחה אני משתמש בשני שפולות לצורך העניין קודם כל מגלגל את החוט בד על הרולר ואז מוסיף את הניילון כמה שצריך עכשיו לוקח את השפולה השנייה שים לב שכאן אנחנו קודם כל קושרים את החוט ניילון שמילאנו על השפולה הראשונה ובעצם הופכים את הפעולה ככה יוצא מצב שהניילון מלמטה והחוט בד מלמעלה
אני פשוט עושה קשר חניקה על השפולה , מסובב ביד כמה סיבובים ומוודא שהידקתי גם את הלולאה הראשונה לשפולה על ידם , ואז ממשיך כרגיל עם הידית כאשר החוט עובר אצלי בין המקל לסמרטוט לר\רטוב להידוק מקסימלי , כמובן בלחץ מותאם על החוט.