תאריך הדו"ח | מיקום | סוג | מצב הים | עומק משוער | סגנון הדייג: |
1/6/2012 | שרון: חדרה (קיסריה/גבעת אולגה) | מים מלוחים | גלי | 30 - 40 מטר | דיג מסירה- ג'יגינג |
תפיסות דגים | ||||
---|---|---|---|---|
שעת תפיסה | פיתיון | סוג הדג | כמות | משקל כולל בק"ג |
09 | דמוי דג בינוני - כסוף ראש אדום | לוקוס - חפש (דקר אלכסנדרוני) | 3 | כ 4 קילו |
09 | שרימפס - | נצרן ים-תיכוני (חזיר ים) | 1 | לא גדול |
הדו"ח:
יציאת הפלמידות יום רביעי גמרה את האישורים לצאת שוב לדיג...
אבל הידיים מגרדות, ואיך אפשר בלי ג'יגינג לסוף שבוע....
עמוס בעבודה ועניינים נוספים אבל גם אני וגם עודד דלוקים על יציאת ג'יגינג מאזור "הפרוייקט"...במיוחד אחרי שהיה סיפתח שבוע לפני עם החזירים...
טלפון בחמישי בלילה לבעל הסירה מודיע לי שאפשר לקחת את הסירה שלו אבל יש עליה שתי רשתות שוקלות טון וחצי כל אחת

דירג'אם (עכשיו הוא חבר בפורום שלנו

אבל עוד לא תפס דגים בג'יגינג (חוץ מאבו קקה שלא נחשב כמובן)...
הישאם, האח של דירג'אם מצטרף גם הוא......
עיכוב קטן יום שישי ויוצאים ארבעתנו אחרי אור ראשון.....(זוכרים? הורדנו את שתי הרשתות קודם לחוף (אייקון עם זיעה ואזילת כוחות)...
הפעם, בגלל מוגבלות ליציאה עד 11:30 בלבד מחליטים ללכת על הרדוד.....עוד סיבה הינה התחזית של רוחות חזקות צפוניות במשך היום...
כבר ביציאה רואה שהג'יפי אס גוסס ונותן לי כיוון נקדת יעד פעם לקפריסין ופעם לעזה...המסכן הזדקן

2-3 נקדות ומתחילים לעבוד לפי העיניים ובלי ג'י פי אס בשביל להגיע לאזור כללי ומשם חיפוש עם הפיש פיינדר אזורים מתאימים...נקדות אחרות זה עם הג'י פי אס של עודד...
אני, עודד ודירג'אם נעולים על ג'יגינג אבל הישאם על פתיונות...
שלוש חכות לפלמידות גם הם מוכנות במקרה ונראה רתיחות...
רוח בבוקר רגועה יחסית אבל הצפונית מתחזקת בבוקר ומתחיל עם זה ברבור הים ודריפט חזק יחסית...אבל לא נורא...
עודד ננעל ראשון, משהו נותן כוח ומושך קצת חוט...שמחים מאוד והיה ברור שזה לא אבו נפחא...
טוב, מי לא טועה...עודד אומר במהלך הדרך "אבו נפחא גדול"...

הצללית הגדולה מתקרבת לסירה ורואים אבו נפחא גדול מאוד מטר מתחת לסירה..אבל פתאום חותך את החוט ויורד למטה עם הג'יג...מעודדים את עודד שיתעודד וממשיכים...
סימנים, של להקות דגים קטנים היה הרבה...וזה חיפשנו בתקווה שבעקבות זה יגיעו הטורפים...
ליד הסירה באחת הנקדות משפריצות להם פלמידות ונעלמות מהר מאוד...זריקות גישוש לכיוון לא מניבות דבר....לא היה שווה להפסיק את הג'יגינג כמובן אם לא רואים רתיחות נאות...
מגיעים לנקדה אחת, סימנים יפים, החברה עובדים...
דירג'אם עם דמוי ורוד וזהוב, בשלב מסוים מחליף לכסוף ראש אדום שקיבל ממני, הורדה ראשונה ובווווווום... יש נעילה אצל דירג'אם (זוכרים, עדיין לא היה לו דגים חוץ מאבו קאקא)..
הדג מושך אבל לא נוגח, זה כבר מעודד, דירג'אם מעלה את הדג וכולנו מחכים לראות אם זה לוקוס.....

צללית מתקרבת, וכולנו צועקים לוקווווווווווווווס
מעלים לסירה, לוקוס חפאש ראשון לסירה וראשון לדירג'אם ועוד בהורדה ראשונה של הראש אדום......חתיכה של כקילו וחצי
שמחה גדולה, ברכות, מספר דקות ודירג'אם חוזר לשפיות אחרי אי שפיות זמנית וההתלהבות שהתפוצצה בו בעקבות הדג הבכור והנאה...כרגע אין דרך חזרה ודירג'אם רשמית יהיה שלנו

טוב, ממשיכים לעוד נקדה ורואים סימנים יפים, מודיע על סימנים, ומי ננעל הפעם?

דירג'אם ננעל

עוד נקדה שעוברים אליה, שוב סימנים ועוד נעילה, אבל הפעם אצל מי לדעתכם?

שוב אצל דירג'אם

אמרנו בראשון מזל, השני עוד מזל אבל בשלישי זה כבר קסם....ברכות ושמחה, דירג'אם בשמיים מתחיל לתת לנו עצות ועקיצות של איך לעבוד (כמובן בצחוק) ומציע לנו לקנות את החולצה האדומה שלו שכנראה מביאה מזל

אמרתי לו, ואללאק אני עם כל האנטיאסים שהוצאתי עוד לא הוצאתי לוקוס אחד בג'יגינג ואתה בא לעשות לנו בית ספר עם לוקוסים פה ואתה בחיתולים עדיין

הישאם אחרי שהיה לוקוס שני על הסירה גם הוא מחליף לג'יג, לא לפני שהוא מוציא חזירון נחמד באותו אזור של הלוקוס השני...
השעה כבר 11:30 והתוצאה 3 לוקוסים אצל דירג'אם, חזירון אצל הישאם ואני ועודד חזרנו ריקים מלבד חיוך גדול והנאה מאותו יום מקסים...השמחה פה היתה גדולה מאוד לבחור החדש ועל ההישג המרשים שלו..זה היה יותר שווה בעיניי מאשר אם אני או עודד היינו תופסים אותם...
שמחה נוספת זה על הדג החדש לסירה והנקדות החדשות שהניבו פרי חדש הפעם...
דג נוסף זה הדייג עצמו, דירג'אם שכבר הפך לאחד מחברי הפורום

נקדת האנטיאסים שבתכנון לא נבדקה,
היא ועוד מספר נקדות לא נבדקו...
הגישוש נעשה לאט לאט ולא במהירות כי הגישוש זה השקעה לא קטנה ואי אפשר לשרוף יום שלם על זה...לכן המינונים הם קטנים...
בנוסף, מתקן העינית של הפיש פיינדר לא יציב מאוד ומאבדים מסך במהירות איטית אפילו-כך שלא רלוונטי לסרוק הרבה אזורים במצב זה בגלל שמחויבים בנסיעה איטית מדיי...עודד מסדר את המתקן כמו שצריך לפעם הבאה....
האזור כנראה מתחמם, או שזה הפירות של הנסיון בשטח החדש של "פרוייקט ג'יסר"...או שזה שניהם...
בתקווה שאנטיאסים יהיו לנו בעונה המתקרבת, מתוכנן לבנות מקרר (עודד יבנה) שמותאם לחסקה

ואם דיברנו על קיץ, אז אולי גם משהו שעושה צל?

בקיצור, שמחה שנייה והישג שני, שוב לא מדובר על מפלצות ולא על טונות של דגים אבל הטעם הייחודי של פירות ביציאות "גילוי" מסוג זה יש להם טעם מיוחד מאוד

התמונה השנייה-בעל החולצה האדומה המאושר