ברוכים הבאים למדריך דיג בורי, אני יסביר לכם איך לתפוס בורים בים, בעזרת חכת בוס.
אז נתחיל:
לדיג בורים בים עדיף בוס ארוך, בסביבות ה7-8 מטר.
מחברים לבוס חוט ראשי בעובי 0.20 \ 0.25 , ולריג חוט 0.15 \ 0.20.
אם לקחנו 0.25 לחוט הראשי אז נקח 0.20 לריג,
אם לקחנו 0.20 לחוט הראשי אז נקח 0.15 לריג.
מדוע ? מכיוון שאנחנו מעדיפים שאם יתקע לנו הקרס באיזה סלע,
אז יקרע הריג ולא החוט הראשי (חוסך מצוף,משקולות לחיצה,קרס,סביבל ומטר חוט).
מומלץ להשתמש במצוף קטן מאוד לדיג בורים על מנת לראות כל אכילה, אני משתמש במצוף 1.5 גרם.
אפשר גם 2 גרם, אפשר גם 1 גרם, יש כאלה שמשתמשים במצוף דורבן, אני מעדיף רגיל .. הכי פשוט והכי נוח.
במידה ולקחנו מצוף 2 גרם אז נשים 1.5 גרם משקולות לחיצה, אפשר גם 2 גרם.
ההמלצה שלי היא לחבר אחת ולראות איך המצוף עומד במים, אם הוא עומד יציב ולא זז אז זה מעולה, אם לא אז לחבר עוד משקולת לחיצה.
אני משתמש בקרסים קטנות, 2 קרסים בגודל 12, מכיוון שדג הבורי הוא דג שיונק את האוכל בניגוד לדגים אחרים שחוטפים את האוכל,
הבורי שואף את האוכל (בצק) וככה נכנסת לו הקרס לתוך הפה ביחד עם הבצק.
ריסוס
אוספים לחמים,פיתות,חלות,לחמניות וכו', מכניסים לדלי גדול או כלי אחר ומתחילים לפורר את הכל עד שתקבלו תערובת מרוסקת.
אחרי שפיררתם את הכל, תשפכו מי ים לתוך הדלי (לא יותר מידי, העיקר שכל התערובת תהיה מתחת למים), אחרי ששפכתם את המים לדלי,
תערבבו טיפה עם הידיים ותתחילו להכין עיגולים עם הידיים, עיגולים בגודל של כדור טניס, תכינו מכל התערובת עיגולים כאלה, עיגולי פידור.
אם אתם שואלים בשביל מה להרטיב את התערובת - אז על מנת שכאשר נזרוק את התערובת היא לא תצוף ותברח עם הזרם של הים,
רוב הפעמים זורקים לחמים פיתות וכו' והם פשוט שוחים עם הגלים ועם הזרם רחוק מנקודת הדיג שלנו וכל הבורים הולכים עם התערובת.
ברגע שאנחנו מכינים עיגולי פידור כאלה וזורקים אותם למים, אז העיגול פוגע בשפת המים ומתפורר בתוך המים ושוקע.
הוא שוקע ונשאר בקרקעית וככה הדגים מגיעים לאזור שלנו והתערובת נשארת שמה עד שהם לא אוכלים אותה.
לפני זריקת הריג למים אני ממליץ לרסס 2 עיגולי טניס כאלה, פשוט לזרוק קרוב (לנקודה שהמצוף שלכם יעמוד בה).
בצק מסטיק
בצק מסטיק נקרא ככה מכיוון שהוא דומה למסטיק לעוס - הוא דביק ונמתח.
למה משתמשים בדיג בורים בבצק מסטיק ? כמו שפירטתי למעלה - מכיוון שדג הבורי הוא דג שיונק את האוכל,
ובצק מסטיק מתאים לצורת האכילה שלו, הוא יונק אותו לאט לאט עד שהקרס נכנסת לו לפה.
עכשיו ניגש להכנת הבצק:
לכל אחד יש את התוספות שלו, אני מביא פה את המתכון המוצלח והפשוט.
לוקחים קערה ושופכים לתוכה בערך כוס מים קצת חמים, זה משתנה לפי הכמות בצק שאתם רוצים להכין.
אחרי ששפכנו את המים לוקחים כף ומתחילים להוסיף לאט לאט קמח חיטה, מוסיפים בערך כף קמח - מערבבים,
עוד קצת - שוב מערבבים.. עוד טיפה - עוד פעם לערבב, וכן הלאה עד שאנחנו מקבלים תערובת דביקה ואחידה בצבע לבן.
זהו,הבצק מוכן. כעת אפשר להכניס אותו למזרק או לשקית ניילון ולקרוע את השפיץ.
למי שרוצה - יכול להוסיף כף או 2 כפות סוכר לתוך המים לפני הכנסת הקמח.
עוד טיפ קטן:
לא לגעת בשום פנים ואופן בחוט משום שברוב המקרים מה שנתפס בבורי זה השפתיים הפנימיות שלו (מי שלא יודע לבורי יש פנימיות וחיצוניות.
הפנימייות עדינות ונקרעות בקלות) וזה גורם לבריחה של הדג מומלץ להניח אותו בתוך דלי ורק אז לנתק את הקרס או להשתמש ברשת
* הוקסט עדין מאוד כדי שלא יקרע את הבורי.
זהו, סיימתי לכתוב את המדריך, מאחל לכולם לתפוס כמה שיותר בורים.