rafi
|
מנהל אתר חבר פורום    
מנותקגיל:
62
|
|
בעקבות התמונה של הסטנד בדו"ח של קאזה- התעוררה סקרנותי. אמנם דיג חופי איננו הקטע שלי אך בדיג מסירה אני מייחס חשיבות לזווית של המקל ביחס לפני הים- ומשקיע בזה מחשבה... חלק מהשיקולים אמורים להיות דומים בשני הסגנונות...
בסטנדים בהם מציבים את המקלות בדיג חופי עם מקל ומכונה, ככלל ולצורך יציבות מירבית- הסטנד מקובע בזוית של 90 מעלות ביחס לפני הקרקע.
השאלה לגבי ההתקן בו מונח המקל- האם יש חשיבות לזוית שלו?! יש שמציבים את ההתקן "צמוד לסטנד" כך שהמקל יעמוד בזוית של 90 מעלות ביחס לפני הקרקע, יש מי שבונים/קונים את הסטנד ובו ההתקן בזוית של פחות מזה ביחס לפני הקרקע.
איך אתם אוהבים את הסטנד שלכם- מבחינת הצבת ההתקן למקל ביחס לפני הקרקע?!! האם יש לכך חשיבות לדעתכם?! אם כן- מדוע ומה השיקולים?!!
|
-------------------------------
|
|
|
אביב.
|
חבר פורום
מנותקגיל:
28
|
|
אני לא אוהב לשים את המקל ב90 מעלות, אלה ב70-60, כי בדרך כלל בדייג חופי הסטנדים חצי פתוחים לא כמו בסירה שזה פשוט צינור, אז אם המקל ב90 מעלות מכה מספיק חזקה יכול להעיף את המקל מהסטנד (לא משיכה, מכה)
סטנד חופי :
|
|
עריכה אחרונה: מאי 06, 2012, 15:15:40 PM על ידי אביב.
|
|
|
|
|
|
אני בדייג חופי אוהב סטנדים רגילים כמו שאוהב הציג להשים אותן יש להשים את החכה ולמתוח את החוט אך לא יותר מדי שום דג לא יעיף את המקל מהסטנד רואים כל מכה/משיכה
ובשבילי זה הכי טוב
ורפי לפי מה שאני יודע בדייג מסירה למשל טרולינג שמים את המקל ב90 מעלות ביחס לפני המים
כדי שאם יהיה דג הוא יוכל להוציא חוט יותר בקלות עוד לפני שהדייג נלחם ולא יעיף את המקל או שהוא יתנתק מהדמוי לפני שהדייג ביצע הוקסט
|
|
|
|
עדי
|
חבר פורום
מנותקגיל:
51
|
|
בין 70 מעלות ל................ 100 ואולי טיפה יותר
לא טעיתם, השיפוע בזוית כהה ביחס לים.
אנסה להרחיב יותר מאוחר
|
איזהו חכם? הלומד מכל אדם, איזהו גיבור? הכובש את יצרו, איזהו עשיר? השמח בחלקו, איזהו מכובד? המכבד את הבריות
|
|
|
|
רפי נושא מאוד מעניין העלת
45 מעלות -90 מעלות -135 מעלות ככל שהזווית גדלה כך אתה מגביר את הרגישות של החכה
אבל ברגע שאתה עולה בזווית אתה גם מאבד את התנגדות החכה (ככל שאתה עולה בזווית אתה גם צריך לפתוח קלאץ בהתאם )
45 מעלות -ים גלי עד סוער בעיקר לברקים גומברים אינטיאסים קטנים וכו
90 מעלות -ים רגוע עד סוער בעיקר לדגים עד ק"ג
135 מעלות-ים פלטה קלאץ פתוח (תמונה מצורפת) -מיועד לחכות גמישות בלבד
עם החכה ב135 מעלות וסגרתי את הקלאץ ברגע שיתפס דג או שהחוט יקרע או שהחכה תשבר
בצרפת ובאיטליה נהוג להשתמש ב70 מעלות כך שאתה מרוויח גם ברגישות אבל לא מאבד מהתנגדות של החכה
הלל
|
|
|
|
|
אביב.
|
חבר פורום
מנותקגיל:
28
|
|
הלל, איזה סטנד צריך בישביל לשים ככה את המקל?  ? ב135 מעלות?? תודה על ההסבר לימדת אותי משהו
|
|
|
|
|
גם אותי לימדת משהו ואביב אתה יכול סטנד רגיל ולתקוע אותו ב135 מעלות
והלל זה לא קצת מוגזם 135 מעלות אם הקלץ סגור או שאין חוט או שאין חכה
ואפשר תמונה של 70 מעלות כיאלו איך לתקוע את הסטנד 70 מעלות? תודה הלל
|
|
|
|
|
אביב אני משתמש בסטנד רגיל אם אזיקון מאחורה
ירין שאני אומר קלאץ סגור הכוונה לסגור חזק רוב החכות לא מיועדות לזה שהחכה ב135 מעלות זה יוצר עומס בחלקים העליונים כשאתה פותח את הקלאץ כמעט עד הסוף אתה בעצם מחפה על הבעיה הזו
אין לי תמונה של 70 מעלות אבל תקח קצת פחות מ90 מעלות
|
|
|
|
|
|
רפי נושא מאוד מעניין העלת
45 מעלות -90 מעלות -135 מעלות ככל שהזווית גדלה כך אתה מגביר את הרגישות של החכה
אבל ברגע שאתה עולה בזווית אתה גם מאבד את התנגדות החכה (ככל שאתה עולה בזווית אתה גם צריך לפתוח קלאץ בהתאם )
45 מעלות -ים גלי עד סוער בעיקר לברקים גומברים אינטיאסים קטנים וכו
90 מעלות -ים רגוע עד סוער בעיקר לדגים עד ק"ג
135 מעלות-ים פלטה קלאץ פתוח (תמונה מצורפת) -מיועד לחכות גמישות בלבד
עם החכה ב135 מעלות וסגרתי את הקלאץ ברגע שיתפס דג או שהחוט יקרע או שהחכה תשבר
בצרפת ובאיטליה נהוג להשתמש ב70 מעלות כך שאתה מרוויח גם ברגישות אבל לא מאבד מהתנגדות של החכה
הלל
הלל תודה על השיתוף למדנו עוד משהו 
|
|
|
|
MOTI-M
|
איש השנה 2012-2013-2014 מקום שני תחרות דייג חופי - מקום שלישי תחרות הטלה לרחוק לכל שאלה: surf casting 0549259774 חבר פורום
מנותקגיל:
52
|
|
|
|
|
|
|
הלל נראה מעניין מאוד 
|
|
|
|
עדי
|
חבר פורום
מנותקגיל:
51
|
|
בין 70 מעלות ל................ 100 ואולי טיפה יותר
לא טעיתם, השיפוע בזוית כהה ביחס לים.
אנסה להרחיב יותר מאוחר
עכשיו כבר אין צורך להוסיף אחרי התשובה היפה של הילל  אני לא משתמש באזיקון , יש לי נעילה מובנית בסטנד. בכל מקרה אפשר להוסיף מיתר גומי ולנעול.
|
איזהו חכם? הלומד מכל אדם, איזהו גיבור? הכובש את יצרו, איזהו עשיר? השמח בחלקו, איזהו מכובד? המכבד את הבריות
|
|
|
|
אביב אני משתמש בסטנד רגיל אם אזיקון מאחורה
ירין שאני אומר קלאץ סגור הכוונה לסגור חזק רוב החכות לא מיועדות לזה שהחכה ב135 מעלות זה יוצר עומס בחלקים העליונים כשאתה פותח את הקלאץ כמעט עד הסוף אתה בעצם מחפה על הבעיה הזו
אין לי תמונה של 70 מעלות אבל תקח קצת פחות מ90 מעלות
הלל אבל אם אתה משתמש באזיקון ויש לך דג איך את מוציא את המקל?
|
|
|
|
0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה. |
« הקודם הבא »
|
הדפסה
|
|