פורום הדיג הספורטיבי בישראל
 פורומי דיג מקצועיים
  דיג פתיונות מהחוף - מים מלוחים (אחראים: rafi, אבי חכם)
   אראסים- איך נשמרים מדקירה?! |
עמודים: 1 [2] 3
|
|
|
0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה. |
נושא: אראסים- איך נשמרים מדקירה?! (נקרא 7860 פעמים) |
הדפסה |
|
טל.
|
חבר פורום
מנותקגיל:
50
לומר לחבר שיושב לידך בדיג : "יש לך סרטן...." ?
|
|
תפסת אראס ? הנח אותו על הריף או החול , שים את כף רגלך הנעולה כמובן בנעל  עליו בעדינות כאשר הפה נגיש להוצאת הקרס (או כל חלק אחר בו נתפסה הקרס) , שחרר את הקרס מהדג ופנה ידיך לתפיסה של הדג מכיוון הפה אל הזימים. אחוז חזק והשלך אל הדלי. (לא רצוי שקית , תיק בעל דופן דקה ועוד...הוא עוקץ דרך....  ). בניקיון בבית , דאג ראשית להסיר את סנפיר הגב עם הקוץ הלבן סמוך לראש כאשר אתה גוזר את מערך הקוצים ממש מבסיס הבשר. לאחר מכן הסר את שאר מערכי הסנפירים של הדג ואז עשה בו ניקיון פנימי יסודי....  בהצלחה. 
|
|
|
|
rafi
|
מנהל אתר חבר פורום    
מנותקגיל:
62
|
|
 |
|
|
אני דורך להם על הראש \סכין בראש או עם אני לא מגיע אני מחזיק אותו מהזימים לפעמים מקבלים עקיצות אבל זה כבר חפיף ומוכר וכמעט ולא מרגישים  בשביל מה כל המלחמה הזו וכל המאמץ הזה?!  כמו שאמר אביב- אני דורך להם על הראש \סכין בראש או עם אני לא מגיע אני מחזיק אותו מהזימים לפעמים מקבלים עקיצות אבל זה כבר חפיף ומוכר וכמעט ולא מרגישים  לדעתי זה הגזמה, לדרוך, סכין , זה זמן דייג שאתה מבזבז, ובדייג אראסים אתה צריך לנצל את כל הזמן שלך ., תחזיק אותו עם מגבת ותשחרר את הקרס, לדעתי יותר יעיל , לפחות זאת דעתי מסכים איתך אביב, מחפשים שיהיה כמה שיותר יעיל ומהיר. רפי לא להיות כל הזמן עם הכפפה מה שאני עושה קושר אותה לחוט בקצה השני של החוט שם לולאה מלביש על היד וכל פעם שיש דג מלביש אותה בקלות ויכול להיות שזה מציק לאחרים ויכול להיות שלאחרים זה לא מציק
אם יש 30 דגים בשעה וחצי- כל הזמן תתעסק בכפפות?!  אני כמוכם משתמש במגבת.. אבל לצערנו, כבר קרה לי שהקוצים שלו עברו את המגבת שלי ודקרו אותי ב-2 מקומות שונים באצבע. טיפ קטן: ככל שהמגבת יותר ישנה היא יותר קשה ומגעילה- ככה יותר מתאימה כי לקוצים יותר קשה לחדור... הגיון פשוט. שיטה שניה: לא ניסיתי אבל כשחושבים על זה אפשר להשתמש בחולצה לא בשימוש סמרטוטית עם הדפס כמגבת- ואז גם יותר קשה לקוצים לעבור את המגבת- בקיצור השיטה שלי זה מגבת כמה שיותר ישנה חחח  המגבת לא אמורה לשמש כדי לשים יד על הקוצים של הדג- אלא כדי לתת אחיזה יותר חזקה בדג...
|
-------------------------------
|
|
|
rafi
|
מנהל אתר חבר פורום    
מנותקגיל:
62
|
|
תפסת אראס ? הנח אותו על הריף או החול , שים את כף רגלך הנעולה כמובן בנעל  עליו בעדינות כאשר הפה נגיש להוצאת הקרס (או כל חלק אחר בו נתפסה הקרס) , שחרר את הקרס מהדג ופנה ידיך לתפיסה של הדג מכיוון הפה אל הזימים. אחוז חזק והשלך אל הדלי. (לא רצוי שקית , תיק בעל דופן דקה ועוד...הוא עוקץ דרך....  ). בניקיון בבית , דאג ראשית להסיר את סנפיר הגב עם הקוץ הלבן סמוך לראש כאשר אתה גוזר את מערך הקוצים ממש מבסיס הבשר. לאחר מכן הסר את שאר מערכי הסנפירים של הדג ואז עשה בו ניקיון פנימי יסודי....  בהצלחה.  לגבי השחרור מהקרס- עדיין בעד המגבת/סמרטוט... מגבת מטבח גם לא דקה מידי וגם מאפשרת אחיזה טובה בדג... אם נמצאים על ריף- ממילא לא רלוננטי וחוזרים למגבת...  לגבי הנקיון בבית- הדגשת משהו חשוב והוא הקוץ הלבן שסמוך לראש ומחובר לבלוטס הארס, ככלל ממליץ על מזמרה או מספריים יעודיים לניקוי דגים, וכפי שציינת טל- לגזור את כל הקוצים. מי שלא יודע- גם כשהדג מוקפא במקפיא עקיצה מקוציו איננה פיקניק, הארס נשמר איכשהוא...
|
|
|
|
itzko
|
חבר פורום
מנותקגיל:
28
Baracuda לשעבר ..
|
|
תפסת אראס ? הנח אותו על הריף או החול , שים את כף רגלך הנעולה כמובן בנעל  עליו בעדינות כאשר הפה נגיש להוצאת הקרס (או כל חלק אחר בו נתפסה הקרס) , שחרר את הקרס מהדג ופנה ידיך לתפיסה של הדג מכיוון הפה אל הזימים. אחוז חזק והשלך אל הדלי. (לא רצוי שקית , תיק בעל דופן דקה ועוד...הוא עוקץ דרך....  ). בניקיון בבית , דאג ראשית להסיר את סנפיר הגב עם הקוץ הלבן סמוך לראש כאשר אתה גוזר את מערך הקוצים ממש מבסיס הבשר. לאחר מכן הסר את שאר מערכי הסנפירים של הדג ואז עשה בו ניקיון פנימי יסודי....  בהצלחה.  לגבי השחרור מהקרס- עדיין בעד המגבת/סמרטוט... מגבת מטבח גם לא דקה מידי וגם מאפשרת אחיזה טובה בדג... אם נמצאים על ריף- ממילא לא רלוננטי וחוזרים למגבת...  לגבי הנקיון בבית- הדגשת משהו חשוב והוא הקוץ הלבן שסמוך לראש ומחובר לבלוטס הארס, ככלל ממליץ על מזמרה או מספריים יעודיים לניקוי דגים, וכפי שציינת טל- לגזור את כל הקוצים. מי שלא יודע- גם כשהדג מוקפא במקפיא עקיצה מקוציו איננה פיקניק, הארס נשמר איכשהוא... זה באמת מעצבן 
|
חבר בצוות: משפחת סטטיה שיא אישי : מה זה משנה העיקר הכיף
|
|
|
אביב.
|
חבר פורום
מנותקגיל:
28
|
|
דרך אגב בניקוי, יש גם חלק פנימי שצריך להיזהר ממנו, גם את הכיס מרה זהירות לא לפוצץ, כי אז הטעם של הדג לא משהו בכלל, ויש את הקוץ, אז הבסיס שלו בתוך הגוף של הדג ואני זוכר שפעם אחת נחתכתי ממנו , לא נעים 
|
|
|
|
itzko
|
חבר פורום
מנותקגיל:
28
Baracuda לשעבר ..
|
|
דרך אגב בניקוי, יש גם חלק פנימי שצריך להיזהר ממנו, גם את הכיס מרה זהירות לא לפוצץ, כי אז הטעם של הדג לא משהו בכלל, ויש את הקוץ, אז הבסיס שלו בתוך הגוף של הדג ואני זוכר שפעם אחת נחתכתי ממנו , לא נעים  
|
|
|
|
gaichuk
|
יעד מצומצם חבר פורום
מנותקגיל:
49
יש אכילות ???
|
|
אולי יש מקום לציין בהזדמנות זו אם כבר מדברים על האראסים שבמקרה של עקיצה ישנן דרכים להקל על הכאב. אחת מהן היא שפיכת חומץ 5% על אזור הדקיר. השנייה,במידה ואין חומץ,ניתן להשתין על האצבע. אולי לא הכי סימפטי אבל יש שטוענים שזו שיטה יעילה ביותר וממליצים עליה בחום... אפשר גם לחתוך את האצבע או פשוט לא ללכת לדוג אראסים אם הדקירות ממש בעייתיות... 
|
"I don't know half of you half as well as I should like, and I like less than half of you half as well as you deserve."
|
|
|
Misha Ravich
|
דיג קרפיונים ♥ חבר פורום
מנותקגיל:
לא זמין
|
|
אני לא צריך אותו מת אני צריך אותו בתיק, לא כל כך מעניין אותי אם הוא מת או חיי
אם אתה משאיר אותו חיי אז אתה מתעלל בו.. עדיף כבר להרוג אותו אם אתה מתכוון לאכול אותו. הוא סתם סובל, גוסס בתיק שלך.
|
|
|
|
אביב.
|
חבר פורום
מנותקגיל:
28
|
|
אם אתה משאיר אותו חיי אז אתה מתעלל בו.. עדיף כבר להרוג אותו אם אתה מתכוון לאכול אותו. הוא סתם סובל, גוסס בתיק שלך. אין לי זמן להרוג כל דג , זה מה יש, ככה זה , גם בדיייג סרגוסים אם פילוטה זה ככה, תשאל את מאמון
|
|
|
|
momi
|
חבר פורום
מנותקגיל:
54
הים של כולם
|
|
אולי יש מקום לציין בהזדמנות זו אם כבר מדברים על האראסים שבמקרה של עקיצה ישנן דרכים להקל על הכאב. אחת מהן היא שפיכת חומץ 5% על אזור הדקיר. השנייה,במידה ואין חומץ,ניתן להשתין על האצבע. אולי לא הכי סימפטי אבל יש שטוענים שזו שיטה יעילה ביותר וממליצים עליה בחום... אפשר גם לחתוך את האצבע או פשוט לא ללכת לדוג אראסים אם הדקירות ממש בעייתיות...  מזכיר לי איזה סיפור במפגש אצל מוטי 
|
"לפעמים אתה מוצא את עצמך באמצע שום מקום ולפעמים באמצע שום מקום אתה מוצא את עצמך."
|
|
|
Misha Ravich
|
דיג קרפיונים ♥ חבר פורום
מנותקגיל:
לא זמין
|
|
אם אתה משאיר אותו חיי אז אתה מתעלל בו.. עדיף כבר להרוג אותו אם אתה מתכוון לאכול אותו. הוא סתם סובל, גוסס בתיק שלך. אין לי זמן להרוג כל דג , זה מה יש, ככה זה , גם בדיייג סרגוסים אם פילוטה זה ככה, תשאל את מאמון איזה רשע... החלטה שלך בכל זאת תעשה מה שבראש שלך
|
|
|
|
אביב.
|
חבר פורום
מנותקגיל:
28
|
|
אוקי, אני עומד על ריף, חצי מטר בתוך המים , יש גלים, כי ים פלטה לא מתאים לאראסים הגדולים,ושתי היידים שלי תפוסות אחד בדג ואחד במקל, יש לך דרך בטוחה (בטוחה לי) להרוג את הדג, אם כן תספר לי.
|
|
|
|
יריב
|
חבר פורום
מנותקגיל:
46
טוב להיות בצד היבש
|
|
אולי יש מקום לציין בהזדמנות זו אם כבר מדברים על האראסים שבמקרה של עקיצה ישנן דרכים להקל על הכאב. אחת מהן היא שפיכת חומץ 5% על אזור הדקיר. השנייה,במידה ואין חומץ,ניתן להשתין על האצבע. אולי לא הכי סימפטי אבל יש שטוענים שזו שיטה יעילה ביותר וממליצים עליה בחום... אפשר גם לחתוך את האצבע או פשוט לא ללכת לדוג אראסים אם הדקירות ממש בעייתיות...  מזכיר לי איזה סיפור במפגש אצל מוטי  אל תגיד לי שמישהו סיפר שעקץ אותו דג באוזן 
|
|
|
|
gaichuk
|
יעד מצומצם חבר פורום
מנותקגיל:
49
יש אכילות ???
|
|
אם אתה משאיר אותו חיי אז אתה מתעלל בו.. עדיף כבר להרוג אותו אם אתה מתכוון לאכול אותו. הוא סתם סובל, גוסס בתיק שלך. אין לי זמן להרוג כל דג , זה מה יש, ככה זה , גם בדיייג סרגוסים אם פילוטה זה ככה, תשאל את מאמון איזה רשע... החלטה שלך בכל זאת תעשה מה שבראש שלך הרשע הוא בעיני המתבונן... לדעתי במקרה של דגי האראס, הכול מותר. אחד מסיגנונות הדיג המוכרים לדיג אראסים הוא עם בוס ומשולשת גדולה שמעליה משולשת קטנה עם עשב ים. הדגים שבאים לאכול את העשב נחטפים על ידי המשולשת הגדולה. המחשבה על דיג סרגוסים בצורה כזו גורם לי לחלחלה אבל דיג אראסים שהינם מין פולש בים התיכון ואחד מהגורמים הגדולם להפרת האיזון האקולוגי בעיקר בקרבת החופים ובאזורים המסולעים בפרט, עוברת אצלי בלי מיצמוץ  הדג הזה לא צריך להיות בים התיכון וכול הדרכים לסלק אותו משם כשרות בעיני ולא אכפת לי אם זה בחטיפה ממוקדת או בעזרת רעלן ייעודי שאיזה גאון יפתח, גדולים כקטנים וכו'. כמו האבונפחות...
|
"I don't know half of you half as well as I should like, and I like less than half of you half as well as you deserve."
|
|
|
itzko
|
חבר פורום
מנותקגיל:
28
Baracuda לשעבר ..
|
|
אם אתה משאיר אותו חיי אז אתה מתעלל בו.. עדיף כבר להרוג אותו אם אתה מתכוון לאכול אותו. הוא סתם סובל, גוסס בתיק שלך. אין לי זמן להרוג כל דג , זה מה יש, ככה זה , גם בדיייג סרגוסים אם פילוטה זה ככה, תשאל את מאמון איזה רשע... החלטה שלך בכל זאת תעשה מה שבראש שלך הרשע הוא בעיני המתבונן... לדעתי במקרה של דגי האראס, הכול מותר. אחד מסיגנונות הדיג המוכרים לדיג אראסים הוא עם בוס ומשולשת גדולה שמעליה משולשת קטנה עם עשב ים. הדגים שבאים לאכול את העשב נחטפים על ידי המשולשת הגדולה. המחשבה על דיג סרגוסים בצורה כזו גורם לי לחלחלה אבל דיג אראסים שהינם מין פולש בים התיכון ואחד מהגורמים הגדולם להפרת האיזון האקולוגי בעיקר בקרבת החופים ובאזורים המסולעים בפרט, עוברת אצלי בלי מיצמוץ  הדג הזה לא צריך להיות בים התיכון וכול הדרכים לסלק אותו משם כשרות בעיני ולא אכפת לי אם זה בחטיפה ממוקדת או בעזרת רעלן ייעודי שאיזה גאון יפתח, גדולים כקטנים וכו'. כמו האבונפחות... אני איתך בכל מצב 
|
|
|
|
0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה. |
« הקודם הבא »
|
הדפסה
|
|