תאריך הדו"ח | מיקום | סוג | מצב הים | עומק משוער | סגנון הדייג: |
5/5/2012 | דרום - פלמחים | מים מלוחים | רגוע ונמוך | מעל 50 מטר | דיג מסירה - פתיונות |
תפיסות דגים | ||||
---|---|---|---|---|
שעת תפיסה | פיתיון | סוג הדג | כמות | משקל כולל בק"ג |
11:00 | גיג קטן - JM 60 גרם | אינטיאס /שולה / אריצולה (סריול אטלנטי) | 1 | בייבי |
09:00 | סבידה מתה - מדאי סגול | לוקוס לבן (דקר המכמורת) | 1 | 10 |
08:00 | דג חי - מקרל | לוקוס - חפש (דקר אלכסנדרוני) | 1 | כמעט 3 |
09:20 | סבידה מתה - מדאי סגול | גרבידה (ורדית שישנית) | 3 | 12 |
11:00 | סבידה מתה - מדאי סגול | לוקוס דבע (דקר חיפני) | 1 | 2.5 |
12:50 | גיג בינוני - JM 200 | גרבידה (ורדית שישנית) | 1 | 3.5 |
הדו"ח:
זה מתחיל בשישי שאני וחיים יוצאים מהמרינה ומחליטים על יציאת בייביז ואחר כך עומק.
יציאה מהירה מהמרינה אל הנקודה הראשונה , הורדה ראשונה בגיג לייט ואיתה קולות מהקשר , חבר מסירה אחרת צריך עזרה, בלי לחשוב פעמיים אנחנו מיד מגיעים להגיש את עזרתנו הצנועה עם ליווי חזרה עד המרינה – אין כמו לעזור בים = אחלה תפיסה של דג.
אחרי שמבינים שחבר התקוע מסודר ברציף מניעים שוב אל כיוון יציאה מהמרינה אך לפני זה טלפון לראות מה שלומו של חברנו שרון המאסטר שמיד מחליט להצטרף לטיול קצר, המתנה נוספת במרינה ואנחנו ביחד בסירה, סופסוף השעה 7:10 ואנחנו שוב בדרך לנקודה הראשונה של היום...טיול מהיר בין הנקודות הקרובות ללא התעניינות מיוחדת מהדגים. פתאום באמצע המסך אנחנו רואים מראה של גוש אדיר של דגים, ים של ביזרי לפנינו...מבינים שאם הם לא קופצים כדאי לדלג למקום אחר...בדרך לנקודה האחרונה מעבר מהיר בגן החיות מפגיש אותנו עם צב ים:
אחרי ליווי הצב מחליטים על חיפוש אחרון, הורדה שלישית תוך כדי ליווי למעלה , עצירה חזקה ב PE3 שלי ויש מלחמה יפה עם בייבי אנטיאס על הגיג של JIGGING MASTER 60 גרם,2 דקות והוא על הסירה. תענוג !!! במיוחד ששבוע הבא צריך להגיע המקל שסידס ממליץ לי עליו בחום, קיבלתי חימום לקנה לקראת השבועות הבאים.
עכשיו מכיוון שאין קרח הוחלט לתת לדג לשחות בלייב וול בכדי לשמור על טריותו:
מכיוון שלא היה מספיק אקשן מחליטים לסיים פה לחזור למשפחה(12 בבוקר בבית- לא יאומן) עם מחשבה על מחר....נקבעה יציאה חוזרת עם המאסטר אבל עם חיזוק של ליאור מגנט.
שבת,
יציאה בשעה 4 וחצי, צוות של 4 דייגים והמון מצב רוח, הגעה מהירה לנקודת הסביקי הנבחרת היום , הסתכלות על המסך מראה לנו תמונה בלתי נשכחת, לא רואים שום רקע לבן על המסך = רק דגים, פשוט ל א יאומן. מיד 4 סביקי יורדים למים, ובזה אחרי זה עולים להם 6 דגים לכל דייג:
מקרלים , מליטות, טרולוסים סוסים, אדומות, וטרולוס סוס שלא מבייש בגודלו את הבייביז של אתמול. אחרי מילוי מחסנים ממריאים אל עבר הנקודה הראשונה של היום.
הורדה ראשונה ושרון המאסטר נעול, עשר שניות אחרי חיים מקבל נגיחה ותוך כדי עלייה ניתוק אצל המאסטר ומיד אחריו גם אצל חיים עם חיבור שני החוטים מכל הבלאגן... מבינים שמיד צריך חוקים בהורדות בכל זאת צריך לנצח על 4 חכות בוז זמנית.
תיקון מהיר וליאור המגנט מחבר מקרל , הורדה מהירה והוא מיד מעלה את הדג הראשון להיום = כמעט 3 קילו של לוקוס אדום צהוב בסירה. משם ממשיכים לנקודה נוספת, הפעם המסך מראה מראות הדומים לסביקי בכמויות, מיד אנחנו חוזרים להכרה ומבינים שהגענו לגן חיות של דגים.
שרון המאסטר מוריד ראשון מדאי מגניב בצבע סגול שמיד מביא את המכה שלו , כיפוף יפה של המקל שרון מגיב כמו מאסטר ויש דג נוסף בסירה = 4 קילו של גרבידה. אנחנו מבינים עניין מהטיפ ששרון מחלק לנו ומיד מתחמשים באביזר סגול מתאים, הגן חיות ממשיך, שרון נעול , חיים נעול, ואני נעול...עולים לסירה:
אצל חיים גרבידה של 3.5 קילו, שרון עם גרבידה של 4.5 קילו ואני עם לבן של 10 קילו... עם קרב של הרבה משיכות קלאץ והאמת גם עם הרבה התרגשות.
הורדה נוספת מביאה נעילות אצל כל הצוות אבל עם המון בריחות, שיפור מהיר של האביזרים הסגולים ויש עוד נעילה של לוקוס דבה חמוד של 2.5 קילו אצל שרון.
הורדות נוספות של דגים חיים מחזירה אותם לסירה בצורת : זנב ,ראש , בטן , כרס בלבד...ספרתי יותר מ 10 בריחות.
מבינים שהיום החי לא להיט, אני מתחמש בגיג, שוב נעילות אצל שרון, ליאור, חיים ואני...כולם מקבלים תקיפות ניתוקים שוב תקיפות ועוד ניתוקים, רק אצלי היו 3 ניתוקים על הגיג באותה ירידה אבל בסוף בתקיפה החמישית הרצופה אני מחליט הפעם לתת נעיצה – יש עכשיו על הגיג במקל הלייט גרבידה של 3.5 קילו עד הסירה.
פתאום יש שקט בגן החיות, סימן טוב להיזכר שאולי מספיק להיום ויש משפחה שצריך לחזור אליה...
עוד ביקור בסירת ההפתעות מסתיימת עם 7 דגים והרבה אקשן שמחזיר אותנו עם חיוך גדול עד המרינה.
תודה לשרון המאסטר על האירוח החלומי והבית ספר שאף פעם לא נגמר.
וכמובן לבת זוג של שרון שדאגה לנו למטעמים בסירה.