חברים, אני חושב ש"קצת" הגזמתם.
מי כמוני אוהב להתעמק ולהתמקצע בסוגי דיג, ולהבין את המדע שמאחוריהם, אבל בסה"כ הגיע בחור חדש ל"שכונה", מעוניין לקנות מקל ורולר ולהתנסות בדיג חופי - ולקחתם אותו למסקנות וסיבוכים מיותרים.
אם ישר ירצה הבחור לדוג אינטיאסים? למה לא?...מי אמר שצריך להתחיל לדוג סרגוסים ומשם לעלות בגודל הדגים?
נכון, ישנן שיטות מיוחדות לדגים מסויימים, אבל בסה"כ, אורי רוצה להתנסות בדיג חופי אחרי שהוא מכיר את עולם הדיג מתחת לפני המים ולא על החול בחוף.
מקל פשוט, האלמנה שגיא הציעה מ-ע-ו-ל-ה-! וגם אני דגתי איתה מהחוף שנים, לא היה דג וגם לא חתולי ים של עשרות ק"ג שהכניע אותה...היא בסוף נכנעה לדלת של אוטו

מצד אחד, מצד שני, מרגישים איתה כל ניקור של סרגוס בגודל מחזיק מפתחות.
רולר, כמו שגיא הציע לך, גש לחנויות ותראה את המבחר. לדעתי רולרים פשוטים של אקומה (דגם אוונג'ר לדוגמה), במידה 65 יעשו את העבודה נאמנה. רק שים לב שיתכן והם מתומכרים בקצת הגזמה בארץ (עולים כ-40-50 דולר בחו"ל). בסה"כ במחיר של 200 שקלים תוכל למצוא רולר סביר שתהנה ממנו לזמן ארוך.
חוטים, קרסים וכו' מדובר על עשרות שקלים בודדים להכל ביחד.
בנושא החוטים - גם אני בדעה של גיא, במיוחד בהתחלה (ופה זה כן חשוב העניין של "חדש לנושא"), לא להשתמש בחוטים דקים מידי. הכוח שיוצרת משקולת בזמן ההטלה על החוט הוא פי עשרות מונים ממשקלה, ומשקולת שגורמת לקריעת החוט בהטלה ועפה באופן חופשי יכולה לפגוע בך או באחרים פגיעה חמורה.
חוט 0.45 יעשה עבודה מעולה ויאפשר הטלות בטוחות ומרחק הטלה סביר בהחלט (ועם האלמנה אין בעיה גם לזרוק בכוח ולהרוויח עוד כמה מטרים טובים...).
צא, תהנה, תתנסה...
אם יבוא סרגוס של 200 גרם או גומבר של 5 קילו - זה כבר לא משנה.