בית דף הבית
עזרה עזרה
ברוך הבא, אורח. בבקשה התחבר או הירשם.

חיפוש:     חיפוש מתקדם
*
+  פורום הדיג הספורטיבי בישראל
|-+  פורומי דיג מקצועיים
| |-+  דיג במים מתוקים בכל הסגנונות (אחראים: itamar26, shragam)
| | |-+  זרזור בירדן?
עמודים: [1] למטה
0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.
נושא: זרזור בירדן?  (נקרא 1798 פעמים) הדפסה
אלון Y

חבר פורום

מנותק מנותק

זרזור בירדן?
« ב- : אפריל 16, 2012, 23:49:27 PM »
אני כנראה נוסע עוד שבוע וחצי לצפון- אזור יסוד המעלה אני חושב אם מישהו מכיר לקמפינג,
מקום יפה לקמפינג אבל לדייג אולי קצת פחות.
בכ"מ יש שם דגים כי זה בכל זאת הירדן- והשאלה שלי אם יש כבר סיכוי לזרזר בעונה הזאת, עוד שבוע וחצי אם זה עוזר. 27-28 לחודש  אפריל בערך. יש התעוררות של ביניות? אולי מושטים?
ואם כן אם יש דמויים מומלצים שמתאימים לעונה יכול לעזור ( יש לי ניקל כסף 3.5, ספינר ברונזה 3.5, פלאפלים ואולי עוד קצת ( אני חושב שגם Rapala jointed- דמוי 2 חלקים למי שמכיר)
ועוד שאלה לסיום, אם יש למישהו מושג מהי טמפרטורת המים שם ואם אפשר להכנס זה יהיה נחמד
תודה לעוזרים
ד"א תגובה ראשונה שלי בפורום מים מתוקים סמיילי
-------------------------------
אלון
 IP: [ מחובר ]
itamar26

מנהל פורום
חבר פורום

מנותק מנותק

בעניין: זרזור בירדן?
« הגיב #1 ב- : אפריל 17, 2012, 06:05:06 AM »
אני חושב שכבר היה אפשר לדוג הזרמים ירגעו והמים יתחממו. אתה בסדר
צור.

חבר פורום
*

מנותק מנותק

052-3770519

« הגיב #2 ב- : אפריל 17, 2012, 06:35:00 AM »
אני כנראה נוסע עוד שבוע וחצי לצפון- אזור יסוד המעלה אני חושב אם מישהו מכיר לקמפינג,
מקום יפה לקמפינג אבל לדייג אולי קצת פחות.
בכ"מ יש שם דגים כי זה בכל זאת הירדן- והשאלה שלי אם יש כבר סיכוי לזרזר בעונה הזאת, עוד שבוע וחצי אם זה עוזר. 27-28 לחודש  אפריל בערך. יש התעוררות של ביניות? אולי מושטים?
ואם כן אם יש דמויים מומלצים שמתאימים לעונה יכול לעזור ( יש לי ניקל כסף 3.5, ספינר ברונזה 3.5, פלאפלים ואולי עוד קצת ( אני חושב שגם Rapala jointed- דמוי 2 חלקים למי שמכיר)
ועוד שאלה לסיום, אם יש למישהו מושג מהי טמפרטורת המים שם ואם אפשר להכנס זה יהיה נחמד
תודה לעוזרים
ד"א תגובה ראשונה שלי בפורום מים מתוקים סמיילי
יש התעוררות קלה בגיזרת הירדן כך שיש טעם לנסות
על תצפה למושטים באיזור שבו אתה מדבר ואם יהיו אם קטנים מאוד
לגבי בניות  יש סיכוי טוב אבל גם כאן על תצפה למפלצות
בהצלחה
אלון Y

חבר פורום

מנותק מנותק

« הגיב #3 ב- : אפריל 18, 2012, 13:45:04 PM »
תודה על התגובות- מישהו יודע בערך מה טמפ' המים? גבוהה מ-18 מעלות? פשוט אולי נרצה לנסות להכנס למים
אלון
gaichuk

יעד מצומצם
חבר פורום
*

מנותק מנותק

יש אכילות ???

« הגיב #4 ב- : אפריל 18, 2012, 16:15:47 PM »
המים יהיו קרים,כך או כך...
בכול זאת,אלו מים מהפשרות שלגים בעיקר...
אם מזג האויר יהיה חם,הדבר לא צריך להפריע אם אתה רגיל אבל אני באופן אישי לא נהנה מעמידה במים האלו לאורך זמן,אם בכלל...
לפחות לא בחודשים האחרים מיולי-אוגוסט...

לגבי העונה,היא כבר בפתח ויש דיווחים על ניצנוצים.
האזור של יסוד המעלה סיפק הנאה רבה בעבר ובשיא העונה יש גם חתיכות יפות אבל במהלך השנים האחרונות הנזק שנגרם לאזור מדיג לא חוקי עם רשתות היה גדול ואישית אני כבר לא מגיע לשם. פעם-פעמיים מקסימום בעונה...
אזור גשר החמישה (הגשר החדש צפונית לגשר הפקק/גדות) מאכלס ביניות יפות,התעלה המקבילה להצפה,גם כן.
הבריכה מדרום לגשר להבות הבשן הניבה מושטים יפים,רובם פליטי בריכות ולפעמים גם קרפיונים. בעונה החמה גם ביניות גדולות קשקש.
אם אתה כבר באזור יסוד המעלה,הייתי מציע לך לבדוק את אזור גשר הפקק/גדות.
מקום נחמד שסיפק המון יציאות בכיף  אתה בסדר
"I don't know half of you half as well as I should like, and I like less than half of you half as well as you deserve."
אלון Y

חבר פורום

מנותק מנותק

« הגיב #5 ב- : אפריל 18, 2012, 18:36:10 PM »
אעע שמות של גשרים אני לא מכיר- אני בעקרון דגתי בחיבור שבין היובל שיוצא מהחולה לירדן עצמו.
צפוני(500 מטר) לגשר שממנו יוצאים מהקיבוץ לירדן.
אם אתה מכיר את המקום ותוכל לכוון אותי בגשרים ( גשר דרומי למקום או גשר דרומי למקום- או משהו בסגנון)
זה יהיה ממש ממש מעולה! תהיה לי עוד נקודה חוץ מהספציפית הזו ( שהיא לא כ"כ טובה אבל די נוחה- לא שווה ללכת לשם במיוחד למי ששואל)
בכ"מ תודה  רבה על ההשקעה גיא מאוד מעריך את זה!
נ.נ: עריכה: הכוונה הייתי להכנס במים כדי לטבול לשם שחייה והתרעננות לא כדי לדוג בירה
אלון
gaichuk

יעד מצומצם
חבר פורום
*

מנותק מנותק

יש אכילות ???

« הגיב #6 ב- : אפריל 18, 2012, 19:50:24 PM »
אעע שמות של גשרים אני לא מכיר- אני בעקרון דגתי בחיבור שבין היובל שיוצא מהחולה לירדן עצמו.
אם אתה מכיר את המקום ותוכל לכוון אותי בגשרים ( גשר דרומי למקום או גשר דרומי למקום- או משהו בסגנון)
זה יהיה ממש ממש מעולה! תהיה לי עוד נקודה חוץ מהספציפית הזו ( שהיא לא כ"כ טובה אבל די נוחה- לא שווה ללכת לשם במיוחד למי ששואל)
נ.נ: עריכה: הכוונה הייתי להכנס במים כדי לטבול לשם שחייה והתרעננות לא כדי לדוג בירה

נקודת החיבור שבין התעלה המערבית והירדן מצפון לשמורת החולה ומדרום לאגמון החולה, נקראת בפי המקומיים "צומת גן עדן". באופן אישי אני די מחבב אותה והיו לי שם תפיסות יפות של ביניות וקרפיונים לפני 10+ שנים ואפילו תפיסה של צב רך !
הגשר שנמצא מול היציאה מיסוד המעלה דרך מטע הפקאנים נקרא "גשר החמישה". מי שלא היה בסביבה כמה שנים זוכר אותו כגשר אגדים אבל היום הוא גשר בטון יצוק לתפארת.
הגשר דרומית לו נקרא "גשר הפקק" וגם "גשר גדות". אם ממשיכים קצת דרומה מגיעים לשני גשרים לתנועה חד סיטרית. אלו למעשה "גשר בנות יעקב".
אם מצפינים "מצומת גן עדן" האפיק נהיה צר יותר אבל עם מקומות עמוקים ובהם מתקבצים בדר"כ הדגים ולבסוף מגיעים ל"גשר להבות הבשן" שנמצא ליד ה"פקאן פארק".
בדרך לשם ישנה מעין התרחבות קלה (זו הבריכה שהתייחסתי אליה בהודעה הקודמת) ולא רחוק ממנה ישנו חיבור קטן לתעלה שמתנקזת מבריכות הדגים ומהווה מקור משיכה וגם אספקה של דגים במקרים מסוימים...
באופן כללי,עדיף לעמוד בצד המזרחי שמאפשר תנועה לכול אורך הקטע הזה שנקרא "גדות-גונן" וגם כשמז'רז'רים היד הימנית עם המקל היא היד שבמעלה הזרם והיד של הרולר במורד הזרם. לפחות זה ככה אצלנו הימניים ועם השמאליים הסליחה...

ליד יסוד המעלה נמצא קיבוץ חולתה אבל יסוד המעלה זו מושבה עם מועצה מקומית (קטנה מדי להיות אבל שלב אחד לפני עירייה).
"I don't know half of you half as well as I should like, and I like less than half of you half as well as you deserve."
צור.

חבר פורום
*

מנותק מנותק

052-3770519

« הגיב #7 ב- : אפריל 18, 2012, 19:53:35 PM »
500 מ' דרומית לחיבור בין היובל לירדן (מפגש התעלות או בשם המקומים גן עדן) יש גשר ראשון זהו גשר יסוד
1000 מ' לערך דרומית לגשר יסוד ישנו גשר נוסף זהוא גשר הפקק
50 מ' לפני גשר הפקק בגדה המזרחית ישנו מפגש של יובלון שמתחבר לירדן (נקודה זו נקראת אצל המקומיים הג'קוזי)
מקום נחמד מוצל וחניה צמודה אבל.... המקום מאוד מבוקש ולכן סיכוי גדול שיהיה תפוס רצוי להגיע בשישי מוקדם בבוקר
בהצלחה
אלון Y

חבר פורום

מנותק מנותק

« הגיב #8 ב- : אפריל 18, 2012, 22:48:10 PM »
וואו. תודה רבה על ההסברים.
הבנתי בערך מה הולך באזור עזרתם לי מאוד! אם אני אחליט להשקיע יותר במיקום אני אצפין קצת לאזור הזה של גשר הפקק. ממש מעריך את זה שעזרתם! ועוד באיזה השקעה!
אין מה להגיד  אנחנו מספר 1 
ואם כבר הזכרת שמות, לדעתי המקום באמת סוג של גן עדן  סמיילי
תודה לכם! 
אלון
צור.

חבר פורום
*

מנותק מנותק

052-3770519

« הגיב #9 ב- : אפריל 18, 2012, 23:07:43 PM »
הבנתי בערך מה הולך באזור עזרתם לי מאוד! אם אני אחליט להשקיע יותר במיקום אני אצפין קצת לאזור הזה של גשר הפקק. ממש מעריך את זה שעזרתם! ועוד באיזה השקעה!
תודה לכם! 
באיזה יום אתה מגיע לאיזר יסוד המעלה?
gaichuk

יעד מצומצם
חבר פורום
*

מנותק מנותק

יש אכילות ???

« הגיב #10 ב- : אפריל 19, 2012, 18:38:07 PM »
תודה לכם! 

אם אתה יוצא מהישוב מול הגשר החדש ("גשר החמישה" או כמו שצור קורא לו "גשר יסוד" ) אתה צריך להדרים לגשר הפקק 
אלון Y

חבר פורום

מנותק מנותק

« הגיב #11 ב- : אפריל 19, 2012, 20:33:08 PM »
מזל שאמרת לי חחח אני כנראה התבלבלתי הגבתי מאוחר- אחרת הייתי הולך צפונה חחח
צור- אני מגיע לאזור יום שישי- לא בטוח מתי, מעריך אחה"צ
אלון
0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.