שלום עוזי
ברכות היו מספיק אז ניכנס לעניינים ולשאלות:
1. צריכת דלק: אני יודע שצריכת דלק של סירות מנועים בנזין היא גבוהה- בחסקה למשל קרוב לק"מ לליטר!
זה כמובן תלוי במשקל של הסירה מבין היתר. השאלה, האם יש מנועים שהם יחסית חסכוניים? כאשר המנוע גדול יותר הוא יצרוך יותר דלק? האם הוא יגיע למהירויות יותר גדולות?
2.אם אני מתכנן לקנות סירה, שמתאימה לדיג (מינינום 3 אנשים) שמספיק אמינה בשביל להיכנס לעומקים וגם חסכונית, מה אתה יכול להמליץ עליו ואיזה נתונים יש לסירה כזאת...
3. מה ההבדל בין מנוע שתי פעימות לארבע?
תודה מראש
ברכות היו מספיק אז ניכנס לעניינים ולשאלות:
1. צריכת דלק: אני יודע שצריכת דלק של סירות מנועים בנזין היא גבוהה- בחסקה למשל קרוב לק"מ לליטר!
זה כמובן תלוי במשקל של הסירה מבין היתר. השאלה, האם יש מנועים שהם יחסית חסכוניים? כאשר המנוע גדול יותר הוא יצרוך יותר דלק? האם הוא יגיע למהירויות יותר גדולות?
2.אם אני מתכנן לקנות סירה, שמתאימה לדיג (מינינום 3 אנשים) שמספיק אמינה בשביל להיכנס לעומקים וגם חסכונית, מה אתה יכול להמליץ עליו ואיזה נתונים יש לסירה כזאת...
3. מה ההבדל בין מנוע שתי פעימות לארבע?
תודה מראש
סאמח
אני יענה לך על חלק מהשאלות
אני מכונאי רכב ומנוע זה מנוע ולא משנה איפה הוא מורכב!!!
מנועי 2 פעימות הם בעלי הספקים גבוהים ויכולים להגיע למהירויות גבוהות(סל"ד גבוהה)
אבל הבעיה היא שהם זללנים של דלק וגם בגלל סיבובי המנוע הגבוהים הם מתקלקלים מהר יותר ונשחקים מהר יותר
השיקול היחידי היום לטעמי בגלל מחירי דלק גבוהים זה לתת עדיפות למנועי 4 פעימות שהם חסכוניים יותר בדלק וזה יכול להגיע אפילו להבדל של 40% בצריכת הדלק תלוי בנפח המנוע
מנועי 4 פעימות הם חלשים יותר מ-2 פעימות אבל היום ההבדל הוא כבר לא כל כך רציני
לכן אם אתה מתכוון לרכוש סירה רצוי שתחפש סירה עם מנוע 4 פעימות
גם בזיהום אוויר מנוע 4 פעימות מוביל ובגדול על 2 פעימות שהוא יחסית די מזהם
כעקרון
מנוע גדול על בודי קטן מתאמץ פחות ולכן גם צריכת הדלק היא נמוכה יותר
ככה זה לפחות ברכבים ואני מאמין שככה זה גם בסירות
אבל ישנו איזון מסויים שאם עוברים אותו אז מתחילים לאבד את החיסכון
כך שלא כל מנוע גדול יכול להתאים
לדעתי מנוע 150 כ"ס 4 פעימות על חסקה 7 מטר זה אידיאלי
מספיק חזק וגם חסכוני בדלק
כמובן רצוי גם מנוע אמין עם זמינות חלפים גדולה וזולה
אז על שאלות 1-3 אני מקווה שעניתי לך