תאריך הדו"ח | מיקום | סוג | מצב הים | עומק משוער | סגנון הדייג: |
6/4/2012 | שרון: מכמורת- נתניה | מים מלוחים | גועש | 20 - 30 מטר | דיג מקיאק כללי (דוחות ישנים) |
תפיסות דגים | ||||
---|---|---|---|---|
שעת תפיסה | פיתיון | סוג הדג | כמות | משקל כולל בק"ג |
07:30 | גיג קטן - סקוויד ג'יג לבן | פארידה (ספרוס מצוי, שינן החוט) | 1 | 1.220 |
09:30 | גיג בינוני - שימנו לוקנוס | פארידה (ספרוס מצוי, שינן החוט) | 1 | גודל מחבט |
הדו"ח:
כל התחזיות צפו מזג אוויר מדהים , ים נמוך מאוד ,רוח אפסית ויום שימשי ובהיר ...
בפועל זה רחוק שנות אור מהמציאות !
הגענו לחוף והציפורים עוד נחרו ( 5:15) , הרוח הייתה דרומית מטורפת ! הערכה גסה של 7-9 קשר ואנחנו התחלנו להתבאס !
הרהורים ומחשבות על ביטול היציאה וחזרה הביתה לישון ... לא מספיק הרוח והברבור של הים יש ערפל ולא רואים יותר ממאה מטר.
בסופו של דבר הרוח קצת נפלה ונכנסו בראבאק ! (ב-6:40)
אופיר ואלי עפו לכיוון הריף העמוק ואני צועק להם בטירוף שאנחנו עוברים מעל ריף רדוד ואקטיבי .
הם עוצרים ומורידים ג'יגים בתקווה לתפוס ארוחת חג משפחתית אבל במקום זאת אופיר היחידי שמרגיש קצת אקשן ומוציא לוקוס אדום של 100 גר', בלי הרהורים מיותרים הקטנטוש חוזר למים לגדול אבל לא לפני שמסבירים לו במפורש היכן לפגוש אותנו עוד שנה שנתיים ! (הוא לא נראה שהקשיב במיוחד ומיהר לברוח ... )
ממשיכים לכיוון הריף והדרומית המעצבנת הזאת שוב עולה ומברברת את הים ! (גם כן חזאים , עלאק ... )
מגיעים למצב שחותרים באיזי כאמצעי זהירות מהגלים הקטנים ולפתע עובר לו צמד של דגיגונים מתחת לקיאק שלי, מסמן לאלי שלידי להוריד ג'יג (אופיר כבר היה רחוק מידיי) ושנינו מחזיקים אצבעות ,
הסקוויד ג'יג הלבן מתאים בול לימים אפרורים שכאלה – זוהר בחושך .... והוא זה שעושה את דרכו מטה !
אחרי הקפצה שתיים המנה שלי הגיע וישר לוריד ! נעילה עצבנית מלווה בנגיחות עצבניות ביותר !
אחרי שהאדרנלין בשמיים עולה לה גברת פארידה !
לא היה אדם מאושר יותר ממני באותו הרגע – נסיכה לערב חג !
ממשיכים לריף אבל יבש , יבש מאוד !
אצלי ואצל אופיר 2 בריחות של דגים גדולים וחוץ מזה כלום !
לקראת היציאה אלי הביא בנעילה, אבל לא הרגיש נגיחות כלל ! אני הימרתי על לוקוס אבל בסוף יוצא לו תמנון ענקי ! (מעדן לטענתו של אלי )
לי יש אימרה ידועה וכלל בחיים – "לא אומרים אוכל על איכס ")
באמצע הדרך החוצה אופיר מסמן לי שיש פעילות ואני מוריד לוקנוס חמוש ברצועות קלאמר שהוכן מראש !
אחרי ההקפצה ראשונה הגיע ה- בזזזזזזזזזזזזזזזזזזזזזזזזזזזזזזזזזזזזזזזזז......................
ריצה באמוק של הדג ואחרי שסגרתי לו קלאץ' הוא חתך לי את החוט וברח עם המדאי היוקרתי ! כנראה פלמידה .
כמה צילומים על החוף עם השלל הסימלי ויאללה הביתה !
חג שמח וכשר חברים מאחל לכולכם שמחה נחת אושר,שעות ים מרובות, דגים והכי חשוב בריאות !
שלכם שי .