תאריך הדו"ח | מיקום | סוג | מצב הים | עומק משוער | סגנון הדייג: |
30/3/2012 | צפון: חוף כרמל- עתלית | מים מלוחים | רגוע ונמוך | 30 - 40 מטר | דיג מסירה- ג'יגינג |
תפיסות דגים | ||||
---|---|---|---|---|
שעת תפיסה | פיתיון | סוג הדג | כמות | משקל כולל בק"ג |
1700 | גיג בינוני - לבן ראש אדום | לוקוס - אירדי (דקרנית אדומה) | 1 | 3.52 |
הדו"ח:
דוח בקצרה (הכל יחסי)

אחרי מספר שבועות ללא דיג, יוצאים שלושה חברה מנחשולים עם אבו אל אנאס והחסכה שלו בשישי אחרצהריים.
התחזית שהים ירד בשישי בבוקר וימשיך לרדת גם אחרצהריים אבל עם רוחות יחסית ערות שאמורות להירגע בערב בלבד. זה מה שהיה, מלבד קצת רוחות הכל היה יפה.
בדיקה של מספר נקדות העומק (כ120 מטר!!!) היוו בעיה לעבוד בגלל דריפט חזק וחוסר תגובה מצד הדגים.
התכנון היה להתחיל בעומק ולאט לאט לרדת עד שמגיעים לסלעים לקראת חשיכה לטרגט לוקוסים- דג שעוד לא תפסתי בג'יגינג! ההימור שלי להיום היה על לוקוסים.
בודקים ובודקים, ובלי דגים ובסוף היום כשעה וחצי לפני החושך מגיעים לסלעים שהיה בהם בעבר לא מעט אקשן עם לוקוסים וגם אנטיאסים...
אני מניח את הציוד הכבד שאיתו היו לי כל התפיסות ועובר לציוד הלייט (שהחוויה עם הלוקוס תהיה מוכפלת) ומתחיל לעבוד במספר סגנונות חדשים שעיקרם עבודה איטית (אני משוכנע שעבודה איטית זה מה שמביא את הלוקוסים יותר)...
מלבד תקיפה אצלי ואצל עודד לא היה סימנים...
מתקנים ודריפט נוסף, אבו אל אנאס משתעמם ואני מציע לו לג'גג עם הציוד הכבד שיש לי שעליו יש ראש אדום-מה שלוקוס יאהב...
נענה בחיוב-למרות שזה לא סגנון שהוא מכיר, עומד לידי ומתחיל לג'גג...משיכת חוט בצורה איטית יחסית, כמעט בלי הקפצות...
פחות מ10 דקות שהבן אדם עובד ופתאום רואים את המקל הקשיח בצורת קשת, אבו אנאס יודע שזה דג ולא סלע, מספר שניות ואבו אנאס מתחיל להביא חוט באיטיות ועם התנגדות קבועה- הבנו שזה לוקוס חתיכה יפה...
פחות משתי דקות והדג על פני המים, עם הג'נץ מרימים ומתלהבים מהלוקוס של ה 3.5 קילו....
אנחנו משקיעים שעות, והבן אדם בא בלי נסיון בג'יגינג (אבל סקיפר עשרות שנים ודייג על, וגם בעל החסכה) ותוך 10 דקות הוא מביא את הלוקוס היחידי על הסירה לאותו יום...
מגיעים לחוף עדיין באור כי החול מילא את המפרצון שעוגנים בו וחייבים לראות איפה מנתבים. בגלל זה התקפלנו מוקדם כאשר היה אפשר להרוויח לפחות עוד חצי שעה של אור אחרון שזה זמן איכותי ללוקוסים

מקפלים ציוד ולכיוון האוטו, אני שומע את אבו אל אנאס אומר לי "לא לקחת את הדג"

קצת ויכוח והבן אדם מתעקש שזה דג שלי ולא שלו

בזה מסתיים יומנו הנחמד מאוד...
הרבה תקופה לא ג'יגגתי, והפעם הזזתי קצת שרירים רדומים......
כרגע צריך להתחיל לנצל את הרשיון החדש של המשיט שקיבלתי אני+עודד+עבד....

בתקופה זו לדעתי צריך לטרגט לוקוסים בתור יעד ראשון, אבל הסגנון והאזורים צריכים להיות מותאמים...
לדעתי הנושא הזה קצת נבלע על ידי הג'יגוג לדגים מהירים כמו אנטיאסים- זה לפחות ההתרשמות ממה שאני רואה ושומע, אבל בטוח יש אנשים שכבר יודעים מזמן את מה שאני אומר ומטרגטים לוקוסים בצורה מותאמת ללוקוסים...
טוב, אמרתי קצר זה יחסי