פורום הדיג הספורטיבי בישראל
 פורומי דיג מקצועיים
  דיג במים מתוקים בכל הסגנונות (אחראים: itamar26, shragam)
   הבדל בין מקלות ז'רז'ור |
עמודים: [1]
|
|
|
0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה. |
נושא: הבדל בין מקלות ז'רז'ור (נקרא 2768 פעמים) |
הדפסה |
|
dovdov
|
חבר פורום
מנותקגיל:
לא זמין
|
|
מה ההבדל בין מקל ז'רז'ור לקרפיונים למקל למים מלוחים? שימוש, מרחקי זריקה,חוזק ובכלל. תודה
|
|
|
|
צור.
|
חבר פורום
מנותקגיל:
55
052-3770519
|
|
קרפיונים לא מז'רז'רים נראה לי שאתה מדבר על הבדל בין מים מתוקים למלוחים למים מתוקים מספיקים מקלות קטנים יחסית בין 1.60 ל 2.40 בעלי משקלי זריקה נמוכים יחסית אולטראלייט 0-10 ג'ר ולייט 5-25 ג'ר הסיבות לגודל המקלות והמישקלים הנמוכים הם במים מתוקים לא צריך מרחקי זריקה גדולים בחלק מהמקומות יש עצים וצמחיה מה שלא מאפשר עבודה עם מקלות ארוכים ומישקלי הדמוים נמוכים יחסית בין 0.5 ג'ר עד 15 ג'ר
בים הענין שונה רצוי מקלות ארוכים יחסית 2.40 עד 3.5 אני אישית מעדיף בין 2.70 ל2.90 הסיבה כדי להסיג מרחקי זריקה גדולים יותר ואין עצמים שמפריעים לעבוד עם מקלות ארוכים לגבי משקלי זריקה כל הסוגים ניתן לעבוד בים עם דמוים כלים כמו במתוקים וגם דמוים בינונים וגדולים שמגיעים גם ל40 ג'ר ויותר
|
|
|
|
|
צור.
|
חבר פורום
מנותקגיל:
55
052-3770519
|
|
אני לא מכיר את המקל לכן לא אוכל לעזור אני מקווה שיש פה משהו שיוכל לתת לך תשובה בהצלחה
|
|
|
|
itamar26
|
מנהל פורום חבר פורום    
מנותקגיל:
37
|
|
זה ממש לא מקל לקרפיונים, אם אתה מעוניין במקל לקרפיונים תן לי תקציב אני אוכל לעזור לך לבחור מקל.
|
|
|
|
dovdov
|
חבר פורום
מנותקגיל:
לא זמין
|
|
תודה לא אני לא דייג של מתוקים,אבל הזדמן לי מקל כזה ואמרו לי שהוא לקרפיונים. אם לא לקרפיונים אז למה הוא מיועד במקור? תודה רבה
|
|
|
|
gaichuk
|
יעד מצומצם חבר פורום
מנותקגיל:
49
יש אכילות ???
|
|
תודה לא אני לא דייג של מתוקים,אבל הזדמן לי מקל כזה ואמרו לי שהוא לקרפיונים. אם לא לקרפיונים אז למה הוא מיועד במקור? תודה רבה
המקל שאתה מתאר שיש לך אינו מיועד לדיג קרפיונים. זהו מקל ז'ירז'ור. 10-30 גרם משקלי הטלה זה יפה מאד והאורך גם כן מאפשר עבודה נוחה וגם יעילה,במיוחד בים. צא ותהנה !
|
-------------------------------
"I don't know half of you half as well as I should like, and I like less than half of you half as well as you deserve."
|
|
|
אביחי
|
ויקום הגזר ויתן מכות רצח לגנן..והגנן מבסוט רצח! חבר פורום
מנותקגיל:
54
ויקום הגזר ויתן מכות רצח לגנן..והגנן מבסוט רצח!
|
|
המקל שאתה מתאר שיש לך אינו מיועד לדיג קרפיונים. זהו מקל ז'ירז'ור. 10-30 גרם משקלי הטלה זה יפה מאד והאורך גם כן מאפשר עבודה נוחה וגם יעילה,במיוחד בים. צא ותהנה ! 
|
|
|
|
dovdov
|
חבר פורום
מנותקגיל:
לא זמין
|
|
תודה על התגובות הבנתי ,למה יש לו טבעות תחתונות לפחות ה2 הראשונות קטנות יחסית לכל מקלות הז'רז'ור שאני מכיר? האם זה משפיע על מרחקי הטלה וכדומה?
|
|
|
|
gaichuk
|
יעד מצומצם חבר פורום
מנותקגיל:
49
יש אכילות ???
|
|
תודה על התגובות הבנתי ,למה יש לו טבעות תחתונות לפחות ה2 הראשונות קטנות יחסית לכל מקלות הז'רז'ור שאני מכיר? האם זה משפיע על מרחקי הטלה וכדומה?
נתחיל מזה שטבעות קטנות מיועדות בדר"כ לחוט דק. דבר שני, מאחר וזהו מקל ז'ירז'ור והוא מיועד למשקלים קלים יחסית,גם הרולר שישודך לו יהיה בהתאם. בחכות לקרפיונים מהדגמים המתקדמים,יש נטיה לטבעות תחתונות גדולות יחסית כשהטבעת התחתונה ביותר בקוטר של 40 מ"מ ויותר! הדבר נובע משימוש ברולרים גדולים מאד (עד מידה 12000 לפעמים) ששיחרור החוט שלהם ייפגע אם הטבעת התחתונה תהיה קטנה מדי. הדבר דומה לבעיה שנוצרת מזה שהטבעת התחתונה קרובה מדי לרולר... בחכת ז'ירז'ור במשקלי הטלה כאלו אין צורך בטבעות ענקיות ובהתחשב ברמה הכללית של המקל גם כמות הטבעות סבירה. יש סיבה למה לא פשוט לחבר לחכה רולר (גודל 3000 נניח) עם חוט דק (0.20 מונו למשל) ופשוט לראות איך ההטלה בפועל?
|
"I don't know half of you half as well as I should like, and I like less than half of you half as well as you deserve."
|
|
|
dovdov
|
חבר פורום
מנותקגיל:
לא זמין
|
|
 |
|
|
נתחיל מזה שטבעות קטנות מיועדות בדר"כ לחוט דק. דבר שני, מאחר וזהו מקל ז'ירז'ור והוא מיועד למשקלים קלים יחסית,גם הרולר שישודך לו יהיה בהתאם. בחכות לקרפיונים מהדגמים המתקדמים,יש נטיה לטבעות תחתונות גדולות יחסית כשהטבעת התחתונה ביותר בקוטר של 40 מ"מ ויותר! הדבר נובע משימוש ברולרים גדולים מאד (עד מידה 12000 לפעמים) ששיחרור החוט שלהם ייפגע אם הטבעת התחתונה תהיה קטנה מדי. הדבר דומה לבעיה שנוצרת מזה שהטבעת התחתונה קרובה מדי לרולר... בחכת ז'ירז'ור במשקלי הטלה כאלו אין צורך בטבעות ענקיות ובהתחשב ברמה הכללית של המקל גם כמות הטבעות סבירה. יש סיבה למה לא פשוט לחבר לחכה רולר (גודל 3000 נניח) עם חוט דק (0.20 מונו למשל) ופשוט לראות איך ההטלה בפועל? תודה על ההסבר המפורט אכן הטבעת הקרובה לרולר יחסית למקל ז'רז'ור אחר שברשותי רחוקה יותר. עבדתי איתו כמה פעמים אני עם רולר 4000 שהוא קטן יחסית לדעתי,מה שכן עבדתי איתו עם חוט 20 ליברות של פאוור פרו נראה לי באמת טיפה עבה מידי למקל הזה 0.23 חוט הבא אקנה משהו דק יותר אני חושב על הפאוור פרו החדש 8 גידים של 15 ליברות או סאן לייןקסטווי 16 ליברות. אם יהיה קצת כסף ארכוש רולר טוב במידה 2500 בשבילו. תודה
|
|
|
|
gaichuk
|
יעד מצומצם חבר פורום
מנותקגיל:
49
יש אכילות ???
|
|
 |
|
|
נתחיל מזה שטבעות קטנות מיועדות בדר"כ לחוט דק. דבר שני, מאחר וזהו מקל ז'ירז'ור והוא מיועד למשקלים קלים יחסית,גם הרולר שישודך לו יהיה בהתאם. בחכות לקרפיונים מהדגמים המתקדמים,יש נטיה לטבעות תחתונות גדולות יחסית כשהטבעת התחתונה ביותר בקוטר של 40 מ"מ ויותר! הדבר נובע משימוש ברולרים גדולים מאד (עד מידה 12000 לפעמים) ששיחרור החוט שלהם ייפגע אם הטבעת התחתונה תהיה קטנה מדי. הדבר דומה לבעיה שנוצרת מזה שהטבעת התחתונה קרובה מדי לרולר... בחכת ז'ירז'ור במשקלי הטלה כאלו אין צורך בטבעות ענקיות ובהתחשב ברמה הכללית של המקל גם כמות הטבעות סבירה. יש סיבה למה לא פשוט לחבר לחכה רולר (גודל 3000 נניח) עם חוט דק (0.20 מונו למשל) ופשוט לראות איך ההטלה בפועל? תודה על ההסבר המפורט אכן הטבעת הקרובה לרולר יחסית למקל ז'רז'ור אחר שברשותי רחוקה יותר. עבדתי איתו כמה פעמים אני עם רולר 4000 שהוא קטן יחסית לדעתי,מה שכן עבדתי איתו עם חוט 20 ליברות של פאוור פרו נראה לי באמת טיפה עבה מידי למקל הזה 0.23 חוט הבא אקנה משהו דק יותר אני חושב על הפאוור פרו החדש 8 גידים של 15 ליברות או סאן לייןקסטווי 16 ליברות. אם יהיה קצת כסף ארכוש רולר טוב במידה 2500 בשבילו. תודה  לגבי ה-4000, גם אני מחשיב אותו כרולר קטן יחסית. יחסית למה שאני אוהב להשתמש בו... אני אוהב רולרים גדולים. בין אם לדיג על חי,דיג חופים או קרפיונים וגם בז'ירז'ור. הבעיה מתחילה כשאני משתמש בחכות אחרות מהאי-פוינט קארפ 3.60 (2.75 ליברות) או אוקומה סלילו 3.30 (10-30 גרם). יש לי רולר 4000 של דיווה שאני נהנה מאד לעבוד איתו (ספולה עם חוט בד 20 ליברות ועוד ספולה עם חוט 0.25 ניילון) אבל על החכות הקטנות והעדינות יותר (8-10 גרם למשל) הוא כבר OVERKILL והיעילות שלו כבר יורדת. רולר גודל 1500 ו-800 שיש לי עם חוט דומה עליהם משחררים חוט הרבה יותר טוב. עם הספולה ספייר של ה-800 שיש עליה חוט 0.16 מונו של סופיקס הדמויים טסים! לסיכום,4000 זה קטן באופן יחסי אבל הרבה יותר מדי בהתאמה לחכות וחוטים מסוימים...
|
|
|
|
dovdov
|
חבר פורום
מנותקגיל:
לא זמין
|
|
תודה האם גודל הרולר 4000-3000-2500 משנה את מרחקי ההטלה של דמויים? מהבנתי ואוליי אני טועה ,ההבדל העיקרי הוא במשקל בעיקר, וכמות החוט . ל4000 יש לי 3 ספולות חוט בד 0.19- 0.23 ומונו 0.35 די דק יחסית שאיתו אני עובד לרוב לקלמארי,ודייג מקרונים בעונה. טוב נחשוב על רולר נוסף קטן יותר ,ואת ה 4000 נעביר למקל 15-45 הישן.
|
|
|
|
MK2
|
חבר פורום   
מנותקגיל:
40
כשהגלים מתחזקים... הולכים לשבת בבית
|
|
תודה האם גודל הרולר 4000-3000-2500 משנה את מרחקי ההטלה של דמויים? מהבנתי ואוליי אני טועה ,ההבדל העיקרי הוא במשקל בעיקר, וכמות החוט . ל4000 יש לי 3 ספולות חוט בד 0.19- 0.23 ומונו 0.35 די דק יחסית שאיתו אני עובד לרוב לקלמארי,ודייג מקרונים בעונה. טוב נחשוב על רולר נוסף קטן יותר ,ואת ה 4000 נעביר למקל 15-45 הישן.
החוטים שרשמת נשמעים עבים לטעמי אני משתמש עם מונו 0.30 לדיג סרף. אתה יכול לנסות לעבוד עם 0.12- בד - טווח הטלה מעולה- חשש לקריעה בעת הטלה של ניקלים כבדים- מעל 30 גרם כמו כן, חוט 0.12 רגיש למכות- שפשופים- שאר צרות כמו טבעות שבורות הייתי משתמש ב0.12 אבל דמוים וניקלים כבדים היו פשוט מפוצצים את החוט עקב הטלה חזקה מידי. החכה היא של טרבוקו, 10-30. עד היום אין לי מושג למה החוט היה מתפוצץ בהטלה, אך עם חוט 0.20 זה לא קורה ה0.20 לא מצליח- להטיל דמויים למרחק כמו ה0.12 הקניה הבאה תהיה התפשרות, לחזור ל0.12 שהיו איתו אחלה תוצאות או לנסות משהו טיפה יותר עבה בנינו, התוצאות הכי טובות היו עם חוט מונו 0.30 אדום של טרבוקו למה? אין לי מושג, לא חזק בתחום הז'רז'ור
|
|
|
|
dovdov
|
חבר פורום
מנותקגיל:
לא זמין
|
|
החוטים שרשמת נשמעים עבים לטעמי אני משתמש עם מונו 0.30 לדיג סרף. אתה יכול לנסות לעבוד עם 0.12- בד - טווח הטלה מעולה- חשש לקריעה בעת הטלה של ניקלים כבדים- מעל 30 גרם כמו כן, חוט 0.12 רגיש למכות- שפשופים- שאר צרות כמו טבעות שבורות הייתי משתמש ב0.12 אבל דמוים וניקלים כבדים היו פשוט מפוצצים את החוט עקב הטלה חזקה מידי. החכה היא של טרבוקו, 10-30. עד היום אין לי מושג למה החוט היה מתפוצץ בהטלה, אך עם חוט 0.20 זה לא קורה ה0.20 לא מצליח- להטיל דמויים למרחק כמו ה0.12 הקניה הבאה תהיה התפשרות, לחזור ל0.12 שהיו איתו אחלה תוצאות או לנסות משהו טיפה יותר עבה בנינו, התוצאות הכי טובות היו עם חוט מונו 0.30 אדום של טרבוקו למה? אין לי מושג, לא חזק בתחום הז'רז'ור תודה
|
|
|
|
0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה. |
« הקודם הבא »
|
הדפסה
|
|
עמודים: [1]
|