הי מישה,
את השמות לחוט בד באנגלית כבר קיבלת מעדי

לגבי המלצות לחוט הרצוי להכנת HAIR RIG , מניסיוני האישי ועד כמה שיצא לי לראות אצל חברים,באינטרנט ובחנויות, מומלץ ללכת על חוטים עבים ופחות להתייחס לחוזק שלהם.
אני אנסה להסביר.
החוט שנתת לו קישור מאיביי הוא חוט של 40 ליברות.
על פניו,חוט עם טסט כזה יכול להוציא גם אינטיאסים יפים בעבודה נכונה ובשילוב עם ציוד איכותי אבל כשאתה מחזיק אותו ביד אתה יכול להרגיש שהוא דק מאד.
חוט בד בניגוד לחוט ניילון נוטה להסתבך בריג,בחוט הראשי ובעצמו.
אם משתמשים בחוט עבה יותר (אפילו עד 200 ליברות!) הוא לא מתקפל ומתפתל על עצמו כול כך מהר אבל מצד שני הוא עדיין גמיש מספיק בכדי לשרת את המטרה שלשמה הוא נבחר מההתחלה.
אני אוהב לעבוד עם חוט 80 ליברות של POWERPRO בדר"כ ולסופיקס מטריקס 100 ליברות אחרי שהוא עובד תקופה והציפוי שלו יורד יש גם מקום ששמור אצלי בשקית ההפתעות...
בקישור יש חוט 80 ליברות ובאורך סביר בהחלט.
http://www.ebay.com/itm/MAXX-POWER-PRO-BRAID-Fishing-Line-G-100M-80LB-DYNEEMA-/120741930838?pt=AU_Sport_Fishing_Tackle&hash=item1c1cc7a756#shIdלגבי עבודה עם חוט ניילון,הדבר אפשרי גם אם לא נפוץ בכלל.
כשהתחלתי לדוג עם בוייליס,עבדתי עם מה שהיה לי וזה היה חוט ניילון.
עם פופ-אפ לא יצא לי לעבוד עם חוט ניילון למיטב זכרוני אבל אני לא רואה סיבה למה שלא לנסות אם אין לך חוט בד זמין.
שני חוטים נוספים שעשיתי בהם שימוש בעבר ועבדו לא רע היו חוט לבן של עפיפון וחוט שחור של סנדלרים.
אם יש לך גישה לאחד מהם זה יכול לאפשר לך לנסות ולהתחיל לתרגל ללא הוצאות מיותרות באינטרנט