בית דף הבית
עזרה עזרה
ברוך הבא, אורח. בבקשה התחבר או הירשם.

חיפוש:     חיפוש מתקדם
*
+  פורום הדיג הספורטיבי בישראל
|-+  פורומי דיג מקצועיים
| |-+  דיג מקיאק IKF - Israel Kayak Fishing (אחראי: Eldad79)
| | |-+  Point65 n
עמודים: [1] 2 למטה
0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.
נושא: Point65 n  (נקרא 3277 פעמים) הדפסה
SUGAR

חבר פורום
**

מנותק מנותק

Point65 n
« ב- : אוקטובר 12, 2022, 18:34:24 PM »
היי חברים.
אולי זה נראה פטטי, אך אני רוצה סוף סוף להגשים חלום שלי ולעבור לדייג מקאיק.  בגלל שאני גר בקומה 6, ואין לי מקום לשמור  קאיק סטנדרטי בבית או במחסן/מרפסת, אני מסתקל לקאיקים מודולרים מחברה Point65 n שכן קיימת אפשרות לשמור אותו במחסן בינוני או במרפסת.  אופציה לשמור קאיק במרינה מאוד מגבילה איזור דייג, אך נותנת אפשרות לדוג מכלי מושלם. אופציה אחרת, קאיק מודולרי ליחיד, נראת לי פשרה טובה יותר מקאיק מתנפח.
דגם mojito solo 330*74*30
Mercuri GTX solo 415*60*35 אך ישיבה פנימית.
מה תגידו? ראיתם אולי כאלו בים שלנו?
מי יכול לתת לי תדרוך קצר?
-------------------------------
 IP: [ מחובר ]
יפתח
חבר פורום

מנותק מנותק

בעניין: Point65 n
« הגיב #1 ב- : אוקטובר 12, 2022, 22:19:07 PM »
שלום רב
מזמן לא היה פה נושא כזה מעניין, שמח שאני יכול לענות.
לשאלתך, האם ניתן לדוג מקיאק כזה, התשובה המהירה היא כן אבל יש כמה דברים קריטיים שתצטרך ללמוד ולתרגל לפני אתה בכלל נכנס למים עם הקיאק (ללא ציוד דיג).
קיאק ישיבה פנימית הוא הרבה יותר יציב בים סוער כאשר אתה עם משוט ביד. במים רגועים, לקיאק ישיבה עליונה יש הרבה יותר יתרונות.
אני דגתי כמה שנים מקיאק ישיבה פנימית, יותר צר וארוך מהקיאקים ששלחת.
גם לי הייתה בעית אכסון לכן בניתי בעצמי את ה

הקיאק הראשון ששלחת הרבה יותר רחב מהקיאק שלי, כלומר הוא יהיה יותר יציב במים רגועים. הוא יותר צר מקיאקי ישיבה עליונה קונבנציונלים אבל, הישיבה היא הרבה יותר נמוכה (מתחת לקו המים) ולכן אני מאמין שהוא יהיה יציב מספיק לדיג. כמובן שרוחב הקיאק הוא רק משתנה אחד מיני רבים המשפיעים על יכולת השליטה בקיאק (יציבות במים רגועים או במים סוערים). הבעיה בקיאק הזה היא האורך שלו, 330 ס״מ. לא תוכל לחתור רחוק מידי, לא תגיע למהירות שיוט סבירה ויהיה לך קשה לשמור על קו ישר. עוד פעם, תלוי במבנה בתחתון של הקיאק מפני שיש עוד כמה משתנים המשפיעים על שמירת כיוון ומהירות.
הקיאק השני כבר הרבה יותר ארוך, 415 ס״מ

אני מנסה לענות לך אבל כל פעם נחסם מפני שאני נמצא בברזיל. כבר כמה פעמים נמחקה לי ההודעה וזה כבר ממש מתחיל להימאס.
אני אנסה להיכנס דרך וי פי אן אבל עד אז, במידה ולא אצליח, אני שולח את מה שהצלחתי לשחזר עד עכשיו. מקווה שאוכל להיכנס ולערוך את ההודעה. אם לא, אז שיהיה בהצלחה. אני הייתי הולך על הקיאק הארוך יותר.

Sent from my iPhone using Tapatalk
SUGAR

חבר פורום
**

מנותק מנותק

« הגיב #2 ב- : אוקטובר 14, 2022, 17:02:22 PM »
יפתח , תודה על התשובה והתייחסות.
אני גם רואה דברים שציינת , וציפיתי שקהל הקיאקיסתים יהיה יותר פעיל, אך זמנים האלו עברו מזמן.
קיאק עם ישיבה פנימית ערוך יותר ומהיר יותר זה ברור, אבל  אני כבר לא ילד, לא רוצה (וגם מפחד לצאת לים גלי כי למדתי כבר שים זה לא צחוק) ים יכול להתהפך תוך דקות ספורות מים רגוע ומסוכן. חוץ מזה צריך ללמוד אסקימו רול.
קיאק לדייג בדרך כלל מלא ציוד וחוטי אבטכה, ולא רציתי לנסות להתהפך עם כול זה. ו בלי משוט ביד.
דבר שני, יש עוד לשבור ראש איך לקנות קייק בחו"ל, ולשלוח אותו לארץ רצוי לא במחיר כיליה. מכול הזמנים, כאן בערץ ראיתי רק בחור אחד שהיה לו קיאק מודולרי טנדם(לשניים), ותגובות שלו לא היו משהו, מהירות נמוכה, מחזיק חלש את הכיוון, בצד שני,  אין לי שום קיאק, אין גם אופציה לדוג בעומקים סבירים בלעדיו.
או קיאק כזה, וחופש טיולים בכול השורת החוף וכינרת, או קיאק סטנדרתי, ואז אני קשור מאוד למרינה, איפו אני אשמור אותו.
עריכה אחרונה: אוקטובר 14, 2022, 22:52:33 PM על ידי SUGAR
אייל וייס

חבר פורום
*

מנותק מנותק

050-9020301

« הגיב #3 ב- : אוקטובר 14, 2022, 17:28:41 PM »
לקפטן ג'ק היה כזה בזמנו של שלוש חלקים
אולי לשאול אותו או ביד 2
http://richardatpoint65.blogspot.com/2009/10/point-65-introduces-tequila-and-changes.html
אתה קם בבוקר, ברוך השם, כל השאר בונוס

Ocean Kayaks-Prowler Trident 15
Eldad79

מנהל פורום
חבר פורום

מנותק מנותק

« הגיב #4 ב- : אוקטובר 14, 2022, 22:55:40 PM »
אני מנסה לענות לך אבל כל פעם נחסם מפני שאני נמצא בברזיל. כבר כמה פעמים נמחקה לי ההודעה וזה כבר ממש מתחיל להימאס.
אני אנסה להיכנס דרך וי פי אן אבל עד אז, במידה ולא אצליח, אני שולח את מה שהצלחתי לשחזר עד עכשיו. מקווה שאוכל להיכנס ולערוך את ההודעה. אם לא, אז שיהיה בהצלחה. אני הייתי הולך על הקיאק הארוך יותר.

היי יפתח, חג שמח !

תודה על המאמצים שאתה משקיע כדי לענות !
מתי אתה פה אצלנו? נדאג להוציא אותך לסיבוב בארץ  לחיים

לשאלה עצמה: אני לא מכיר אף אחד בארץ שדג מקיאק ישיבה פנימית... והאמת היא שמעט מאוד עדיין דגים בקיאקי חתירה.
הקהילה פעילה מאוד, אולם לצערי קצת פחות פה בפורום.. אבל הגדולה של הפורום היא הידע הצבור פה, והעובדה שהוא משמש בדיוק ככה, כצינור הגעה לחדשים.

אחסון היא בעיה מוכרת וכואבת.
אין לה פתרון קסם.
אתה יכול:
1. לנסות למצוא פתרון אחסון יצירתי אצלך, אם זה בא בחשבון (תלייה בתקרת החנייה, עמידה בגינה וכו')
2. למצוא מקום אחסנה בתשלום, ואכן לרוב תעדיף לצאת משם, אבל לא חייב.
3. למצוא חבר ולאחסן אצלו (תתפלא, אבל יש לא מעט חברים עירוניים שמאחסנים במחסן במושב אצל חבר אחר או בבית ההורים...)
4. לקנות קיאק שאתה יכול לאחסן: קטן, מתנפח וכו'.

במקרה שבחרת באופציה 4, אתה תהיה מוגבל במתארים שאתה יכול לצאת בהם, הן ביכולת שלך לכסות טווחים ומרחקים, הן בעמידות שלך לתנאי הסביבה. כאן השאלה היא מה אתה מחפש... אילו דגים, אילו מקומות....
אם למשל אתה מסתפק ביציאות לכנרת, ואין לך מקום אחסון.... תוכל פחות או יותר לצאת עם כל כלי.... רק תכיר את המגבלות שלך מול הרוח... אתה קרוב תמיד לחוף ומקסימום יוצא 3 ק"מ משם ודואג איך לחזור לרכב...

אבל אתה לא תוכל למשל לצאת בחוף פתוח עם מתנפח, כאשר הים הוא עם יותר מגלים מינימליים... כל שינוי קטן בתנאי הסביבה יסכן אותך.. ובטח שלא תוכל לצאת לעומקים שהמרחק שלך מהחוף הוא 4-7 ק"מ.... (עומקי 40-50 מטר, תלוי איפה בארץ)... ובכלל, חווית הדיג תהיה נחותה בהרבה מול כלי ייעודי... ואני אפילו לא מדבר איתך על כאב הראש של ייבוא אישי של כלי שלא קיים פה...

כמובן שהכל אפשרי, אבל האמונה האישית שלי היא שאם אתה רוצה דיג מקיאק, תמקסם את חווית הדיג, או שאתה תפרוש מהתחום מהר מאוד וכל ההרפתקה היקרה הזו לא שווה ולא תיחרט בזכרונך בצורה חיובית... וחבל.
אני חושב שיותר קל לפתור בעיית אחסון אם אתה נחוש, מאשר לדוג עם כלי לא אידיאלי...
אבל זו אמונה אישית, ולכל אחד הצרכים והקשיים והמגבלות שלו.

תנסה לספר לנו קצת על המגבלות שלך ועל איך אתה מדמיין את הדיג מקיאק,  וננסה לכוון אותך.
עריכה אחרונה: אוקטובר 14, 2022, 23:03:36 PM על ידי Eldad79
SUGAR

חבר פורום
**

מנותק מנותק

« הגיב #5 ב- : אוקטובר 14, 2022, 22:59:57 PM »
כן, בדיוק דגם כזה היה אצל בחור שפגשתי בפורום, אך כנראה אין ברירה, אלה רק לקנות אותו דרך אתרים מחו"ל. היה לי תיקווה שאולי למישהו יש דומה גם בארץ
יפתח
חבר פורום

מנותק מנותק

« הגיב #6 ב- : אוקטובר 14, 2022, 23:29:59 PM »
אם אתה קונה בחול יש לי שתי אופציות בשבילך. לא זולות אבל בהחלט משהו איכותי שיתאים לתנאי ים קשים במידה והים מתהפך, אבל גם יהיה סביר לים רגוע. את שני הדגמים ראיתי בעיניים ובידיים חחח. על אחד מהם גם חתרתי והתרשמתי לטובה. שניהם קיאקי ישיבה פנימית עם מצופים פנימיים (בתוך הקיאק). כלומר גם אם אתה לא יודע לעשות אסקימו רול ועשית יציאה רטובה, הקיאק לא ישקע. תוכל להיכנס אליו ולהוציא את המים עם משאבה כדי להמשיך לחתור.
הקיאק הראשון הוא קיאק סקין און פריים מתפרק בעל רוקר משתנה ללא צורך לצאת מהקיאק כדי לשנות את הרוקר. במילים אחרות, קיאק שנותן לך רוקר ישר לחתירה ארוכה ומהירה ושמירה על כיוון, או רוקר קעור לתמרונים ויציבות ראשונית בזמן הדיג.
הקיאק הוא של חברת ״טרק קיאק״, יש להם רק דגם אחד והם שולחים לכל העולם. לא זול אבל שווה.
הקיאק השני הוא כבר קיאק בטכנולוגית דרופ סטיץ׳. קיאק ישיבה פנימית מתנפח. הקיאק הזה שובר את כל הסטיגמות הקיימות על קיאקים מתנפחים קונבנציונאלים. כתבתי עליו רבות בשרשור סוגי קיאקים וביקורות, אתה מוזמן להיכנס לשרשור ולראות. הייתי מעלה קישורים אבל עוד שניה אני נחסם והטלפון קורס.
הקיאק הזה הוא של חברת איטוויט, נמכר על ידי דקטלון, לא יודע אם קיים בארץ.

יפתח
חבר פורום

מנותק מנותק

« הגיב #7 ב- : אוקטובר 14, 2022, 23:45:10 PM »
שוב קרס וכל מה שכתבתי נעלם.

אם אתה בקטע של בניה עצמית ממליץ לך לחפש את השרשור על הקיאק שאני בניתי. קיאק סקין און פריים מתפרק. הקיאק כבר ראה שלוש יבשות ואינסוף נופים מדהימים.
ובכלל, שווה להריץ חיפוש בפורום על סוגי קיאקים, הבדלים בין קיאקים, כיצד לבחור קיאק ומה משפיע על ההתנהגות של הקיאק במים מבחינת המבנה שלו או מזג האוויר. יש פה המון ידע יקר מפז.
בעבר גם העליתי שרשור על קיאק קשיח מתפרק, דומה לקיאק שאתה שלחת, רק שהקיאק שהעליתי מיוצר פה בברזיל ועשוי מפיברגלס.

Eldad79

מנהל פורום
חבר פורום

מנותק מנותק

« הגיב #8 ב- : אוקטובר 15, 2022, 01:26:37 AM »
אם אתה קונה בחול יש לי שתי אופציות בשבילך. לא זולות אבל בהחלט משהו איכותי שיתאים לתנאי ים קשים במידה והים מתהפך, אבל גם יהיה סביר לים רגוע. את שני הדגמים ראיתי בעיניים ובידיים חחח. על אחד מהם גם חתרתי והתרשמתי לטובה. שניהם קיאקי ישיבה פנימית עם מצופים פנימיים (בתוך הקיאק). כלומר גם אם אתה לא יודע לעשות אסקימו רול ועשית יציאה רטובה, הקיאק לא ישקע. תוכל להיכנס אליו ולהוציא את המים עם משאבה כדי להמשיך לחתור.
הקיאק הראשון הוא קיאק סקין און פריים מתפרק בעל רוקר משתנה ללא צורך לצאת מהקיאק כדי לשנות את הרוקר. במילים אחרות, קיאק שנותן לך רוקר ישר לחתירה ארוכה ומהירה ושמירה על כיוון, או רוקר קעור לתמרונים ויציבות ראשונית בזמן הדיג.
הקיאק הוא של חברת ״טרק קיאק״, יש להם רק דגם אחד והם שולחים לכל העולם. לא זול אבל שווה.
הקיאק השני הוא כבר קיאק בטכנולוגית דרופ סטיץ׳. קיאק ישיבה פנימית מתנפח. הקיאק הזה שובר את כל הסטיגמות הקיימות על קיאקים מתנפחים קונבנציונאלים. כתבתי עליו רבות בשרשור סוגי קיאקים וביקורות, אתה מוזמן להיכנס לשרשור ולראות. הייתי מעלה קישורים אבל עוד שניה אני נחסם והטלפון קורס.
הקיאק הזה הוא של חברת איטוויט, נמכר על ידי דקטלון, לא יודע אם קיים בארץ.

יש בארץ בדקטלון קייאקי איטוויט, אני לא יודע אלו הדגמים שאתה מדבר עליהם.
לכנרת זה סבבה.... לים לא הייתי יוצא איתם... קצת מזרחיות ואתה בבעיה (לא ניסיון אישי שלי איתם, ניסיון של אנשים בקהילה ששיתפו)
יפתח
חבר פורום

מנותק מנותק

« הגיב #9 ב- : אוקטובר 15, 2022, 07:57:18 AM »
אני לא זוכר באיזה דיון זה עלה אבל כבר שאלו אותי שם לגבי הדגמים שיש בארץ ושלחו קישור. בזמנו זה לא היה אף אחד מהדגמים שיש בארץ. יש קישורים והמון מידע שלי על הקיאק הזה בשרשור המדובר. אני לא יכול לבצע חיפוש באפליקציה ובמחשב אני חסום אבל אנסה לחפש בכל זאת ואולי אצליח למצוא.
בכל אופן, כמו שכבר אמרתי, זה קיאק ששובר את כל הסטיגמות על קיאק מתנפח קונבנציונאלי. אני לא הייתי שולח מישהו למים רועשים אם לא הייתי בטוח ביכולות הקיאק.
אבל, ויש פה אבל גדול, כל קיאק ישיבה פנימית מצריך לימוד ותרגול אחד על אחד, רצוי עם מדריך מוסמך, מקרים ותגובות בסיסיים. כיצד עולים לקיאק מהמים, כיצד מבצעים חילוץ בן זוג וחילוץ עצמי, כיצד מבצעים תמיכות (עליונות ותחתונות), כיצד משתמשים במשוט כהגה כיוון בחרטום או בירכתיים ומתי משתמשים בכל אחד. בכלליות, כיצד חותרים נכון.

יפתח
חבר פורום

מנותק מנותק

« הגיב #10 ב- : אוקטובר 15, 2022, 08:15:08 AM »

היי יפתח, חג שמח !

לשאלה עצמה: אני לא מכיר אף אחד בארץ שדג
מקיאק ישיבה פנימית...

אחסון היא בעיה מוכרת וכואבת.
אין לה פתרון קסם.

4. לקנות קיאק שאתה יכול לאחסן: קטן, מתנפח וכו'.

במקרה שבחרת באופציה 4, אתה תהיה מוגבל במתארים שאתה יכול לצאת בהם, הן ביכולת שלך לכסות טווחים ומרחקים, הן בעמידות שלך לתנאי הסביבה.
.

מנסה ללא הרבה הצלחה לצטט חלק מהדברים.
אז ככה, מישהו אחד שדג מקיאק ישיבה פנימית אתה כן מכיר… והוא עשה את זה במשך כמה שנים.
אכסון היא בעיה מוכרת וכואבת, בהחלט. כדי לייצר קיאק מתקפל או מתפרק, יש צורך לוותר על כמה מהתכונות. השאלה על אילו ועד כמה לוותר.
ולחלק האחרון, ממש ממש לא מסכים איתך אלדד. הקיאקים הראשונים שנבנו בעולם היו סקין און פריים ואנשים חצו איתם אוקיינוסים. האסקימואים חתרו איתם בסערות באזורים מלאי קרח. זה בהחלט סוג קיאק שהוכיח את עצמו והקיאק של טרק שנמצא בשוק כבר יותר מעשור, הוא ללא ספק הסקין און פריים האמין בעולם.

יפתח
חבר פורום

מנותק מנותק

« הגיב #11 ב- : אוקטובר 15, 2022, 08:40:46 AM »
שני הדיונים העיקריים בהם דובר על קיאקים מתאימים לים אך מתקפלים או מתפרקים.
דיון של מור ״סוגי קיאקים וביקורות״
דיון שלי ״הכל (כמעט) על קיאק מתנפח״.
http://www.israelsportfishing.co.il/smf/index.php?topic=35572

Eldad79

מנהל פורום
חבר פורום

מנותק מנותק

« הגיב #12 ב- : אוקטובר 15, 2022, 12:06:30 PM »
ולחלק האחרון, ממש ממש לא מסכים איתך אלדד. הקיאקים הראשונים שנבנו בעולם היו סקין און פריים ואנשים חצו איתם אוקיינוסים. האסקימואים חתרו איתם בסערות באזורים מלאי קרח. זה בהחלט סוג קיאק שהוכיח את עצמו והקיאק של טרק שנמצא בשוק כבר יותר מעשור, הוא ללא ספק הסקין און פריים האמין בעולם.

היי,

אדייק את עצמי:
1. הכל אפשרי. המגבלות שציינתי הן לכל הסוגים יחד, עשיתי ערבוב. עם קיאק קצר לא תכסה מרחקים אפילו אם הוא יציב מאוד, עם קיאק קליל מדי אתה לא רוצה לצאת 5-7 ק"מ ולהיתקע ברוח מזרחית, כשאתה חמוש במשוטים בלבד... אין ספק שישיבה פנימית יותר יציב מכל הובי ישיבה עליונה, אם אתה יודע מה אתה עושה...
אבל כשאני מסתכל על המכלול, אתה מוגבל בארץ, אתה תוותר על משהו...
אין לנו פה מים לבנים.. יש רוח קשוחה על פני ים פתוח, ויש גלי חוף, ויש מרחק מאוד לא קטן לכסות עד עומק 40 מטר וחזרה, בטח כשאתה נלחם בדריפט ורוח... אלו הבעיות שלנו...

סקין און פריים יכול להיות יציב בצורה בלתי רגילה, אבל עדיין היציאה איתו תהיה קשה יותר מול כלי כבד יותר, איטי יותר, פחות יציב...עגלה לידו.... אבל עם פדלים... בחלק מהדגמים גם יהיה לך קשה לשמור על יציבות וכיוון בדריפט...

אני לא פוסל את הקיאק כקאיק, אני חושב שכפלטפורמה לדיג, אין מה להשוות.
זה כמו לנסוע להורים שלך, מרחק 80 ק"מ ממך, על טרקטור מהקיבוץ, או על מכונית מודרנית, ממוזגת, עם מוזיקה....
אתה תגיע בשני המקרים והטרקטור אפילו יותר אמין ויציב... אבל אתה לא תרצה לחזור על החוויה עם טרקטור לעתים קרובות....

אם אתה רוצה לחתור כספורט, הדיון הזה חצי-רלבנטי... אם אתה רוצה לדוג ולהגשים חלום (בטח כשתהיה חלק מקבוצה שכולם עם כלים מותאמים לדיג, וזזים בקצב שלהם למרחקים שלהם), אז אתה צריך ליהנות מהדיג, לא לבצע אותו בצורה מוגבלת ופחות נוחה (סתם לדוגמא: עם פדלים אתה יכול כל הזמן לחתור בעדינות נגד הדריפט...אתה יכול להתעסק עם הציוד שלך תוך כדי תנועה... אתה יכול להשתמש בכל הקוקפיט כחלל אכסון ולשים מלא עזרים מכל כיוון... ואתה אפילו יכול לשים בידונים בכיף ולהיות רגוע שכלום לא יקרה לך.... וזה לא יפריע לך בכלל לתנועה או לדייג - חשוב מאוד לבניית הבטחון של קיאקיסט מתחיל או מתקדם) .

לדעתי יותר קל לפתור בעיית "איפה לשים את הקיאק" מאשר בעיית "לא בא לי להמשיך בתחום כי אני לא נהנה כמו שחשבתי שאיהנה".

ואני מדבר על ים.... בכנרת כל צמיג יספיק....

יפתח
חבר פורום

מנותק מנותק

« הגיב #13 ב- : אוקטובר 16, 2022, 00:09:14 AM »
מסכים עם רוב מה שאמרת. במיוחד הקטע של הדריפט. מי שיקנה קיאק כזה יצטרך למצוא קבוצה שדגה מקיאק חתירה, מה שקשה יותר ויותר היום.
אבל, קיאק ישיבה פנימית שקוע במים הרבה יותר מקיאק מתנפח קונבנציונאלי. שני הקיאקים ששלחתי, הם כאלו. רוח וזרמים ישפיעו עליהם כמו שישפיעו על קיאק ישיבה עליונה ואולי אפילו פחות.

SUGAR

חבר פורום
**

מנותק מנותק

« הגיב #14 ב- : אוקטובר 18, 2022, 00:39:59 AM »
יפתח ואלדד תודה
בעזרתכם חברים, אל סוגייה זאת התחלתי להסתכל אחרת. אלדד, הייתה מאוד משוכנה.
לצערי בינתיים אין שום אופציה לשמור קיאק במקום אחר חוץ ממרינה, אלה רק עם אני רוצה להעניק אותו למשהו אחר.
 אז אני רואה שני דברים אחרים, שמירת קיאק במרינת חיפה, ולמצו קבוצה או חבר לדייג כדי ללמוד ממנו לפחות בסיס.
חושב שיכול להתחייב לשני יציאות לחודש.
לגבי מרינה, חושב שיותר טוב לצאת ולקבל הגבלה למקום, במקום לא לצאת בכלל.
עריכה אחרונה: אוקטובר 18, 2022, 05:34:32 AM על ידי SUGAR
0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.
« הקודם הבא »
הדפסה
עמודים: [1] 2 למעלה  
« הקודם הבא »
קפוץ ל:  

מופעל ע מופעל ע Powered by SMF 1.1.11 | SMF © 2006-2009, Simple Machines LLC
SMFAds for
XHTML 1.0 תקין! CSS תקין!