תאריך הדו"ח | מיקום | סוג | מצב הים | עומק משוער | סגנון הדייג: |
29/3/2022 | צפון רחב : חיפה - חדרה | מים מלוחים | גלי | מעל 50 מטר | דיג מסירה- ג'יגינג |
תפיסות דגים | ||||
---|---|---|---|---|
שעת תפיסה | פיתיון | סוג הדג | כמות | משקל כולל בק"ג |
- | לוקוס לבן (דקר המכמורת) | 1 | 7.7 | |
- | שינן הניבים (ארוס) | 1 | 4.3 |
הדו"ח:
אהלן חברים, הפעם סיכום שתי יציאות
חורף אחרון היה קשוח, קור כלבים, גשמים וים גועש, החלטתי לנוח לא לצאת לבולוס, ולהתמקד בדברים אחרים חוץ מהדייג
שבוע שעבר מקבל הזמנה מחברה שיוצאים לחפש ג'רבידות קטנות בעומקים מעל 60 מ
למרות שאני לא בקטע, אך זורם ולוקח איתי ציוד לג'יג
מסתובבים ועושים דריפטים בעומקים 60-150, החברה מעלים פה ושם ג'רבידות בגודל מנות, דבר שלא מצליח להדליק אותי
אישית עובד עם ג'יג 200 גרם והקפצה ידנית
בתחילת היום מקבל תקיפה אך משתחרר מהר, אפילו לא הספקתי לזהות איזה דג היה. התקיפה מדליקה אותי ולא נח לדקה, עשיתי תנועות איטיות לטרגט לבנים. לקראת צהריים, מחליטים שמיצינו בעומק ונתחיל לכוון לרדוד, אולי יהיה משהו מעניין יותר
בדריפט אחרון פתאום מתכופף המקל באכזריות, הדג נוגח ומצליח לשחרר חוט, החברה על הסירה נדלקים וכבר מחזיקים גנץ' ביד, מתחילים לשאול מה זה מה זה, וברוגע עונה להם, לבן לבן
לוקח קצת זמן בלהעלות את הדג מעומק 110, מספר בריקסים בדרך, בשלושים מטרים אחרונים עלה בלי שום התנגדות, נעיצה קטנה בגנץ' ויוצא לו לבן חמוד במשקל 7.7 ק"ג
מנסים עוד דריפט ללא שום מענה, לקראת ערב מספר תחנות בדרך למרינה הניבו אירדי ופרידה
יציאה שניה לפני מספר ימים
לאחר משמרת שבת ארוכה ומתישה, ראשון בוקר מצטרף לחברה לעוד יציאת ג'רבידות, עולה על הסירה עייף בא לי רק לישון, מספר לחברה שחלמתי בארוס

בשלב מסוים מחליט שצריך לנמנם קצת לצבור כוחות לשאר היום, נשען על הכיסא ומנסה לישון, אך לא מצליח ממש, לאט לאט הים נרגע, החברה מנסים ג'יג על חשמליות
בין לבין שומע כללות, ברח לי ברח לי
מחליט לקום ולנסות את מזלי, הים נרגע ואבל עדיין דריפט לא הכי טוב
מוריד ג'יג ועובד ידני, דריפט ראשון ללא מענה, דריפט שני ללא מענה, דריפט שלישי זה , תקיפה ומשיכת חוט, פייט יפה, תחילה חשבתי לעצמי אולי אינטיאס של 3-4 ק"ג, אבל הנגיחות יותר מתאימות לפרידה גדולה, לא מצליח להבין בדיוק, מעלה את הדג לאט לאט והנה יש צבע, זה לא צל אינטיאס ולא של פרידה, מה זה !!!!
אהא ארוס מכובד, בינגו !!!

מעלה את הדג ברשת, מנסה לשחרר קרסים מהפה וזימים, הדג לא אהב את זה וניער את הראש באכזריות והקרס נחתה ביד שלי, לא מספיק לעשות שום דבר ועוד תנועה עם הראש והקרס כולה נעוצה בכף יד
מיד מורידים את הקרס מהג'יג ומשחררים אותי מהדג

מתקפלים וישר למרינה, ומהמרינה לב"ח, לאחר מספר דקות שוחררתי סופית מהתפיסה ושוחררתי הביתה
זהירות זהירות חברים, לא לזלזל בדגים במיוחד הגדולים ואגרסיבים עד שנרגעים לגמרי