בית דף הבית
עזרה עזרה
ברוך הבא, אורח. בבקשה התחבר או הירשם.

חיפוש:     חיפוש מתקדם
*
+  פורום הדיג הספורטיבי בישראל
|-+  פורומי דיג מקצועיים
| |-+  דיג בז'ירז'ור - מים מלוחים (אחראי: Kobiarava)
| | |-+  נתפס לוקוס שהספיק להתחפר בסלע - איך אתם משחררים אותו?
עמודים: [1] למטה
0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.
נושא: נתפס לוקוס שהספיק להתחפר בסלע - איך אתם משחררים אותו?  (נקרא 2496 פעמים) הדפסה
rafi

מנהל אתר
חבר פורום

מנותק מנותק

בעקבות דו"ח הדיג של סאמח עם סיפור הלוקוס האדום הגדול שהתחפר ולבסוף נשלף מהמאורה..
http://www.israelsportfishing.co.il/index.php?option=com_smf&Itemid=41&topic=36884.0

קורה לא מעט בז'רז'ור,
מעת לעת גם בג'יג ובטרולינג בדיג מקיאק וסירה..

נעלתם לוקוס, הוא הספיק לרוץ ולהתחפר בסלע -
לרוב זה קורה עם הגדולים והחזקים יותר...

מה עושים מכאן? איך אתם מתנהלים מול הלוקוס כדי לשחרר אותו?!
משחררים חוט? מותחים חזק? גם וגם? משהו אחר?
מעניין וחשוב לשמוע מה השיטה של כל אחד מכם, מתי זה עבד ומתי לא...
-------------------------------
 IP: [ מחובר ]
xRoronoax(רן)

חבר פורום
*

מנותק מנותק

חול זהב ים כחול שמש בשמיים וחכה לא צריך יותר מזה

דבר ראשון לוקוס בזירזור יכול להיות מאתגר מכמה סיבות

רוב דגי הזירזור מצריכים קלאץ פתוח כי אם יבוא דג גדול צריך לעייף אותו לפני ולא להפעיל את כל הלחץ כל המקל שעלול להישבר

אם זה אזור של לוקוסים אני עובד עם קלאץ סגור כמעט עד הסוף והכי חשוב להיות מוכן ודרוך חוסר עירנות לשניה עלול לעלות לך בדג

לאחר שכבר התחפר יש שני אופציות ....
דבר ראשון אם הוא התחפר היא הוא היה גדול מדי ולקח לי קלאץ אז אני סוגר את הקלאץ לגמריי

עכשיו
מפעיל לחץ לראות כמה טוב הוא התחפר אם אני מרגיש אותו ....( כלומר גם הוא לא תפס מקום כל כך טוב ) אני יכול למשוך אותו במהירות ולהביא אותו

אופציה שניה רואה שהוא תקוע דיי טוב : הנסיון שלי אומר שלחץ של החוט לא משפיע על לוקוס מכובד ( אנחנו מדברים על ציוד זירזור ואין עופרת או משהו שפוגע בו וגורם לו לשחרר רק לחץ ולוקוס זה דג עקשן ולא יכנע

אז אני משחרר את החוט משאיר אותו טיפה רפוי אבל לא מספיק רפוי בשביל להסתבך בדרך נותן לדג לחשוב שזהו הוא ניצח הוא זכה בקרב והוא יכול לחזור להמשך היום שלו ...
ואז שאני רואה תנועה בחוט נותן את כל הראבק להוציא אותו

שימו לב שהמצב שונה מאוד מקייק או סירה שיכולים להגיע מעל הדג ולנסות למשוך אותו למעלה
בזירזור מהחוף ב90 אחוז מהמקרים כאשר בדג בסלע ונפעיל לחץ החוט שלנו יהיה בזווית לחוץ על הסלע מתכון קל לקריעה של החוט

בהצלחה לכולם
<a href="https://www.youtube.com/embed/kwmmNWIdInM" target="_blank">https://www.youtube.com/embed/kwmmNWIdInM</a>
רונן יקיר
חבר פורום
**

מנותק מנותק

לפעמים מכות רצופות עם היד על המקל  גורמות לו לחשוב שעדיף למצוא סלע אחר להתחבא מתחתיו, אז הוא יוצא לרגע.
לפעמים הוא מנצח... מזל שהמחיר של הדמויים לא כמו לפני כמה שנים.
Itamar_Zallman

חבר פורום

מנותק מנותק

אפשר לחלק כבר מראשית את דיג הלוקוסים ל2 סגנונות שונים:
-דיג מריף/ חוף סלעי
-מזח/ נמל
ההבדל העיקרי בין שני הסגנונות הוא הסלע אליו נכנס הלוקוס.
הסלעים הטבעיים של החוף והריף חלקים יותר ומכוסים באצות שמעט (בדגש על מעט) מרככות את השיפשוף של החוט בסלע ונותנים מעט מרווח לנשימה בפייט מול לוקוס.
בדיג מנמל או מזח הסלע הרבה יותר חד ולכן הציוד שאיתו מחפשים את הדג חייב להיות כבד ובנוי לעבודה אגרסיבית.
רוב הניסיון שלי מול הלוקוסים הוא בז׳רז׳ור מריפים ולכן אתמקד בסגנון הזה.
נתחיל בציוד
הציוד המינימלי שאעדיף להשתמש בו יהיה-
חכה באורך של 9.0 feet ומשקלים 10-30
רולר 4000 
חוט 2.0 pe
לידר 10 pe (כ50 ליברות)
החיבור לדמוי יתבצע ישירות/ סוליד וספליט רינג
וקלאץ מכוון ל40-50 אחוז וכוננות לפתיחה של הקלאץ!
כמובן שאפשר למתוח גבולות ולרדת במידות אבל הסיכוי לפספס דגים יהיה גבוה יותר.
לידר באורך של כ4-5 לידר קשור בקשר fg/pr כדי שיחליק בצורה יחסית חלק מהטבעות, קיים הבדל עוביים רציני ולכן הזריקה חייבת להיות עדינה מאוד כדי לא לעקור טבעת בזריקה.
עבדתי בעיקר עם סיליקונים ומינויים ששוחים באמצע גובה. כאשר מקבלים תקיפה על הדמוי ששוחה באמצע הגובה אפשר ללחוץ ולנסות להוציא אותו, במידה ומרגישים כי אנחנו מחוברים לרכבת פותחים מהר את הקלאץ לרמת מתח מינימלית -בדגש על *מתח* (במידה והחוט יהיה רפוי מדי הסיכוי שהדג ישתחרר מהקרס יגדל) (ההתייחסות במקרה הזה תהיה זהה לדמוי ולסיליקון מאחר והעבודה עם סיליקון תהיה בעיקר על הקרקעית וזמן התגובה שלנו שם יהיה קצר). נותנים לדג לרוץ לסלע האהוב עליו תוך שמירה על מתח מינימלי בחוט ובמקביל חיזוק של הקלאץ כשהגיע ליעד ומחכים ליציאה של הדג מהסלע.
כאשר הגיע הרגע המיוחל (יכול להיות חציד דקה ויכול להיות גם חצי שעה) ומרגישים תנועה על החכה מושכים אותו החוצה (אם המשיכה תהיה חדה כמו הוקסט אפשר בקלות לפוצץ את החוט).
במידה ויכנס שוב לסלע בדרך חוזרים על התהליך עד שהוא מונח לידכם על הריף.
*השיטה מתייחסת ללוקוסים אירדים בלבד. בעבודה כזו מול דאורים ברוב המקרים תאבדו את הדג כי הוא לא ירצה לצאת מהסלע (שוב- ברוב המקרים)
*ממליץ לעבוד עם קרסי סינגל על הדמויים בשיטה זו מאחר וברוב המקרים הדמוי יתפס לדמוי בלחי והשימוש במשולשות מגדיל את סיכוי התפיסה של הדמוי בסלע ביחד עם הדג.
כמובן שאנחנו נהנים למתוח גבולות אז השיא שלי היה עם מקל עד 19 עם רולר 2500 וחוט 0.8 עם לידר 4pe- אירדי של 2.7 ששוחרר חזרה למים.

לא מצליח לצרף תמונות גם לאחר הורדת האיכות, כתוב שתיקיית הקבצים מלאה 
!..The Light Way Is The Right Way
Vegh

חבר פורום

מנותק מנותק

האמת בחשיבה נשמע שבסוג דייג הזה אולי לסט שוכב יש יתרונות, דייג עם חוט עבה ושוק לידר עבה בלי איבוד מרחק זריקה כמו בסט ספינינג

ביפן יש מקלות יעודים ללוקוסים והם הרבה פעמים לרולר שוכב 
עריכה אחרונה: דצמבר 25, 2021, 16:52:59 PM על ידי Vegh
Kobiarava

מנהל פורום
חבר פורום

מנותק מנותק

-דיג מריף/ חוף סלעי
-מזח/ נמל
הסלעים הטבעיים של החוף והריף חלקים יותר ומכוסים באצות שמעט (בדגש על מעט) מרככות את השיפשוף של החוט בסלע ונותנים מעט מרווח לנשימה בפייט מול לוקוס.
בדיג מנמל או מזח הסלע הרבה יותר חד ולכן הציוד שאיתו מחפשים את הדג חייב להיות כבד ובנוי לעבודה אגרסיבית.
נתחיל בציוד
רולר 4000 
חוט 2.0 pe
לידר 10 pe (כ50 ליברות)
לידר באורך של כ4-5 לידר קשור בקשר fg/pr כדי שיחליק בצורה יחסית חלק מהטבעות, קיים הבדל עוביים רציני ולכן הזריקה חייבת להיות עדינה מאוד כדי לא לעקור טבעת בזריקה.
עבדתי בעיקר עם סיליקונים ומינויים ששוחים באמצע גובה. כאשר מקבלים תקיפה על הדמוי ששוחה באמצע הגובה אפשר ללחוץ ולנסות להוציא אותו, במידה ומרגישים כי אנחנו מחוברים לרכבת פותחים מהר את הקלאץ לרמת מתח מינימלית -בדגש על *מתח* (במידה והחוט יהיה רפוי מדי הסיכוי שהדג ישתחרר מהקרס יגדל) (ההתייחסות במקרה הזה תהיה זהה לדמוי ולסיליקון מאחר והעבודה עם סיליקון תהיה בעיקר על הקרקעית וזמן התגובה שלנו שם יהיה קצר). נותנים לדג לרוץ לסלע האהוב עליו תוך שמירה על מתח מינימלי בחוט ובמקביל חיזוק של הקלאץ כשהגיע ליעד ומחכים ליציאה של הדג מהסלע.
כאשר הגיע הרגע המיוחל (יכול להיות חציד דקה ויכול להיות גם חצי שעה) ומרגישים תנועה על החכה מושכים אותו החוצה (אם המשיכה תהיה חדה כמו הוקסט אפשר בקלות לפוצץ את החוט).
*השיטה מתייחסת ללוקוסים אירדים בלבד. בעבודה כזו מול דאורים ברוב המקרים תאבדו את הדג כי הוא לא ירצה לצאת מהסלע (שוב- ברוב המקרים)
*ממליץ לעבוד עם קרסי סינגל על הדמויים בשיטה זו מאחר וברוב המקרים הדמוי יתפס לדמוי בלחי והשימוש במשולשות מגדיל את סיכוי התפיסה של הדמוי בסלע ביחד עם הדג.
כמובן שאנחנו נהנים למתוח גבולות אז השיא שלי היה עם מקל עד 19 עם רולר 2500 וחוט 0.8 עם לידר 4pe- אירדי של 2.7 ששוחרר חזרה למים.

יצא לך אחלה של מאמר, איתמר, לא רק תגובה אלא סקירה מלאה. שאפו, מקצוען!
rafi

מנהל אתר
חבר פורום

מנותק מנותק

-דיג מריף/ חוף סלעי
-מזח/ נמל
נתחיל בציוד
רולר 4000 
חוט 2.0 pe
לידר 10 pe (כ50 ליברות)

יצא לך אחלה של מאמר, איתמר, לא רק תגובה אלא סקירה מלאה. שאפו, מקצוען!
לגמרי אמר...
מקצועי ומקיף...
שאפו איתמר
0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.
« הקודם הבא »
הדפסה
עמודים: [1] למעלה  
« הקודם הבא »
קפוץ ל:  

מופעל ע מופעל ע Powered by SMF 1.1.11 | SMF © 2006-2009, Simple Machines LLC