פורום הדיג הספורטיבי בישראל
 דוחות דיג
  יומן דו"חות הדיג (אחראים: rafi, shragam)
   לפחות הראש, סיפור של ניצחון וכישלון עם הרבה אקשן |
עמודים: [1] 2
|
|
|
0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה. |
דו"ח דיג: לפחות הראש, סיפור של ניצחון וכישלון עם הרבה אקשן (נקרא 3526 פעמים) |
הדפסה |
|
|
 |
|
|
תאריך הדו"ח | מיקום | סוג | מצב הים | עומק משוער | סגנון הדייג: | 26/11/2021 | צפון צפון : ראש הנקרה - חיפה | מים מלוחים | רגוע ונמוך | 40 - 50 מטר | דיג מסירה - פתיונות |
תפיסות דגים |
שעת תפיסה | פיתיון | סוג הדג | כמות | משקל כולל בק"ג |
| - | לוקוס - דאור (דקר הסלעים) | | לא מעט | | - | פארידה (ספרוס מצוי, שינן החוט) | | |
הדו"ח:אהלן חברים לאחר מספר חודשים של היעדרות מהים, מחליט לנשום אוויר ולצאת לבדוק מה שלום החופים שלנו לקראת שקיעה מתחילים עבודת דייג פתיונות, עוברת לה שעה ואין מענה, מתחילים לזוז בין הנקודות וסוף סוף אכילה, אירדי יפה עולה לו תיקון על אותה נקודה, והפעם אכילה יפה ונתקע בסלע, מנסה לשחק עם הדאור בקצה החוט אבל מה הוא עקשן עד שמשתחררת הקרס מפיו ללא כל נזק בריג בינתיים הים הופך להיות בריכה, גרירה 0 ואין יציאת חוט, תיקון על הנקודה ועוד הפעם אכילה יותר רצינית וישר לסלע, מה הפעם לא אוותר לו  עוברות כמה דקות והדג מסרב לצאת מהבונקר, מנסה לשחרר ופתאום מרביץ עוד ריצה אבל לא מספיק לעצור אותו לפני שמצא לו עוד בונקר, בינתיים מבקש מהחבר לעלות על הגה ולתמרן קצת, מדובר בדאור מכובד, לא בטוח שיהיו עוד דגים הלילה, רוורסים, קדימה, משיכות ומשחקים ונכנע הממזר, מיד קריאה לחבר לבוא עם הרשת, מפמפם כמה מטרים ונותן לי בריקס נוראי, סימני תסכול עולים על הפנים שלי, לרגע חשבתי שמדובר בחתול ים, החבר היה אופטימי יותר ממני והחליט להכין גנץ', בינתיים שוב עולה הדג עם קצת אי הבנה מה הולך בקצה החוט, ועוד פעם בריקס אכזרי, ברגע הזה מאבד את כל הבנה בים, פתאום עוד פעם משתחרר ועולה והחוט מגיע מתחת לסירה, פתאום רואה צבע ופה פעור, ישר לרשת ומרגיש הקלה לרגע, ושוב לא מסתדר לי, למה גוף הדאור כזה קטן עם ראש כזה גדול, סוף סוף קולט את הקטע ומסתכל במסך ה FF ורואה סימני כריש גדול במסך, כן רק את הראש השאיר לי  , ראש ששקל בערך 2 ק"ג ( ראו תמונה) תסכול גדול אב יאללה לעבודה, עוזבים את הנקודה לעוד יעד חדש, זורקים פתיוניות ומשחררים חוטים ואחרי כמה דקות ריצה שלא ניתן לפספס במה מדובר, פרידה גדולה ( מלכה) עולה לנשום אוויר, עד חצות ממשיך להיות פעיל, עוד כמה לוקוסים פרידות וטרחונים ששלטו באיזה שהיא נקודה, מחצות ועד שעה 6 בערך פעילות מאוד חלשה, אחרי שעה 6 הדגים חזרו להיות פעילים, הדגים עלו בזוגות, לוקוסים ופרידות גדולות, ב7 מתעורר אבו נפחה, וזה הסימן לקפל ציוד פתיונות, היה לילה מוצלח עם שלל מכובד של לוקוסים ופרידות גדולות, מוותרים על סיבוב ג'יג ואפילו על טרולינג בדרך חזרה היה כיף, יציאה שעשתה לי חשק לעוד יציאות בקרוב
|
|
עריכה אחרונה: נובמבר 26, 2021, 21:13:01 PM על ידי סאמח איוב
|
|
|
|
|
ruviva
|
חבר פורום
מנותקגיל:
לא זמין
|
|
כיף לדוג ללא דריפט חזק, כשהים בריכה.
להרגיש שיש לך דג על החוט ופתאום לקבל ברקסים עליו, אין יותר מעצבן מזה, כשרק הראש יוצא ואתה מבין שחיה בעלת שיניים חגגה עליו.
מעניין שלאבונפחות יש שיון מעורר, רק מתחיל טיפה האור והם נכנסים לפעילות וזה בימן להתקפל,
כיף של דו"ח תודה.
|
|
עריכה אחרונה: נובמבר 27, 2021, 11:15:28 AM על ידי ruviva
|
|
|
|
|
אייל וייס
|
חבר פורום
מנותקגיל:
48
050-9020301
|
|
יופי של דוח 
|
-------------------------------
אתה קם בבוקר, ברוך השם, כל השאר בונוס  Ocean Kayaks-Prowler Trident 15
|
|
|
shragam
|
הערוץ שלי מנהל פורום חבר פורום    
מנותקגיל:
57
|
|
סאמח, אחלה סשן מעניין אחרי הרבה זמן . הכריש שמר על הריף בלילה  שלל מכובד  ומקווה שתחזור יותר לים ונזכה לקרוא עוד כמה דוחות
|
|
עריכה אחרונה: נובמבר 27, 2021, 08:02:43 AM על ידי shragam
|
|
|
|
|
Kobiarava
|
מנהל פורום חבר פורום    
מנותקגיל:
45
|
|
חווית מפגש עם "גובה המסים" של הים, שמגיע ולוקח את החלק שלו מההכנסה בלי לשאול שאלות. לפי הראש מדובר היה בחתיכת דאור מכובד, אולי 7-8 קילו? הבנתי שהשנה באיזור הצפון היתה שנה משוגעת מבחינת הכרישים, יותר ממה שזוכרים אי פעם! בסך הכל היתה לכם יציאת בולוס מתגמלת ומהנה, היו אחלה של תוצאות ואחלה אקשן. ים בלי דריפט יכול לפעמים להיות מעט מאכזב, אבל כנראה שבשילוב עם התנאים האחרים יצא לכם מושלם גם בלי דריפט, ונחסך לכם הצורך לתיקונים יופי של תוצאות ויופי של דו"ח, תודה על השיתוף
|
|
|
|
(אלון)
|
חבר פורום
מנותקגיל:
55
|
|
באמת שהיית חסר פה והגיע הזמן שתצא לדוג קצת והבאת וואחד יציאה של השמחות בין כל הלוקוסים יש כמה שאני הייתי נותן להם חנינה ושולח אותם לגדול עוד קצת אבל בכללי הבאת אחלה שלל הכריש גבה את מחיר החזרה לים וכמו שקובי כתב פגשתם את גובה המיסים הימי מחיר קצת גבוה אבל אין מה לעשות
|
|
|
|
|
באמת שהיית חסר פה והגיע הזמן שתצא לדוג קצת והבאת וואחד יציאה של השמחות בין כל הלוקוסים יש כמה שאני הייתי נותן להם חנינה ושולח אותם לגדול עוד קצת אבל בכללי הבאת אחלה שלל הכריש גבה את מחיר החזרה לים וכמו שקובי כתב פגשתם את גובה המיסים הימי מחיר קצת גבוה אבל אין מה לעשות
מסכים ומחזק
|
|
|
|
~@מור@~
|
אם מחפשים אותי - אני בים ;) חבר פורום
מנותקגיל:
40
אם מחפשים אותי - אני בים ;)
|
|
איזה דוח נהדר! חתיכת קרב עם מלך הים וידו על העליונה. לפחות לא יצאתם בידיים ריקות מהסשן ואם נודה על האמת עדיך הראש מהזנב 
|
|
|
|
|
תודה על הפרגון חברים, מחמם את הלב שמחתי לראות שעדיין יש אנשים מתעניינים לגבי השאלה של גודל חלק מהלוקוסים, כל הלוקוסים עברו דרך סרגל שמחזיקים על הסירה וכולם חוקיים, אולי חלק נראה קטן בגלל זווית צילום, ואגב למי שלא מכיר אותי, לוקוסים קטנים מאז ותמיד החזרתי למים, אפילו לפני החוקים החדשים
לגבי שאלתך קובי, חושב שהדאור שקל בין 5-6 ק"ג
|
|
|
|
yosi asuline
|
חבר פורום
מנותקגיל:
47
אחרי טיפול במכות חשמל עדיין חייב לזרזר
|
|
אומנות גבר אומנות איפה שהרצון חזק יותר מכל סיטואציה אפילו הכריש הבין איפה יש עניין 
|
מאחורי כל דייג מצליח יש אישה רעבה
|
|
|
|
כיף לדוג ללא דריפט חזק, כשהים בריכה.
ברור, בתנאי שיהיה דייג  הכריש שמר על הריף בלילה  דווקא מקפיד יותר מדי  הבנתי שהשנה באיזור הצפון היתה שנה משוגעת מבחינת הכרישים, יותר ממה שזוכרים אי פעם!
אכן, היתה לי יציאה בתחילת העונה, נאלצתי להתקפל לאחר שאיבדתי 7 מתוך 9 דגים ע"י גובה מיסים  ים בלי דריפט יכול לפעמים להיות מעט מאכזב, אבל כנראה שבשילוב עם התנאים האחרים יצא לכם מושלם גם בלי דריפט, ונחסך לכם הצורך לתיקונים
צודק ב 100 %, מניח שיריח בינוני וזרם רגוע עזרו הרבה בין כל הלוקוסים יש כמה שאני הייתי נותן להם חנינה ושולח אותם לגדול עוד קצת
בבולוס זה קצת שונה מג'יג, לרוב הדג מגיע לסירה כבר גמור ולא שורד התפיסה ( לוקוס בולע את הקרס), בכל זאת הדגים חוקיים  . אם היה לי שלל כזה בג'יג, כן חלק הייתי מחזיר ללא ספק ומסתפק בפרידות וחלק מהלוקוסים
|
|
|
|
|
מסכים ומחזק כנ"ל דקל  איזה דוח נהדר! חתיכת קרב עם מלך הים וידו על העליונה. לפחות לא יצאתם בידיים ריקות מהסשן ואם נודה על האמת עדיך הראש מהזנב  כן כן המלך אמר את שלו וקיבל אחלה ארוחת לוקוסים, שיחרר את הראש כהוכחה לאחרים שהיה דג רציני על החוט  אומנות גבר אומנות
נקודה בים האומנות שלך יוסי 
|
|
|
|
rafi
|
מנהל אתר חבר פורום    
מנותקגיל:
62
|
|
איזה יופי לך שחזרת לים סאמח... ואיזה יופי של דו"ח עם שלל דיג נהדר  אין מה לומר סאמח, עברו הרבה מים בים מאז נכנסת לתחום, התמקצעת ברמות הכי גבוהות - התוצאות מדברות... לחזור עם כזו תוצאה זה הכי רחוק ממקריות - זה להבין את הים ואת הדגים  הקטע עם הכריש בהחלט מתסכל, במיוחד כשנפל על הדאור הכי גדול ועוד כזה שהשקעת ים מאמץ לשחרר אותו מהמאורה וגם הצלחת... אגב, מהתיאורים שלך ישר עלה לי בראש "כריש" - אחרי עוד דקת קריאה הוברר שאכן כך... וכמו שאנחנו יודעים - כשזה שלך זה שלך ולהיפך... אגב, די לצפות בתמונה כדי להבין את החרטא הגדולה עם "סכנת ההכחדה" לדאור... על פניו - הולך ונעשה לדג הכי נפוץ בים.... המשך הצלחה - ומחכה בשקיקה לעוד דו"ח כזה 
|
|
|
|
|
|
איזה יופי לך שחזרת לים סאמח... ואיזה יופי של דו"ח עם שלל דיג נהדר  אין מה לומר סאמח, עברו הרבה מים בים מאז נכנסת לתחום, התמקצעת ברמות הכי גבוהות - התוצאות מדברות... לחזור עם כזו תוצאה זה הכי רחוק ממקריות - זה להבין את הים ואת הדגים  אכן רפי, עם הזמן והמון השקעה הצטבר ניסיון בעל ערך חשוב שקידם ושיפר את איכות היציאות שלי בשלוש שנים אחרונות עכשיו יש הבנה יותר מעמיקה - ומדי פעם שונה- לעונות ( לא לפי תאריך, לפי רוחות/ טמפרטורת מיים/ זרמים וכו'..), יש יותר הבנה לציוד, התנהגות הדגים, הבנת תוואי קרקע, שליטה בהגה, פתיונות והרבה דברים אחרים אגב, די לצפות בתמונה כדי להבין את החרטא הגדולה עם "סכנת ההכחדה" לדאור... על פניו - הולך ונעשה לדג הכי נפוץ בים....
בשנתיים האחרונות, ולאחר החרמת טרולים באזורנו, יש שיפור משמעותי בדגה בגזרה הצפונית, בת גלים עד ראש הנקרה, במיוחד בלוקוסים למיניהם בגדלים שונים, דבר שמעיד על סימני התאוששות הדגה באזור שלנו לציין אזור טירה טרם התאושש לדעתי, כנראה בגלל פעילות מסחרית של שרקסטים ורשתות בוצע
|
|
|
|
0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה. |
« הקודם הבא »
|
הדפסה
|
|
עמודים: [1] 2
|