פורום הדיג הספורטיבי בישראל
 הוואי הפורום, שמירת הים ודיני דיג
  על החוף (אחראים: rafi, Kobiarava)
   יש אויב טבעי לאבונפחות בים התיכון |
עמודים: [1]
|
|
|
0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה. |
נושא: יש אויב טבעי לאבונפחות בים התיכון (נקרא 2316 פעמים) |
הדפסה |
|
ruviva
|
חבר פורום
מנותקגיל:
לא זמין
|
|
התרבות האבו נפחות היא מכה שאינה כתובה בתורה, וכל הזמן תהיתי אם יש בים התיכון דג שטופף את האבו נפחות שפלשו מים סוף.
היום גיליתי שאכן יש דג שטורף אבונפחות.
ביציאה היום נתפסו ארבעה דגי דוראדו בגודל בינוני, על רצועות קלמארי.
כאשר ניקינו את הדגים, ראינו שהקיבה שלהם מלאה בדגי אנשובי זעירים, ובין דגי האנשובי היו גם אבונפחות קטנים, בתחילה חשבתי שזו טעות שבמקרה הדג שאותו ניקינו טעה וטרף אבונפחא, אבל התופעה חזרה בכל ארבעת הדגים שניקינו, בכולם מצאנו דגי אבו נפחא קטנים בקיבה.
איזה יופי שיש מי שמצמצם את אוכלוסיים הדגים הרעילים האלו, מעניין אם עוד דגים למדו לאכול אבו נפחות.
|
|
|
|
momi
|
חבר פורום
מנותקגיל:
54
הים של כולם
|
|
אז זה אומר שצריך להפסיק לתפוס דוראדו?   ??
|
-------------------------------
"לפעמים אתה מוצא את עצמך באמצע שום מקום ולפעמים באמצע שום מקום אתה מוצא את עצמך."
|
|
|
Kobiarava
|
מנהל פורום חבר פורום    
מנותקגיל:
45
|
|
למרות שזה נחמד, נראה לי שלא משם יבוא הפיתרון... גם אצלנו בים האדום לדעתי אין לאבונפחא (לגינון מוארך/נודד) אוייב טבעי מובהק, וההבדל היחידי הוא שהנחילים שלהם מגיעים בעונה ספציפית ולא נמצאים על השנה. אבל בכל זאת, זו התחלה טובה לעומת אפס טורפים
|
|
|
|
shragam
|
הערוץ שלי מנהל פורום חבר פורום    
מנותקגיל:
57
|
|
כנראה כשהם בגדול קטן, הם נטרפים. כשהם הצליחו לגדול, הם כבר הטורפים 
|
|
|
|
Kobiarava
|
מנהל פורום חבר פורום    
מנותקגיל:
45
|
|
כנראה כשהם בגדול קטן, הם נטרפים. כשהם הצליחו לגדול, הם כבר הטורפים  יש אבונפחא ממין קטנטן שגם פלשו לים תיכון, נקראים "חמת ים סופי", והם מגיעים בבגרות לגודל של 10-12 ס"מ. הם נראים כמו הלגינונים, אבל הדוגמה על הגב שלהם בצבעי כתום-חום במקום אפור-ירוק כמו הלגינונים היותר מוכרים. את החמת ים סופי כבר ראיתי בדיווחים שונים בעבר שיצא מקיבות של דגים בים התיכון...
|
|
|
|
(אלון)
|
חבר פורום
מנותקגיל:
55
|
|
כנראה כשהם בגדול קטן, הם נטרפים. כשהם הצליחו לגדול, הם כבר הטורפים  יש אבונפחא ממין קטנטן שגם פלשו לים תיכון, נקראים "חמת ים סופי", והם מגיעים בבגרות לגודל של 10-12 ס"מ. הם נראים כמו הלגינונים, אבל הדוגמה על הגב שלהם בצבעי כתום-חום במקום אפור-ירוק כמו הלגינונים היותר מוכרים. את החמת ים סופי כבר ראיתי בדיווחים שונים בעבר שיצא מקיבות של דגים בים התיכון... הבעיה עם הלגינונים שהם מגיעים ל 10-12 קילו ולא ס"מ וכדי להגיע לגדלים כאלה הם צריכים לחסל הרבה דגים
|
|
|
|
(אלון)
|
חבר פורום
מנותקגיל:
55
|
|
התרבות האבו נפחות היא מכה שאינה כתובה בתורה, וכל הזמן תהיתי אם יש בים התיכון דג שטופף את האבו נפחות שפלשו מים סוף.
היום גיליתי שאכן יש דג שטורף אבונפחות.
ביציאה היום נתפסו ארבעה דגי דוראדו בגודל בינוני, על רצועות קלמארי.
כאשר ניקינו את הדגים, ראינו שהקיבה שלהם מלאה בדגי אנשובי זעירים, ובין דגי האנשובי היו גם אבונפחות קטנים, בתחילה חשבתי שזו טעות שבמקרה הדג שאותו ניקינו טעה וטרף אבונפחא, אבל התופעה חזרה בכל ארבעת הדגים שניקינו, בכולם מצאנו דגי אבו נפחא קטנים בקיבה.
איזה יופי שיש מי שמצמצם את אוכלוסיים הדגים הרעילים האלו, מעניין אם עוד דגים למדו לאכול אבו נפחות.
גם איננטיאסים זוללים אבו קטנים וכבר רשמתי את זה בכמה הזדמנויות ואני לא אתפלא אם יש עוד כמה טורפים שזוללים אותם
|
|
|
|
shragam
|
מנותקגיל:
57
|
|
כנראה כשהם בגדול קטן, הם נטרפים. כשהם הצליחו לגדול, הם כבר הטורפים  יש אבונפחא ממין קטנטן שגם פלשו לים תיכון, נקראים "חמת ים סופי", והם מגיעים בבגרות לגודל של 10-12 ס"מ. הם נראים כמו הלגינונים, אבל הדוגמה על הגב שלהם בצבעי כתום-חום במקום אפור-ירוק כמו הלגינונים היותר מוכרים. את החמת ים סופי כבר ראיתי בדיווחים שונים בעבר שיצא מקיבות של דגים בים התיכון... 
|
|
|
|
ruviva
|
חבר פורום
מנותקגיל:
לא זמין
|
|
מעניין שהדוראדו אכלו אבונפחות, אבו נפחה לדעתי הוא דג קרקעית, כלומר נראה שהדוראדו יורדים לקרקעית וטורפים שם דגיגים.
|
|
|
|
shragam
|
מנותקגיל:
57
|
|
מעניין שהדוראדו אכלו אבונפחות, אבו נפחה לדעתי הוא דג קרקעית, כלומר נראה שהדוראדו יורדים לקרקעית וטורפים שם דגיגים.
כנראה 
|
|
|
|
אבי חכם
|
מנהל פורום חבר פורום    
מנותקגיל:
47
חפשו אותי בגוגל : דיו חכם בע"מ
|
|
לא היה לי ספק שיש מי שמנשנש אותם בגדלים הקטנים שלהם.. לא הייתי משתמש בביטוי "זוללים" , מנשנשים בקטנה יותר מתאים 
|
יאלללה בשמחות  וכן , אני "חכם" "יפה" ו "מבריק" .. ואישתי בחיים לא תירשם לפה 
|
|
|
ruviva
|
חבר פורום
מנותקגיל:
לא זמין
|
|
שמעתי מדייגי חוף שתפסו אינטיאסים כי בבטנו של אחד האינטיאסים היו שני אבונפחות בגודל בינוני.
היום תפסתי אבו נפחא בינוני, פילטתי אותו והשתמשתי בבשר הלבן שלו כפתיון, עלו דגי חול וברבידות.
הפילה של האבו נפחה דומה מאוד לגמברי קריסטל.
|
|
|
|
0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה. |
« הקודם הבא »
|
הדפסה
|
|
עמודים: [1]
|