בית דף הבית
עזרה עזרה
ברוך הבא, אורח. בבקשה התחבר או הירשם.

חיפוש:     חיפוש מתקדם
*
+  פורום הדיג הספורטיבי בישראל
|-+  הוואי הפורום, שמירת הים ודיני דיג
| |-+  על החוף (אחראים: rafi, Kobiarava)
| | |-+  סיכום הזמנות מplat וdigitaka
עמודים: [1] 2 למטה
0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.
נושא: סיכום הזמנות מplat וdigitaka  (נקרא 2774 פעמים) הדפסה
מתןדבש351
חבר פורום
**

מנותק מנותק

סיכום הזמנות מplat וdigitaka
« ב- : אוקטובר 18, 2021, 09:17:53 AM »
שלום לכל הדייגים והדייגות, לפני חודש בערך חיפשתי מידע על הזמנות של מוצרים מהאתרים היפנים שרוב הפורום מכיר, רציתי לדעת בעיקר על עלויות נלוות כדי להבין כמה זה כדאי להזמין מחול אבל לא מצאתי תשובות מדוייקות ולכן החלטתי לשתף במידע שיש לי אחרי שהזמנתי וקיבלתי מוצרים מ2 האתרים האלו.
נתחיל עם האתר plat:
מאתר plat הזמנתי את החכה daiwa lateo 86ml המקל עצמו עלה 27,000 ין שהם 761.4 שקלים נכון לכתיבת מילים אלו אך לאחר ההזמנה הבנתי שלא בזה זה נגמר כי האתר חייב אותי בעוד 945 ין עמלת חרטא ועוד 1000 ין עמלת חרטא 2 ולאחר מכן ישנם עלויות המרת מטבע כך שבסופו של דבר המחיר של המקל היה 861 שקלים. המקל נשלח לארץ והגיע לאחר שבועיים בערך (אולי קצת פחות) כשהמקל הגיע לארץ הייתי צריך לשלם לחברת fedex 286 שקלים עבור השחרור מהמכס ומעמ.
המחיר הסופי של המקל: 1147 שקלים חדשים
ועכשיו נעבור לחברת digitaka:
מאתר digitaka הזמנתי סטרדיק FL 3000 XG בעלות של 544 שקלים ובנוסף קניתי חוטים כך שההזמנה הייתה 676 שעלה נוספה עמלת חרטא של האתר במחיר של 56 שקלים לאחר עמלת המרת מטבע המחיר היה 775 שקלים.
החבילה הגיע לארץ מאוד מהר (פחות משבוע) וחברת DHL חייבה אותי בעוד 222 שקלים.
המחיר הסופי של הרולר+חוט בד+חוט פלורו קרבון ששולם הוא 997 שקלים
בסופו של דבר הסט עלה לי 2144 שקלים, המחיר הוא כנראה זול יותר ממה שהייתי משלם בארץ אבל לא בטוח שזה באמת כדאי ולכן משאיר את הנתונים כדי שתחליטו בעצמכם איך ומאיפה להזמין
 IP: [ מחובר ]
Eldad79

מנהל פורום
חבר פורום

מנותק מנותק

בעניין: סיכום הזמנות מplat וdigitaka
« הגיב #1 ב- : אוקטובר 18, 2021, 09:33:17 AM »
היי, תן קצת על העמלות ונוכל לייעץ יותר.
יש משהו שהוא מאוד מקובל ביפן והוא נקרא "עמלת טיפול", והיא נקבעת לפי המוצרים.
ועמלת המשלוח, שהיא לגיטימית.

אבל, ופה האבל הגדול...
אתה צריך לדעת מה לבקש מהם. יש כמה שיטות שילוח. הם בברירת המחדל שולחים בסוג של ems, שמצד אחד מבטח אותך (ולכן זה באינטרס שלהם, שתהיה מכוסה למקרה ותהיה בעיה), אבל מצד שני משית עליך עלויות פה בארץ שהם לא מודעים אליהן... ופה קורעים אותך.

אתה יכול לבקש מהם שיטת שילוח אחרת, הכל גם מופיע בהסברים שלהם. תבקש סוג של  epacket, ותבקש שיציינו בבירור שהעלות היא פחות מ75 דולר כולל השילוח, ואז לא תשלם כנראה את העמלות ששילמת.

אין חכם כבעל ניסיון.
מתןדבש351
חבר פורום
**

מנותק מנותק

« הגיב #2 ב- : אוקטובר 18, 2021, 09:58:47 AM »
לפי מה שהבנתי מחברי הפורום האתרים האלו לא מוכנים להצהיר על סכום נמוך יותר כדי לחסוך לנו את העלויות הנוספות, יכול מאוד להיות שעמלת טיפול היא מקובלת ביפן אבל אני לא יודע מה ההגיון בה, עמלת משלוח זה משהו שאני בכלל לא מבין כי אם המשלוח הוא חינם איך יש עמלת משלוח? יכול מאוד להיות שהדברים באמת מקובלים ביפן אבל כמו שלא כל הישראלים מודעים לזה שבארצות הברית המחיר על המוצר הוא לפני tax ככה גם רוב הישראלים לא מודעים לעמלות המקובלות ביפן ולכן חשבתי שזה דבר שחשוב לציין כאן כדי ששאר הגולשים יכירו
TzvikaR

חבר פורום

מנותק מנותק

« הגיב #3 ב- : אוקטובר 18, 2021, 12:03:09 PM »
אני מזמין המון מחול והיום מאוד מנוסה לדעת שכמה שהאתרים האלה אמינים בסוף העסק יוצא יותר יקר וכמעט מגיע למחיר של הארץ בגלל כל המכס / יבוא / משלוח וכו'.
לגבי הרולר, לפני חודש הזמנתי מאליאקספרס סטרדיק XG3000 לחבר עלות 430 שקל (היה סייל + קופון 15$ שהיה לי)
כן כן זה המחיר מוכן לצלם מסך להראות גם שלא מחרטט. רולר מקורי מחנות מוכרת שהזמנתי ממנה מעל 10 רולרים.
הוזמן גם חוט YGK ULTRA JIGMAN 2 החדש 300 מטר גם מחנות מוכרת 120 שקל באליאקספרס + שימאנו פיטבול 0.5 200 מטר ב75 שקל.

עכשיו לגבי מקלות למדתי על בשרי את מה שאתה מתאר ובאמת בפעמים הראשונות חלק מהחבילות עברו ככה חלק וחלק נתפסו למדתי שהיפנים יותר מדי ישרים אז עברתי לסינגפור.
מזמין עכשיו מקלות משימרילס (וגם בובות בכמויות במחירי זנות) הם מצהירים מה שאתה רוצה על האריזה. לפני 3 חודשים הוזמן אברגרין פוסידיון סולטי סנסיישן עד 24 גרם העלות שלו 1650 (בארץ נמכר במעל 2000 שקל ממה שביררתי באחת החנויות) לבקשתי רשמו על אריזה 69$ עבר חלק בלי בעיה. כנל לגבי מקל לקלמארי של דאיווה שעלה כמעט אלף ש"ח.

בקיצור אין חכם כבעל ניסיון ובסוף תלמד איך לנצל את ההזדמנויות והסיילים ומאיפה להזמין.
עריכה אחרונה: אוקטובר 18, 2021, 12:04:16 PM על ידי TzvikaR
dovdov

חבר פורום
*

מנותק מנותק

« הגיב #4 ב- : אוקטובר 18, 2021, 12:55:40 PM »
היפנים אמינים וישרים אצלם אין משחקים וקומבינות, וכמו שכתבו הם שולחים עם ביטוח וזה עולה גם שם וגם כאן.
מקלות לא ממש כדאי להזמין מהם ובכלל מחו"ל אם ההפרש לא משמעותי ממש.
 כי בארץ לפעמים ישנה איזשהי אחריות חרטא כמו שאתה כותב במקרה של שבר וכאלה.
שימרלס הוא מוויטנאם אם אינני טועה ולא סינגפור.
זה שרושמים על החבילה סכום נמוך מהאמת יכול לעלות לך ולחנות ביוקר אם יעלו על זה.
הרי יכולים מנסיון לבקש לראות את התשלום שהעברת או שילמת היה לי מקרה כזה שיפני רשם בטעות יותר מהמחיר ששילמתי ועם הפייפל הוכחתי להם ששילמתי פחות וככה העלויות הנוספות היו קטנות יותר ממה שדרשו בארץ בהתחלה.
ואם מתלוננים על החנות שרשמה מחיר נמוך מהאמת איביי יכול לקנוס את החנות ואפילו לסגור אותה.
בקיצור להזמין מחו"ל צריך לדעת ולומדים מחברים או מנסיון אישי.
תתחדש ותהנה שיסריח מדגים הסט החדש שלך.
מתןדבש351
חבר פורום
**

מנותק מנותק

« הגיב #5 ב- : אוקטובר 18, 2021, 13:49:53 PM »
לפי דעתי הלא מקצועית הצהרה של מחיר נמוך יותר מהשווי האמיתי יכול לגרום לבעיה נוספת ולא רק הסיכון בתפיסה אלה אם יקרה משהו לחבילה גובה הפיצוי שהחברה תקבל הוא גובה המחיר שהיא הצהירה ולא השווי האמיתי.
אני בטוח שיש דרכים טובות יותר לבצע את ההזמנות אך אין לי נסיון רב בנושא ואני חושש להזמין מאליאקספרס, אם מישהו מכיר שם מוכרים אמינים בוודאות אני אשמח לקבל קישורים. לגבי האתר מסינגפור/ויאטנם אני לא ראיתי המלצה עליו עד היום ולכן לא ביקרתי או בדקתי בו.
פתחתי את הנושא הזה כדי לעזור לאחרים עם הידע הקטן שצברתי ועם הנתונים, אני אשמח אם בעלי הנסיון הגדול ירשמו גם הסברים ומדריכים בתחום כדי לעזור לי ולכל מי שעדיין לא צבר את הנסיון הזה.
Kobiarava

מנהל פורום
חבר פורום

מנותק מנותק

« הגיב #6 ב- : אוקטובר 18, 2021, 15:21:52 PM »
תודה על הסיכום/עדכון, מתן. בחרת לקנות משתי חנויות יפניות מצויינות, אבל תחום ההצטיינות שלהם הוא לא בהכרח המחיר אלא המבחר הגדול של ציוד מעולה, כולל דגמים שממש הושקו לשוק ומוצרים שאי אפשר למצוא בשום מקום אחר.
יצא שנפגעת כביכול פעמיים- פעם ראשונה, ששילמת מחיר מלא כולל תוספות (התוספות בפלאט למשל מפורטות מראש באתר, צריך רק לקרוא- יש תוספת דמי טיפול על כל הזמנה שאינה רולרים, נדמה לי ש-100 ייאן, ויש תשלום נוסף על המשלוח ליעדים מרוחקים- additional shipping fee, שאמור לכסות את הפער בין מחיר המשלוח שהם סופדים במסגרת ה-free shipping לבין עלות נוספת שפדקס מחייבים אותם מאז תחילת הקורונה), ופעם שנייה נפגעת מעוקץ חברות השילוח המקובל בארץ, שנוהגות לשחרר את כל המשלוח בשחרור מרוכז, אבל לאחר מכן לגבות מכל לקוח בנפרד, דמי טיפול, עמלת שחרור, דמי איחסון, עמלת הקצאת אשראי ומע"מ על כל אלה יחד... השיטה הישראלית מאפשרת להם לגזור עלינו דמי משלוח גבוהים בהרבה ממה ששולם במקור עבור המשלוח עצמו, והם מנצלים את זה עד הסוף.
מעבר לזה, כל מה שאמרו קודמי נכון- יש מוכרים שמצהירים על שווי נמוך יותר, בדרך כלל זה עובר חלק וללא תשלום נוסף בארץ, וכן, מדובר גם בעבירה על חוקי המכס, וגם מדובר בסיכון נוסף בביטוח הפריט, כי חברות השילוח מבטחות את המטען לפי שוויו המוצהר, ובמידה ודווח שווי נמוך יותר, במקרה של דרישת פיצוי על נזק או אבדן הפיצוי יהיה תואם למחיר המדווח.
חוץ מזה, יפנים כעם הם ישרים כסרגל, והמנטליות שלהם לא מאפשרת להזיז אותם ימינה-שמאלה ולבקש מהם לשקר ביודעין סתם בתור ג'סטה....
אבל.... אחרי כל זה, אני חייב לומר שאני מאוד אוהב לקנות מדניהם ובעיקר מפלאט, בגלל ההיצע המטורף, בגלל הסיילים, בגלל המוצרים שאפשר למצוא אצלם כמעט בלעדית מיד עם השחרור לשוק ולפעמים גם במכירה מוקדמת עוד לפני שהמוצר יוצא לשוק, בגלל מהדורות מוגבלות של דברים, שלא רואים בשום מקום אחר....
TzvikaR

חבר פורום

מנותק מנותק

« הגיב #7 ב- : אוקטובר 18, 2021, 15:35:02 PM »

סינגפור בוודאות רשום על החבילות מעין נשלח.

מעבר לזה, כל מה שאמרו קודמי נכון- יש מוכרים שמצהירים על שווי נמוך יותר, בדרך כלל זה עובר חלק וללא תשלום נוסף בארץ, וכן, מדובר גם בעבירה על חוקי המכס, וגם מדובר בסיכון נוסף בביטוח הפריט, כי חברות השילוח מבטחות את המטען לפי שוויו המוצהר, ובמידה ודווח שווי נמוך יותר, במקרה של דרישת פיצוי על נזק או אבדן הפיצוי יהיה תואם למחיר המדווח.

לגבי הביטוח על ההצהרה הנמוכה יותר זה ממש לא מעניין אותי בתור קונה. ההגנה שלי היא של פייפאל והיא לפי הסכום המלא. הביטוח למשלוח הוא של המוכר ואם המוכר מסכים במודע להסתכן וזה בסדר מבחינתו אחלה. כבר קרה לי מקרה של מקל שהגיע עם קצה שבור פייפאל זיכו על כל הסכום והזמנתי אותו מחדש.
בינתיים הזמנתי לא מעט ציוד עם הצהרות כאלה ואחרות כלום לא נתפס אני לא ממש מודאג שזה ישתנה.
עריכה אחרונה: אוקטובר 18, 2021, 15:37:46 PM על ידי TzvikaR
אברהם כהן

חבר_ISF
חבר פורום
*

מנותק מנותק

« הגיב #8 ב- : אוקטובר 18, 2021, 16:14:09 PM »
בס"ד

.. וכמו שכתבו הם שולחים עם ביטוח וזה עולה גם שם וגם כאן.
תסלח לי דובדוב אבל בעיני זה חארטה. אם אתה עושה משלוח עם DHL, FedEx, UPS ואפילו עם דואר ישראל יש אחריות על החבילה. כשאתה שולח עם כל חברת שילוח לחו"ל הם תמיד שואלים ערל חבילה. כך שאם הם מאבדים, ולי הם איבדו, הם מחזירים לך את מלוא הסכום.
זה שרושמים על החבילה סכום נמוך מהאמת יכול לעלות לך ולחנות ביוקר אם יעלו על זה.
לי זה לא יעלה ביוקר מאחר ואני לא אחראי למה שהחנות עושה. גם כאן, המדינה, יודעת שסין כותבת כל סכום שבא לה ומעולם לא שמעתי על לקוח ששילם על זה, לא ביוקר וגם לא בזול.

מה שכן, טיפה לפני שהתחילה הקורונה החזירות של חברות השילוח התחילה לעלות להם לראש. והקורונה די עזרה להם בזה. מחירי השילוחים בשנה וחצי האחרונים עלו בהמון.
אני הזמנתי מארה"ב לפני כמה חודשים מצלמה קטנה שעולה 60$ שהייתי צריך בדחיפות. היא נשלחה עם DHL, והמשלוח עלה 30$. ביחד 90$. כש- DHL פנו אלי לקבלת החבילה הם בקשו 180 ש"ח עמלות בלה בלה בלה. למרות הדחיפות שהיתה לי במצלמה, אני אדם עקרוני וסירבתי לקבל את החבילה - כי לא היתה שום הצדקה לעמלה שכזו. הסכמתי לשלם עד 35 ש"ח שזה המע"מ על המצלמה (למרות שבסכום כזה עדיין לא מחויבים במע"מ). כשביקשתי פירוט על ה- 180 הם לא פירטו חוץ מלהגיד שזה עמלות שחרור, בדיקה וכו'... אני לא ביקשתי דברים שכאלו וגם דברים שכאלו לא היו ידועים מראש.
הם התקשרו במשך כמה ימים לראות אם אני משנה את דעתי. ולבסוף החזירו את החבילה, ואני קיבלתי את כספי במלואו בחזרה. ופשוט הזמנתי את אותה המצלמה באותו מחיר מ- AliExpress. רק שהפעם נאלצתי לחכות 3 שבועות עד שהמצלמה תבוא. וכבונוס, לא שילמתי את ה- 30$ משלוח, ולא שילמתי עמלות שוד נוספות.

בהזדמנות אחרת לפני שנתיים שלח לי מוכר מארה"ב חבילה במתנה ששווה 80 דולר (80$ הוצהר על החבילה כאחריות לשולח שיפוצה במידה והחברה תאבד אותה).
UPS שביצעו א השליחות גם הם ביקשו כמעט 200 ש"ח. אני סירבתי לקבל את החבילה. הם נדנדו לי במשך יומיים עד שלבסוף הם התקשרו לתאם מסירה מבלי שאשלם שקל.

מבחינתי יש גבול לכל תעלול. העמלות של חברות השילוח הם פשוט שוד לאור יום ואם אנחנו האזרחים הינו עושים יד אחת ומחזירים את המשלוחים שלהם אני בטוח שדברים היו משתנים.

בסופו של יום, כל אחד יעשה את השיקול שלו.
העצוב הוא שאני פעם התקשרתי גם ל- DHL וגם ל- FEDEX ושאלתי כמה עמלה אני אשלם על מוצר ספיציפי, שאותו כמובן אמרתי להם. אף אחת מהחברות לא יכלה להגיד לי את הסכום. וזה רק מראה שאין חוק על כל נושא הרכישה מחו"ל. הם עושים מה שבא להם וגובים מה שמתחשק להם.

הכל קשור בהתאגדות שלנו נגד הביזה שהם עושים לנו. אנחנו הלקוחות - בלעדינו הם לא קיימים. הם צריכים אותנו יותר ממה שאנחנו צריכים אותם.
אני נמצא הרבה בחו"ל וקונה הרבה מחו"ל ואין שום הצדקה למחירים הגבוהים שיש בארץ (ואני לא מפנה אצבע מאשימה רק לחנויות, כי בחלקם לא הם האשמים היחידים).
המחירים בארץ יכולים להיות הרבה יותר זולים, ולא רק של מוצרי דייג. לדוגמא קוטג' תנובה יותר זול בחו"ל מאשר בארץ - בקנדה קניתי אותו בסביבות 4 שקלים ליחידה, באנגליה קליק עולה יותר זול מבארץ. וגם מנה חמה עולה זול יותר מהארץ. למה?!?!?!?!?!? למה אזרחים לא זועקים על זה?!?!?!?!? אפילו על מוצרים שמיוצרים וגדלים כאן בארץ, יותר יקר לנו לקנות את זה כאן מאשר בחו"ל - לדוגמא פרי האבוקדו ועוד שלל מוצרים ופירות נוספים.

בצרפת שהעלו להם את מחיר הבאגט לפני 20 שנה, האזרחים הצרפתים הפכו על זה את המדינה. והפלא ופלא מחיר הבאגט ירד בחזרה, ואפילו למחיר יותר נמוך מלפני העלייה. כך גם הם עשו כשהעלו להם את מחיר הדלק.
אז לצרפתים יודעים שלא יכולים לשחק עם המחירים, אבל מה עם אזרחי מדינת ישראל?!?! כאן המדינה יודעת שאפשר לדפוק איזה מחיר שרוצים וכולם יגידו תודה רבה.

ושוב, שכל אחד יחליט מה הוא מזמין ומאיפה. מבחינתי לשלם סכום גבוה עבור שילוח אמור לכלול את הכל בלי הפתעות - בדיוק כמו שקורה באמזון. עם כל הכבוד שאני שונא להזמין מהם, לפחות המשלוח מגיע מהר ואף פעם אין הפתעות במחיר. מה ששילמתי זה מה שיהיה ולא אשלם חצי אגורה בנוסף.
-------------------------------
כל האוכל דג ביום דג ניצול מדג
Kobiarava

מנהל פורום
חבר פורום

מנותק מנותק

« הגיב #9 ב- : אוקטובר 18, 2021, 16:57:59 PM »

סינגפור בוודאות רשום על החבילות מעין נשלח

שימרילס מסינגפור, סגור- חתום- נעול, ללא ספק

לגבי הביטוח על ההצהרה הנמוכה יותר זה ממש לא מעניין אותי בתור קונה. ההגנה שלי היא של פייפאל והיא לפי הסכום המלא. הביטוח למשלוח הוא של המוכר ואם המוכר מסכים במודע להסתכן וזה בסדר מבחינתו אחלה. כבר קרה לי מקרה של מקל שהגיע עם קצה שבור פייפאל זיכו על כל הסכום והזמנתי אותו מחדש.
בינתיים הזמנתי לא מעט ציוד עם הצהרות כאלה ואחרות כלום לא נתפס אני לא ממש מודאג שזה ישתנה.

מבחינת אם תקבל פיצוי- אתה צודק, אבל השאלה היא אם אתה רוצה לתקוע את המוכר שעשה לך טובה, או להיות הוגן איתו כמו שהוא היה איתך? גם אני הזמנתי הרבה פעמים עם הצהרות מופחתות ללא שום בעיה, יכול להיות שגם המוכר לוקח את הסיכון בחשבון (בכל מקרה לדעתי משלוח בדואר רגיל בכלל לא מבוטח), אבל לא הייתי רוצה להגיע למצב שאפעיל את פייפאל לגביה מול המוכר בזמן שהוא יצא איתי הכי בסדר שאפשר....
TzvikaR

חבר פורום

מנותק מנותק

« הגיב #10 ב- : אוקטובר 18, 2021, 18:36:06 PM »
אני לא מכיר מוכר שבציוד יקר שולח בדואר רגיל זה באמת סיכון במיוחד עם השם העולמי והמוניטין הנפלא שדואר ישראל בנו לעצמם. לרב זה UPS DHL FEDEX וכו'...
בשימרליס למשל מעל 100 דולר (שווי אמיתי) זה כבר חברת שליחויות אחרת אם זה פחות פדקס אקונומי שזה בתכלס דואר רגיל עם מעקב ובארץ דואר ישראל מטפל בחבילה.
momi

חבר פורום
*

מנותק מנותק

הים של כולם

« הגיב #11 ב- : אוקטובר 18, 2021, 20:18:51 PM »
הזמנתי לפני שנה בערך סטרדיק מעליאקספרס בעלות של 530 שח
נתפס במכס, שלחתי להם הודעה שהמוצר לא עולה על 75 דולר (ע"פ המלצה של החברים פה)
ושיחזירו לשולח- הם חייבים על חשבונם
כנראה שלא משתלם להם והם שלחו לי אותו יום למחרת

לפעמים זה עובד ולפעמים לא
-------------------------------
"לפעמים אתה מוצא את עצמך באמצע שום מקום ולפעמים באמצע שום מקום אתה מוצא את עצמך."
מתןדבש351
חבר פורום
**

מנותק מנותק

« הגיב #12 ב- : אוקטובר 19, 2021, 08:05:20 AM »
אני לא בטוח שכולם הבינו את כוונתי אז חשוב לי לציין שאני לא מרגיש שנעקצתי או משהו כזה, אני גם הייתי מודע לזה שהמשלוח יכלולל עלויות נוספות אבל לא ידעתי כמה. אני מאוד מרוצה מהשירות של digitaka מבחינת מהירות המשלוח וקצת פחות מפלאט שהזמנתי בהתחלה מקל אחר ואחרי 3 ימים קיבלתי הודעה שאין להם את המקל במלאי אז הייתי צריך להזמין מקל אחר שזה עיקב את כל הסיפור, אני מקדם אתרים במקצועי וקצת קשה לי עם plat כי האתר שלהם בנוי בצורה גרועה מאוד ובגלל שאני מהתחום זה מאוד מפריע לי 
בסופו של דבר מה שחשוב זה שהפריטים הגיעו שלמים בלי שום פגיעות ועכשיו צריך להתמיד כדי שהחוט ייבא דגים מהים
מתןדבש351
חבר פורום
**

מנותק מנותק

« הגיב #13 ב- : אוקטובר 26, 2021, 10:21:46 AM »
אחרי הדיון הפורה אולי המנוסים יוכלו לעזור לי, חבר שלי רוצה להזמין עכשיו גם מקל כמו שלי, יש למישהו אתר זול יותר מplat?
Eldad79

מנהל פורום
חבר פורום

מנותק מנותק

« הגיב #14 ב- : אוקטובר 28, 2021, 23:08:05 PM »
אחרי הדיון הפורה אולי המנוסים יוכלו לעזור לי, חבר שלי רוצה להזמין עכשיו גם מקל כמו שלי, יש למישהו אתר זול יותר מplat?
PLAT איכותי מאוד
https://www.digitaka.com/
https://www.ottostackleworld.com.au/
https://www.ebay.com/usr/shimreels?ul_noapp=true  או https://www.shimreels.com/
עריכה אחרונה: אוקטובר 28, 2021, 23:08:33 PM על ידי Eldad79
0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.
« הקודם הבא »
הדפסה
עמודים: [1] 2 למעלה  
« הקודם הבא »
קפוץ ל: