בית דף הבית
עזרה עזרה
ברוך הבא, אורח. בבקשה התחבר או הירשם.

חיפוש:     חיפוש מתקדם
*
+  פורום הדיג הספורטיבי בישראל
|-+  הוואי הפורום, שמירת הים ודיני דיג
| |-+  י.ע.ד- שמירת החי הימי וזכויות הדייגים הספורטיביים (אחראי: rafi)
| | |-+  שחרור נכון של דגים- איך עושים את זה?
עמודים: [1] למטה
0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.
נושא: שחרור נכון של דגים- איך עושים את זה?  (נקרא 3553 פעמים) הדפסה
Kobiarava

מנהל פורום
חבר פורום

מנותק מנותק

שחרור נכון של דגים- איך עושים את זה?
« ב- : אוקטובר 13, 2021, 13:15:38 PM »
אחרי מספר דיונים בין חברים, ובקבוצות הדייגים ברשתות החברתיות, בהם ראינו שלמרות הרבה רצון טוב של דייגים, שרוצים לשחרר חזרה דגים שנתפסו, חסרה בציבור הדייגים הספורטיבים הדרכה בסיסית של כללי האצבע בשחרור נכון של דגים על מנת להעלות את סיכויי ההישרדות שלהם. חברנו עמית מלכי הרים את הכפפה והזמין אותי להתארח בסרטון ייעודי בערוץ שלו "שני דייגים", והחלטנו לצלם שיחה בינינו בה יעלו הדגשים העיקריים בנושא.
עמית העלה את הסרטון אתמול לערוץ, מצרף את הקישור כאן, נשמח אם תצפו, תשתפו ותצטרפו לדיון כאן על שחרור נכון. כל משוב והערה יתקבלו בברכה! צפיה נעימה....
<a href="https://www.youtube.com/embed/HLJcnImx46E" target="_blank">https://www.youtube.com/embed/HLJcnImx46E</a>
עריכה אחרונה: אוקטובר 13, 2021, 14:28:47 PM על ידי הנהלת ISF
 IP: [ מחובר ]
~@מור@~

אם מחפשים אותי - אני בים ;)
חבר פורום
*

מנותק מנותק

אם מחפשים אותי - אני בים ;)

בעניין: שחרור נכון של דגים- איך עושים את זה?
« הגיב #1 ב- : אוקטובר 13, 2021, 15:51:42 PM »
אחד הסירטונים החשובים. תודה לכם על המידע והעלאת המודעות.
כמו שכבר הצעתי לשניכם בפרטי - מאוד אשמח לראות סירטונים נוספים בסדרה שיפרטו על הדגים השונים המצויים בארצנו ויספקו את המידע שיתרום הרבה להחלטה מתי לשחרר יותר ומה - עונות רבייה, גדלי רבייה, דג איזורי או מבקר עונתי וכדו'

ושוב שאפו גדול על הזמן הרבה שהקדשתם מעצמכם לסירטון הזה לטובת הכלל 
יפתח
חבר פורום

מנותק מנותק

« הגיב #2 ב- : אוקטובר 14, 2021, 19:16:57 PM »
פוסט חשוב ביותר. תודה רבה עמית וקובי.
באמת דיברתם על הכל בצורה יסודית ומובנת. כמה תוספות קטנות שלי.
גריפר - גריפר פלסטיק עם שפתיים רחבות בהחלט עדיף לדגים ששואבים את האוכל ויש להם מבנה פה דק. אבל, גם הגריפר המתכתי טוב לשימוש לדגים אחרים. דגים עם לסת עבה ושיניים גדולות, לרוב יהיה קל יותר לאחוז אותם עם גריפר מתכת. הגריפר נכנס יותר בקלות והזמן בו אנו מתעסקים עם הדג כאשר הקרס עדיין בתוכו, מצטמצם.
רשת הרמה - פה אין גם וגם, תמיד עדיף רשת גומי ולא רשת חבלים עם קשרים בינהם. גם יותר קל לשחרר קרסים שננעצו ברשת וגם הרשת עצמה מורידה פחות ריר ושכבת הגנה מהדג.
אכסנת מספר דגים יחד עד השחרור - זה משהו מאוד נפוץ בתחרויות דיג. חשוב להקפיד על תחלופת וחמצון המים. יש הרבה מיכלים יעודיים לאכסנת דגים חיים. גם לצורך פתיון וגם לצורך תחרויות דיג.
החזקת דג גדול מהזנב - רק להוסיף משהו קטן, ברגע שהדג מרגיש אחיזה בזנב, הוא מתחיל להתפרע, לסכן את עצמו ואת הדיג. עדיף להחזיק בשתי ידיים מלמעלה ומלמטה.

Sent from my iPhone using Tapatalk
Kobiarava

מנהל פורום
חבר פורום

מנותק מנותק

« הגיב #3 ב- : אוקטובר 15, 2021, 09:34:44 AM »
פוסט חשוב ביותר. תודה רבה עמית וקובי.
באמת דיברתם על הכל בצורה יסודית ומובנת. כמה תוספות קטנות שלי.
גריפר - גריפר פלסטיק עם שפתיים רחבות בהחלט עדיף לדגים ששואבים את האוכל ויש להם מבנה פה דק. אבל, גם הגריפר המתכתי טוב לשימוש לדגים אחרים. דגים עם לסת עבה ושיניים גדולות, לרוב יהיה קל יותר לאחוז אותם עם גריפר מתכת. הגריפר נכנס יותר בקלות והזמן בו אנו מתעסקים עם הדג כאשר הקרס עדיין בתוכו, מצטמצם.
רשת הרמה - פה אין גם וגם, תמיד עדיף רשת גומי ולא רשת חבלים עם קשרים בינהם. גם יותר קל לשחרר קרסים שננעצו ברשת וגם הרשת עצמה מורידה פחות ריר ושכבת הגנה מהדג.
אכסנת מספר דגים יחד עד השחרור - זה משהו מאוד נפוץ בתחרויות דיג. חשוב להקפיד על תחלופת וחמצון המים. יש הרבה מיכלים יעודיים לאכסנת דגים חיים. גם לצורך פתיון וגם לצורך תחרויות דיג.
החזקת דג גדול מהזנב - רק להוסיף משהו קטן, ברגע שהדג מרגיש אחיזה בזנב, הוא מתחיל להתפרע, לסכן את עצמו ואת הדיג. עדיף להחזיק בשתי ידיים מלמעלה ומלמטה.

Sent from my iPhone using Tapatalk

תודה על הפירגון, יפתח. מסכים בהחלט עם החידודים, התוספות והתובנות שלך.
סוגי גריפרים ורשתות הם רזולוציות שבחרנו לא לגעת בהן, אם נרצה להעלות את הרזולוציה והפירוט נצטרך 3 סרטונים של חצי שעה ולא אחד, ויש עוד המון להרחיב, דברים שגם באים עם הניסיון ולפעמים גם קשורים להעדפה אישית של הדייג.
שמירת דגים חיים אפשרית במידת הצורך בלייב- וואל (או בסל אם אנחנו דגים מהחוף), זה יאפשר להם לשרוד, ולפעמים מאפשר לנו לוודא שהדג מתאושש, למשל במקרה שתפסנו לוקוס בסירה והוא התנפח, אחרי ניקוז האוויר הדג הרבה פעמים עדיין בשוק ולוקח לו זמן לחזור לעצמו, אבל אם אין נסיבות מיוחדות, אין סיבה לאגור את הדגים שבכוונתנו לשחרר, ה'שופוני' לא תורם בשום צורה.
rafi

מנהל אתר
חבר פורום

מנותק מנותק

« הגיב #4 ב- : אוגוסט 03, 2022, 04:49:49 AM »
שאפו גדול קובי ועמית, יופי של עבודה...
השקעה מבורכת ולמטרה ראויה....
-------------------------------
0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.
« הקודם הבא »
הדפסה
עמודים: [1] למעלה  
« הקודם הבא »
קפוץ ל:  

מופעל ע מופעל ע Powered by SMF 1.1.11 | SMF © 2006-2009, Simple Machines LLC