פורום הדיג הספורטיבי בישראל
 פורומי דיג מקצועיים
  דיג בז'ירז'ור - מים מלוחים (אחראי: Kobiarava)
   מספר שאלות של מתחיל גמור... |
עמודים: [1]
|
|
|
0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה. |
נושא: מספר שאלות של מתחיל גמור... (נקרא 2386 פעמים) |
הדפסה |
|
|
 |
|
|
אז התחלתי לז'רז'ר... ולמרות שלא תפסתי כלום ב3 נסיונות שונים, מבין לגמרי שככה זה בהתחלה... אני בכל זאת אשמח לכמה הערות והארות לגבי מה שעשיתי עד עכשיו... קצת חפירה אבל חייב לדעת שאני לפחות מנסה בכיוון הנכון... מבחינת ציוד - חכה פשוטה יחסית DY-EXTREME CRABON (מניח שחברה סינית) אורך 2.7 מ' משקלי הטלה 7-35 גרם. רולר SHIMANO CATANA C3000 שמו לי בחנות חוט ניילון, קניתי גם חוט בד איכותי, ובנוסף 50מ' שוק לידר פלורוקרבון, עדיין לא שמתי.... * אז בפעם הראשונה שהלכתי... הייתי ב6 בבוקר במרינה בהרצליה על השובר גלים וזרקתי לכיוון מערב/צפון מערב דמוי סיליקון עם JIG HEAD. .. * בפעם השנייה קמתי מוקדם יותר, הגעתי קצת לפני הזריחה לשובר גלים בחוף תל ברוך זרקתי לכיוון מערב דמוי מינו בהיר שתוך זמן קצר נתקע לי בסלעים... אחכ ניסיתי את המזל עם הזריחה באיזור הריפים הקטנים שבין תל ברוך לחוף הצוק והשתמשתי קצת בCRANKBAIT/פלאפל וקצת בג'יג מתכת 10 גרם * פעם נוספת במרינה עם זריקות לתוך המרינה מהשובר גלים עם שילוב של ג'יג מתכת ודמוי צף 10 ס"מ
אני מבין לגמרי שיש לי עוד הרבה מה ללמוד אבל אשמח לדעת אם אני בכל זאת עושה משהו מאוד לא נכון/ציוד מאוד לא מתאים/ שעות לא נכונות/מיקום בעייתי וכו'...
|
|
|
|
דור שגב
|
חבר פורום
מנותקגיל:
27
|
|
אהלן גל(?) קודם כל ברוך הבא לפורום, יותר מנשמח שתספר על עצמך קצת... דבר שני, ברוך הבא לעולם הזרזור - תחום דייג מדהים, מתקדם ועם המון אדרנלין, אך מצד שני מצריך המון המון למידה,ניסיון ושעות דייג בים. דבר שלישי, מכיר היטב את הגזרה שאתה דג בה, מודה ומתוודה שלמצוא את הדגים באזור הזה מצריך המון סבלנות וניסיון לכן מלחתחילה זה הרבה יותר מאתגר. הטיפים שלי אליך: 1. יש לך ציוד סטדנרטי למתחילים וטוב שכך, עדיף לשלם וללמוד מטעויות עם ציוד פשוט ואחר כך להתחדש בציוד יותר מקצועי ולחסוך ממך עוגמת נפש. 2. לקרוא ולחפור על כל המאמרים שמדברים על דייג בזרזור באינטרנט, כבר אומר יש המון, תתחיל ממה שקיים פה בפורום זה יעניק לך בסיס חזק וטוב. 3. לשאול שאלות, והמון... 4. לצאת לדוג, להתחבר לדייגים, לשאול שאלות ולהאמין, בעיקר להאמין שקיימים דגים במים שרואים בחתיכת פלסטיק/ברזל שלך כפיתיון אמיתי. קח תזמן, יש כאלה שרואים תוצאות תוך חודש ויש כאלה שלוקח להם גם חצי שנה- שנה. פונקציה של המון משתנים אתה יכול רק לעשות את המקסימום שלך על מנת שכל הסיכויים יהיו לטובתך בהצלחה ותן בראש 
|
|
|
|
xRoronoax(רן)
|
חבר פורום
מנותקגיל:
38
חול זהב ים כחול שמש בשמיים וחכה לא צריך יותר מזה
|
|
 |
|
|
אז התחלתי לז'רז'ר... ולמרות שלא תפסתי כלום ב3 נסיונות שונים, מבין לגמרי שככה זה בהתחלה... אני בכל זאת אשמח לכמה הערות והארות לגבי מה שעשיתי עד עכשיו... קצת חפירה אבל חייב לדעת שאני לפחות מנסה בכיוון הנכון... מבחינת ציוד - חכה פשוטה יחסית DY-EXTREME CRABON (מניח שחברה סינית) אורך 2.7 מ' משקלי הטלה 7-35 גרם. רולר SHIMANO CATANA C3000 שמו לי בחנות חוט ניילון, קניתי גם חוט בד איכותי, ובנוסף 50מ' שוק לידר פלורוקרבון, עדיין לא שמתי.... * אז בפעם הראשונה שהלכתי... הייתי ב6 בבוקר במרינה בהרצליה על השובר גלים וזרקתי לכיוון מערב/צפון מערב דמוי סיליקון עם JIG HEAD. .. * בפעם השנייה קמתי מוקדם יותר, הגעתי קצת לפני הזריחה לשובר גלים בחוף תל ברוך זרקתי לכיוון מערב דמוי מינו בהיר שתוך זמן קצר נתקע לי בסלעים... אחכ ניסיתי את המזל עם הזריחה באיזור הריפים הקטנים שבין תל ברוך לחוף הצוק והשתמשתי קצת בCRANKBAIT/פלאפל וקצת בג'יג מתכת 10 גרם * פעם נוספת במרינה עם זריקות לתוך המרינה מהשובר גלים עם שילוב של ג'יג מתכת ודמוי צף 10 ס"מ
אני מבין לגמרי שיש לי עוד הרבה מה ללמוד אבל אשמח לדעת אם אני בכל זאת עושה משהו מאוד לא נכון/ציוד מאוד לא מתאים/ שעות לא נכונות/מיקום בעייתי וכו'...
היי גל כנ"ל גם אני מכיר את הגיזרה שלך ... אני אתן לך קצת טיפים יותר לביצוע בשטח מאשר מול המחשב דבר ראשון כמתחיל תפתח את העיניים תראה מה חברה מסביבך עושים קצת יותר קשה בהרצליה ( אם אתה בדולוסים ) אבל תשתדל ללמוד מסביב כי הם מכירים את החוף למשל בהרצליה עובדים הרבה עם גיגים בומבטים וסיליקון עם גיג הד ללוקוסים .... אלו שיטות שיניבו לך יותר תפיסות כמתחיל ... אם כבר התקדמת לגיזרה של רידינג / תל ברוך הייתי עובד מאחד השוברים או מהסלע הגדול בתל ברוך ( בבריכות בחורף נכנסים לפעמים לברקים אבל עדיף לעבוד לכיוון הים הפתוח .... מהשוברים אפשר לתפוס טרכונים לוקוסים וטונות וכו אני בטוח גם שלאחר כמה יציאות לאזור מסויים כבר תכיר כמה חברה ויעזרו לך 
|
|
עריכה אחרונה: ספטמבר 18, 2021, 12:44:29 PM על ידי xRoronoax(רן)
|
|
-------------------------------
|
|
|
|
תודה רבה על שתי התגובות... לא התייחסתם למשהו באופן ספציפי אז מניח שאני פשוט אמשיך את מה שאני עושה... תודה!
|
|
|
|
aviel27
|
חבר פורום 
מנותקגיל:
לא זמין
|
|
אהלן אחי קצת טיפים ממני : 1. בומבט וסקוויד זה אחד הדברים הקלים ביותר לתפעול, וניתן לתפוס איתו המון סוגי דגים. 2. גיג - כנל, זול מאוד, פרקטי ואפקטיבי. 3. יש דגים שקל מאוד לתרגט אותם בעונה שלהם (לפחות לי) א. ברקודות - דמוי ארוך ועבודה איטית בשעות החשכה לפני הזריחה במקומות עם עומק. ב. לוקוסים - בלאק מינו או סיליקון בריפים ומקומות עמוקים. ג. גומבר - טופווטר יחסית גדול בים עובד. ד. טרכון - גיג יחסית קטן בחודשי הקיץ. 4. ממליץ לך להסתכל על הרבה סרטונים, תלמד הרבה. 5. יש דברים שאין בעיה להתפשר עליהם - לדעתי גיג ב4 שקלים מאלייקספרס עושה עבודה מצויינת לא פחות מכל דמוי אחר, אל תתפשר על חוט טוב, לידר איכותי וסיכות.
בהצלחה. בהצלחה !
|
|
|
|
shragam
|
הערוץ שלי מנהל פורום חבר פורום    
מנותקגיל:
57
|
|
תודה רבה על שתי התגובות... לא התייחסתם למשהו באופן ספציפי אז מניח שאני פשוט אמשיך את מה שאני עושה... תודה!
ברוך הבא אלינו ולעולם הז'רז'ור אתה מוזמן לקרוא מאמרי הז'רז'ור שלנו ולקבל הרבה מידע חשוב
|
|
|
|
dovdov
|
חבר פורום
מנותקגיל:
לא זמין
|
|
 |
|
|
היי גל כנ"ל גם אני מכיר את הגיזרה שלך ... אני אתן לך קצת טיפים יותר לביצוע בשטח מאשר מול המחשב דבר ראשון כמתחיל תפתח את העיניים תראה מה חברה מסביבך עושים קצת יותר קשה בהרצליה ( אם אתה בדולוסים ) אבל תשתדל ללמוד מסביב כי הם מכירים את החוף למשל בהרצליה עובדים הרבה עם גיגים בומבטים וסיליקון עם גיג הד ללוקוסים .... אלו שיטות שיניבו לך יותר תפיסות כמתחיל ... אם כבר התקדמת לגיזרה של רידינג / תל ברוך הייתי עובד מאחד השוברים או מהסלע הגדול בתל ברוך ( בבריכות בחורף נכנסים לפעמים לברקים אבל עדיף לעבוד לכיוון הים הפתוח .... מהשוברים אפשר לתפוס טרכונים לוקוסים וטונות וכו אני בטוח גם שלאחר כמה יציאות לאזור מסויים כבר תכיר כמה חברה ויעזרו לך  התכוונת לטוניות לא טונות , אל תדליק אותו סתם 
|
|
|
|
xRoronoax(רן)
|
חבר פורום
מנותקגיל:
38
חול זהב ים כחול שמש בשמיים וחכה לא צריך יותר מזה
|
|
 |
|
|
היי גל כנ"ל גם אני מכיר את הגיזרה שלך ... אני אתן לך קצת טיפים יותר לביצוע בשטח מאשר מול המחשב דבר ראשון כמתחיל תפתח את העיניים תראה מה חברה מסביבך עושים קצת יותר קשה בהרצליה ( אם אתה בדולוסים ) אבל תשתדל ללמוד מסביב כי הם מכירים את החוף למשל בהרצליה עובדים הרבה עם גיגים בומבטים וסיליקון עם גיג הד ללוקוסים .... אלו שיטות שיניבו לך יותר תפיסות כמתחיל ... אם כבר התקדמת לגיזרה של רידינג / תל ברוך הייתי עובד מאחד השוברים או מהסלע הגדול בתל ברוך ( בבריכות בחורף נכנסים לפעמים לברקים אבל עדיף לעבוד לכיוון הים הפתוח .... מהשוברים אפשר לתפוס טרכונים לוקוסים וטונות וכו אני בטוח גם שלאחר כמה יציאות לאזור מסויים כבר תכיר כמה חברה ויעזרו לך  התכוונת לטוניות לא טונות , אל תדליק אותו סתם  אכן התכוונתי לטוניות .... אבל כבר היו מקרים ש...חחחחח בים הכל אפשרי ותמיד יש יוצא מן הכלל
|
|
|
|
rafi
|
מנהל אתר חבר פורום    
מנותקגיל:
62
|
|
ברוך הבא לפורום גל....
לי אין מה להוסיף על המידע והטיפים שהחבר'ה נתנו מניסיונם.
מכיר לא מעט חבר'ה שההתחלה שלהם בז'רז'ור היתה "עקרה" - לעתים חודשים והרבה יציאות, עם אפס תפיסות והרבה אבדן ציוד... עם הזמן התמקצעו - והחלו לתפוס יותר דגים ויותר גדולים.... למדו לאתר ולזהות מקומות פוטנציאלים וכן טכניקות עבודה... להתאים ציוד ולבחור דמויים שעובדים טוב יותר... להתאים את הציוד והשיטה לעונה ולמקום - ולדעת מה דגי המטרה ומתי... המידע שניתן ע"י החברים בהחלט עוזר (כך אומרים לא מעט) - אך אין תחליף לניסיון... וכמו שנאמר "אין חכם כבעל ניסיון"....
אגב, הבנתי מאחת התגובות שהאזור "שלך" לא משהו... שווה לשקול לחפש מקומות אחרים בהם יש ריפים ושוברי גלים... היכן שתראה כמה מז'רז'רים באותו אזור - משמע האזור פעיל... וחשוב - לא להיתקע במקום חד אלא לסרוק ולסרוק..
אגב, ממליץ לך בחום פשוט לקרוא להנאתך דו"חות דיג בז'רז'ור שעלו בפורום - בלא מעט מדו"חות הדיג יש שיתוף נרחב בידע: בציוד, שיטות עבודה, עונות ודגי מטרה...
בהצלחה!
|
|
עריכה אחרונה: ספטמבר 30, 2021, 04:15:34 AM על ידי rafi
|
|
|
|
|
0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה. |
« הקודם הבא »