פורום הדיג הספורטיבי בישראל
 פורומי דיג מקצועיים
  דיג מסירה (אחראים: rafi, אבי חכם, shragam)
   שאלה לגבי אינטיאס מסירה |
עמודים: [1] 2
|
|
|
0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה. |
נושא: שאלה לגבי אינטיאס מסירה (נקרא 4182 פעמים) |
הדפסה |
|
|
מתי מתחילה העונה של החתיכות הגדולות במרחקים הסבירים מהחוף? (עומק 20-30, אזור מרכז וצפון) אפשר להוציא אותם גם על מדאי / קאבורה? או רק חי וג'יג?
|
|
|
|
ruviva
|
חבר פורום
מנותקגיל:
לא זמין
|
|
האינטיאס מתקרב לחוף כשהמים מתחילים להתקרר, לקראת אמצע ספטמבר יגיעו הקטנים של עד 5 קילו, באוקטובר כבר מגיעים הדו"ס, בנובמבר דצמבר וינואר תפגוש כבר את הגדולים ממש, לא יודע להשיב לך לגבי פיתיונות מלאכותיים, אני משתמש בדרך כלל בדג חי, והמהדרים משתמשים בקלמארי ובסבידה טריים מאוד.
בהצלחה.
|
|
|
|
(אלון)
|
חבר פורום
מנותקגיל:
55
|
|
האינטיאס מתקרב לחוף כשהמים מתחילים להתקרר, לקראת אמצע ספטמבר יגיעו הקטנים של עד 5 קילו, באוקטובר כבר מגיעים הדו"ס, בנובמבר דצמבר וינואר תפגוש כבר את הגדולים ממש, לא יודע להשיב לך לגבי פיתיונות מלאכותיים, אני משתמש בדרך כלל בדג חי, והמהדרים משתמשים בקלמארי ובסבידה טריים מאוד.
בהצלחה.
יש לך טעות קלילה המהדרים משתמשים בסבידה חיה נושמת ובועטת 
|
-------------------------------
|
|
|
ruviva
|
חבר פורום
מנותקגיל:
לא זמין
|
|
בהצלחה.
יש לך טעות קלילה המהדרים משתמשים בסבידה חיה נושמת ובועטת  סבידה חיה, זה לא מהדרים, זה מחמירים, לא מעט אינטיאסים יצאו על סבידה טריה, על ראש סבידה ועל חצי גוף סבידה, אני 50 שנה בים ועדיין לא זכיתי לראות סבידה בועטת. אשריך שזכית.
|
|
|
|
(אלון)
|
חבר פורום
מנותקגיל:
55
|
|
בהצלחה.
יש לך טעות קלילה המהדרים משתמשים בסבידה חיה נושמת ובועטת  סבידה חיה, זה לא מהדרים, זה מחמירים, לא מעט אינטיאסים יצאו על סבידה טריה, על ראש סבידה ועל חצי גוף סבידה, אני 50 שנה בים ועדיין לא זכיתי לראות סבידה בועטת. אשריך שזכית. זה בדוק ומוכח שיוצאים אנטיאסים על חלקי סבידות וזה בדוק ומוכח שכשיש סבידה חיה ליד בורי חי וחלקי סבידה האנטיאס יבחר את הסבידה החיה זה נבדק כמה וכמה פעמים במעבדת הגשר של חברת החשמל  תמיד האנטיאס העדיף את הסבידה החיה לא הספקתי לבדוק אם במקום הבורי יהיה טרכון חי ואני מאמין שדווקא הטרכון ינצח
|
|
|
|
dovdov
|
חבר פורום
מנותקגיל:
לא זמין
|
|
הבחור שואל על דייג מסירה ואתם עונים על דייג מהחוף או מזחים.
|
|
|
|
ruviva
|
חבר פורום
מנותקגיל:
לא זמין
|
|
הבחור שאל מתי האינטיאסים מתקרבים לעומקים של 20-30 מטרים, במרחקים סבירים מהחוף, אולי לא הבהרתי זאת בתשובתי, אבל כל כולה מכוונת לדיג מסירה ולא לדיג מהחוף, שכן אני דג מסירה ולא מהחוף.
|
|
|
|
(אלון)
|
חבר פורום
מנותקגיל:
55
|
|
הבחור שאל על דיג אנטיאסים באזור ה-20 עד 30 מטר כשעבדתי בחברת החשמל דגתי במזח שעומק המים 0 עד 30 מטר כך שהתשובה רלוונטית מאוד אמנם הגשר לא צף אבל אלה עומקים רגילים שמתאימים לסירה בחורף!!!
|
|
|
|
Kobiarava
|
מנהל פורום חבר פורום    
מנותקגיל:
45
|
|
בינתיים עושה רושם שהאנטיאסים התחילו בכל הכח. מעבר לדו"ח המשובח של תומר כאן ביומן, אני מקבל דיווחים מחברים על הרבה תפיסות, בצפון ובדרום, וגם ברשת יש הרבה פרסומי תפיסות. יאללה, תנו בראש ולא לשכוח להעלות דו"חות על התפיסות!
|
|
עריכה אחרונה: יולי 16, 2021, 19:02:49 PM על ידי Kobiarava
|
|
|
|
|
rafi
|
מנהל אתר חבר פורום    
מנותקגיל:
62
|
|
לפני הכל סדר קטן: שאלת צביקה על מרחק סביר ועל עומק 20-30, ובעונה הזו יש משקל משמעותי להבדל בין העומקים... - בין 20 לבין 30 מטר...ראובן כתב מתוך הרבה שנות ניסיון ומאות אינטיאסים שתפס, דברים מאוד נכונים - האינטיאס מתקרב לחוף כשהמים מתחילים להתקרר, לקראת אמצע ספטמבר יגיעו הקטנים של עד 5 קילו, באוקטובר כבר מגיעים הדו"ס, בנובמבר דצמבר וינואר תפגוש כבר את הגדולים ממש, לא יודע להשיב לך לגבי פיתיונות מלאכותיים, אני משתמש בדרך כלל בדג חי, והמהדרים משתמשים בקלמארי ובסבידה טריים מאוד.
רק הסתייגות ובעצם הבהרה שלי: דברי ראובן נכונים ומתאימים לעומקים של 10-20מ' וכמובן גם לעומקים שמעבר לכך וכפי שראובן ציין.... ציינתי "עומקים של 10-20מ'' - כדי להדגיש כי ביולי-אוגוסט ועד אמצע (ולעתים סוף) ספטמבר, נדיר ואפסי לראות אינטיאס מתחת ל-20 מטר ומעט מאוד נראה אותם עד 25 ומטר... אבל... צביקה שאל על 30מ'... ובעומק 30-40מ' אפשר לתפוס אינטיאסים בג'יג גם בתקופה הזו.. ואם בג'יג - כמובן גם על חי, תמנון וכו'..
|
|
|
|
rafi
|
מנהל אתר חבר פורום    
מנותקגיל:
62
|
|
 |
|
|
צודק.... הבחור שואל על דייג מסירה ואתם עונים על דייג מהחוף או מזחים.
הבחור שאל על דיג אנטיאסים באזור ה-20 עד 30 מטר כשעבדתי בחברת החשמל דגתי במזח שעומק המים 0 עד 30 מטר כך שהתשובה רלוונטית מאוד אמנם הגשר לא צף אבל אלה עומקים רגילים שמתאימים לסירה בחורף!!! נכון ולא נכון אלון... נכון מבחינתך בזיקה לעומק... לא נכון מבחינת צביקה - כי השאלה הועלתה בפורום דיג מסירה... וממילא עומקי 30מ' מהחוף יש רק בח"ח - היכן שעבדת ובחדרה... האינטיאס מתקרב לחוף כשהמים מתחילים להתקרר, לקראת אמצע ספטמבר יגיעו הקטנים של עד 5 קילו, באוקטובר כבר מגיעים הדו"ס, בנובמבר דצמבר וינואר תפגוש כבר את הגדולים ממש, לא יודע להשיב לך לגבי פיתיונות מלאכותיים, אני משתמש בדרך כלל בדג חי, והמהדרים משתמשים בקלמארי ובסבידה טריים מאוד.
בהצלחה.
יש לך טעות קלילה המהדרים משתמשים בסבידה חיה נושמת ובועטת  סבידה חיה, זה לא מהדרים, זה מחמירים, לא מעט אינטיאסים יצאו על סבידה טריה, על ראש סבידה ועל חצי גוף סבידה, אני 50 שנה בים ועדיין לא זכיתי לראות סבידה בועטת. אשריך שזכית. זה בדוק ומוכח שיוצאים אנטיאסים על חלקי סבידות וזה בדוק ומוכח שכשיש סבידה חיה ליד בורי חי וחלקי סבידה האנטיאס יבחר את הסבידה החיה זה נבדק כמה וכמה פעמים במעבדת הגשר של חברת החשמל  תמיד האנטיאס העדיף את הסבידה החיה לא הספקתי לבדוק אם במקום הבורי יהיה טרכון חי ואני מאמין שדווקא הטרכון ינצח ובהמשך לדברים שציינתי... מה שציינת אלון מתבסס על ניסיונך המאוד עשיר - ונכון גם לדעת דייגי אינטיאס מהחוף באכזיב ועוד... מצד שני, מהחוף ומהסירה - לא תמיד אותו דבר... מהסירה יותר נוח ופשוט לתפוס דג חי מאשר לתפוס סבידות ו"לגדל" אותן כמה ימים.... ודייגי סירה לא משקיעים זמן בסבידות חיות... אם כי משתמשים במתות ויש תוצאות (לא כמו על חי חי...) ראובן, סבידה יותר עמידה מקלמארי... דייגי אינטיאס מהחוף ומזחים, כמו אלון ושוקי פרג, למדו לגדל סבידות ולהחזיק אותן בחיים כמה ימים - ובהמשך לקחת אותם בדלי ולתפור אותן חיות ובועטות מאוד... 
|
|
|
|
|
תודה רבה לכולם על המון מידע
|
|
|
|
shragam
|
הערוץ שלי מנהל פורום חבר פורום    
מנותקגיל:
57
|
|
תודה רבה לכולם על המון מידע
בשביל זה אנחנו כאן 
|
|
|
|
ruviva
|
חבר פורום
מנותקגיל:
לא זמין
|
|
 |
|
|
הבחור שאל על דיג אנטיאסים באזור ה-20 עד 30 מטר כשעבדתי בחברת החשמל דגתי במזח שעומק המים 0 עד 30 מטר כך שהתשובה רלוונטית מאוד אמנם הגשר לא צף אבל אלה עומקים רגילים שמתאימים לסירה בחורף!!! נכון ולא נכון אלון... נכון מבחינתך בזיקה לעומק... לא נכון מבחינת צביקה - כי השאלה הועלתה בפורום דיג מסירה... וממילא עומקי 30מ' מהחוף יש רק בח"ח - היכן שעבדת ובחדרה... האינטיאס מתקרב לחוף כשהמים מתחילים להתקרר, לקראת אמצע ספטמבר יגיעו הקטנים של עד 5 קילו, באוקטובר כבר מגיעים הדו"ס, בנובמבר דצמבר וינואר תפגוש כבר את הגדולים ממש, לא יודע להשיב לך לגבי פיתיונות מלאכותיים, אני משתמש בדרך כלל בדג חי, והמהדרים משתמשים בקלמארי ובסבידה טריים מאוד.
בהצלחה.
יש לך טעות קלילה המהדרים משתמשים בסבידה חיה נושמת ובועטת  סבידה חיה, זה לא מהדרים, זה מחמירים, לא מעט אינטיאסים יצאו על סבידה טריה, על ראש סבידה ועל חצי גוף סבידה, אני 50 שנה בים ועדיין לא זכיתי לראות סבידה בועטת. אשריך שזכית. זה בדוק ומוכח שיוצאים אנטיאסים על חלקי סבידות וזה בדוק ומוכח שכשיש סבידה חיה ליד בורי חי וחלקי סבידה האנטיאס יבחר את הסבידה החיה זה נבדק כמה וכמה פעמים במעבדת הגשר של חברת החשמל  תמיד האנטיאס העדיף את הסבידה החיה לא הספקתי לבדוק אם במקום הבורי יהיה טרכון חי ואני מאמין שדווקא הטרכון ינצח ובהמשך לדברים שציינתי... מה שציינת אלון מתבסס על ניסיונך המאוד עשיר - ונכון גם לדעת דייגי אינטיאס מהחוף באכזיב ועוד... מצד שני, מהחוף ומהסירה - לא תמיד אותו דבר... מהסירה יותר נוח ופשוט לתפוס דג חי מאשר לתפוס סבידות ו"לגדל" אותן כמה ימים.... ודייגי סירה לא משקיעים זמן בסבידות חיות... אם כי משתמשים במתות ויש תוצאות (לא כמו על חי חי...) ראובן, סבידה יותר עמידה מקלמארי... דייגי אינטיאס מהחוף ומזחים, כמו אלון ושוקי פרג, למדו לגדל סבידות ולהחזיק אותן בחיים כמה ימים - ובהמשך לקחת אותם בדלי ולתפור אותן חיות ובועטות מאוד...  רפי, אני השתמשתי בסבידות הרבה לפני שדייגי החוף חלמו על להוציא סבידות עם הדמויים לקלמארי (שעדיין לא היו כלל בארץ). הייתי נצמד לסירת רשתות וקונה מהם סבידות טריות. האמן לי, אין הבדל בין סבידות טריות מתות לסבידות חיות. נהפוך הוא, אני חושב שסבידה חיה מצליחה להסוות את עצמה על ידי התחפרות בחול ושינוי צבע ההסוואה שלה. סבידה טרייה מתה בולטת בשטח ומזמינה אינטיאסים. כל זה כמובן השתנה כשהגיעו האבו נפחות, אלו המניוקים לא משאירים צ'אנס לפיתיון. לכן כל זמן מה אני בודק אם בכלל נשאר פיתיון על הקרס. ואמרת נכון דייגי הסירות מעדיפים דגים חיים על פני סבידות יותר קל להוציאם והם לא משחירים את הסירה עם דיו.
|
|
|
|
|
 |
|
|
בהצלחה.
יש לך טעות קלילה המהדרים משתמשים בסבידה חיה נושמת ובועטת  סבידה חיה, זה לא מהדרים, זה מחמירים, לא מעט אינטיאסים יצאו על סבידה טריה, על ראש סבידה ועל חצי גוף סבידה, אני 50 שנה בים ועדיין לא זכיתי לראות סבידה בועטת. אשריך שזכית. זה בדוק ומוכח שיוצאים אנטיאסים על חלקי סבידות וזה בדוק ומוכח שכשיש סבידה חיה ליד בורי חי וחלקי סבידה האנטיאס יבחר את הסבידה החיה זה נבדק כמה וכמה פעמים במעבדת הגשר של חברת החשמל  תמיד האנטיאס העדיף את הסבידה החיה לא הספקתי לבדוק אם במקום הבורי יהיה טרכון חי ואני מאמין שדווקא הטרכון ינצח ובהמשך לדברים שציינתי... מה שציינת אלון מתבסס על ניסיונך המאוד עשיר - ונכון גם לדעת דייגי אינטיאס מהחוף באכזיב ועוד... מצד שני, מהחוף ומהסירה - לא תמיד אותו דבר... מהסירה יותר נוח ופשוט לתפוס דג חי מאשר לתפוס סבידות ו"לגדל" אותן כמה ימים.... ודייגי סירה לא משקיעים זמן בסבידות חיות... אם כי משתמשים במתות ויש תוצאות (לא כמו על חי חי...) ראובן, סבידה יותר עמידה מקלמארי... דייגי אינטיאס מהחוף ומזחים, כמו אלון ושוקי פרג, למדו לגדל סבידות ולהחזיק אותן בחיים כמה ימים - ובהמשך לקחת אותם בדלי ולתפור אותן חיות ובועטות מאוד...  רפי, אני השתמשתי בסבידות הרבה לפני שדייגי החוף חלמו על להוציא סבידות עם הדמויים לקלמארי (שעדיין לא היו כלל בארץ). הייתי נצמד לסירת רשתות וקונה מהם סבידות טריות. האמן לי, אין הבדל בין סבידות טריות מתות לסבידות חיות. נהפוך הוא, אני חושב שסבידה חיה מצליחה להסוות את עצמה על ידי התחפרות בחול ושינוי צבע ההסוואה שלה. סבידה טרייה מתה בולטת בשטח ומזמינה אינטיאסים. כל זה כמובן השתנה כשהגיעו האבו נפחות, אלו המניוקים לא משאירים צ'אנס לפיתיון. לכן כל זמן מה אני בודק אם בכלל נשאר פיתיון על הקרס. ואמרת נכון דייגי הסירות מעדיפים דגים חיים על פני סבידות יותר קל להוציאם והם לא משחירים את הסירה עם דיו. אולי ספציפית בשטח שאתה דג בו אין חשיבות לחי או מת. אני יכול להגיד לך שהמון שראקיסטים בדרום תופרים כמעט אך ורק סבידות חיות, בגלל שזה ההבדל בין דג בשראק לבין לא לתפוס בכלל. אגב גם אני לא חוויתי שום אכילה של אנטיאס כשעבדתי עם קלמרי וסבידות מאוד טריים, ממש מאותו הלילה ובבוקר כבר נתפרו, רק לוקוסים וצבי ים נתפסו. התחלתי לעבוד עם סבידה חיה- הגיעו התקיפות של האינטיאסים! (אזור הדיג שלי הוא באשקלון והסביבה). לגבי מה שאמרת על זה שסבידה חיה מסווה את עצמה- יש בזה משהו, אבל עדיין- האינטיאס רגיל לחפש ולמצוא סבידות, גם כשהן מסוות את עצמן. הוא עסוק במרדף אחריהן ואני לא דואג לו שיימצא. חוץ מזה, פעם בכמה זמן כדאי לגלגל מטר-שתיים של חוט, להזיז את הסבידה וככה היא גם יורקת דיו מהבהלה שגורם לטורפים לזהות אותה. מנסיון- דקה אחרי שהזזתי את החוט עם הסבידה הגיע התקיפה.
|
|
עריכה אחרונה: אוגוסט 05, 2021, 10:23:37 AM על ידי Fish
|
|
|
|
|
0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה. |
« הקודם הבא »
|
הדפסה