בית דף הבית
עזרה עזרה
ברוך הבא, אורח. בבקשה התחבר או הירשם.

חיפוש:     חיפוש מתקדם
*
+  פורום הדיג הספורטיבי בישראל
|-+  פורומי דיג מקצועיים
| |-+  דיג במים מתוקים בכל הסגנונות (אחראים: itamar26, shragam)
| | |-+  עזרה בסירה לשליחת פתיון
עמודים: 1 2 [3] למטה
0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.
נושא: עזרה בסירה לשליחת פתיון  (נקרא 10168 פעמים) הדפסה
יפתח
חבר פורום

מנותק מנותק

בעניין: עזרה בסירה לשליחת פתיון
« הגיב #30 ב- : ספטמבר 11, 2021, 09:28:53 AM »
כן, הכל נכון ובארץ בהחלט יש בעית אישור תדרים שזו הבעיה העיקרית. אבל, אנשים פשוט מייבאים ומקווים שהמוצר לא יפול במכס. במידה ואתה מייבא משדר נפרד מהמצלמה, יש פחות סיכוי שזה יקרה.
לגבי osd, לא צריך לקנות בנפרד. הבקרים החדשים כבר מגיעים עם osd מובנה, גם הזולים שביניהם. לכן אמרתי שהחיבור בין המצלמה למשדר ייעשה דרך הבקר. אין צורך גם בשום חיישן נפרד, קריאת המתח וצריכת הזרם נמצאים כבר בבקר כמו גם דברים נוספים שפחות רלוונטיים לנו (ברומטר, פלס ותאוצה).
כדי לפשט דברים ולהשאיר את כל האנטנות קטנות יותר, הייתי מעדיף לעבוד על תדר 2.4 לשלט ותדר 5.8 למצלמה, אם תרצה בכלל להוסיף מצלמה.
למי שבונה על תקציב, אין בזה צורך, הג’י פי אס יעבוד יפה גם בלי זה וניתן להשתמש בבקר אמין וזול כמו cc3d או naze32 במחיר של 25 דולר לבקר וגי פי אס יחד. שבריר מהמחיר של פיקסהוק 4. החיסרון היחיד שאני רואה בזה הוא שהחזרה הביתה תהיה בקו ישר. אם יהיו מכשולים בדרך או הדרך חזרה לא מאפשרת חזרה בקו ישר, הסירה עלולה לא לחזור. ברחפן כמובן אין את הבעיה הזאת. הוא מתוכנן להעלות גובה כדי להימנע ממכשולים ולנחות ורטיקלית במקום בו הוא המריא.
אבל, גם לזה יש פתרון בסירה. ניתן לתכנת שברגע שיש פגיעה במכשול הסירה תיסע רוורס, תפנה 90 מעלות לכיוון אקראי, תיסע כמה מטרים ותנסה לחזור שוב הביתה. בדיוק כמו שפועלים שואבי האבק הרובוטים בבית.
או לחלופין, אם הסירה לא חוזרת, לבטל חזרה הביתה, לשחק קצת עם השלט ולהפעיל שוב את החזרה הביתה.

Sent from my iPhone using Tapatalk
 IP: [ מחובר ]
אברהם כהן

חבר_ISF
חבר פורום
*

מנותק מנותק

« הגיב #31 ב- : ספטמבר 12, 2021, 00:52:23 AM »
כן, הכל נכון ובארץ בהחלט יש בעית אישור תדרים שזו הבעיה העיקרית. אבל, אנשים פשוט מייבאים ומקווים שהמוצר לא יפול במכס. במידה ואתה מייבא משדר נפרד מהמצלמה, יש פחות סיכוי שזה יקרה.
לגבי osd, לא צריך לקנות בנפרד. הבקרים החדשים כבר מגיעים עם osd מובנה, גם הזולים שביניהם. לכן אמרתי שהחיבור בין המצלמה למשדר ייעשה דרך הבקר. אין צורך גם בשום חיישן נפרד, קריאת המתח וצריכת הזרם נמצאים כבר בבקר כמו גם דברים נוספים שפחות רלוונטיים לנו (ברומטר, פלס ותאוצה).
כדי לפשט דברים ולהשאיר את כל האנטנות קטנות יותר, הייתי מעדיף לעבוד על תדר 2.4 לשלט ותדר 5.8 למצלמה, אם תרצה בכלל להוסיף מצלמה.
למי שבונה על תקציב, אין בזה צורך, הג’י פי אס יעבוד יפה גם בלי זה וניתן להשתמש בבקר אמין וזול כמו cc3d או naze32 במחיר של 25 דולר לבקר וגי פי אס יחד. שבריר מהמחיר של פיקסהוק 4. החיסרון היחיד שאני רואה בזה הוא שהחזרה הביתה תהיה בקו ישר. אם יהיו מכשולים בדרך או הדרך חזרה לא מאפשרת חזרה בקו ישר, הסירה עלולה לא לחזור. ברחפן כמובן אין את הבעיה הזאת. הוא מתוכנן להעלות גובה כדי להימנע ממכשולים ולנחות ורטיקלית במקום בו הוא המריא.
אבל, גם לזה יש פתרון בסירה. ניתן לתכנת שברגע שיש פגיעה במכשול הסירה תיסע רוורס, תפנה 90 מעלות לכיוון אקראי, תיסע כמה מטרים ותנסה לחזור שוב הביתה. בדיוק כמו שפועלים שואבי האבק הרובוטים בבית.
או לחלופין, אם הסירה לא חוזרת, לבטל חזרה הביתה, לשחק קצת עם השלט ולהפעיל שוב את החזרה הביתה.

בס"ד

אני פחות מתחבר לצורת פתרון שיכולה להסתיים באיבוד הסירה.  מעדיף לשלם טיפה יותר ולהיות רגוע לגבי חזרת הסירה.
ובשביל שלא להיות אף לו בגדר ממליץ דבר שאינו חוקי מבחינת התדרים הייתי נמנע כרגע מ- 5.8.
אחרי שנסיים את הבנייה של הסירה בלי מצלמה - לאחר מכן אני אפתור את בעית המצלמה שתעבוד באותו תדר של 2.4 יחד עם השליטה של הסירה.
-------------------------------
כל האוכל דג ביום דג ניצול מדג
יפתח
חבר פורום

מנותק מנותק

« הגיב #32 ב- : ספטמבר 12, 2021, 11:03:09 AM »
הסיכוי שהסירה לא תחזור תמיד קיים, גם בסירה של כמה אלפי שקלים.
אבל אני לגמרי מבין אותך. כמי שאיבד בעבר כלי שמאוד יקר לליבו, זה מאוד מבאס. ועוד יותר כשאני יודע שהיה ג׳י פי אס תקין והתקלה כנראה היתה טעות אנוש (שלי...)
לפחות בסירה, אם איבדת כלי, קל יחסית למצוא אותו שלם ולהחזיר אותו. הרחפן האבוד שלי מעולם לא נמצא, יש מצב שהוא בכלל הגיע ללבנון.
נחזור לענייננו, סיכוי שהסירה תחזור, עם בקר, ג׳י פי אס ומפה בשידור חי, גבוה יותר מאשר סירה עם ג׳י פי אס אבל ללא מפה בשידור חי.
אבל, ההבדל במחיר הוא משמעותי בתקציב של 500 שקל. 25 דולר לעומת 160 דולר אם נדייק.
למי שבונה על תקציב, הייתי ממליץ להתחיל בבקר הזול והאמין שצירפתי בקישור ולעבוד עם תוכנת Inav. אבל, עם יד על הלב, אני לא שלם עם ההמלצה הזאת. אני אישית לא הייתי בונה כזאת סירה לעצמי והייתי מעלה את התקציב. לא בגלל הסיכוי לאבד סירה, זה סיכון שתמיד לוקחים. יותר בגלל היתרונות של מפה בשידור חי, תכנון הנקודות לפידור והורדת פתיון והפשטות בהפעלה.
אז, בקרוב נכין פה רשימת קניות מלאה מבוססת על בקר פיקסהוק. והרבה טיפים מעבר לבניה, להכנה ולהפעלה של הסירה.

אברהם כהן

חבר_ISF
חבר פורום
*

מנותק מנותק

« הגיב #33 ב- : ספטמבר 12, 2021, 16:45:16 PM »
הסיכוי שהסירה לא תחזור תמיד קיים, גם בסירה של כמה אלפי שקלים.
בוודאי שקיים אבל הוא כבר יותר תלוי בטעויות אנוש בלבד. ולא בשל תנאי מזג אוויר, גלי ים. אני מעדיף להאשים את עצמי בטעות מאשר להתבאס על משהו שלא היה תלוי בי.

אבל, ההבדל במחיר הוא משמעותי בתקציב של 500 שקל. 25 דולר לעומת 160 דולר אם נדייק.
למי שבונה על תקציב, הייתי ממליץ להתחיל בבקר הזול והאמין שצירפתי בקישור ולעבוד עם תוכנת Inav. אבל, עם יד על הלב, אני לא שלם עם ההמלצה הזאת. אני אישית לא הייתי בונה כזאת סירה לעצמי והייתי מעלה את התקציב. לא בגלל הסיכוי לאבד סירה, זה סיכון שתמיד לוקחים. יותר בגלל היתרונות של מפה בשידור חי, תכנון הנקודות לפידור והורדת פתיון והפשטות בהפעלה.
לזה בדיוק התכוונתי כשדיברתי שהסירה תעלה יותר מ- 500 ש"ח.
אבל, יאללה, אם מדובר על בקר פיקסוק בשילוב עם ArduBoat זה יהיה קל מאד להרכבה, איכותי ויעיל בים. וגם יאפשר שידרוגים בעתיד.
 אתה בסדר
Kobiarava

מנהל פורום
חבר פורום

מנותק מנותק

« הגיב #34 ב- : ספטמבר 13, 2021, 20:11:53 PM »
נתפתח פה חתיכת דיון רציני, מקצועי ומעמיק! אין לי גרם להוסיף לו, כי אני באמת לא מבין בזה כלום, אבל רק תמשיכו, חברים!

האתר מספר 1
matan351
מתעניין
*

מנותק מנותק

« הגיב #35 ב- : ספטמבר 20, 2021, 08:44:21 AM »
מוסיף ואומר שהדיון הזה מעניין מאוד ואני ממש מחכה לתוצאה סופית של מחיר בניית הסירה ובאיזו איכות היא תהיה
 בראוו בראוו בראוו
יפתח
חבר פורום

מנותק מנותק

« הגיב #36 ב- : ספטמבר 20, 2021, 19:49:30 PM »
מוסיף ואומר שהדיון הזה מעניין מאוד ואני ממש מחכה לתוצאה סופית של מחיר בניית הסירה ובאיזו איכות היא תהיה
 בראוו בראוו בראוו
כבר כבר, רק מחכה שירד קצת הלחץ מהיום יום.

itamar26

מנהל פורום
חבר פורום

מנותק מנותק

« הגיב #37 ב- : אוקטובר 04, 2021, 08:32:18 AM »
וואו איזה דיון מפורט ומקצועי יאללה אני מת לראות מה ייצא מזה
אברהם כהן

חבר_ISF
חבר פורום
*

מנותק מנותק

« הגיב #38 ב- : אוקטובר 04, 2021, 21:09:31 PM »
בס"ד

בראוו בראוו בראוו
כבר כבר, רק מחכה שירד קצת הלחץ מהיום יום.

נו, כמה זמן....?!?!?!  paddle
יפתח
חבר פורום

מנותק מנותק

« הגיב #39 ב- : אוקטובר 07, 2021, 05:42:23 AM »
כתבתי תגובה מאוד ארוכה, נחסמתי והכל נמחק. אמצא זמן לשבת מתישהו, אכתוב הכל בקובץ וורד לפני השליחה כדי שזה לא יקרה שוב. מאוד מתסכל.
הזמן הקרוב מאוד לחוץ לי, אשלח כשאתפנה.

מתןדבש351
חבר פורום
**

מנותק מנותק

« הגיב #40 ב- : אוקטובר 19, 2021, 09:40:47 AM »
כתבתי תגובה מאוד ארוכה, נחסמתי והכל נמחק. אמצא זמן לשבת מתישהו, אכתוב הכל בקובץ וורד לפני השליחה כדי שזה לא יקרה שוב. מאוד מתסכל.

כולנו מחכים ומצפים 
Misha Ravich

דיג קרפיונים ♥
חבר פורום
*

מנותק מנותק

« הגיב #41 ב- : אוקטובר 22, 2021, 00:35:51 AM »

נשמע מאוד מעניין, מחכים  לחיים בירה
0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.
« הקודם הבא »
הדפסה
עמודים: 1 2 [3] למעלה  
« הקודם הבא »
קפוץ ל:  

מופעל ע מופעל ע Powered by SMF 1.1.11 | SMF © 2006-2009, Simple Machines LLC