בית דף הבית
עזרה עזרה
ברוך הבא, אורח. בבקשה התחבר או הירשם.

חיפוש:     חיפוש מתקדם
*
+  פורום הדיג הספורטיבי בישראל
|-+  פורומי דיג מקצועיים
| |-+  דיג בז'ירז'ור - מים מלוחים (אחראי: Kobiarava)
| | |-+  חיבור בן חוט הבד ללידר באמצעות סביבל במקום קשר FG-מה דעתכם?
עמודים: [1] 2 למטה
0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.
נושא: חיבור בן חוט הבד ללידר באמצעות סביבל במקום קשר FG-מה דעתכם?  (נקרא 2617 פעמים) הדפסה
shimi19
חבר פורום
**

מנותק מנותק

שלום חברים

באחד מסרטי הדייג שראיתי ביוטיוב הדייג חיבר בן חוט הבד הראשי ללידר באמצעות סביבל במקום קשר FG שהוא השתמש .
מה דעתכם?

האם יש למישהו ניסיון עם חיבור שכזה?

תודה
 IP: [ מחובר ]
shragam

הערוץ שלי
מנהל פורום
חבר פורום

מנותק מנותק

הסוויבל לא עובר בטבעות.
וגם אם יעבור, ישבור אותן בזריקה.
אם אתה שם לידר קצר של עד 50-60 ס"מ, עוד יכול להיות אפשרי.
אני עושה את זה יותר פשוט ועושה קשר של לולאה בלולאה קריצה
-------------------------------

מוזמנים להכנס לערוץ היוטיוב שלי  ולהרשם 

https://www.youtube.com/ShragaMiFishingForTheSoul

TzvikaR

חבר פורום

מנותק מנותק

מוסיף למה ששרגא רשם, תצפה להמון קריעות בנקודת חולשה של החיבור הזה = הקשר של הבד לסביבל.
בשביל מה הכאב ראש הזה אם אפשר לקשור בד ללידר בקשר שלוקח 20 שניות שניות כמו אולברייט?
יפתח
חבר פורום

מנותק מנותק

מסכים עם שרגא. בשבילי, לעבוד יום שלם עם כל הלידר מחוץ לטבעות, לא רלוונטי. גם אם הלידר הוא רק 40-50 ס״מ.
מפנה אותך לפוסט שפרסמתי לפני שבוע בפורום הסדנא. כלי פשוט שעוזר המון בקשר FG. ללא ספק, הקשר הכי מתאים בשבילי ללידר בחכת ז׳רז׳ור.

http://www.israelsportfishing.co.il/smf/index.php?topic=36169

Sent from my iPhone using Tapatalk
GilH99
חבר פורום
*

מנותק מנותק

אני גם מסכים עם שרגא שברוב המקרים מספיק חצי מטר לידר ואפשר לעבוד עם הלידר מחוץ לטבעות.

מבחינתי הבעיה עם ה-FG היא שבמידה והחוט נקרע בים, אין לי סבלנות לקשור אותו מחדש, אז אני משתמש ביוני כפול.
לוקח דקה לקשור וגם אם הוא יותר עבה מה FG, עדיין הוא פחות מזיק מסביבל כשהוא פוגש את הטבעות.

עריכה אחרונה: ינואר 04, 2021, 16:55:23 PM על ידי GilH99
SHAYU**
חבר פורום
*

מנותק מנותק

אני גם בדעה של fg בבית ואם בשטח אז יוני כפול.

נושא הסביבל ראיתי בכל מני סרטונים, כביכול מבטל על עניין הפיתול בחוט אבל רק מלחשוב על כמות הפעמים שבלי לשים לב תדפוק את הסביבל בטבעת ברגע של גלגול חוסר תשומת לב ...

תשאר עם קשר בקיצור..

שי
Kobiarava

מנהל פורום
חבר פורום

מנותק מנותק

לא רלוונטי לז'ירז'ור, כבר אמרו לפני.... מתרגלים את הקשר שוב ושוב, ובסוף אתה קושר FG כמו מאסטר גם בחוף, בחושך, כשהגלים מרביצים בך.... אין קיצורי דרך חביבי
shimi19
חבר פורום
**

מנותק מנותק

תודה רבה אני אמשיך לקשור FG
רועי כהן

חבר פורום
*

מנותק מנותק

שי וגיל
מופתע שאתם קושרים דאבל יוני
עם איזה חוט אתם עובדים ?
בחוטי הpe למיניהם מייג’ור ygk וכו
שעבדתי איתם
בבדיקה של חוזק הקשר בידיים הוא כבר מתפוצץ
ממש חלש לעומת קשרים אחרים , בים אני קושר אולברייט משוםצר שבניתי לבד (4 ליפופים בהלוך ו24 בחזור
מחזיק ממש ממש טוב
כשהתחלתי לזרזר עבדתי עם ביוני הכפול , אבל הוא לא חזק בכלל (אבל גם מחזיק אתה בסדר
-------------------------------
Daiwa lateo 86ml 7-35
Shimano stradic fl3000c xg
Major craft dangan x8 0.8pe
Ygk fluorocarbon shock leader 16lb
GilH99
חבר פורום
*

מנותק מנותק

שי וגיל
עם איזה חוט אתם עובדים ?
שעבדתי איתם
ממש חלש לעומת קשרים אחרים , בים אני קושר אולברייט משוםצר שבניתי לבד (4 ליפופים בהלוך ו24 בחזור
מחזיק ממש ממש טוב
כשהתחלתי לזרזר עבדתי עם ביוני הכפול , אבל הוא לא חזק בכלל (אבל גם מחזיק אתה בסדר

אני עובד עם יוני כפול בערך עשור, ויכול לספור על כף יד אחת את הפעמים שחוט התפוצץ לי בהטלה. וגם אם קרעתי חוט כשדמוי נתקע בסלע, נדרש המון כוח כדי לעשות את זה.

אני משתמש בחוטי בד של פאוור פרו, דיוואה j braid, מייגור קראפט דאנגן, דואל סופר x... בעוביים של מ 0.6pe ועד 1.5.
הדבר החשוב ביוני הוא להרטיב טוב את החוט לפני שמקרבים את הלולאות לקצה ונועלים את הקשר. החיכוך הזה הוא מה שמחליש את החוט.

היה פה פעם דיון עם קישור למאמר שבדק חוזק של קשרים שונים. יוני אכן היה פחות חזק מה-fg אבל לא נתקלתי במצב שדג פוצץ לי אותו.

עריכה אחרונה: ינואר 04, 2021, 21:46:31 PM על ידי GilH99
dovdov

חבר פורום
*

מנותק מנותק

הכל עינין של הרגל וצורך, אם אתה אחד שמודע למעשיך בזמן הדייג ולא משתולל ,אז אין בעיה עם סביבל איכותי קטן ואליפסי בצורתו.
אם אתה לא מודע לעצמך אז חבל לסכן את הטבעת קצה.
כמובן עם לידר קצר מאוד יחסית כמו שכתבו עד 50 ס"מ.
יש כמה וכמה דייגים אמריקאים מאוד מוכרים שדגו עוד לפני שרוב חברי הפורום נולדו שעובדים בצורה הזאת .
מה הם לא מבינים כלום נכון חברים?
Kobiarava

מנהל פורום
חבר פורום

מנותק מנותק

דובדוב, חכמת ההמונים מנצחת את היחידים והמיוחדים. 99.99% מהדייגים (וכמובן שכולל את הרוב המוחלט של המקצוענים לא פחות מאותם דייגים ותיקים ומנוסים שציינת) קושרים קשר ישיר ללא סביבל בין הראשי ללידר. טכנית כמובן שזה אפשרי, אבל אין בזה שום יתרון מהותי, ויש חסרונות לא מעט. כל אחד שיבחר מה שבא לו, לדעתי סביבל במיקום הזה מיותר ולא תורם כלום, מי שזה חשוב לו מוזמן לחשוב אחרת....
dovdov

חבר פורום
*

מנותק מנותק

דובדוב, חכמת ההמונים מנצחת את היחידים והמיוחדים. 99.99% מהדייגים (וכמובן שכולל את הרוב המוחלט של המקצוענים לא פחות מאותם דייגים ותיקים ומנוסים שציינת) קושרים קשר ישיר ללא סביבל בין הראשי ללידר. טכנית כמובן שזה אפשרי, אבל אין בזה שום יתרון מהותי, ויש חסרונות לא מעט. כל אחד שיבחר מה שבא לו, לדעתי סביבל במיקום הזה מיותר ולא תורם כלום, מי שזה חשוב לו מוזמן לחשוב אחרת....

בג'יג וזרזור כבד ושור ג'יג ברור שלא עובדים עם סביבל בין הלידר לראשי
אבל בז'רזור מדיום, לייט ,ואולטרה לייט כמו שעובדים רוב הזמן בארץ זה יכול להתאים , במיוחד למי שלא רוצה להתעסק עם קשרים מיוחדים.
שלא לדבר שברוב המקרים בכלל מיותר הלידר או השוק לידר לטעמי. אלה אם אתה עובד על לוקוסים.
אני לא עובד עם סביבל ב 99% מהמקרים אבל אני זוכר שתמיד הין נבהלים סביבי שהFG היה עושה את הרעש הקטן שלו ביציאת חוט.
אני לרוב עם סביבל בין הסיכה /טבעת ללידר.
פה בארץ תמיד חשבו וחושבים שהמציאו הכל ושאנחנו יודעים הכי טוב וישר שוללים מה שלא מכירים.
לדוגמה דייגי הסטרייפ בס רובם עובגים עם סביבל ולידר קצר וזה עובד להם מצויין כבר הרבה מאוד שנים עוד שכל הדמויים היו עשויים רק מעץ ובעבודת יד.
יפתח
חבר פורום

מנותק מנותק

לא מסכים. כמה שהמקל יותר קל, הטבעות יותר קטנות והבעיות שסביבל עלול ליצור גדלות. מעבר לזה יש את עניין המשקל שלו שמשפיע. יש דמויים של אולטרה שאני לא עובד איתם בכלל עם סיכה מפני שהמשקל שלה משפיע על הדמוי. בדרך כלל אני עובד עם סיכה של 15 ליברה, סיכה בגודל כמה מילימטרים. וגם היא משפיעה על דמויים מסויימים במשקל מתחת לשני גרם.
ובקשר להערה שלך, ״שוללים מה שלא מכירים״. רחוק רחוק מהמציאות (לפחות בשבילי). כל מה שאני מכיר, למדתי ממקורות מאוד מגוונים על ידי דייגים מנוסים מכמה מדינות ויבשות שונות. למדתי לדוג בפליי מדייגים אמריקאים וקנדים, לימוד פיזי אחד על אחד. למדתי לדוג במתוקים מדייגים ברזילאים ולמדתי לדוג בים בעיקר מדייגים ישראלים. תמיד פתוח ללמוד עוד ולא שולל משהו חדש. אבל הרעיון הזה של סביבל בין הלידר לחוט הראשי, נשמע לי משהו מיושן לפני שהתפתחו טכנולוגיות חדשות בדיג שמבטלות את הצורך בזה, אם אי פעם היה.

Sent from my iPhone using Tapatalk
SHAYU**
חבר פורום
*

מנותק מנותק

שי וגיל
עם איזה חוט אתם עובדים ?
שעבדתי איתם
מחזיק ממש ממש טוב

אני גם משתמש בדאבל יוני קרוב לעשור  ( איך הזמן עף יאללה) ..לא קרה לי פעם שהקשר כשל במאבק עם דג..
הדג הגדול ביותר שהוצאתי בזרזור היה גיטרן של מעל 7 קג..נכון שהוא לא הפייטר הכי רציני בים אבל עם מקל של עד 18 ג וחוט 0.6 pe זה היה חתיכת אתגר והקשר עמד בו בגבורה.

שי
0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.
« הקודם הבא »
הדפסה
עמודים: [1] 2 למעלה  
« הקודם הבא »
קפוץ ל:  

מופעל ע מופעל ע Powered by SMF 1.1.11 | SMF © 2006-2009, Simple Machines LLC
SMFAds for
XHTML 1.0 תקין! CSS תקין!