בית דף הבית
עזרה עזרה
ברוך הבא, אורח. בבקשה התחבר או הירשם.

חיפוש:     חיפוש מתקדם
*
+  פורום הדיג הספורטיבי בישראל
|-+  פורומי דיג מקצועיים
| |-+  דיג בז'ירז'ור - מים מלוחים (אחראי: Kobiarava)
| | |-+  התייעצות בשדרוג למקל חדש
עמודים: [1] למטה
0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.
נושא: התייעצות בשדרוג למקל חדש  (נקרא 3229 פעמים) הדפסה
bryz
מתעניין
*

מנותק מנותק

התייעצות בשדרוג למקל חדש
« ב- : נובמבר 21, 2020, 10:51:02 AM »
היי לכולם 
אני ערן מאזור הצפון. נכנסתי לפני קצת יותר משנה לעולם הז'רז'ור .
כרגע אני עם מקל פשוט של שימנו (10-30 גרם) שעבר המון התעללויות בגלל טעויות של מתחילים אבל מחזיק מעמד יפה מאוד והיו איתו לא מעט תפיסות מכובדות.
לאחרונה התחדשתי ברולר שימנו סטרדיק FL 3000 ועכשיו הגיע התור של המקל להשתדרג לרמה גבוהה יותר.
אני מחפש להזמין מקל מחו"ל בתקציב של עד 800 שח עם חריגה לכיוון ה1000 שח (מקווה להשאיר זאת כטווח ביטחון למיסים והוצאות נוספות)
לאחר מחקר והתייעצויות שעשיתי הכיוון כרגע הוא המקל Daiwa LATEO R אם כי המחירים שמצאתי כרגע הם טיפה גבוהים מהתקציב והתקווה שיהיו מבצעים כלשהם לקראת הבלאק פריידי והכריסמס.

ההתלבטות שלי היא בעיקר על איזה משקלי זריקה לבחור, הדגם 93ML למשקלים 7-35 גרם שדומה למה שאני משתמש היום ומתאים לציוד שיש לי לעומת 93M למשקלים 10-50 גרם שגם יתן לי אופציה לעבוד עם משקלים גבוהים יותר.
אני מניח שזה בא על חשבון רגישות המקל ואשמח לשמוע מהניסיון שלכם מה הייתם ממליצים. אני עובד בעיקר מריפים ושוברי גלים (לפעמים גם מהחוף), בעיקר עם ג'יגים 20-30 גרם, טופווטרים, סיליקונים ודמויים שוקעים למיניהם.

בנוסף אשמח לקבל המלצות נוספות אם יש למקלות שיתאימו לתקציב שלי ולחנויות מומלצות מחו"ל שאוכל למצוא את הדגם הזה במחיר סביר . (כרגע מצאתי את הדגם רק באיביי וFLAT במחירים שנושקים ל1000 שח)

אודה לעזרתכם!

IP: [ מחובר ]
shimi19
חבר פורום
**

מנותק מנותק

בעניין: התייעצות בשדרוג למקל חדש
« הגיב #1 ב- : נובמבר 21, 2020, 19:01:58 PM »
שלום ערן
באוגוסט האחרון רכשתי את Daiwa LATEO R 93M. מקל שחבר הפורום צביקה כתב חוות דעת טובה מאוד כדאי לך לקרוא.אני קניתי מבלי שקראתי ואני נהנה ממנו מאוד. בדקתי בזמנו אצל גופישניג בכר אליהו והדגם הזה עדיין לא היה במלאי אלא הדגם הקודם דגם Q.קניתי מיפן והמחיר עד הדלת כולל משלוח חריג ומיסים כ 1350 ש"ח. כדאי לבדוק שוב בארץ ולקנות  .מצרף לינק לאתר ביפן שאני קניתי דיגיטקה.

https://www.digitaka.com/item.php?item=4960652319317&maker=4&category=6&series=7

מחיר באתר ביפן  כולל משלוח 1100 ש"ח לפני מיסים (כרגע לא במלאי)

חוזר וממליץ אם במלאי אצל בכר לקנות בארץ

bryz
מתעניין
*

מנותק מנותק

« הגיב #2 ב- : נובמבר 21, 2020, 19:37:12 PM »
שלום ערן
באוגוסט האחרון רכשתי את Daiwa LATEO R 93M. מקל שחבר הפורום צביקה כתב חוות דעת טובה מאוד כדאי לך לקרוא.אני קניתי מבלי שקראתי ואני נהנה ממנו מאוד. בדקתי בזמנו אצל גופישניג בכר אליהו והדגם הזה עדיין לא היה במלאי אלא הדגם הקודם דגם Q.קניתי מיפן והמחיר עד הדלת כולל משלוח חריג ומיסים כ 1350 ש"ח. כדאי לבדוק שוב בארץ ולקנות  .מצרף לינק לאתר ביפן שאני קניתי דיגיטקה.

https://www.digitaka.com/item.php?item=4960652319317&maker=4&category=6&series=7

מחיר באתר ביפן  כולל משלוח 1100 ש"ח לפני מיסים (כרגע לא במלאי)

חוזר וממליץ אם במלאי אצל בכר לקנות בארץ

היי שימי, תודה לך על המענה.

אני שמח לשמוע שאתה נהנה מהמקל,
קראתי את חוות הדעת האכן מעולה וזו אחת מהסיבות שאני נוטה כרגע לרכישת המקל.

מבדיקה מהירה באתר שלו נראה שעדיין מוצע הדגם Q במחיר 1450, ככה שגם אם הוא מחזיק את הדגם האחרון קשה לי להאמין שזה יהיה במסגרת התקציב שלי.
אבל אנסה בכל מקרה לבדוק.

אשמח לדעת איזה גודל רולר התאמת למקל ואם לדעתך הסט יהיה מאוזן עם הסטרדיק 3000.

dovdov

חבר פורום
*

מנותק מנותק

« הגיב #3 ב- : נובמבר 21, 2020, 20:03:10 PM »
מקל עדיף לקנות בארץ כי ההבדלים במחיר כולל משלוח מיוחד ומיסים הוא לרוב לא משמעותי.
אבל בארץ אצל יבואן שמכבד את עצמו יש לך סוג מסויים של ביטוח , מה שאין לך אם אתה קונה מחו"ל.
ולא קונים  מקל רק בגלל המלצות של חברים חייב להרגיש את המקל ביד. ולהרגיש איך הוא עם הרולר שיש לך בשבילו.
יכול להיות שלך הוא לא יתאים כל כך כמו שהוא מתאים למישהו אחר.
bryz
מתעניין
*

מנותק מנותק

« הגיב #4 ב- : נובמבר 21, 2020, 20:23:25 PM »
מקל עדיף לקנות בארץ כי ההבדלים במחיר כולל משלוח מיוחד ומיסים הוא לרוב לא משמעותי.
אבל בארץ אצל יבואן שמכבד את עצמו יש לך סוג מסויים של ביטוח , מה שאין לך אם אתה קונה מחו"ל.
ולא קונים  מקל רק בגלל המלצות של חברים חייב להרגיש את המקל ביד. ולהרגיש איך הוא עם הרולר שיש לך בשבילו.
יכול להיות שלך הוא לא יתאים כל כך כמו שהוא מתאים למישהו אחר.

שלום דב, תודה על התשובה.

אני מסכים איתך לגבי התחושה של המקל ביד וזה מאוד תלוי במקל שהתרגלת לעבוד איתו לפני.
עוד אחת מהסיבות שאני כן שוקל לרכוש את המקל הזה הוא שיצא לי להחזיק אותו וגם לעבוד איתו לכמה זריקות, אבל עם רולר במידה גדולה יותר משלי.

לגבי הביטוח לדעתי זה כבר עניין של ההפרש במחיר, אם ההפרש באמת נמוך אין סיבה להזמין מחו"ל ועדיף להנות מהשירות למקרה שצריך.
כבר יצא לי להזמין מחו"ל מקל אולטרה בפחות מחצי מהמחיר שהוא נמכר בארץ
ובכללי מבדיקה שלי מקלות נמכרים בחו"ל הרבה פעמים בהפרשים גדולים גם עם המשלוח והמיסים ולא משתלמת הרכישה בארץ. אבל זה כבר תלוי איזה מקל.

shimi19
חבר פורום
**

מנותק מנותק

« הגיב #5 ב- : נובמבר 21, 2020, 20:24:17 PM »
היי ערן

הרולר שלי Shimano Twinpower 4000XG והוא מאוזן עם המקל.החוט   Varivas AVANI CASTING PE 1.5 MAX POWER X8
300 מטר לינק לחוט
https://www.digitaka.com/item.php?item=4513498108555&maker=42&category=10&series=26

לגבי הרולר שלך לא אוכל לומר בוודאות נראה שיהיה  מאוזן.
bryz
מתעניין
*

מנותק מנותק

« הגיב #6 ב- : נובמבר 21, 2020, 22:12:25 PM »
היי ערן

הרולר שלי Shimano Twinpower 4000XG והוא מאוזן עם המקל.החוט   Varivas AVANI CASTING PE 1.5 MAX POWER X8
300 מטר לינק לחוט
https://www.digitaka.com/item.php?item=4513498108555&maker=42&category=10&series=26

לגבי הרולר שלך לא אוכל לומר בוודאות נראה שיהיה  מאוזן.

תודה שימי, אני מעריך את העזרה  אתה בסדר
TzvikaR

חבר פורום

מנותק מנותק

« הגיב #7 ב- : נובמבר 22, 2020, 07:53:58 AM »
סדרת הלטאו R החדשה מעולה אני כבר 10 חודשים עם דגם 93M ממליץ בחום.
מוזמן לצפות בדוח האחרון שלי על פלמידה גדולה עם המקל הזה משובר גלים גבוה. המקל לא הזיע אפילו.
רועי כהן

חבר פורום
*

מנותק מנותק

« הגיב #8 ב- : נובמבר 26, 2020, 20:50:44 PM »
אני קניתי את ה86ml
7-35 גרם
(אוהב קצרות יותר ממה שהשאר אוהבים
מרוצה עד השמיים
מקל סופר איכותי מטיס 10 גרם ומשגר גם 30 לקיבינימט
מתפעל מושלם טופ ווטרים. וגם גיגים גם מינן בעצם הכל  אתה בסדר
סדרת הR החדשה מה ששלי עלה לי 620 שקל
בקושי שילמתי מסים אולי 50 שח , וקיבלתי אותה עם שליח עד לבית
-------------------------------
Daiwa lateo 86ml 7-35
Shimano stradic fl3000c xg
Major craft dangan x8 0.8pe
Ygk fluorocarbon shock leader 16lb
Kobiarava

מנהל פורום
חבר פורום

מנותק מנותק

« הגיב #9 ב- : דצמבר 12, 2020, 19:09:29 PM »
היי ערן. הלטאו R סדרה מצויינת, יש עליה ביקורות טובות מהעולם כמו גם מהארץ, וכמובן פה בפורום.
לדעתי סוגיית טווחי הזריקה תלויה בסגנון העבודה שלך, נקודות הדיג ומיני המטרה שאתה מטרגט, לכן העדפה של אחד לא בהכרח נכונה לאחר.
במקרה שלך התשובה פשוטה יחסית, אם אתה מתכנן להצמיד מקל לסטראדיק 3000 שקנית (רולר מצויין), כנראה שהוא יהיה קטן מדי למקל עד 50 גרם....
בהצלחה ואל תשכח לעדכן  מה בחרת
bryz
מתעניין
*

מנותק מנותק

« הגיב #10 ב- : דצמבר 13, 2020, 18:58:25 PM »
אני מעריך מאוד את המענה והעזרה חברים.   

הלכתי בסוף על ה93ML משקלים 7-35, הזמנתי מאיביי וקיבלתי אותה היום לאחר 10 ימים עם משלוח פדקס.
היה לי הרבה מזל ולא נדרשתי לשלם מיסים או עמלות מעבר, יצא סך הכל באזור ה850 ש"ח למי שמתעניין.

לקחתי אותה היום לסיבוב מבחן קצר מהחוף ומרגישה פשוט תענוג, המקל קל מאוד, מעיף דמויים למרחק ומאוזן פצצה עם הרולר (סטרדיק 3000). לצערי היה קצת ים קשוח היום ולא הרגשתי איך זה לתפוס איתה דג, אבל אעלה דוח ראשון ברגע שיהיה איתה משהו מעניין.

TzvikaR

חבר פורום

מנותק מנותק

« הגיב #11 ב- : דצמבר 14, 2020, 06:58:35 AM »
בחירה מצוינת תתחדש
Kobiarava

מנהל פורום
חבר פורום

מנותק מנותק