פורום הדיג הספורטיבי בישראל
 פורומי דיג מקצועיים
  דיג בז'ירז'ור - מים מלוחים (אחראי: Kobiarava)
   משקל רולר מומלץ בשביל לאזן את הסט. |
עמודים: [1]
|
|
|
0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה. |
נושא: משקל רולר מומלץ בשביל לאזן את הסט. (נקרא 1963 פעמים) |
הדפסה |
|
Max
|
חבר פורום    
מנותקגיל:
לא זמין
Buri buri vien to papa
|
|
שלום חברים עד היום הייתי מזרזר במשקלים גבוהים (עד 60 גרם) אני רוצה לקנות סט קליל יותר לשחק עם גיגים קטנים טופווטרים קטנים וכד'. לא רוצה להשקיע יותר מידי בסט הזה. הזמנתי מקל מאוד פופולרי בעלי אקספרס. משקלי זריקה 5-20 אורך 1.82 אקשן - פאסט. משקל המקל *117 גרם*. רוצה להתאים לו רולר זול יחסית משהו כמו shimano naxave. או משהו דומה בטווח מחיר דומה. איזה מידה עדיפה? 2000? 2500? הכי חשוב - איזה משקל צריך שיהיה לרולר בשביל שהסט יהיה 100 % מאוזן. חוט אני מאמין בין 10-15 ליברה, אני מעדיף 10 ליברה. אולי אפילו 8 ליברה (לא מכוון למפלצות) השאלה העיקרית היא לגבי איזון הסט, משקל הרולר. תודה מראש. אשמח מאוד לתשובה מקובי היקר כמובן. שמח להיות חלק ממשפחת ISF. 
|
|
|
|
Kobiarava
|
מנהל פורום חבר פורום    
מנותקגיל:
45
|
|
היי מקס. לומר את האמת, אני לא עף על הנתונים שאתה מציג, אבל אני מאמין שהיתה לך סיבה לבחור כמו שבחרת, מקל לייט באורך/משקל שציינת. לעניין האיזון, לא תהיה לך בעיה לאזן את המקל עם טווח משקלים די רחב של רולרים, כי לא מדובר במקל קל מאוד שמושפע משמעותית ממשקל הרולר, ולא במקל ארוך יחסית שעלול "לזרוק" קדימה. הייתי בוחר ברולר מתאים בקיבולת וכו', עם העדפה לאיזור 200-220 גרם כדי לשמור על משקל כולל נמוך של הסט, לאו דווקא לצורך האיזון אלא יותר לנוחות העבודה עם המשקלים הנמוכים. תתחדש!
|
|
|
|
Max
|
חבר פורום    
מנותקגיל:
לא זמין
Buri buri vien to papa
|
|
קובי, הייתי בטוח שלא תאהב את הבחירה של המקל, וזה גם פחות מתאים לי, כבן אדם שלא מתפשר על איכות. אבל לא רואה סיבה להשקיע בסט שאני לא אשתמש בו יותר מידי. אני אוהב לעבוד עם משקלים כבדים כמו שאתה יודע, אבל כן רוצה לנסות פעם ב לשחק עם סרגוסים כחילות ועוד ירקות עם גיגים קטנים וכד. פשוט זה סט של פעם ב ולא עיקרי. ודעתי קצת שונה משלך לגבי עלי אקספרס, יש שם דברים טובים פשוט צריך לחפש. ברגע שאלפי אנשים מרוצים מהמקל אז יש סיבה לכך. בכל מקרה תודה קובי היקר.
|
|
|
|
Kobiarava
|
מנהל פורום חבר פורום    
מנותקגיל:
45
|
|
אין לי בעיה עקרונית עם עלי אקספרס, אם יש מקל שאנשים עובדים איתו ומרוצים, ואתה גם ככה לא הולך לקחת אותו עד הקצה, אין בעיה לקנות אותו כמשהו משני, וככה גם אם הוא במקרה הכי גרוע נשבר או נדפק- לא הפסדרת יותר מדי, לא מתבאסים על מקל זול... אבל מקל לייט באורך 1.80 (האורך לא פרקטי לדיג מהחוף לדעתי), צריך לשקול סביב 90-100 גרם במקל "לא רציני", וזה לטעמי החיסרון של המקל הזה גם אם הוא יזרוק לך רחוק כמו מקל 3 מטר, הוא שוקל שליש מעל מה שהוא צריך לשקול.... והשאלה עליה תוכל לענות רק אחרי שתעבוד איתו היא, אם מקל על כל כך הרבה חומר עודף יהיה רגיש במידה הרצויה...
|
|
|
|
אברהם כהן
|
חבר_ISF חבר פורום
מנותקגיל:
48
|
|
 |
|
|
בס"ד
מקס, ברשותך אתייחס לדבר אחד ממה שכתבת וזה על "ברגע שאלפי אנשים מרוצים מהמקל אז יש סיבה לכך." למרות שזה בהחלט פקטור בקנייה אצלי, כך בחשבון כמה דברים: 1. הרוב המוחלט מגיב על מהירות קבלת המוצר ולא על האיכות שלו. 2. אפקט העדר - ברגע שמוצר מסוים מתחיל להימכר, אז הרבה סומכים על זה ובגלל זה גם קונים, ולא מתייחסים לפרטים יותר מדי. 3. רוב הקונים בפועל לא נותנים פידבק על המוצר - אז בתכלס יש לך בלחץ 20% פידבקים מכל אלו שרכשו את המוצר. 4. הדייג בישראל שונה בתכלית ממקומות אחרים בעולם - ולזה יש השפעה לא קטנה כשמדברים על איכות.
אני אישית "נפלתי" במוצרים מסוימים באליאקספרס - לאו דווקא במוצרי דייג - אחד מהם היה מוצר עם למעלה מ- 10,000 פידבקים של 5 כוכבים, וכמה עשרות אלפי מכירות - מוצר שהתאכזבתי ממנו מאד מאד. מוצרים אחרים היו עם כמה אלפי פידבקים חיוביים וכן הלאה. שוב, הפידבקים הוא פקטור חשוב, אבל זה לא הכל. אני אישית כבר למדתי גם לעבור טוב טוב על הפידבקים ולקרוא אותם. לפעמים מצאתי שם פרטים שמהם למדתי שהמוצר בסופו של דבר לא יתאים לי.
מעבר להכל, מקל 1.80 לז'ירז'ור בים נשמע לי קצת קצר מדי... לירדן הייתי מסכים, אבל משום מה אורך כזה לים לא מעורר אצלי יותר מדי "תיאבון", ושלא תבין לא נכון, יש לי מקל באורך כזה.
|
-------------------------------
כל האוכל דג ביום דג ניצול מדג
|
|
|
|
ABU GARCIA BLACK MAX? מארט 
|
|
|
|
rafi
|
מנהל אתר חבר פורום    
מנותקגיל:
62
|
|
דיון מעניין בהחלט....
מצד אחד - מה שאומר קובי על ציוד זה מבחינתי אורים ותומים... ויש גם את ההערה המאוד הגיונית של אברהם לגבי ה"מרוצים"... הייתי גם לוקח בחשבון כי מה שמתאים למשל לנהרות ואגמים וגם חופים בחו"ל - לציבור פחות "ממוקצע" ולמשל באזורים בהם "כל מטאטא יורה" בגלל שפע הדגים, לא בהכרח יתאים לארץ... אגב ולהמחשה, בזמנו רוב האנשים בארץ היו מרוצים מהסטים ששימשו אותם ל"בולוס" - סטים כבדים יחסית לדיג פתיונות מהסירה, כשהתחלנו להתוודע לציוד הקל - פתאום הבנו עד כמה הדיג יכול להיות קליל יותר ואפקטיבי יותר.
מצד שני - השיקולים שלך מקס הגיוניים לגמרי, השקעה שולית לשימוש שולי.
בכל אופן הערה שלי: שאלת מקס על גודל רולר וקובי התייחס למשקל ובצדק. מה שמשפיע על האיזון הוא משקל הקולר ולא גודל השפולה, ולכן, גם אם ככלל יש יחס ישיר בין משקל לבין גודל, עדיין יש למשל מכונות של 5000 ששוקלות כמו מכונות 4000 של דגם/יצרן אחר...
בכל מקרה, תתחדש מקס - ובהצלחה עם הסט החדש (אל תשכח לעדכן איזה רולר בחרת לקנות ולהתאים)...
|
|
|
|
|
 |
|
|
בס"ד
מקס, ברשותך אתייחס לדבר אחד ממה שכתבת וזה על "ברגע שאלפי אנשים מרוצים מהמקל אז יש סיבה לכך." למרות שזה בהחלט פקטור בקנייה אצלי, כך בחשבון כמה דברים: 1. הרוב המוחלט מגיב על מהירות קבלת המוצר ולא על האיכות שלו. 2. אפקט העדר - ברגע שמוצר מסוים מתחיל להימכר, אז הרבה סומכים על זה ובגלל זה גם קונים, ולא מתייחסים לפרטים יותר מדי. 3. רוב הקונים בפועל לא נותנים פידבק על המוצר - אז בתכלס יש לך בלחץ 20% פידבקים מכל אלו שרכשו את המוצר. 4. הדייג בישראל שונה בתכלית ממקומות אחרים בעולם - ולזה יש השפעה לא קטנה כשמדברים על איכות.
אני אישית "נפלתי" במוצרים מסוימים באליאקספרס - לאו דווקא במוצרי דייג - אחד מהם היה מוצר עם למעלה מ- 10,000 פידבקים של 5 כוכבים, וכמה עשרות אלפי מכירות - מוצר שהתאכזבתי ממנו מאד מאד. מוצרים אחרים היו עם כמה אלפי פידבקים חיוביים וכן הלאה. שוב, הפידבקים הוא פקטור חשוב, אבל זה לא הכל. אני אישית כבר למדתי גם לעבור טוב טוב על הפידבקים ולקרוא אותם. לפעמים מצאתי שם פרטים שמהם למדתי שהמוצר בסופו של דבר לא יתאים לי.
מעבר להכל, מקל 1.80 לז'ירז'ור בים נשמע לי קצת קצר מדי... לירדן הייתי מסכים, אבל משום מה אורך כזה לים לא מעורר אצלי יותר מדי "תיאבון", ושלא תבין לא נכון, יש לי מקל באורך כזה.
אל תשכח/ שתדע שיש לא מעט פדבקים ברשת שהם פקטיבים פשוט קונים אותם באלפים וזה מכה שגם נפוצה מאוד באמזון.... ואמזון מצידו נלחם זה לא פשוט ומעצבן מזמן נגמר התקופה על כמות הפידביק....
|
|
|
|
rafi
|
מנהל אתר חבר פורום    
מנותקגיל:
62
|
|
 |
|
|
בס"ד
אל תשכח/ שתדע שיש לא מעט פדבקים ברשת שהם פקטיבים פשוט קונים אותם באלפים וזה מכה שגם נפוצה מאוד באמזון.... ואמזון מצידו נלחם זה לא פשוט ומעצבן מזמן נגמר התקופה על כמות הפידביק.... טוב לדעת לטובת מי שלא היה ער לזה 
|
|
|
|
0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה. |
« הקודם הבא »
|
הדפסה
|
|
עמודים: [1]