פורום הדיג הספורטיבי בישראל
 פורומי דיג מקצועיים
  דיג פתיונות מהחוף - מים מלוחים (אחראים: rafi, אבי חכם)
   עזרה במציאת bait clip |
עמודים: 1 [2] 3
|
|
|
0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה. |
נושא: עזרה במציאת bait clip (נקרא 9870 פעמים) |
הדפסה |
|
SHAYU**
|
חבר פורום
מנותקגיל:
לא זמין
|
|
חבילה מכל אחד מהחלקים שמרכיבים את הריג ( הביט קליפ, התפס המהיר, ההאנגאובר וכו) עולה סביב ה2.5 -3.5 אירו לחבילה שמחילה מספר פריטים.
זא סביב ה20 שח חלקים, תלוי בריג שעשית ( לא כולל משקולת חוט, חרוזים ועוד)..לא עסק זול, מצד שני בזרזור אנחנו עובדים גם עם גיגים ודמויים של 80,90 ויותר..
שי.
|
|
|
|
~@מור@~
|
אם מחפשים אותי - אני בים ;) חבר פורום
מנותקגיל:
40
אם מחפשים אותי - אני בים ;)
|
|
בהחלט לא זול אבל מעניין. יאללה אני ממתין לשמוע אם הצלחת להשיג ואיך. בהצלחה!
|
|
|
|
SHAYU**
|
חבר פורום
מנותקגיל:
לא זמין
|
|
מקפיץ כאן דיון שפתחתי בעבר כתבתי שמצאתי את חברת trident, מייצרת מרכיבים לפולי ריג. אז יצאתי קשר עם החברה והבאתי את המוצרים. אחלה של מוצר, נרכש בנפרד חבילה של אירו פולי, פאסט לינק (termalink) והבייטקליפ ( rotor bait clip). שתי חבילות מכל מוצר 12 יחידות בחבילה + משלוח יצא סביב ה115 שח היום היה נסיון ראשון, עובד מצויין, לא נפתח בזריקה, גם לא בטילטול של החכה/ החוט, גם לא בזריקת otg ונפתח כל פעם הנפילה בים. הבייטקליפ יכול להחזיק גם קרסים של 5/0. מאוד מרוצה וממליץ בחום. הייתי עושה תמונות אבל הסרטונים ביו טיוב הרבה יותר אינפורמטיבים https://youtu.be/f_KZY77hCzkhttps://youtu.be/YRqtz5PaDRUשי
|
|
|
|
~@מור@~
|
מנותקגיל:
40
|
|
מקפיץ כאן דיון שפתחתי בעבר כתבתי שמצאתי את חברת trident, מייצרת מרכיבים לפולי ריג. אז יצאתי קשר עם החברה והבאתי את המוצרים. אחלה של מוצר, נרכש בנפרד חבילה של אירו פולי, פאסט לינק (termalink) והבייטקליפ ( rotor bait clip). שתי חבילות מכל מוצר 12 יחידות בחבילה + משלוח יצא סביב ה115 שח היום היה נסיון ראשון, עובד מצויין, לא נפתח בזריקה, גם לא בטילטול של החכה/ החוט, גם לא בזריקת otg ונפתח כל פעם הנפילה בים. הבייטקליפ יכול להחזיק גם קרסים של 5/0. מאוד מרוצה וממליץ בחום. הייתי עושה תמונות אבל הסרטונים ביו טיוב הרבה יותר אינפורמטיבים https://youtu.be/f_KZY77hCzkhttps://youtu.be/YRqtz5PaDRUשי כבר כמה שנים אני עוקב אחרי זה (אולי חלק מזה בעקבות מה שאתה פרסמת, כבר איני זוכר) אבל השאלה הגדולה שלי בכל הקשור לריג זה ודומיו היא תפירת הפיתיון, סוג הפיתיון והשפעתו על כל המערך. אשמח לשמוע עם מה השתמשת כפיתיון ומה יש לך להוסיף בעניין. תודה רבה על השיתוף והלינקים.
|
|
|
|
SHAYU**
|
חבר פורום
מנותקגיל:
לא זמין
|
|
על הפולי ריג עבדתי עם קלמארי קטן שלם/ רצועה מכובדת מאוד מלופפת על פאלציב, גמברי קריסטל, פילה בורי וגם טרכון חי ( כמובן שעם הטרכון הפולי לא תפקד ככ כי הטרכון היה כבד המשקולת).
אבל לעניין הפתיון אין מניעה להשתמש בכל פתיון והריג עובד מעולה!
שי
|
|
|
|
~@מור@~
|
מנותקגיל:
40
|
|
על הפולי ריג עבדתי עם קלמארי קטן שלם/ רצועה מכובדת מאוד מלופפת על פאלציב, גמברי קריסטל, פילה בורי וגם טרכון חי ( כמובן שעם הטרכון הפולי לא תפקד ככ כי הטרכון היה כבד המשקולת).
אבל לעניין הפתיון אין מניעה להשתמש בכל פתיון והריג עובד מעולה!
שי
וואלה מעניין. אם מתאפשר לך לצלם מתישהו אשמח מאוד. כמה מרחקזריקה אתה מגיע עם הריג ככה וראש קלאמר למשל?
|
|
|
|
SHAYU**
|
חבר פורום
מנותקגיל:
לא זמין
|
|
מגיע לרחוק מאוד  לא מדדתי, אני עובד עם חוט בד 20 לברות ודוק לידר קוני. מרחק הסריקה בהחלט גדול וזה בזריקה רגילה מעל הראש. לא otg או משהו מיוחד. לגבי איך זה נראה..בסרטונים תוכל לראות בדיוק איך הריג נראה שי
|
|
|
|
|
לא חסיד גדול של התקנים על ריגים . אם תרצה יש לי קופסא של impact shild . לגבי פיתיון חי תעבור לרכבל הרבה הרבה יותר טוב . העבודה עם רכבל עובד .המיקום הרבה יותר חשוב מאיך לשלוח את הפיתיון . גומברים אפשר לתפוס אותם ללא שום התקן (הם קרובים לא רחוקים) טרולוסים עדיף כלל לא להשתמש בהתקן אלא בתלאי ארוך יותר
|
|
|
|
~@מור@~
|
מנותקגיל:
40
|
|
מגיע לרחוק מאוד  לא מדדתי, אני עובד עם חוט בד 20 לברות ודוק לידר קוני. מרחק הסריקה בהחלט גדול וזה בזריקה רגילה מעל הראש. לא otg או משהו מיוחד. לגבי איך זה נראה..בסרטונים תוכל לראות בדיוק איך הריג נראה שי הריג ברור לי, מה שרציתי לראות זה איך זה יושב כשהפיתיון תפור כבר. 20 ליברה זה די אמיץ. שוק לידר קוני אני מכיר רק בשם אבל אין לי מושג לגביו בכלל. אשמח להחכים אם אנחנו כבר פה  תודה על התשובות והסבלנות.
|
|
|
|
SHAYU**
|
חבר פורום
מנותקגיל:
לא זמין
|
|
לא חסיד גדול של התקנים על ריגים . אם תרצה יש לי קופסא של impact shild . לגבי פיתיון חי תעבור לרכבל הרבה הרבה יותר טוב . העבודה עם רכבל עובד .המיקום הרבה יותר חשוב מאיך לשלוח את הפיתיון . גומברים אפשר לתפוס אותם ללא שום התקן (הם קרובים לא רחוקים) טרולוסים עדיף כלל לא להשתמש בהתקן אלא בתלאי ארוך יותר
אהלן הלל
אשמח לשמוע למה לא לעבוד עם פולי לטרכונים , כשרוצים לחפש אותם בתעלות הרחוקות הפולי נותן לך מרחק זריקה שלא יתאפשר עם תלאי ארוך, מה גם שאפשר לייצר תלאי ( snood) ארוך גם בפולי ריג.
לגבי הרכבל בהחלט מסכים איתך, הפולי לא נועד לפתיון חי, רק ציינתי שגם את זה עשיתי אבל כפי שכתבתי הריג עצמו לא באמת עבד כי הדג היה כבד מהמשקולת.
|
|
|
|
|
לפני כמה שנים הרווח של כמה מטרים בודדים היה משמעותי הבלאנק של המקל היה הרבה יותר קשיח ,להשיג מקל מעולה לזריקה רחוק היה אופרציה ומחיר מטורף (מדבר בעיקר בארץ אך גם בחול) . היום מקל ברמת מחיר בינונית עושה עבודה מצויינת ללא צורך בפיצוי על ידי אביזרים . לגבי התלאים הארוכים עדיף לעבוד ללא התקן במיוחד עם אתה מחפש פחות צרות ,לעבוד פשוט כמה שניתן הכי חשוב כמובן קריאה נכונה של הים ,יש מקומות שהטרולוסים נכנסים קרוב במרחקים של 60 מטר ויש מקומות שגם ב140 מטר לא עוברים . עדיף להשקיע בהליכה לנקודה רחוקה וטובה לא פחות חשוב להבין את שינויים של מסת המים (בהתאם לגאות ושפל) איך זה משפיע על הלהקות ובהתאם לכך איפה הטרולוס מחפש את האוכל שלו . לא נכנס לכל הנושא לעבוד נמוך או גבוהה בהתאם למיקום הלהקות של הקטנים ....
|
|
|
|
~@מור@~
|
מנותקגיל:
40
|
|
לפני כמה שנים הרווח של כמה מטרים בודדים היה משמעותי הבלאנק של המקל היה הרבה יותר קשיח ,להשיג מקל מעולה לזריקה רחוק היה אופרציה ומחיר מטורף (מדבר בעיקר בארץ אך גם בחול) . היום מקל ברמת מחיר בינונית עושה עבודה מצויינת ללא צורך בפיצוי על ידי אביזרים . לגבי התלאים הארוכים עדיף לעבוד ללא התקן במיוחד עם אתה מחפש פחות צרות ,לעבוד פשוט כמה שניתן הכי חשוב כמובן קריאה נכונה של הים ,יש מקומות שהטרולוסים נכנסים קרוב במרחקים של 60 מטר ויש מקומות שגם ב140 מטר לא עוברים . עדיף להשקיע בהליכה לנקודה רחוקה וטובה לא פחות חשוב להבין את שינויים של מסת המים (בהתאם לגאות ושפל) איך זה משפיע על הלהקות ובהתאם לכך איפה הטרולוס מחפש את האוכל שלו . לא נכנס לכל הנושא לעבוד נמוך או גבוהה בהתאם למיקום הלהקות של הקטנים ....
להיפך הלל - כנס לנושא! צלול עמוק פנימה והבא לנו פנינים 
|
|
|
|
SHAYU**
|
חבר פורום
מנותקגיל:
לא זמין
|
|
 |
|
|
כל מה שאמרת ברור שאתה צודק, קריאת הים ,מצב גאות, תעלות שנכנסות פנימה שאליהם נכנסים טרכונים לאכול ולצאת, הכל בהחלט נכון. מעבר לזה לא פעם שבירת הגלים רחוקה רוצים לעבור אותה, אני מוצא שאצלי עם פולי ריג מרחק הזריקה יהיה רחוק יותר מאשר עם תלאי ארוך כמו אורפה ( וגם יפול מסודר יותר במים ולא עלול להסתחרר על השוק לידר) שי
|
|
עריכה אחרונה: אוגוסט 04, 2021, 12:28:18 PM על ידי SHAYU**
|
|
|
|
|
|
צודק לחלוטין הפולי זה ריג מעולה לכל סוגי הדגים . יש לו יתרונות על פני אחרים . לגבי טרולוסים עדיף לעבוד תלאי ארוך מאוד מעל ה2 מטר. הפולי לא עוזר במקרים שהתלאי כה ארוך . מצד שני לא הייתי משתמש בברזל (מה שנהוג לקרוא הורפה )כמה שיותר פשוט
|
|
|
|
SHAYU**
|
חבר פורום
מנותקגיל:
לא זמין
|
|
יש ריג שנקרא up and over, שם הקרס גם תפוסה עם baitclip, אבל בשחרור משתחרר תלאי גדול מאוד, יכול להגיע גם מעל ל2 מ. לא התנסיתי בו, יש חלקים יעודיים חריג הזה.
אשמח לראות את הריג שלך לטרכונים, הלל.
שי
|
|
|
|
0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה. |
« הקודם הבא »
|
הדפסה
|
|