אז קבענו לדוג במאגר בילינגס לא רחוק מהבית. מאגר בגודל הכינרת, חצי שעה נסיעה. מגיעים לעיר על המאגר, משם לוקחים מעבורת שלמרבה הפלא, חינמית. אחרי המעבורת עוד חצי שעה נסיעה בשטח עד שמגיעים לנקודת היציאה. מקום מהמם, המון דשא ועץ ענק במרכז. המקום הוא סכר שנבנה כדי ליצור את המאגר. סכר אדמה ואבנים, המקום מושקע ומטופל על ידי חברת המים של סאו פאולו. רחבת דשא ענקית מוקפת ביער טבעי.
קבענו אני, דניאל, טיאגו, טיאגו וטיאגו... בברזיל הם אלופים במחזור שמות. מלבדם אני מכיר עוד לפחות שלושה טיאגו נוספים ממקומות שונים.
טיאגו 3 בסוף לא הגיע אבל אני מקבל ממנו ציוד בייט פינס לנסות במים. בייט פינס או BFS, זה בעצם דיג אולטרה לייט עם רולר שוכב. רולר מותאום להטלה של דמויים קלים. מצריך הרבה טכניקה אבל בהחלט שווה ומהנה.
כולם תופסים דגים, חלק בעומק עם ג’יגהד, חלק מינו. הרבה דגים בורחים כולל טראירה של החיים בגודל 60 סמ בערך שברחה לטיאגו 2.
אני דג בעיקר עם מינו של 3.5 גרם בבייט פינס ובחכה השנייה מחליף בין מינו, גיגהד וטופווטר. שני דגים ברחו לי מהמינו, דג אחד תפסתי על טופווטר. תפיסה ממש מהנה כי ממש גנבתי את הדג שטיאגו פספס דקה לפני.
טריארה, או זאב מים בעברית, זה דג עם שיניים גדולות וחדות. הרבה פעמים הוא חותך את הלידר ולכן הרבה אנשים משתמשים בכבל פלדה. גם כשהוא נתפס, לקרס קשה לחדור ולכן הרבה פעמים הוא בורח.
היה מזג אוויר נוח, יום ממש מהנה, ממש כיף.
בדקתי את הכיסא החדש שבניתי לו תושבת, התגלה ככישלון. הוצאנו שלוש רשתות סמויות מהמים. על אחת היו כעשרה דגים רקובים שנשכחו עם הרשת. מזל שהבעלים של הרשתות לא הגיעו כי הרבה פעמים הם חמושים.
בגדול, לצד כל הדברים הרעים, עדיין זה טבע פראי, שקט ומדהים. דיג טראירה הוא מאוד טכני, איטי יותר ומתבסס על רגש והתמדה. מחכה כבר לפעם הבאה.

https://youtu.be/thwJV-nWFog
Sent from my iPhone using Tapatalk