פורום הדיג הספורטיבי בישראל
 פורומי דיג מקצועיים
  דיג מקיאק IKF - Israel Kayak Fishing (אחראי: Eldad79)
   כיסא מסתובב לקיאק |
עמודים: [1] 2
|
|
|
0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה. |
נושא: כיסא מסתובב לקיאק (נקרא 5486 פעמים) |
הדפסה |
|
|
 |
|
|
כבר הרבה זמן שאני חושב על הרעיון, מאז שעברתי לדוג מקיאק ישיבה עליונה רחב. אני דג הרבה בעמידה אבל מידי פעם סתם מתחשק לי לשבת בשקט בצל ולדוג. לא פעם אני מרגיש את הצורך להסתובב הצידה או לגמרי אחורה. הקיאק מאפשר את זה מבחינת היציבות אז למה לא. בנוסף, בקיאק שלי יש בעיה תכנונית. הכיסא מאוד נמוך ועם הזמן, כל הכיסאות של הובי פספורט שוקעים והחותר יושב ממש על הרצפה של הקיאק. עברתי את השלב בו אני יושב יום שלם בתוך בריכת מים קטנה, כיסא חדש הוא בלתי נמנע. אם כבר כיסא חדש אז שיהיה מסתובב... חיפשתי זמן רב רעיונות לבניה של כיסא כזה מאפס. אבל אז נתקלתי בכיסאות מאוד נפוצים כאן בברזיל, מיועדים לסירה. כיסאות זולים, מתפרקים במהירות ומסתובבים. מצאתי כיסא כזה זהה לכיסאות קיאקים מודרנים. שלדת צינורות ברזל ורשת מולחמת על השלדה. הכל עם מנגנון הסיבוב, מותאם למי ים, בסביבות 100 ש"ח. קישור: https://produto.mercadolivre.com.br/MLB-686851958-cadeira-de-barco-giratoria-dobravel-pescador-_JM לצערי, הפסיקו לייצר את הדגם הספציפי, אולי בגלל הקורונה, לא יודע בדיוק. אז קניתי דגם אחר, פלסטיק בעיקרו אך עדיין עם מנגנון סיבוב: https://produto.mercadolivre.com.br/MLB-987204845-cadeira-para-barco-de-pesca-giratoria-dobravel-e-compacta-_JM?quantity=1&variation=32482541781הכיסא הגיע לפני יומיים. השבוע אני אכין לו תושבת כדי להתאים אותו לקיאק. יום שבת מתכנן יום דיג במים מתוקים, כמובן שאעדכן ואוסיף תמונות מתהליך הבנייה כשיתחיל. המשך יבוא
|
|
|
|
מור אמסלם
|
חבר פורום
מנותקגיל:
42
|
|
נראה טוב...מחכה לעדכונים
|
-------------------------------
|
|
IP: [
מחובר ]
|
|
|
|
|
  Sent from my iPhone using Tapatalk
|
|
|
|
|
כישלון, חזרה ללוח השרטוט. לפחות היה יום דיג מהנה. מקום מדהים, חברה טובים ואפילו תפסתי טראירה על טופווטר.
|
|
|
|
Kobiarava
|
מנהל פורום חבר פורום    
מנותקגיל:
45
|
|
סחטיין על היצירתיות. אולי הגרסה המקורית לא היתה מוצלחת, אבל היא בסיס לשינויים ושיפורים, בשביל זה בונים אבטיפוס- לבדוק אם הרעיון מתפקד ומוצלח מחוץ לשולחן השירטוטים... יאללה, לגירסת mk2  תודה על השיתוף
|
|
|
|
צור.
|
חבר פורום
מנותקגיל:
55
052-3770519
|
|
יפתח אחלה רעיון ואם כישרון כמו שלך אין ספק שיצא מוצלח ראיתי שעבר מבחן והוגדר ככישלון מה לא עבד נכון ואיך אתה הולך לתקן לי אישית נראה שיצא גבוהה מידי מה שפוגע במרכז הכובד ושיווי המשקל
|
|
|
|
|
תודה צור וקובי. הגובה פחות בעייתי מבחינת יציבות, אבל כן שם הייתה הבעיה. בזמן הפידול החלק הקדמי של הכיסא מתרומם. הנעילה היא רק לחלק האחורי, כמו בכיסא המקורי. אם אוריד גובה זה יפחית את התופעה, בשילוב עם מנגנון נעילה קדמי שלא יכלול חורים בקיאק, אני מאמין שאצליח. בנוסף צריך לשים נעילה למנגנון הסיבוב מפני שהכיסא מסתובב ללא שליטה בזמן פידול ועלול בהפתעה לסובב אותי ולהפיל אותי למים.
|
|
|
|
מור אמסלם
|
חבר פורום
מנותקגיל:
42
|
|
יפה מאד.
שאלה - איזה חומר זה התושבת ואין חיברת בין 2 הרוחביים (אילו שנוגעים בקיאק) לשאר המתקן ?
|
|
|
מחובר ]
|
|
|
|
הכל צינורות פי וי סי. הרוב צינור 32 מ״מ, שני הצינורות הדקים 20 מ״מ. 20 מ״מ כי הנעילה לקיאק מותאמת לצינור בעובי הזה. 32 מ״מ כי זה הגודל המקסימלי שיכולתי להשתמש בו ועדיין לאפשר את נעילת הכיסא לתושבת. זה צינור בעל עובי דופן של כמעט 2 מ״מ, מספיק חזק כדי לעמוד בעומס. החיבור של צינורות הרוחב הוא ע״י חימום הצינור ושיטוח שלו עם פיסת עץ. יצירת חריץ בדיוק בגודל של הצינור השטוח, השחלה וקיבוע עם בורג עץ. הקפיץ של הכיסא לוחץ הכל יחד ומונע כל תנועה אפשרית.
|
|
|
|
מור אמסלם
|
חבר פורום
מנותקגיל:
42
|
|
אתה יכול להשתמש במקום בבורג עץ, ודבק ל-PVC, כזה שממיס את שני החלקים ומלחים אותם יחד.
לגבי מניעת תנועה, אתה יכול להכניס פין עם שליפה (לא לשכוח לאבטח אותו לכסא) לגבי התנועת ההתרוממות - איך הובי פתרו את זה ?
|
|
|
מחובר ]
|
|
|
TookTook
|
חבר_ISF חבר פורום
מנותקגיל:
50
מי שם? ....זוהר
|
|
אתה יכול להשתמש במקום בבורג עץ, ודבק ל-PVC, כזה שממיס את שני החלקים ומלחים אותם יחד.
לגבי מניעת תנועה, אתה יכול להכניס פין עם שליפה (לא לשכוח לאבטח אותו לכסא) לגבי התנועת ההתרוממות - איך הובי פתרו את זה ?
יש קליפס בחלק האחורי שמתחבר לקיאק
|
!Preserving Recreational Fishing, One Fisherman at a Time
|
|
|
מור אמסלם
|
חבר פורום
מנותקגיל:
42
|
|
יש קליפס בחלק האחורי שמתחבר לקיאק את זה הבנתי ממה שהוא רשם, אני שואל על החלק הקידמי
|
|
|
מחובר ]
|
|
|
|
התעצלתי לרשום, יש גם דבק וגם בורג. נעילת הסיבוב תהיה בדיוק כמו שאמרת. הובי לא באמת מנעו את התרוממות הכיסא, הם פשוט חסכו בכל מקום שאפשר וכיוון שהכיסא נמוך, הם ויתרו על נעילה קדמית. הכיסא לא מתרומם כי אתה יושב כמעט על הרצפה כשהקיאק חדש ולגמרי על הרצפה לאחר שימוש של חצי שנה או פחות. גם הנעילה האחורית בעייתית, בעיה בדגם הספציפי והרבה אנשים מתלוננים על זה. לפעמים אם אתה יושב יותר מידי בקצה, הכיסא קופץ מהמקום ומשתחרר מהנעילה. Sent from my iPhone using Tapatalk
|
|
|
|
מור אמסלם
|
חבר פורום
מנותקגיל:
42
|
|
התעצלתי לרשום, יש גם דבק וגם בורג. נעילת הסיבוב תהיה בדיוק כמו שאמרת. הובי לא באמת מנעו את התרוממות הכיסא, הם פשוט חסכו בכל מקום שאפשר וכיוון שהכיסא נמוך, הם ויתרו על נעילה קדמית. הכיסא לא מתרומם כי אתה יושב כמעט על הרצפה כשהקיאק חדש ולגמרי על הרצפה לאחר שימוש של חצי שנה או פחות. גם הנעילה האחורית בעייתית, בעיה בדגם הספציפי והרבה אנשים מתלוננים על זה. לפעמים אם אתה יושב יותר מידי בקצה, הכיסא קופץ מהמקום ומשתחרר מהנעילה. Sent from my iPhone using Tapatalk ואם תשים פלציב מתחת לכסא המקורי ? ככה לא תשב על הקיאק ועדיין יהיה נוח, אבל תוותר על הסיבוב
|
|
|
מחובר ]
|
|
|
0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה. |
« הקודם הבא »
|