פורום הדיג הספורטיבי בישראל
 דוחות דיג
  יומן דו"חות הדיג (אחראים: rafi, shragam)
   חי בלילה |
עמודים: 1 [2]
|
|
|
0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה. |
דו"ח דיג: חי בלילה (נקרא 6246 פעמים) |
הדפסה |
|
צחי.א
|
חבר פורום
מנותקגיל:
51
|
|
דוח יפייפה ועבודה מקצועית שהביאה ל 2 תוצאות נפלאות, כל הכבוד לכם
|
|
|
|
Kobiarava
|
מנהל פורום חבר פורום    
מנותקגיל:
45
|
|
פשוט יציאת דיג מקצועית! עם תוצאות יפות מאוד! פלמידות בפתיון זה הישג יפה שנתקלים בו לעיתים בודדות מאוד. מה היה גודל הקרסים? הפתיון ישב בקרקעית?
ושאלה קטנטונת- הקלאמרי שלעיתים מתאספים סביב הסירה ואתם רואים בעיניכם, זה הקלמרי עומק האילתי (מה שמכונה בטעות רד דוויל אבל זה לא...) או קלמרי מסוג אחר?
היי אביחי. ברוב המקרים הקלמארי שמגיעים הם קלמארי עומק, אבל כשעובדים במים רדודים, 50 מטר ומטה נניח, לפעמים גם הקלמארי החופיים (לוליגו) מתקהלים סביב הסירה. לעניין הריג וההורדה, לדגי "שיניים" אנחנו עובדים עם ריג פלדה עם 2 קרסים משולשות מידה 1 או סינגל 5/0 ומשולשת אחריה במידה 1. הריג באורך של כמטר, מתחבר לסביבל עם נצנץ ומעליו משקולת רצה על הלידר. מורידים את הפיתיון בדרך כלל כ-15 מטר, אבל כשאין אכילות משחקים עם העומק ומורידים עוד, לפעמים עד הקרקעית. השבוע למשל חבר בדרך הזו העלה ברקודה של 8 קילו כשהוריד ממש מטרים ספורים מהקרקעית בעומק 100 מטר, קיבל פייט חגיגי  דוח יפייפה ועבודה מקצועית שהביאה ל 2 תוצאות נפלאות, כל הכבוד לכם
תודה, צחי 
|
|
עריכה אחרונה: אוגוסט 28, 2020, 18:52:39 PM על ידי Kobiarava
|
|
|
|
|
|
פשוט יציאת דיג מקצועית! עם תוצאות יפות מאוד! פלמידות בפתיון זה הישג יפה שנתקלים בו לעיתים בודדות מאוד. מה היה גודל הקרסים? הפתיון ישב בקרקעית?
ושאלה קטנטונת- הקלאמרי שלעיתים מתאספים סביב הסירה ואתם רואים בעיניכם, זה הקלמרי עומק האילתי (מה שמכונה בטעות רד דוויל אבל זה לא...) או קלמרי מסוג אחר?
היי אביחי. ברוב המקרים הקלמארי שמגיעים הם קלמארי עומק, אבל כשעובדים במים רדודים, 50 מטר ומטה נניח, לפעמים גם הקלמארי החופיים (לוליגו) מתקהלים סביב הסירה. לעניין הריג וההורדה, לדגי "שיניים" אנחנו עובדים עם ריג פלדה עם 2 קרסים משולשות מידה 1 או סינגל 5/0 ומשולשת אחריה במידה 1. הריג באורך של כמטר, מתחבר לסביבל עם נצנץ ומעליו משקולת רצה על הלידר. מורידים את הפיתיון בדרך כלל כ-15 מטר, אבל כשאין אכילות משחקים עם העומק ומורידים עוד, לפעמים עד הקרקעית. השבוע למשל חבר בדרך הזו העלה ברקודה של 8 קילו כשהוריד ממש מטרים ספורים מהקרקעית בעומק 100 מטר, קיבל פייט חגיגי  דוח יפייפה ועבודה מקצועית שהביאה ל 2 תוצאות נפלאות, כל הכבוד לכם
תודה, צחי  תודה על התשובה ידידי!
|
|
|
|
Kobiarava
|
מנהל פורום חבר פורום    
מנותקגיל:
45
|
|
דו"ח המשך על שיטת החי עלה ביומן- חי בלילה #2
|
|
|
|
rafi
|
מנהל אתר חבר פורום    
מנותקגיל:
62
|
|
 |
|
|
תענוג קובי.... אחרי כמה שבועות הגעתי ליומן דו"חות הדיג - ואת הדו"ח שלך השארתי לסוף לפני בריחה להתחייבויות... והיה שווה לחכות  לפני הכל - ברכות על התפיסות היפות - ואין כמו לתפוס דג פרימיום שלא ציפיתם לו... זה היופי שבדיג - הבלתי צפוי.. והפעם עוד פלמידות בלילה.. וכך נולד עוד "להיט דיג" למי שחשבו שהם יודעים הכל על דיג פלמידות - שזה בערך 99.9% מהדייגים...  הדגשת כי שי תפס אך כשיוצאים חברים על הסירה - לא משנה מי תפס והשמחה היא של כולם... במקרה הזה שי גם התעקש לפנק אותך בגדול - אך ידוע שהוא בחור לעניין.... ונראה שמשפחת טובות התפנקה על ארוחות דג איכותי.....  הדו"ח כתמיד מאוד מקצועי ומשתף, הדיוק כפי שציינת בתגובתך הזו -  תודה על הפירגון, אלון. אני תמיד משתדל להעלות דו"ח מלא ולא רק תמונות או סירטון ומלל מצומצם. אני לומד מדו"חות של אחרים, ואשמח אם אחרים יפיקו תועלת מהדו"חות שלי, כששיטה עובדת לי, היא תעבוד גם לאחרים. בנוסף, אני משתף את ההיגיון המנחה שהוביל אותי לתפיסות , כי על בסיס אותם קווי היגיון אפשר גם לתפוס דגים אחרים במקומות אחרים ובשיטות אחרות. יש עוד דגים באילת, גם בדו"חות שלי, אבל את הברקודה אני נהנה לטרגט מהחוף כל עוד שהיא שם, אז ממני מקבלים הרבה דו"חות ברקודה.... אבל פלמידה היא בהחלט חגיגה, כמו שציינת, ובגלל איכות הבשר שלה (אחד הדגים הכי טובים בים), אני מקפיד לשמור אותה למנות מאוד מסויימות.... אז ציינת בין השורות, בלי בישול, ואכן זו אחת הדרכים החביבות עלי, וגם מנות אחרות שמדגישות את העדינות הנקיה של הבשר של הפלמידה. מקווה לשמח בקרוב עם עוד דג שהוא לא ברקודה  בהמשך כבר השלמת על הכבל והקרסים, נותרו עדיין שאלות - *איזה סוג ועובי הכבל בו השתמשת *מה המרחק בין שתי הקרסים? *איך אתה תופר את המקרל על הקרס *איזו עופרת מבחינת משקל (אם יש כזו בריג) והיכן ממוקמת העופרת ביחס לקרסים?
|
-------------------------------
|
|
|
rafi
|
מנהל אתר חבר פורום    
מנותקגיל:
62
|
|
טרם קראתי... זה למחר.... אבל אם יש "חי בלילה 3" עם תמונה סקסית (של הדג - לא שלך!  ) - אז ... 
|
|
|
|
Kobiarava
|
מנהל פורום חבר פורום    
מנותקגיל:
45
|
|
האמת שיש חי בלילה 3, יומיים לפני הכניסה לסגר, אבל לא עלה דו"ח....  לגבי הריגים, עלה פירוט בדו"ח "חי בלילה 2" היו גם עוד כמה יציאות חי בלילה, עם תפיסות שגרתיות יותר, וגם בריחה אחת על דופן הסירה של משהו ענקי...
|
|
עריכה אחרונה: ספטמבר 21, 2020, 16:52:26 PM על ידי Kobiarava
|
|
|
|
|
Kobiarava
|
מנהל פורום חבר פורום    
מנותקגיל:
45
|
|
 |
|
|
בהמשך כבר השלמת על הכבל והקרסים, נותרו עדיין שאלות - *איזה סוג ועובי הכבל בו השתמשת *מה המרחק בין שתי הקרסים? *איך אתה תופר את המקרל על הקרס *איזו עופרת מבחינת משקל (אם יש כזו בריג) והיכן ממוקמת העופרת ביחס לקרסים?
1. בדרך כלל אני משתמש בכבל חד גידי 46 ליברה. הכנתי לניסיון ריג עם כבל ראשי רב גידי איכותי, עבד לי לא פחות טוב, רק יותר יקר... 2. המרחק בין הקרסים- יש לי תמיד כמה ריגים מוכנים עם מרחקים שונים, בהתאמה לדגי הפיתיון. הריג הכי פופולרי אצלי בנוי עם 2 קרסים במרחק כ-5 ס"מ ביניהן, אבל גם 8-10 ס"מ עובד יפה במקרלים הקטנים האלה. 3. את המקרל אני משתדל לתפור במינימום פציעה, כדי לשמור אותו חי ובועט לאורך זמן, לכן אני תופר, קטנים ממש- אחת באף והשנייה בגב, טיפה גדולים יותר- שתי הקרסים בגב, והחידוש- קרס סינגל קטנה רצה על הוייר, שאותה אני נועץ באף רק כדי לשמור את המקרל מיושר יפה עם החוט. 4. עופרת- חובה, כדי להוריד את הפיתיון לעומקים שבין 20 ועד 80 מטר. אני עובד עם משקולת ביצה 180 גרם רצה על הלידר, סביבל, ואז הריג\קרסים מתחתיה. כל יציאה אנחנו חוזרים עם תובנות ומשפרים להמשך. הבעיה שעכשיו בא לנו הסגר המחורבן הזה וטרף את הקלפים....
|
|
|
|
|
האמת שיש חי בלילה 3, יומיים לפני הכניסה לסגר, אבל לא עלה דו"ח....  לגבי הריגים, עלה פירוט בדו"ח "חי בלילה 2" היו גם עוד כמה יציאות חי בלילה, עם תפיסות שגרתיות יותר, וגם בריחה אחת על דופן הסירה של משהו ענקי... קובי קובי קובי... פשוט שמח בשבילך! אמנם היציאה הייתה ספונטנית עם הסירה (אבל אני אזכור לך שלא באת לזרזר איתי מהחוף באותו ערב שבו שלפת את היפיפייה שבתמונה..  ).. עכשיו ברצינות, איך שיצאתי מאילת לכיוון מושב נעוריי ושלחת לי את התמונה הזאת, שמחתי בשבילך מאוד. תענוג של תפיסה ועוד ניפגש בע"ה 
|
|
|
|
rafi
|
מנהל אתר חבר פורום    
מנותקגיל:
62
|
|
האמת שיש חי בלילה 3, יומיים לפני הכניסה לסגר, אבל לא עלה דו"ח....  לגבי הריגים, עלה פירוט בדו"ח "חי בלילה 2" היו גם עוד כמה יציאות חי בלילה, עם תפיסות שגרתיות יותר, וגם בריחה אחת על דופן הסירה של משהו ענקי... את מס' 2 טרם קראתי - אקרא.... וחסר לך שעל היפיפה שבתמונה לא יהיה "חי בלילה 3"  גם אם מקוצר והפניה לקודמים בהיבט המקצועי... תמונה כזו אין מצב שלא מקבלת דו"ח 
|
|
|
|
0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה. |
« הקודם הבא »
|
הדפסה
|
|
עמודים: 1 [2]