פורום הדיג הספורטיבי בישראל
 הוואי הפורום, שמירת הים ודיני דיג
  על החוף (אחראים: rafi, Kobiarava)
   שחרור רשת זריקה מהמכס |
עמודים: [1]
|
|
|
0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה. |
נושא: שחרור רשת זריקה מהמכס (נקרא 3281 פעמים) |
הדפסה |
|
RedGrouper
|
חבר פורום  
מנותקגיל:
לא זמין
|
|
היי. אשמח לקבל עזרה\עצה. הזמנתי מחו"ל רשת זריקה (25$). הרשת הגיע ונעצרה במכס. קיבלתי הודעה שאני צריך אישור של משרד החקלאות עם הפנייה לאתר של משרד החקלאות. יש למלא שם אין סוף פרטים (כולל מספר יבואן ושאר מיני). האם למישהוא יש ניסיון בדברים כאלה או דומים
|
|
|
|
shragam
|
הערוץ שלי מנהל פורום חבר פורום    
מנותקגיל:
57
|
|
פעם ראשונה ששומע על זה  אבל יתכן שמאז שהתחילו להעביר את כל החבילות במכס, התחילו לבדוק ולשאול. זה אמור להיות מוגדר ציוד דיג .
|
-------------------------------
|
|
|
Kobiarava
|
מנהל פורום חבר פורום    
מנותקגיל:
45
|
|
ייתכן ונעצר בתור ציוד דיג מסחרי. נסה לברר איתם, אם מוכר כציוד דיג ספורטיבי ויש לך רישיון תואם. אם לא, פשוט תבקש שיוחזר לשולח, תקבל זיכוי ורד מזה, הכאב ראש לא שווה את ההתעסקות. (דרך אגב, אין הצדקה לפתוח פעמיים את אותו הדיון, אני נועל את הדיון המקביל, ומעביר את הנוכחי למקום המתאים, פורום על החוף)
|
|
עריכה אחרונה: אוגוסט 13, 2020, 10:57:46 AM על ידי Kobiarava
|
|
|
|
|
(אלון)
|
חבר פורום
מנותקגיל:
55
|
|
היה לי אותו הדבר אבל עם מצלמות אבטחה ביתיות שלחו לי למלא טפסים למשרד התקשורת מפה ועד אילת מיד החזרתי להם מייל שאני לא ממלא שום טפסים ואלה מצלמות פשוטות ושישחררו לי אותם חזרו אלי במייל שאחתום להם שזה מצלמות פשוטות חתמתי והם שיחררו את המצלמות גם אצלך כנראה שהם עובדים בשיטת מצליח כי כנראה שזה מצליח והרבה תרשום להם שאתה לא ממלא שום טפסים שזאת רשת חובבנית ולא מקצועית שעלתה לך 25 דולר ושישחררו לך את הטובין!!! האם זאת חברת GCX?
|
|
עריכה אחרונה: אוגוסט 13, 2020, 18:11:24 PM על ידי (אלון)
|
|
|
|
|
Kobiarava
|
מנהל פורום חבר פורום    
מנותקגיל:
45
|
|
 |
|
|
היה לי אותו הדבר אבל עם מצלמות אבטחה ביתיות שלחו לי למלא טפסים למשרד התקשורת מפה ועד אילת מיד החזרתי להם מייל שאני לא ממלא שום טפסים ואלה מצלמות פשוטות ושישחררו לי אותם חזרו אלי במייל שאחתום להם שזה מצלמות פשוטות חתמתי והם שיחררו את המצלמות גם אצלך כנראה שהם עובדים בשיטת מצליח כי כנראה שזה מצליח והרבה תרשום להם שאתה לא ממלא שום טפסים שזאת רשת חובבנית ולא מקצועית שעלתה לך 25 דולר ושישחררו לך את הטובין!!! האם זאת חברת GCX?
עיקר הבעיה שם היא לדעתי העובדה שלאנשים שם אין שום מושג לגבי מה הם מוצאים בחבילות, ולכן הם ממהרים לקטלג את זה לפי מה שנראה להם הגיוני בהנחיות של אגף המכס. אני מתאר לעצמי שלפחות חלקם גם לא קוראים אנגלית או פשוט לא טורחים לעיין במסמכים הנלווים לחבילות. מקרה אחד שקרה לי היה שהזמנתי בוכנה וצילינדר למסור שרשרת מוטורי, למי שמכיר מדובר בחלקים קטנים, כמעט מיניאטורים במונחים של חלקי מנועים. קיבלתי פנייה מהמכס להביא מסמכי שחרור ממשרד התחבורה והעתק של רישיון הרכב מכיוון שאלה חלקי רכב.... התקשרתי בכעס, כמו שאמר אלון, ואמרתי להם- אלה לא חלקים לרכב אלא חלקים למסור. הפקידה שענתה ביקשה ממישהו שיקרא מה כתוב, ואמרה לי- אין בעיה, החבילה משוחררת. מקרה אחר שקרה לי היה הפוך- לפני מס' שנים קניתי ממוכר בארה"ב נעילת דיפרנציאל לג'יפ סופה שהיה לי, והמוכר כתב על הצהרת המכס "חלקי מכונת כביסה" בשווי 48$. החבילה עברה בלי צורך בשום תשלום או אישורים, הגיעה אלי עד הבית.....
|
|
עריכה אחרונה: אוגוסט 22, 2020, 16:37:25 PM על ידי Kobiarava
|
|
|
|
|
momi
|
חבר פורום
מנותקגיל:
54
הים של כולם
|
|
השרשור הזה בא בזמן, אז ככה: תקופת הקורונה תקעה אותי בבית והחזירה אותי לים אחרי הפסקה ארוכה של כ 4 שנים הבן עומר שגדל כבר מצטרף אלי ליצאות דייג אז החלטנו להתחדש עומר חושק ברולר הישן שלי שימנו ררניום ci4 3000 ואני בסטרדיק 2500 ci4+, אז הזמנתי 2 יחידות בשתי הזמנות נפרדות בגלל המכס רולר אחד בוטל ע"י המוכר כי נגמר לו המלאי והשני הגיע לארץ אחרי חודשיים + נעצר במכס והתבקשתי לשלם כ_ 200 שח נוספים שלחתי הודעה שהמוצר לא עולה על 75 דולר ובקשתי שיחזירו לשולח אחרי 3 ימים הגיע הרולר ללא עלויות המכס כמובן שקראתי את העצות הטובות פה וזאת התוצאה אז תודה לכל נותני העצות הזכות שלכם
|
"לפעמים אתה מוצא את עצמך באמצע שום מקום ולפעמים באמצע שום מקום אתה מוצא את עצמך."
|
|
|
shragam
|
מנותקגיל:
57
|
|
השרשור הזה בא בזמן, אז ככה: תקופת הקורונה תקעה אותי בבית והחזירה אותי לים אחרי הפסקה ארוכה של כ 4 שנים הבן עומר שגדל כבר מצטרף אלי ליצאות דייג אז החלטנו להתחדש עומר חושק ברולר הישן שלי שימנו ררניום ci4 3000 ואני בסטרדיק 2500 ci4+, אז הזמנתי 2 יחידות בשתי הזמנות נפרדות בגלל המכס רולר אחד בוטל ע"י המוכר כי נגמר לו המלאי והשני הגיע לארץ אחרי חודשיים + נעצר במכס והתבקשתי לשלם כ_ 200 שח נוספים שלחתי הודעה שהמוצר לא עולה על 75 דולר ובקשתי שיחזירו לשולח אחרי 3 ימים הגיע הרולר ללא עלויות המכס כמובן שקראתי את העצות הטובות פה וזאת התוצאה אז תודה לכל נותני העצות הזכות שלכם
טוב לשמוע
|
|
|
|
Eldad79
|
מנהל פורום חבר פורום    
מנותקגיל:
46
|
|
נו, שוחררה הרשת?
|
|
|
|
Max
|
חבר פורום    
מנותקגיל:
לא זמין
Buri buri vien to papa
|
|
צריך לדעתי לעבור בלי בעיות, הזמנתי שבקה 6 מטר לא עשו בעיות במכס. אין סיבה שיתייחסו לזה כמוצר דיג מסחרי הרי שבקה כלול ברישיון דיג ספורטיבי
|
|
|
|
Eldad79
|
מנהל פורום חבר פורום    
מנותקגיל:
46
|
|
צריך לדעתי לעבור בלי בעיות, הזמנתי שבקה 6 מטר לא עשו בעיות במכס. אין סיבה שיתייחסו לזה כמוצר דיג מסחרי הרי שבקה כלול ברישיון דיג ספורטיבי
גם לי עברה שנה שעברה, אבל עשו שינויים מאז, בגלל זה אני מסוקרן
|
|
|
|
rafi
|
מנהל אתר חבר פורום    
מנותקגיל:
62
|
|
טוב לשמוע מומי... לפני הכל שחזרת לדוג וכי עומר אתך העניין - זוכר שלקת אותו לדוג בתור ילד - לפני 9 שנים..  וגם שהסתדר לך העניין וכמובן משמח לשמוע שדברים שנכתבו כאן הועילו - עכשיו אתה נותן את הטיפ...
|
|
|
|
rafi
|
מנהל אתר חבר פורום    
מנותקגיל:
62
|
|
צודק מקס, בדגש על מה שציינת בסוף.... הייתי שולח מכתב ברוח זו, מבהיר כי שבקה כמוה כמו מקל דיג או רולר - ודורש שחרור... שרון, מה קרה בסוף?!
|
|
|
|
RedGrouper
|
חבר פורום  
מנותקגיל:
לא זמין
|
|
 |
|
|
אז נתחיל מהסוף. הרשת אצלי. רבים הציעו לי לוותר עליה ואמרו ושאין לי סיכוי נגד הבירוקרטיה. בגדול : הם צודקים. אז הרשת אצלי לאחר ש: השארתי אין ספור הודעות ומיילים למשרד החקלאות. אין סוף מיילים וטלפונים לאגף המכס – אף אחד מהם לא נענה. הגעתי פיזית לשעריי משרד החקלאות – לא הכניסו אותי. אין ספור מיילים לחברת המשלוחים (שהיא גם הפועלת מול המכס) הגעתי פיזית לחברת המשלוחים – ציטה הוצאתי רישיון יבואן דגים – באמא שלי (אדם נחמד ממשרד החקלאות עזר לי וקיבלתי רישיון יבואן ליום אחד) הגעתי למשרדיי המכס בנתבג – שלחו אותי לחברת געש קיבלתי מהחנות בסין קבלה חדשה על שמי ולא על שם אשתי. ועוד ועוד ועוד... בשום שלב לא הצלחתי ליצור קשר עם המכס ולקבל הסבר למה החבילה שלי נעצרה אצליהם. ובסוף וויתרתי... ואז אחרי שבועיים קיבלתי טלפון שהמכס שחררו את החבילה ואם אני רוצה אותה , עלי לשלם 80 שקל דמיי טיפול + 10 שקל על כל יום אחסנה. שלמתי : 210 שקל. שלמתי.
אבל כניראה מה שגרם לכל הבלאגן זה שהזמנו את החבילה לכתובת העבודה של אשתי. כך אנו עושים תמיד. אבל היה כתוב את שם החברה ו:LTD.
את הרשת הזמנתי בשביל לתפוס דגים קטנים לתיונות. זה עבד מעולה על הפרידות והלוקוסים אבל בינתיים זה לא עובד על הפלמידות ורק הגיג מביא תוצאות.
|
|
עריכה אחרונה: ספטמבר 22, 2020, 14:16:39 PM על ידי RedGrouper
|
|
|
|
|
shragam
|
מנותקגיל:
57
|
|
 |
|
|
אז נתחיל מהסוף. הרשת אצלי. רבים הציעו לי לוותר עליה ואמרו ושאין לי סיכוי נגד הבירוקרטיה. בגדול : הם צודקים. אז הרשת אצלי לאחר ש: השארתי אין ספור הודעות ומיילים למשרד החקלאות. אין סוף מיילים וטלפונים לאגף המכס – אף אחד מהם לא נענה. הגעתי פיזית לשעריי משרד החקלאות – לא הכניסו אותי. אין ספור מיילים לחברת המשלוחים (שהיא גם הפועלת מול המכס) הגעתי פיזית לחברת המשלוחים – ציטה הוצאתי רישיון יבואן דגים – באמא שלי (אדם נחמד ממשרד החקלאות עזר לי וקיבלתי רישיון יבואן ליום אחד) הגעתי למשרדיי המכס בנתבג – שלחו אותי לחברת געש קיבלתי מהחנות בסין קבלה חדשה על שמי ולא על שם אשתי. ועוד ועוד ועוד... בשום שלב לא הצלחתי ליצור קשר עם המכס ולקבל הסבר למה החבילה שלי נעצרה אצליהם. ובסוף וויתרתי... ואז אחרי שבועיים קיבלתי טלפון שהמכס שחררו את החבילה ואם אני רוצה אותה , עלי לשלם 80 שקל דמיי טיפול + 10 שקל על כל יום אחסנה. שלמתי : 210 שקל. שלמתי.
אבל כניראה מה שגרם לכל הבלאגן זה שהזמנו את החבילה לכתובת העבודה של אשתי. כך אנו עושים תמיד. אבל היה כתוב את שם החברה ו:LTD.
את הרשת הזמנתי בשביל לתפוס דגים קטנים לתיונות. זה עבד מעולה על הפרידות והלוקוסים אבל בינתיים זה לא עובד על הפלמידות ורק הגיג מביא תוצאות.
טוב שהכל הסתדר בסוף.  מסקנה, תמיד להזמין הביתה ולא לאיזו חברה (כנראה המכס חושבים שאתה עסק)
|
|
|
|
rafi
|
מנהל אתר חבר פורום    
מנותקגיל:
62
|
|
 |
|
|
עכשיו למדנו עוד משהו - כי גם לדעתי הבלגן נוצר בגלל רישום הכתובת על שם של חברה בע"מ.... כנראה שזה לא בעייתי עם דמויים ורולרים - אך המושג "רשת" + חברה = פוטנציאל ממשי לבדיקה... לפחות הרשת אצלך, רשת שהשגת בייסורים אך לפחות קיבלת.. לגבי פלמידות תשומת לבך שרון לדו"ח של קובי "חי בלילה 2" - נתפסות על חי גם בלילה... אגב ובוודאות, גרירת דג חי וממש חי, בטרולינג איטי וללא עופרת כבדה שתהרוג אותו, מזמינה פלמודים דו ספרתיים... כנ"ל נתפסו בדיג על חי - רק תוריד לעומק 3-8 מטר ולא לקרקעית, פלמוד דג של מים עליונים.. בהצלחה
|
|
|
|
0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה. |
« הקודם הבא »
|
הדפסה
|
|
עמודים: [1]