בית דף הבית
עזרה עזרה
ברוך הבא, אורח. בבקשה התחבר או הירשם.

חיפוש:     חיפוש מתקדם
*
+  פורום הדיג הספורטיבי בישראל
|-+  הוואי הפורום, שמירת הים ודיני דיג
| |-+  על החוף (אחראים: rafi, Kobiarava)
| | |-+  לימוד אומנות הדיג
עמודים: [1] למטה
0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.
נושא: לימוד אומנות הדיג  (נקרא 2453 פעמים) הדפסה
SBARKAN
מתעניין
*

מנותק מנותק

לימוד אומנות הדיג
« ב- : יולי 30, 2020, 08:48:01 AM »
אני מעוניין להצטרף לדיג מנוסה מאיזור נתניה והסביבה וללמוד ממנו את אומנות הדיג.
ובשביל זה אני מוכן לשלם, אז תהיו נחמדים וצרו עימי קשר.
אני פנוי מתי שנוח לכם ובעיקר בשעות הבוקר.
שלומי 0546555779 אם אני לא זמין תשלחו לי וואטסאפ או הודעת טקסט. בראוו
 IP: [ מחובר ]
Eldad79

מנהל פורום
חבר פורום

מנותק מנותק

בעניין: לימוד אומנות הדיג
« הגיב #1 ב- : יולי 30, 2020, 09:51:22 AM »
אני מעוניין להצטרף לדיג מנוסה מאיזור נתניה והסביבה וללמוד ממנו את אומנות הדיג.
ובשביל זה אני מוכן לשלם, אז תהיו נחמדים וצרו עימי קשר.
אני פנוי מתי שנוח לכם ובעיקר בשעות הבוקר.
שלומי 0546555779 אם אני לא זמין תשלחו לי וואטסאפ או הודעת טקסט. בראוו

חביבי, ייקחו אותך בחינם!!! ובשמחה!!!

אתה רק צריך להגדיר איזה דייג, יש מלא סוגים: חכת מצוף (אם לא דגת בעבר, תתחיל מזה), רולר פתיונות מהחוף, פתיון חי, ז'רז'ור, דייג מסירה, דייג מקאייק, ג'יג, גרירה....
עריכה אחרונה: יולי 30, 2020, 09:51:59 AM על ידי Eldad79
SBARKAN
מתעניין
*

מנותק מנותק

« הגיב #2 ב- : יולי 30, 2020, 09:56:36 AM »
הייתי מאוד שמח להתחיל עם ז'ירז'ור או רולר פתיונות מהחוף, שובר גלים וכו...גם חכת מצוף סבבה
Max

חבר פורום

מנותק מנותק

Buri buri vien to papa

« הגיב #3 ב- : יולי 30, 2020, 13:08:52 PM »
קודם כל ברוך הבא ותרגיש בבית

אני לא מהאזור שלך אבל אתן לך כמה עצות תאורטית.
הייתי דווקא מייעץ לך להתחיל מדיג פתיונות מהחוף (סרף קסטינג) ולא דיג בוס בולונז ובטח לא זרזור. הציוד בדיג סרף קסטינג הרבה יותר סלחני מאשר בוס קרבון עדין למשל.
גם הציוד למתחיל בסרף זול לא יקר. כל מה שאתה צריך זה מקל טלסוקפי מפיבר באורך 3.90 /4.20 תלוי בגובה שלך. (אפשר טלסקופי ואפשר מקל חלקים, תמיד עדיף ללכת על חלקים למרות שיצא לרוב קצת יקר יותר)
רולר במידה 6000-8000 וחוט בד 20 ליברה או חוט מונו 0.30-0.40
ריגים לדיג סרף אתה יכול לראות באינטרנט) surf casting rig ( יש הריגים המון אביזרים נלווים שיקח הרבה זמן להסביר על כולם, אם אני זוכר נכון יש בפורום כמה מאמרים על סרף קסטינג, תקרא
אברהם כהן

חבר_ISF
חבר פורום
*

מנותק מנותק

« הגיב #4 ב- : יולי 31, 2020, 00:53:17 AM »
בס"ד

קודם כל ברוך הבא ותרגיש בבית

אני לא מהאזור שלך אבל אתן לך כמה עצות תאורטית.
הייתי דווקא מייעץ לך להתחיל מדיג פתיונות מהחוף (סרף קסטינג) ולא דיג בוס בולונז ובטח לא זרזור. הציוד בדיג סרף קסטינג הרבה יותר סלחני מאשר בוס קרבון עדין למשל.
גם הציוד למתחיל בסרף זול לא יקר. כל מה שאתה צריך זה מקל טלסוקפי מפיבר באורך 3.90 /4.20 תלוי בגובה שלך. (אפשר טלסקופי ואפשר מקל חלקים, תמיד עדיף ללכת על חלקים למרות שיצא לרוב קצת יקר יותר)
רולר במידה 6000-8000 וחוט בד 20 ליברה או חוט מונו 0.30-0.40
ריגים לדיג סרף אתה יכול לראות באינטרנט) surf casting rig ( יש הריגים המון אביזרים נלווים שיקח הרבה זמן להסביר על כולם, אם אני זוכר נכון יש בפורום כמה מאמרים על סרף קסטינג, תקרא

אתה בסדר
-------------------------------
כל האוכל דג ביום דג ניצול מדג
Eldad79

מנהל פורום
חבר פורום

מנותק מנותק

« הגיב #5 ב- : יולי 31, 2020, 01:46:00 AM »

היי מקס,
אני תמיד ממליץ למתחיל לגמרי להתחיל מבוס. זה הבסיס של הדייג, ההרגשה הכי אמיתית של הים. כמובן שדייג פתיונות חוף מיד אחר כך, אבל בסיסי מבחינת הציוד והריגים (נילון !)..
וכאן אני חייב לדייק במשהו עם מה שרשמת: "סרף קאסטינג" הוא ממש לא "דייג פתיונות מהחוף". הוא נישה מאוד ספציפית שם, עם ציוד מאוד מיוחד ויקר ועדין, המטרה היא להוריד את הריגים למינימום ולהגיע למרחקים גדולים. בציוד הזה, שהוא גם יקר, גם דורש ריגים מאוד שונים (ראית פעם ארגז חוף של סרף קאסטר פסיכי?) והכי חשוב: הוא דורש המון טכניקה. בסרף קאסט, הטלה לא נכונה תשבור לך את החכה בקלילות.
אתה צודק לגמרי לגבי פתיונות חוף עם חכות רגילות שאתה יכול ללכת לישון עליהן, ללכת איתן מכות, והכל בסדר...
עריכה אחרונה: יולי 31, 2020, 01:46:11 AM על ידי Eldad79
Kobiarava

מנהל פורום
חבר פורום

מנותק מנותק

« הגיב #6 ב- : יולי 31, 2020, 08:07:45 AM »
אהלן שלומי, ברוך הבא לפורום הדיג הספורטיבי, וגם לתחביב הממכר והמשוגע שלנו.
הייתי ממליץ לך קצת להציג את עצמך בכמה מילים, גם כחבר חדש, ובעיקר כמישהו שמעוניין שחברים אחרים יזמינו אותו להצטרף ליציאות, אם אני מצרף מישהו ליציאה הייתי מעדיף טיפה להכיר מי הור ומה הוא, להבין כמה מן המשותף יש לי איתו....
לגבי במה להתחיל- נכון, רובנו התחלנו בדיג פיתיונות קל או בבוס, זו דרך טובה להתחיל וללמוד את הדינמיקה של הים והחוף, ללמוד על הץנהגות הדגים וגם לזהות נקודות חמות, זרמים ובורות, אבל... זה לא מחוייב מציאות, וזו לא חובה שאין בלתה- אני מכיר דייגים שהחכה הראשונה שהחזיקו (ובגיל מאוחר, לא כמו שאנחנו התחלנו כילדים), היתה חכת ז'ירז'ור, וגם כאלה שבכלל התחילו מדיג מסירה, בטרולינג או בג'יג, והם דייגים מוצלחים, מכירים את הדגים ואת התחום ותופסים לא פחות מאף אחד (ועדיין לא יודעים לדוג אראסים בבוס, לא מרגישים תחושת החמצה כשנלחמים בפלמידות או לוקוסים). לכן, אני דווקא לא אשלח אותך להתחיל ממה שלא מעניין אותך, אלא מהסגנון שאתה מתחבר אליו, כי רק ככה תתמיד ותמשיך ללמוד ולהתקדם. קח בחשבון שיש עקומת למידה ואין קיצורי דרך פה, ייקח זמן עד שתתחיל לתפוס ועד שתהיה "מקצוען", אבל רק התמדה והשקעה (במיוחד של זמן, אבל גם השקעה בציוד הנכון) יביאו תוצאות לאורך זמן.
לדעתי הדרכת דיג בתשלום לא תמצא פה, לא מכיר מישהו פה בפורום שמתעסק בזה, אבל אפשר להתחיל מדיונים פה בפורום, לקבל הכוונה על סגנון העבודה ועל הציוד המתאים, ובהמשך סיכוי טוב למצוא חיבוא מתאים ולהצטרף ליציאות דיג עם חברים מהפורום לליווי והכוונה בשטח....
Max

חבר פורום

מנותק מנותק

Buri buri vien to papa

« הגיב #7 ב- : יולי 31, 2020, 16:17:07 PM »

היי מקס,
אני תמיד ממליץ למתחיל לגמרי להתחיל מבוס. זה הבסיס של הדייג, ההרגשה הכי אמיתית של הים. כמובן שדייג פתיונות חוף מיד אחר כך, אבל בסיסי מבחינת הציוד והריגים (נילון !)..
וכאן אני חייב לדייק במשהו עם מה שרשמת: "סרף קאסטינג" הוא ממש לא "דייג פתיונות מהחוף". הוא נישה מאוד ספציפית שם, עם ציוד מאוד מיוחד ויקר ועדין, המטרה היא להוריד את הריגים למינימום ולהגיע למרחקים גדולים. בציוד הזה, שהוא גם יקר, גם דורש ריגים מאוד שונים (ראית פעם ארגז חוף של סרף קאסטר פסיכי?) והכי חשוב: הוא דורש המון טכניקה. בסרף קאסט, הטלה לא נכונה תשבור לך את החכה בקלילות.
אתה צודק לגמרי לגבי פתיונות חוף עם חכות רגילות שאתה יכול ללכת לישון עליהן, ללכת איתן מכות, והכל בסדר...
בהחלט הבהרה במקום אלדד, צודק לחלוטין.
shragam

הערוץ שלי
מנהל פורום
חבר פורום

מנותק מנותק

« הגיב #8 ב- : אוגוסט 01, 2020, 08:00:07 AM »
ברוך הבא אלינו שלומי 
אני כבר רואה שקיבלת תשובות מהחברים כאן, אז רק שיהיה בהצלחה 
-------------------------------

מוזמנים להכנס לערוץ היוטיוב שלי  ולהרשם 

https://www.youtube.com/ShragaMiFishingForTheSoul

SBARKAN
מתעניין
*

מנותק מנותק

« הגיב #9 ב- : אוגוסט 01, 2020, 11:52:44 AM »
היי קובי,
אז ככה אני בן 50 פלוס איש הייטק עם מספיק זמן פנוי כדי להינות מדיג.
יש לי ציודים שקניתי במשך השנים, וציוד שקיבלתי מאחי מארה"ב (מלא בובות בכל הגדלים והסוגים)
דיג עם פתיונות אני דיי מכיר, למרות שאני לא ממש מצליח לתפוס, אז ככל הנראה אני עושה משהו לא נכון...
כמו שכתבתי אשמח להצטרף לדייג מנוסה ורק ללמוד ממנו שיטות וטכניקות על מנת להצליח יותר.
אין לי בעייה להצטייד בכל ציוד נוסף שיגידו לי על מנת להצליח יותר.

אהלן שלומי, ברוך הבא לפורום הדיג הספורטיבי, וגם לתחביב הממכר והמשוגע שלנו.
הייתי ממליץ לך קצת להציג את עצמך בכמה מילים, גם כחבר חדש, ובעיקר כמישהו שמעוניין שחברים אחרים יזמינו אותו להצטרף ליציאות, אם אני מצרף מישהו ליציאה הייתי מעדיף טיפה להכיר מי הור ומה הוא, להבין כמה מן המשותף יש לי איתו....
לגבי במה להתחיל- נכון, רובנו התחלנו בדיג פיתיונות קל או בבוס, זו דרך טובה להתחיל וללמוד את הדינמיקה של הים והחוף, ללמוד על הץנהגות הדגים וגם לזהות נקודות חמות, זרמים ובורות, אבל... זה לא מחוייב מציאות, וזו לא חובה שאין בלתה- אני מכיר דייגים שהחכה הראשונה שהחזיקו (ובגיל מאוחר, לא כמו שאנחנו התחלנו כילדים), היתה חכת ז'ירז'ור, וגם כאלה שבכלל התחילו מדיג מסירה, בטרולינג או בג'יג, והם דייגים מוצלחים, מכירים את הדגים ואת התחום ותופסים לא פחות מאף אחד (ועדיין לא יודעים לדוג אראסים בבוס, לא מרגישים תחושת החמצה כשנלחמים בפלמידות או לוקוסים). לכן, אני דווקא לא אשלח אותך להתחיל ממה שלא מעניין אותך, אלא מהסגנון שאתה מתחבר אליו, כי רק ככה תתמיד ותמשיך ללמוד ולהתקדם. קח בחשבון שיש עקומת למידה ואין קיצורי דרך פה, ייקח זמן עד שתתחיל לתפוס ועד שתהיה "מקצוען", אבל רק התמדה והשקעה (במיוחד של זמן, אבל גם השקעה בציוד הנכון) יביאו תוצאות לאורך זמן.
לדעתי הדרכת דיג בתשלום לא תמצא פה, לא מכיר מישהו פה בפורום שמתעסק בזה, אבל אפשר להתחיל מדיונים פה בפורום, לקבל הכוונה על סגנון העבודה ועל הציוד המתאים, ובהמשך סיכוי טוב למצוא חיבוא מתאים ולהצטרף ליציאות דיג עם חברים מהפורום לליווי והכוונה בשטח....

0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.
« הקודם הבא »
הדפסה
עמודים: [1] למעלה  
« הקודם הבא »
קפוץ ל:  

מופעל ע מופעל ע Powered by SMF 1.1.11 | SMF © 2006-2009, Simple Machines LLC
SMFAds for
XHTML 1.0 תקין! CSS תקין!