- תודה Eldad79 - קראתי את מה שפירסמת "מדריך למתעניין בכניסה לתחום דיג מקאייק ורכישת הכלי הראשון (המלצה אישית) "
מדהים... מה דעתך באמת על ציפה בצדדים מוסיף בטיחות ? כמו כן האם גם בקיאק פדלים לוקים משוטים "פור קייס" ?
-תודה יפתח-
אשמח לקבל ממך קישורים ל:
"עשרת הדיברות לבטיחות בקיאק"
"הפוסט של מה לוקחים אתנו לים"
בוא נתחיל מהסוף - פשוט תסתכל על הפורום, הכל נמצא שם והחשובים נמצאים גם בנעוץ
יש לך את זה - אתה ממש רוצה לעבור על כל הפוסטים שם... בנוסף הקישורים שרצית גם שם:
http://www.israelsportfishing.co.il/index.php?option=com_smf&Itemid=41&topic=19492.msg235030#msg235030הלאה:
קצת טרמינולוגיה, כדי שיבינו אותך - בצד יש לך "מייצבים" בעברית, או בשמם הנפוץ, "בידונים".
חייב? זה מאוד תלוי בכלי שלך, ביכולת שלך, בתנאים ובמקום...
אני חושב שזו חובה להתחלה, אבל אם אתה ראש בקיר ויוצא בהתחלה בתנאים גליים, אז זה יכול להיות הדבר שיהפוך אותך קצת יותר בקלות... בהנחה שאתה תצא בים נורמלי אז זה יעזור לך לבנות בטחון.
משוטים אתה לוקח תמיד תמיד תמיד תמיד
1. בטיחות: גם לפדל יש תקלות.. בין אם תקלה מכנית או שהוא עף למים (קרה ליותר אנשים פה ממה שאתה חושב.. ו "בדיוק אז הם לא אבטחו"...)אפילו ביציאה האחרונה שלי חבר חזר במשוט בגלל תקלה כפולה במנוע ובפדל...
2. פרקטיקה - את הפדל אתה מכניס בעומק מסויים.. לרוב אתה יוצא איזה 5-20 מטר עם משוטים, לפעמים יותר.. ובכנרת אני בכלל משתמש בהם הרבה כי יש צמחיה מדי פעם.
3. למה לא לקחת? המשוט נקשר לצד הקאייק, הוא לא מעמסה... מן הסתם הוא גם משופצר... כמו כל דבר אחר.
4. בכל השוק העולמי אין לך יותר מאובזר, יציב ובטיחותי מדגמי 2019-2020 של האאוטבק, ששינו את הצורה שלו לגמרי.. עכשיו הוא שטוח למעלה ויציב כל כך שחברים שלי לא שמים בידונים בכלל ודגים בעמידה. אבל יקר... אבל גם לפני זה הכי יציב הוא פרו אנגלר אבל אתה ממש לא רוצה את זה כי זה קאייק מאוד מסורבל שקשה להביא למים וגם במים הוא עדיין מסורבל. האאוטבק הישן עם הכסא הנמוך מבד הוא יציב יותר מכל דבר אחר בשוק, בלי ויכוח (אפילו קצת יותר מהכסא הגבוה והמפנק, כי הוא נמוך... אבל לא קריטי).
5. אם תהיה ילד טוב, תתייעץ לפני שאתה קונה ולא תקנה ואז תשאל "איך זה"

, ותהיה בטיחותי, אז בטח שנסדר לך ליווי... יש לנו אנשים טובים בכל הארץ, לא תהיה בעיה. שים לב שכולם כמעט עם פדלים היום, הרוב גם עם מנוע... אז חברה עם משוטים נתקלים בבעיה קטנה שהם משתרכים מאחור, במיוחד ביציאות לטווח ארוך. אבל מכל האנשים שאני מכיר, יש בודדים עם משוטים היום.
6. פשוט תתקשר - 0522-575887, אנחה אותך לגבי הכל, מה חשוב יותר עכשיו ומה פחות ויכול לחכות.
ד"א, אל תחשוש כל כך מהתהפכות.. אם אתה עושה דברים עם שכל, לא תתהפך. אני ורוב חבריי מעולם לא התהפכנו, וחלק מאלו שכן - הם התהפכו בקו החוף בחוף פתוח ולא מוגן, בעומק של 20 ס"מ, כשהגל נמצא בברכיים שלך ומרים את הקאייק...
טפו טפו טפו