בית דף הבית
עזרה עזרה
ברוך הבא, אורח. בבקשה התחבר או הירשם.

חיפוש:     חיפוש מתקדם
*
+  פורום הדיג הספורטיבי בישראל
|-+  פורומי דיג מקצועיים
| |-+  דיג מקיאק IKF - Israel Kayak Fishing (אחראי: Eldad79)
| | |-+  רוצה להעיז לכיוון הקיאק
עמודים: [1] למטה
0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.
נושא: רוצה להעיז לכיוון הקיאק  (נקרא 3514 פעמים) הדפסה
אדי מנדלאוי

חבר פורום
**

מנותק מנותק

רוצה להעיז לכיוון הקיאק
« ב- : יולי 23, 2020, 11:43:11 AM »
שלום חברים,  

אני יודע ששאלו רבות בפורום אבל לאור ריבוי החידושים שנוספים רואה לנכון להעלות את הנושא באופן פרטני בעיקר שלעניות דעתי האובייקט שאני מחפש הוא יותר ספציפי...

נכנסתי לדייג בז'רז'ור ממש טרי ללא שום פירות (עדיין) וממש כבר בהתחלה מאוד מאוד מאוד "מגרד" לדוג קצת יותר בעומק (וגם בכנרת) וגם קצת טרולינג אז בהתחלה חשבתי על סירה אולי גם רישיון משיט עוצמה א' והתקררתי בנושא...

אבל מתבשל לי הנושא של הקיאק, - בעיקר בגלל שהוא פרקטי והעלויות שונות בתכלית...(אמרו לי סירה מתנפחת עד 6 כ"ס ולא צריך גם רישיון משיט רק כושר שייט כל שנתיים - וואלה לא מתחבר לרעיון)

לאחר שכנועים שלי על אשתי (מפחדת כפייתית מהים) שבמידה וארכוש קיאק זה יהיה עם 2 מוטות איזון בצדדים - אז קיבלתי אור ירוק  

וכאן אני פונה אליכם לבעלי הניסיון והידע (אין לי שמץ של מושג בנושא)
אשמח לקבל המלצות לרכישת קיאק חדש עם 2 מוטות בצדדים (גלגלי עזר חחח) והשאלה
איזה סוג / איזה דגם מומלץ ? שגם מתאים לדייגים  ? מה הכי בטיחותי ?
האם לרכוש עם מנוע ? עם פדלים ?  (ממש לא בקטע של משוטים...ולא של מפרש...)
מחפש משהו שיהיה קל מצד אחד להוביל למים ומצד שני שגם אהיה מאוד שמח ובטוח אתו בים...

לי אישית יש רכב פרייבט קטן (קיה פיקנטו) האם זה יכול להתאים להובלה על הגג? - האם צריך רכב עם נגרר ?

תודה רבה רבה מראש לעונים
מקווה שיבוא היום שאהיה בעל ניסיון וידע מספיק שאוכל גם לתרום לחדשים או לדור הבא  בירה
 IP: [ מחובר ]
RedGrouper
חבר פורום

מנותק מנותק

בעניין: רוצה להעיז לכיוון הקיאק
« הגיב #1 ב- : יולי 23, 2020, 13:46:16 PM »
תשובה מתוך הרבה ניסיון והרבה ידע (מאחד שיש לו ניסיון בנושא):

"היא לא צריכה לדעת הכל"
עריכה אחרונה: יולי 23, 2020, 14:06:40 PM על ידי RedGrouper
RedGrouper
חבר פורום

מנותק מנותק

« הגיב #2 ב- : יולי 23, 2020, 13:52:07 PM »
ועכשיו ברצינות: אם הייתי צריך לדרג 5 דברים שיורידו את רמת הסיכון בתחביב : אני לי חושב שמצופים בצדדים היה אחד מהם (אם כי גם זה מוסיף בטיחות).  חפש פה בפורום ותמצא אין סוף המלצות לגביי בטיחות.
Eldad79

מנהל פורום
חבר פורום

מנותק מנותק

« הגיב #3 ב- : יולי 23, 2020, 15:59:44 PM »
היי אדי, האם קראת את זה ?
מדריך כניסה לתחום
יפתח
חבר פורום

מנותק מנותק

« הגיב #4 ב- : יולי 23, 2020, 20:19:32 PM »
אדי, ברוך הבא לפורום הדיג מקיאק. מקווה שתמצא קיאק מתאים ויותר מזה, שאשתך תהייה רגועה כשאתה יוצא איתו.
קרא קצת בפורום על בטיחות ויהיו לך הרבה דרכים להרגיע אותה בנושא הזה.
כמובן שלקרוא זה לא מספיק, צריך גם ליישם, לתרגל ולהצטייד כראוי.
כמו שאמרו לפניי, ״מייצבים״ לא באים לענות על בעיה בטיחותית. השימוש בהם הוא שונה ולעיתים גם שנוי במחלוקת. יש אנשים שרואים בהם יתרון גדול ושזה לא מפריע להם. אני אישית מאמין שהקיאק צריך להרגיש בטוח לחותר, כמו שהוא, ללא ״מיצבים״. אם תרצה להעמיק, כתבתי על כך המון בפוסטים קודמים (לא זוכר בדיוק איזה פוסט).
מה כן חשוב בנושא בטיחות. דבר ראשון אפוד ציפה תקני ונוח. ללא יותר מידי כיסים ואם כן אז שיהיה להם חור ניקוז. לא רחב מידי. ממליץ ללא רוכסן (קליפסים) אם השימוש הוא גם בים. שיאפשר תנועת ידיים רחבה לחתירה (גם אם אתה מתכוון לקנות קיאק פדלים). וישאפשר שחייה ותנועה במים במקרה ובאמת תצטרך להשתמש בו. בקיאקים אנחנו לא משתמשים באפודים עם ההגנה לצוואר ולעורף כי אנו צריכים שיהיה לנו יותר חופש תנועה. לא ממליץ על אפוד מתנפח. כן מומלץ ספוג ציפה בחלק העליון של הגב ולא על כל הגב כדי שיהיה לך יותר נוח לשבת בקיאק (הספוג נמצא מעל משענת הגב בזמן ישיבה).
זה על קצה המזלג. יש עוד המון ציוד שאתה חייב שיהיה איתך. אתה חייב לתרגל חתירה ללא ציוד דיג לפני כניסה לעומק הים. תרגול כניסה ויציאה בגלים, תרגול בהדרגה של עליה לקיאק במים רדודים ועמוקים ותרגול שימוש בשאר ציוד הבטיחות. כל התרגולים האלו, ללא ציוד דיג ובליווי שותף בעל ניסיון.
קרא את עשרת הדיברות לבטיחות בקיאק וקרא את הפוסט של מה לוקחים איתנו לים.
בהצלחה ותעדכן.

Sent from my iPhone using Tapatalk
אדי מנדלאוי

חבר פורום
**

מנותק מנותק

« הגיב #5 ב- : יולי 24, 2020, 14:56:11 PM »
שוב תודה לעונים וברוכים הנמצאים,
וואו אינפורמציה מדהימה,

- תודה RedGrouper  על עצה של  זקן עם ניסיון....- חחחח -   wife

- תודה Eldad79 - קראתי את מה שפירסמת "מדריך למתעניין בכניסה לתחום דיג מקאייק ורכישת הכלי הראשון (המלצה אישית) "
 מדהים... מה דעתך באמת על ציפה בצדדים מוסיף בטיחות ? כמו כן האם גם בקיאק פדלים לוקים משוטים "פור קייס" ?

-תודה יפתח-
אשמח לקבל ממך קישורים ל:
"עשרת הדיברות לבטיחות בקיאק"
 "הפוסט של מה לוקחים אתנו לים"

אדי מנדלאוי

חבר פורום
**

מנותק מנותק

« הגיב #6 ב- : יולי 24, 2020, 15:32:24 PM »
אלדד (Eldad79,)

מעדכן שכרגע ממתין ל"אור ירוק" עבור מימון וכן שאחליט שאני נכנס (מה שאני מאוד משתוקק אליו)
ארצה לדעת שאני מצטרף לחבורה ואשמח כמה שיותר גדולה... האם במידה ואהיה ערוך מבחינת ציוד אוכל לחבור אליכם לגיחות דייג ?

כמו כן,
האם ברגע שארצה להתחיל את שלבי הרכישה של כל הציוד (רוצה לקנות כל מה שדייג קיאקיסט מקצועי צריך ובשיא הבטיחות) אוכל לקבל ממך רשימה מדויקת של כל מה שצריך ? (אביזרים נלווים לקיאק ולבטיחות / המלצה לחכה קומפלט +אביזרים נלווים לצורך הדייג /מה נצרך כדי להעמיס על גג הרכב.. ) ובשידוך של חנות שאוכל ללכת ופשוט לרכוש הכול (לגבי הקיאק כנראה שאקשיב להמלצתך והכיוון הוא OUTBACK של הובי)
שאלות פרטניות שלא יועילו לכלל אתה מוזמן לשלוח לי למייל- הוא גלוי בפורום -

תודה מראש ובשורות טובות

אדי מנדלאוי

חבר פורום
**

מנותק מנותק

« הגיב #7 ב- : יולי 24, 2020, 15:43:44 PM »
ונ.ב
אם יש מישהו כאן בפורום שמניסיונו יש המלצה לקיאק (פדלים) יותר מאובזר ובטיחותי מ"-OUTBACK של הובי" אשמח תמיד תמיד לשמוע...

"אין חכם כבעל ניסיון"
"איזה הוא חכם הלומד מכל אדם"
 קיאק1
Eldad79

מנהל פורום
חבר פורום

מנותק מנותק

« הגיב #8 ב- : יולי 24, 2020, 21:17:10 PM »

- תודה Eldad79 - קראתי את מה שפירסמת "מדריך למתעניין בכניסה לתחום דיג מקאייק ורכישת הכלי הראשון (המלצה אישית) "
 מדהים... מה דעתך באמת על ציפה בצדדים מוסיף בטיחות ? כמו כן האם גם בקיאק פדלים לוקים משוטים "פור קייס" ?

-תודה יפתח-
אשמח לקבל ממך קישורים ל:
"עשרת הדיברות לבטיחות בקיאק"
 "הפוסט של מה לוקחים אתנו לים"

בוא נתחיל מהסוף - פשוט תסתכל על הפורום, הכל נמצא שם והחשובים נמצאים גם בנעוץ
יש לך את זה - אתה ממש רוצה לעבור על כל הפוסטים שם... בנוסף הקישורים שרצית גם שם:
http://www.israelsportfishing.co.il/index.php?option=com_smf&Itemid=41&topic=19492.msg235030#msg235030

הלאה:
קצת טרמינולוגיה, כדי שיבינו אותך - בצד יש לך "מייצבים" בעברית, או בשמם הנפוץ, "בידונים".
חייב? זה מאוד תלוי בכלי שלך, ביכולת שלך, בתנאים ובמקום...
אני חושב שזו חובה להתחלה, אבל אם אתה ראש בקיר ויוצא בהתחלה בתנאים גליים, אז זה יכול להיות הדבר שיהפוך אותך קצת יותר בקלות... בהנחה שאתה תצא בים נורמלי אז זה יעזור לך לבנות בטחון.
משוטים אתה לוקח תמיד תמיד תמיד תמיד
1. בטיחות: גם לפדל יש תקלות.. בין אם תקלה מכנית או שהוא עף למים (קרה ליותר אנשים פה ממה שאתה חושב.. ו "בדיוק אז הם לא אבטחו"...)אפילו ביציאה האחרונה שלי חבר חזר במשוט בגלל תקלה כפולה במנוע ובפדל...
2. פרקטיקה - את הפדל אתה מכניס בעומק מסויים.. לרוב אתה יוצא איזה 5-20 מטר עם משוטים, לפעמים יותר.. ובכנרת אני בכלל משתמש בהם הרבה כי יש צמחיה מדי פעם.
3. למה לא לקחת? המשוט נקשר לצד הקאייק, הוא לא מעמסה... מן הסתם הוא גם משופצר... כמו כל דבר אחר.
4. בכל השוק העולמי אין לך יותר מאובזר, יציב ובטיחותי מדגמי 2019-2020 של האאוטבק, ששינו את הצורה שלו לגמרי.. עכשיו הוא שטוח למעלה ויציב כל כך שחברים שלי לא שמים בידונים בכלל ודגים בעמידה. אבל יקר... אבל גם לפני זה הכי יציב הוא פרו אנגלר אבל אתה ממש לא רוצה את זה כי זה קאייק מאוד מסורבל שקשה להביא למים וגם במים הוא עדיין מסורבל. האאוטבק הישן עם הכסא הנמוך מבד הוא יציב יותר מכל דבר אחר בשוק, בלי ויכוח (אפילו קצת יותר מהכסא הגבוה והמפנק, כי הוא נמוך... אבל לא קריטי).
5. אם תהיה ילד טוב, תתייעץ לפני שאתה קונה ולא תקנה ואז תשאל "איך זה"  גיחוך, ותהיה בטיחותי, אז בטח שנסדר לך ליווי... יש לנו אנשים טובים בכל הארץ, לא תהיה בעיה. שים לב שכולם כמעט עם פדלים היום, הרוב גם עם מנוע... אז חברה עם משוטים נתקלים בבעיה קטנה שהם משתרכים מאחור, במיוחד ביציאות לטווח ארוך. אבל מכל האנשים שאני מכיר, יש בודדים עם משוטים היום.
6. פשוט תתקשר - 0522-575887, אנחה אותך לגבי הכל, מה חשוב יותר עכשיו ומה פחות ויכול לחכות.

ד"א, אל תחשוש כל כך מהתהפכות.. אם אתה עושה דברים עם שכל, לא תתהפך. אני ורוב חבריי מעולם לא התהפכנו, וחלק מאלו שכן - הם התהפכו בקו החוף בחוף פתוח ולא מוגן, בעומק של 20 ס"מ, כשהגל נמצא בברכיים שלך ומרים את הקאייק...
טפו טפו טפו  חמסה חמסה חמסה חמסה חמסה חמסה
אדי מנדלאוי

חבר פורום
**

מנותק מנותק

« הגיב #9 ב- : יולי 25, 2020, 20:38:35 PM »
וואו אלדד,  תודה

שאלת תם,
מה לגבי כלים אחרים שבמים כגון סירות מנוע מהירות, אופנועי ים וכיוצא בזה, איך אנחנו שומרים על עצמנו מפניהם ?
הרי קצת חוסר תשומת לב והוא פשוט גורף אתו ח"ו איזה קיאק (אחרי הכול המקסימום שיש לי "לברוח" זה 12 קמ"ש עם הקיאק (לא נראה שמספיק..)  טיטניק
Eldad79

מנהל פורום
חבר פורום

מנותק מנותק

« הגיב #10 ב- : יולי 25, 2020, 23:20:53 PM »
וואו אלדד,  תודה

שאלת תם,
מה לגבי כלים אחרים שבמים כגון סירות מנוע מהירות, אופנועי ים וכיוצא בזה, איך אנחנו שומרים על עצמנו מפניהם ?
הרי קצת חוסר תשומת לב והוא פשוט גורף אתו ח"ו איזה קיאק (אחרי הכול המקסימום שיש לי "לברוח" זה 12 קמ"ש עם הקיאק (לא נראה שמספיק..)  טיטניק

א. אתה לא תברח 12 קמ"ש, הרבה פחות...
ב. נזהרים. לרוב, למעט בכנרת, אתה ממש לא נמצא בנתיב שלהם או בקרבתם. בכנרת אנחנו מתרחקים מהאזורים שלהם, והם לרוב לא מחפשים את המקום שאתה נמצא בו (אתה ברדוד ובשקט....)

אתה יכול לומר את אותו דבר על כל כלי שייט... מה שיותר מסוכן לך ביום יום הוא לא כניסה חזיתית, אלא התהפכות כתוצאה מגל שעושה כלי שייט אחר.. ספינה גדולה של חיל הים ששועטת לאנשהו, יכולה להפוך אותך עם הגלים כם אם עברה 300 מטר ממך...
אתה צריך להיות עירני לכל אידיוט ולהפנות חרטום לכל גל כזה שאתה רואה שמגיע...
יפתח
חבר פורום

מנותק מנותק

« הגיב #11 ב- : יולי 26, 2020, 01:42:23 AM »
נכון מאוד! וחשוב ביותר, משרוקית מתאימה לים תמיד על אפוד הציפה. יש המחמירים ולוקחים גם צופר אוויר. יש אפילו אם תרצה, מחזיר מכ״מ במידות שיכול להתאים לקיאק. אף פעם לא ראיתי קיאק עם זה, אבל זו אופציה. זה מאפשר לסירות לראות אותך במים בעזרת המכ״מ שלהם.
המשרוקית יכולה להיות כל משרוקית שהוצאת ממנה את הכדור, או משרוקית ימית שמפיקה כמה טונים שונים של שריקה, בו זמנית.
דרך אגב, היום כמעט נכנסה בי סירה. היו הרבה מטורפים שטסו בנהר בו דגתי, בלי להתחשב בקיאקיסטים במקום. אחד היה ממש קרוב והגלים שהוא יצר הרטיבו אותי לחלוטין. נהר די רחב אבל מתחת לגשר הנהר צר והזרם חזק. כלי השיט עוברים בין העמודים והתמרון לא קל. בנקודות כאלו אני תמיד עובר כשהמשרוקית כבר בפה.

Sent from my iPhone using Tapatalk
shragam

הערוץ שלי
מנהל פורום
חבר פורום

מנותק מנותק

« הגיב #12 ב- : יולי 27, 2020, 13:36:57 PM »
אדי, שיהיה בהצלחה  בצעד הזה.
אתה נכנס חזק לתחום הדיג ולקייאק צריך ציוד שונה קריצה.
לא לשכוח להוציא רשיון דיג ספורטיבי
-------------------------------

מוזמנים להכנס לערוץ היוטיוב שלי  ולהרשם 

https://www.youtube.com/ShragaMiFishingForTheSoul

אדי מנדלאוי

חבר פורום
**

מנותק מנותק

« הגיב #13 ב- : יולי 27, 2020, 19:24:31 PM »
אדי, שיהיה בהצלחה  בצעד הזה.
אתה נכנס חזק לתחום הדיג ולקייאק צריך ציוד שונה קריצה.
לא לשכוח להוציא רשיון דיג ספורטיבי

תודה רבה שרגא היקר.... שמש זורחת
rafi

מנהל אתר
חבר פורום

מנותק מנותק

« הגיב #14 ב- : אוגוסט 05, 2020, 03:27:27 AM »
באיחור קל - ברוך הבא לפורום אדי ....
גם הצגת את עצמך כמו שצריך, יפה...

ובהזדמנות זו,
ככל שאתה נכנס לתחום  הדיג מקיאק - איחולי כניסה מוצלחת ומהנה לתחום...
אחרי הדברים של אלדד, יפתח ושרון - אין הרבה מה להוסיף...
אך תוכל להמשיך לשאול...

ממתינים לדו"ח דיג ראשון שלך ביומן דו"חות הדיג עם תפיסה יפה מהקיאק קריצה

אגב, חדש בדיג בכלל או חדש רק בז'רז'ור וטרום חדש בקיאק?
-------------------------------
0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.
« הקודם הבא »
הדפסה
עמודים: [1] למעלה  
« הקודם הבא »
קפוץ ל:  

מופעל ע מופעל ע Powered by SMF 1.1.11 | SMF © 2006-2009, Simple Machines LLC
SMFAds for
XHTML 1.0 תקין! CSS תקין!