תאריך הדו"ח | מיקום | סוג | מצב הים | עומק משוער | סגנון הדייג: |
19/7/2020 | דרום - אשדוד | מים מלוחים | שקט עד גלי | 0 - 10 מטר | דיג בז'רז'ור מהחוף (מלוחים) |
תפיסות דגים | ||||
---|---|---|---|---|
שעת תפיסה | פיתיון | סוג הדג | כמות | משקל כולל בק"ג |
צהריים | אחר - כל מיני, רשום בדוח | טלויזיה (סילגו נודד) | 4 | |
צהריים | גיג קטן - 3 גרם | לברק-חלק | 1 | בייבי |
הדו"ח:
לאחר שבוע עם ים עובד יחסית, תכננתי לצאת מתישהו לז'רז'ור בוקר אולטרה לייט. ראיתי שהתחילו לתפוס טלויזיות ורציתי להשתעשע גם כן. (לא ניסיתי לתפוס טלויזיות בז'רז'ור כבר כמה שנים טובות).
היום (יום א) ראיתי שאין לי לחץ בעבודה ונהיה לי משעמם ובשעה 11 החלטתי לנסוע לים. אני יודע שזו לא שעה אידאלית, אבל הטלויזיות נמצאות כל היום ועדיף תמיד להיות בים

אני מכין את סט הירדן שלי עם הציוד הכי קל ויוצא לדרך.
אני מגיע בשעה 12 לחוף, מתארגן ומתחיל לנסות את מזלי עם ניקל זהב 3 גרם.
הים עדין עם זרמים חזקים, הרוח מתחילה ואני לומד ומנסה מה עובד ומה לא עובד.
בשלב מסויים עברתי לג'יג 3 גרם שקיבלתי פעם בקניה ב AllBlue ואחרי כמה זריקות יש לי נעילה

אני מתחיל להביא את הדג, בשלב מסוים אני בטוח שהוא ברח כי לא היה לחץ ואז אני רואה שהוא עדיין שם ומזהה שזה בייבי לברק.
ממש שליד הרגלים, הדג השתרר מהגיג אבל הצלחתי לתפוס אותו בצילום בסרט

עוד טיולים לאורך החוף, אני רואה להקות גדולות של טלויזיות על קו החוף, אבל הן לא מתייחסות אלי יותר מדי.
אני חוזר לניקל 3 גרם ומחליט לנסות לגלגל ממש לאט והנה יש נעילה וטלויזיה ראשונה קטנה יוצאת לומר שלום

עוד כמה נסיונות ואין התייחסות כמעט חוץ מכמה נגיעות ואני ממשיך לטייל ורואה כמה מדוזות בצבעים מיוחדים שהצלחתי גם לצלם מתחת למים

אני מחליף לסוג של כפית/גיג 3 גרם ומנסה קצת איתה ומקבל נעילה קטנה ועוד טלויזיה יוצאת

עוד חצי שעה עוברת ואני שוב עם הג'יג 3 גרם וזורק לתוך הלהקה שלהן לנסות את מזלי ולאחר כמה ניסיונות עוד אחת נתפסה

אני כבר בטוח שהבנתי איך לתפוס אותן, אבל התבדיתי בגדול. הן פשוט לא מתייחסות אלי

מדי פעם יש איזה נשנוש וזה לא עובד כמו שחשבתי

אני עובר לדמוי של רפאלה מקורי 5 ס"מ שאולי איתו אצליח. אני זז לצד שני כדי לזרוק עם הרוח (הדמוי ממש קל) זורק, מושך כמה פעמים והנה יש עוד טלויזיה

עוד שעה של נסיונות עקרים והחלטתי שמספיק להיום.
אני כנראה צריך לבוא עם דמויים ששוקעים ולא צפים (כדי להתמודד עם הזרם) ושיגרדו יותר את הקרקעית.
מוזר שהדגים היו רק על קו החוף ולא בקטעים הרדודים/בורות .
תהנו מהסרט של היום
כל הדגים שוחררו בשלום

ציוד:
חכה : Black Hole Rockfish S-762-UL-ST 0.4-5gr 2.29m
רולר: Shimano Ultegra 1000
חוט: Daiwa J-Braid X8 PE0.6 9Lbs עם חתיכת לידר 40 ס"מ.
דמויים: רפאלה 5 ס"מ, ג'יג Allblue 3 גרם, ניקל זהב 3 גרם וכפית זהב 3 גרם.