פורום הדיג הספורטיבי בישראל
 פורומי דיג מקצועיים
  דיג בז'ירז'ור - מים מלוחים (אחראי: Kobiarava)
   תופעה מוזרה בחוט |
עמודים: [1]
|
|
|
0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה. |
נושא: תופעה מוזרה בחוט (נקרא 2682 פעמים) |
הדפסה |
|
|
קרה לי משהו ממש מוזר היום כשקניתי את הרולר שמתי עליו חוט חדש והטעות הגדולה שעשיתי היא שלא יכלתי להתאפק עוד יום ורציתי לצאת לים כבר באותו הלילה ובגלל שלא היה לי חוט נילון בגודל רלוונטי והחנויות סגרו כבר לא שמתי בקינג בקיצור עברה כבר יותר משנה מאז והכל היה טוב ויפה עד אתמול בבוקר אתמול ננעלתי על דג כל שהוא ( לא הצלחתי להביא אותו אז אני לא יודע מה זה היה) ופתאום אני רואה שהדג מושך חוט נעלתי עוד קצת את השפולה ועדיין הדג לוקח חוט ואז שמתי לב שהשפולה לא מסתובבת מסתובב רק החוט פה נפל לי האסימון שהחוט לא נעול על השפולה בגלל שאין בקינג אחרי הרבה זמן שניסיתי לגלגל חוט ללא הצלחה לא הייתה לי ברירה תפסתי ביד את החוט וניסיתי להביא את הדג בעזרת המקל ואז החוט נקרע הדבר המאוד מוזר הוא שהגעתי הביתה הורדתי את כל החוט לגליל כדי לשים בקינג ואז אני רואה שבערך חצי חוט מהחלק התחתון מסובך בעצמו ממש כמות עצומה של פלונטרים בכל החלק התחתון של החוט. עכשיו שלא תבינו לא נכון אני יודע שזה קורה כל הקטע שהחוט מסתובב על ריק אבל איך לעזאזל ניהיה שם כל כך הרבה פלונטרים יש למישהו מושג ?
|
|
|
|
xRoronoax(רן)
|
חבר פורום
מנותקגיל:
38
חול זהב ים כחול שמש בשמיים וחכה לא צריך יותר מזה
|
|
זה הגיוני מאוד לחוט שמסתובב אין יכולת להתיישר אז הוא ממשיך להסתבך ונקשר ואז ננעל שוב ( אתה ממשיך לעבוד עוד יציאה ) ואז שוב ושוב ... כמו שאומרים החיפזון הוא מן האבונפחה היית צריך להמתין לחוט באקינג אפילו החוט הכי פשוט היה עובד
|
-------------------------------
|
|
|
vaknin
|
חבר פורום  
מנותקגיל:
לא זמין
|
|
זה הגיוני מאוד לחוט שמסתובב אין יכולת להתיישר אז הוא ממשיך להסתבך ונקשר ואז ננעל שוב ( אתה ממשיך לעבוד עוד יציאה ) ואז שוב ושוב ... כמו שאומרים החיפזון הוא מן האבונפחה היית צריך להמתין לחוט באקינג אפילו החוט הכי פשוט היה עובד
מה יש מצב שהחוט שלו מסתובב סביב עצמו כבר כמה יציאות? נשמע לי מוזר איך הוא הצליח לעבוד עד עכשיו? היה לי את זה פעם אבל במקרה שלי זה התהדק לבד אחרי כמה דקות ולא חזר יותר
|
|
עריכה אחרונה: יולי 07, 2020, 21:19:37 PM על ידי vaknin
|
|
|
|
|
xRoronoax(רן)
|
חבר פורום
מנותקגיל:
38
|
|
מה יש מצב שהחוט שלו מסתובב סביב עצמו כבר כמה יציאות? נשמע לי מוזר איך הוא הצליח לעבוד עד עכשיו? היה לי את זה פעם אבל במקרה שלי זה התהדק לבד אחרי כמה דקות ולא חזר יותר תחת לחץ גדול בחוט יש תזוזה אם אין חיכוך ואז ניהיה קשר ואז או שזה ממשיך להסתובב או שהחוט ננעל מהקשר שנוצר יכול להיות שנוצרו לו המון קשרים כאלו שהחוט הסתובב סיבוב אחד או שנים במלחמה יכול להיות שהוא אפילו לא שם לב לזה ... לפי דעתי זה לא רק שהוא לא השתמש בחוט מונו לפני הבד לפי דעתי הקשר לא היה הדוק מספיק ואולי החוט לא היה רטוב מה שיצר בסיס רופף גם אני לא פעם שממלא שפולה עוצר מסתכל על הקשר ואם הוא לא מספיק הדוק עושה חדש חייב להיות לחץ וחיכוך אם אין שימוש במונו והבעיה נפוצה יותר בשפולות מתכת
|
|
|
|
|
 |
|
|
מה יש מצב שהחוט שלו מסתובב סביב עצמו כבר כמה יציאות? נשמע לי מוזר איך הוא הצליח לעבוד עד עכשיו? היה לי את זה פעם אבל במקרה שלי זה התהדק לבד אחרי כמה דקות ולא חזר יותר תחת לחץ גדול בחוט יש תזוזה אם אין חיכוך ואז ניהיה קשר ואז או שזה ממשיך להסתובב או שהחוט ננעל מהקשר שנוצר יכול להיות שנוצרו לו המון קשרים כאלו שהחוט הסתובב סיבוב אחד או שנים במלחמה יכול להיות שהוא אפילו לא שם לב לזה ... לפי דעתי זה לא רק שהוא לא השתמש בחוט מונו לפני הבד לפי דעתי הקשר לא היה הדוק מספיק ואולי החוט לא היה רטוב מה שיצר בסיס רופף גם אני לא פעם שממלא שפולה עוצר מסתכל על הקשר ואם הוא לא מספיק הדוק עושה חדש חייב להיות לחץ וחיכוך אם אין שימוש במונו והבעיה נפוצה יותר בשפולות מתכת הבנתי...טוב מתנחם בזה שזה היה חוט זול שהחזיק יותר משנה. אז עכשיו אני מושבת אני צריך ממכם המלצה לחוט, חבר המליץ לי על duel super x מישהו מכיר ויכול להמליץ? למרות שבמחיר שלו ראיתי בפלאט את ההרדקור יש הבדלים גדולים בינהם? זה סוג של אותה חברה לא? תודה
|
|
|
|
xRoronoax(רן)
|
חבר פורום
מנותקגיל:
38
|
|
 |
|
|
מה יש מצב שהחוט שלו מסתובב סביב עצמו כבר כמה יציאות? נשמע לי מוזר איך הוא הצליח לעבוד עד עכשיו? היה לי את זה פעם אבל במקרה שלי זה התהדק לבד אחרי כמה דקות ולא חזר יותר תחת לחץ גדול בחוט יש תזוזה אם אין חיכוך ואז ניהיה קשר ואז או שזה ממשיך להסתובב או שהחוט ננעל מהקשר שנוצר יכול להיות שנוצרו לו המון קשרים כאלו שהחוט הסתובב סיבוב אחד או שנים במלחמה יכול להיות שהוא אפילו לא שם לב לזה ... לפי דעתי זה לא רק שהוא לא השתמש בחוט מונו לפני הבד לפי דעתי הקשר לא היה הדוק מספיק ואולי החוט לא היה רטוב מה שיצר בסיס רופף גם אני לא פעם שממלא שפולה עוצר מסתכל על הקשר ואם הוא לא מספיק הדוק עושה חדש חייב להיות לחץ וחיכוך אם אין שימוש במונו והבעיה נפוצה יותר בשפולות מתכת הבנתי...טוב מתנחם בזה שזה היה חוט זול שהחזיק יותר משנה. אז עכשיו אני מושבת אני צריך ממכם המלצה לחוט, חבר המליץ לי על duel super x מישהו מכיר ויכול להמליץ? למרות שבמחיר שלו ראיתי בפלאט את ההרדקור יש הבדלים גדולים בינהם? זה סוג של אותה חברה לא? תודה חוט מעולה כמו שהמלצתי הייתי הולך על P1 במידה רק הפעם תפתח יוטיוב תחפש סרטון תקשור טוב טוב ויהיה בסדר הכל בדייג מתחיל ונגמר בקשר טוב 
|
|
|
|
vaknin
|
חבר פורום  
מנותקגיל:
לא זמין
|
|
 |
|
|
מה יש מצב שהחוט שלו מסתובב סביב עצמו כבר כמה יציאות? נשמע לי מוזר איך הוא הצליח לעבוד עד עכשיו? היה לי את זה פעם אבל במקרה שלי זה התהדק לבד אחרי כמה דקות ולא חזר יותר תחת לחץ גדול בחוט יש תזוזה אם אין חיכוך ואז ניהיה קשר ואז או שזה ממשיך להסתובב או שהחוט ננעל מהקשר שנוצר יכול להיות שנוצרו לו המון קשרים כאלו שהחוט הסתובב סיבוב אחד או שנים במלחמה יכול להיות שהוא אפילו לא שם לב לזה ... לפי דעתי זה לא רק שהוא לא השתמש בחוט מונו לפני הבד לפי דעתי הקשר לא היה הדוק מספיק ואולי החוט לא היה רטוב מה שיצר בסיס רופף גם אני לא פעם שממלא שפולה עוצר מסתכל על הקשר ואם הוא לא מספיק הדוק עושה חדש חייב להיות לחץ וחיכוך אם אין שימוש במונו והבעיה נפוצה יותר בשפולות מתכת הבנתי...טוב מתנחם בזה שזה היה חוט זול שהחזיק יותר משנה. אז עכשיו אני מושבת אני צריך ממכם המלצה לחוט, חבר המליץ לי על duel super x מישהו מכיר ויכול להמליץ? למרות שבמחיר שלו ראיתי בפלאט את ההרדקור יש הבדלים גדולים בינהם? זה סוג של אותה חברה לא? תודה מתן אם תיכנס לדיון האחרון שלי קובי המליץ שם על חוט של שימנו שאמור להיות פחות או יותר במחיר של החוטים האלו , מה מהם יותר טוב זה כבר גדול עלי אבל בטוח מישהו יוכל לעזור בזה
|
|
|
|
|
האמת שבדיוק קראתי את הדיון הזה החוט יוצא בעלי אקספרס באמת באותו טווח מחירים של הדואל וההרדקור השאלה אם הוא ברמה שלהם? לא מצליח למצוא עליו מידע ברשת
|
|
עריכה אחרונה: יולי 08, 2020, 15:00:56 PM על ידי matan_cohen4
|
|
|
|
|
Kobiarava
|
מנהל פורום חבר פורום    
מנותקגיל:
45
|
|
התופעה לא מוזרה בכלל. החוט היה רפוי על השפולה, ללא חוט ניילון בהתחלה שאמור לרתק אותו למקום, התחיל להחליק, ואז הסתבסב בכיוון ההפוך, ומשם באה חגיגת הפלונטרים.... בפעם הבאה, אמרנו את זה מיליון פעם כאן, מתחילים למלא את החוט בכמה מטרים של חוט מונו (באקינג זה לא המונח המדוייק פה, אבל נספיק קרוב), עליו קושרים את חוט הבד, ואין יותר דאגות.... לעניין דילמת החוטים, כולם טובים, אעיז ואומר- במידה שווה, אין הצדקה לדוש בזה יותר מדי. תשווה פרמטרים בין הכמה נבחרים שלך, טסט מול עובי, מחיר, צבע מבוקש מוך זמינות וכו', ותקנה.... בהצלחה!
|
|
|
|
|
התופעה לא מוזרה בכלל. החוט היה רפוי על השפולה, ללא חוט ניילון בהתחלה שאמור לרתק אותו למקום, התחיל להחליק, ואז הסתבסב בכיוון ההפוך, ומשם באה חגיגת הפלונטרים.... בפעם הבאה, אמרנו את זה מיליון פעם כאן, מתחילים למלא את החוט בכמה מטרים של חוט מונו (באקינג זה לא המונח המדוייק פה, אבל נספיק קרוב), עליו קושרים את חוט הבד, ואין יותר דאגות.... לעניין דילמת החוטים, כולם טובים, אעיז ואומר- במידה שווה, אין הצדקה לדוש בזה יותר מדי. תשווה פרמטרים בין הכמה נבחרים שלך, טסט מול עובי, מחיר, צבע מבוקש מוך זמינות וכו', ותקנה.... בהצלחה!
תודה על התשובה קובי סתם לידע כללי זה לא המצב ברולר שלי אבל שאדע להבא ברגע שיש פס גומי על השפולה מה שלהבנתי נועד בשביל קשירה של חוט בד עדיין מומלץ לגלגל כמה מטרים של חוט ניילון? ועוד שאלה קטנה , ראיתי בדיון אחר שאתה זה שהמליץ על החוט של שימאנו אני לא רואה בנתונים שלו עובי במ"מ יש לך מושג מה העובי שיהיה לי יותר קל להשוות? אני מדבר על 1 או 1.5 PE שוב תודה
|
|
|
|
Kobiarava
|
מנהל פורום חבר פורום    
מנותקגיל:
45
|
|
בעיקרון הפס מגומי מיועד לזה, אבל אני לא סומך עליו, ברולרים שלי שהגיעו עם פס כזה עדיין השתמשתי בחוט מונו, החוט בד פשוט מתחפר בגומי וחותך אותו במתיחה. לגבי החוט של שימנו, אני עובד עם pe2, בעובי 0.24 ממ. לא ממש רלוונטי למה שאתה מכוון אליו. אפשר לחפש טבלת מידות של החוט, גוגל בדרך כלל עוזר לדברים האלה...
|
|
|
|
|
מעניין מדוע אין שפולות שמגיעות עם חורים להורדת משקל, כמו ברולרים שוכבים. או יש ואני לא מכיר? ברולר שוכב אני לא שם מונו אף פעם. משתדל להשאיר את השפולה כמה שיותר קלה כדי לאפשר הטלת דמויים קלים. את חוט הבד אני משחיל דרך החורים וקושר. לא יודע אם זה נכון לעשות כי לא ראיתי אף פעם מקצוען שממליץ על זה. אבל ככה אני עובד כבר כמה שנים בלי שום בעיה עד עכשיו.
Sent from my iPhone using Tapatalk
|
|
|
|
|
0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה. |
« הקודם הבא »
|
הדפסה
|
|