בית דף הבית
עזרה עזרה
ברוך הבא, אורח. בבקשה התחבר או הירשם.

חיפוש:     חיפוש מתקדם
*
+  פורום הדיג הספורטיבי בישראל
|-+  פורומי דיג מקצועיים
| |-+  דיג בז'ירז'ור - מים מלוחים (אחראי: Kobiarava)
| | |-+  מחפש המלצה לחכה טלסקופית (או חכת 4 או 5 חלקים) טובה ואיכותית
עמודים: [1] 2 למטה
0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.
נושא: מחפש המלצה לחכה טלסקופית (או חכת 4 או 5 חלקים) טובה ואיכותית  (נקרא 5017 פעמים) הדפסה
אברהם כהן

חבר_ISF
חבר פורום
*

מנותק מנותק

בס"ד

שלום לכולם,
רציתי לשאול אם למשהו יש ניסיון עם חכה טלסקופית לז'ירז'ור במתוקים שהיא עושה את העבודה כמו שצריך.
הסיבה שאני שואל היא מאחר ואני רוצה חכה שכזו בשביל טיולים חפוזים לצפון במידה ולא אוכל לצאת לדייג באופן מסודר ומתוכנן. כבר יצא לי לפחות פעמיים שהפסדתי דייג בגלל מצב שכזה.
אני לא מעוניין בחכות הטלסקופיות הזולות מעלי אקספרס. יש לי 3 חכות כאלו (שקניתי במידה וילדים מצטרפים אלי בדייג) ואני אישית לא מרוצה מהם יותר מדי.

תודה רבה,
אברהם
עריכה אחרונה: יולי 02, 2020, 17:46:40 PM על ידי אברהם כהן
-------------------------------
כל האוכל דג ביום דג ניצול מדג
 IP: [ מחובר ]
rafi

מנהל אתר
חבר פורום

מנותק מנותק

אברהם היקר...
טוב לראותך

לשאלתך,
האם חייב דווקא טלסקופית ולא שני חלקים למשל (ולא ארוכים מידי) שיוכנסו למארז מתאים ולבגאז'?

ועדיין,
מחפש משהו איכותי ויקר - או זול וסביר?
*על איכותי וזול לא אשאל - ברור שעדיף למצוא דבר נדיר כזה...

אם אני מבין נכון,
ה"לא מרוצה" נוגע בעיקר למרחק ההטלה ולרגישות המקל?

ובכל מקרה, ברור שאתה מכוון כמובן לאולטרה לייט...

מחר הדיון יועבר לפורום הדיג במתוקים, נותירו כאן לעוד יום לראות אם יש תגובות...
אברהם כהן

חבר_ISF
חבר פורום
*

מנותק מנותק

אברהם היקר...
טוב לראותך

לשאלתך,
האם חייב דווקא טלסקופית ולא שני חלקים למשל (ולא ארוכים מידי) שיוכנסו למארז מתאים ולבגאז'?

ועדיין,
מחפש משהו איכותי ויקר - או זול וסביר?
*על איכותי וזול לא אשאל - ברור שעדיף למצוא דבר נדיר כזה...

אם אני מבין נכון,
ה"לא מרוצה" נוגע בעיקר למרחק ההטלה ולרגישות המקל?

ובכל מקרה, ברור שאתה מכוון כמובן לאולטרה לייט...

מחר הדיון יועבר לפורום הדיג במתוקים, נותירו כאן לעוד יום לראות אם יש תגובות...

בס"ד

ברוך הנמצא רפי, ותודה רבה על העזרה שלך  
להערותיך קלעת בול. המקלות הזולים אין להם מרחק טוב, וגם לא רגישות שאפשר באמת להנות מהדייג.
מבחינתי המקסימום להוצאה על מקל שכזה עומד על 500 עד 600 ש"ח לערך (פלוס מינוס).
חכות שני חלקים אני פחות מעדיף, כי היא לא תהיה מונחת בבגאז' אלא בתיק מיועד לכך (עם שאר הדברים כגון דמויים וכו'). חשבתי אפילו על 4 חלקים אבל משום מה יש לי התנגדות פנימית לזה (מעין תחושה לא טובה - לא יודע למה, ויכול להיות מאד שאני טועה בזה)
ובהחלט אני מעוניין בחכת אולטראלייט, כמו שחשבת, ולא שום דבר יותר כבד מזה. מבחינתי אם אני אמצא משהו איכותי אשמח מאד לצרף אותו לתיק (שיזרק לבגאז' בכל התראה ולו הקצרה ביותר).

עריכה אחרונה: יוני 28, 2020, 21:21:36 PM על ידי אברהם כהן
יפתח
חבר פורום

מנותק מנותק

לצערי לא יכול להמליץ על משהו מתאים. יש לי טלסקופית מעלי אקספרקס, גיבוי לגיבוי. חכה שתמיד זרוקה לי בתחתית הארגז של הקיאק. דווקא מרחקי הזריקה שלה סבירים אבל הרגישות מתחת לכל ביקורת.
לעומת זאת, יש לי חכת פליי 5 חלקים עם רגישות גבוהה. המחיר שלה בהתאם כמובן, יותר מפי עשר מהחכה של עלי. זה כמובן תלוי באיכות ואולי אני טועה, אבל נראה לי שבגדול, עדיף חכת חלקים מאשר טלסקופית. לרגישות ולאמינות.
דווקא הקניה של הטלסקופית הייתה מוצלחת מבחינתי. היא גרמה לי להבין עד כמה הרגישות מושפעת מהחלקים ולכן הלכתי וקניתי חכת ז׳רז׳ור חלק אחד. מאכסן אותה בצינור פי וי סי על גג הרכב ליד הקיאק. אחת הקניות הטובות שעשיתי לאחרונה. נבדקה במים מלוחים ומתוקים, מאוד מרוצה ממנה.

Sent from my iPhone using Tapatalk
אברהם כהן

חבר_ISF
חבר פורום
*

מנותק מנותק

לצערי לא יכול להמליץ על משהו מתאים. יש לי טלסקופית מעלי אקספרקס, גיבוי לגיבוי. חכה שתמיד זרוקה לי בתחתית הארגז של הקיאק. דווקא מרחקי הזריקה שלה סבירים אבל הרגישות מתחת לכל ביקורת.
לעומת זאת, יש לי חכת פליי 5 חלקים עם רגישות גבוהה. המחיר שלה בהתאם כמובן, יותר מפי עשר מהחכה של עלי. זה כמובן תלוי באיכות ואולי אני טועה, אבל נראה לי שבגדול, עדיף חכת חלקים מאשר טלסקופית. לרגישות ולאמינות.
דווקא הקניה של הטלסקופית הייתה מוצלחת מבחינתי. היא גרמה לי להבין עד כמה הרגישות מושפעת מהחלקים ולכן הלכתי וקניתי חכת ז׳רז׳ור חלק אחד. מאכסן אותה בצינור פי וי סי על גג הרכב ליד הקיאק. אחת הקניות הטובות שעשיתי לאחרונה. נבדקה במים מלוחים ומתוקים, מאוד מרוצה ממנה.

Sent from my iPhone using Tapatalk

בס"ד

אולי חכת 4 או 5 חלקים באמת תהיה עדיפה.
מעניין אם יש המלצות טובות בכיוון הזה.
כל עוד היא תכנס לתיק גב שלי (שהוא די גדול) אני אקח המלצה אישית של חברים כאן בשתי ידיים.
ilan62
חבר פורום
*

מנותק מנותק

אחלה רעיון זה חכה קטנה מיתקפלת לשים בתיק במכונית    הגזעי
אברהם כהן

חבר_ISF
חבר פורום
*

מנותק מנותק

בס"ד

והמלצות לחכת חלקים טובה יש למישהו?
GilH99
חבר פורום
*

מנותק מנותק

יש לדיוואה (ולעוד חברות) חכות 4 חלקים לטיולים, ברמות שונות.
בכלל אם תחפש daiwa travel rod באיבי תקבל הרבה אופציות.
אין לי ניסיון עם אף אחת מהן עדיין, אבל אני אזמין את זו (מהזולות יותר) כשהדואר יתחיל להביא לי את החבילות שהזמנתי בימי הסגר.
https://www.ebay.com/itm/Daiwa-Spinmatic-D-Ultralight-Travel-Pack-Rods-56-6-66-or-7-New-Models/264382590213?var=563996934406

אם עולים בתקציב יש את ה TD.
 https://www.ebay.com/itm/Daiwa-2018-TD-Black-Spinning-Rods-Travel-Models/273875055611?hash=item3fc439b3fb:g:PCgAAOSw205eqBKl

ויש גם טלסקופיות...תחפש באיבי את זו, אבל כמו שכתבו, טלסקופיות לרוב יהיו יותר רכות מהחלקים.
DAIWA GLOBERIDE HS-C 605TUL Travel Spinning rod 6'0" Ultra Light Telescopic New

וזו דוגמה אחת של מייגור קראפט

https://www.ebay.com/itm/Major-Craft-BENKEI-fishing-rod-4-pieces-travel-Ultra-light-BIS-644UL-with-case/292427523283?hash=item441609e4d3:g:SzoAAOSwubFabeKC

עריכה אחרונה: יולי 02, 2020, 19:47:59 PM על ידי GilH99
אברהם כהן

חבר_ISF
חבר פורום
*

מנותק מנותק

יש לדיוואה (ולעוד חברות) חכות 4 חלקים לטיולים, ברמות שונות.
בכלל אם תחפש daiwa travel rod באיבי תקבל הרבה אופציות.
אין לי ניסיון עם אף אחת מהן עדיין, אבל אני אזמין את זו (מהזולות יותר) כשהדואר יתחיל להביא לי את החבילות שהזמנתי בימי הסגר.
https://www.ebay.com/itm/Daiwa-Spinmatic-D-Ultralight-Travel-Pack-Rods-56-6-66-or-7-New-Models/264382590213?var=563996934406

אם עולים בתקציב יש את ה TD.
 https://www.ebay.com/itm/Daiwa-2018-TD-Black-Spinning-Rods-Travel-Models/273875055611?hash=item3fc439b3fb:g:PCgAAOSw205eqBKl

ויש גם טלסקופיות...תחפש באיבי את זו, אבל כמו שכתבו, טלסקופיות לרוב יהיו יותר רכות מהחלקים.
DAIWA GLOBERIDE HS-C 605TUL Travel Spinning rod 6'0" Ultra Light Telescopic New

וזו דוגמה אחת של מייגור קראפט

https://www.ebay.com/itm/Major-Craft-BENKEI-fishing-rod-4-pieces-travel-Ultra-light-BIS-644UL-with-case/292427523283?hash=item441609e4d3:g:SzoAAOSwubFabeKC

בס"ד

גיל תודה רבה,
אתמול התחלתי גם לקרוא על החכה הזו St. Croix Triumph היא 4 חלקים.
אני רואה עליה ביקורות טובות ב- YouTube.  למרות שהיא קצת יקרה עצוב

אברהם כהן

חבר_ISF
חבר פורום
*

מנותק מנותק

בס"ד

בגדול אני מתלבט בין 2 חכות:
1. Daiwa Ardito-tr ARDT763MLXS-TR ML XF 7’6” 4-15 1/8-3/8
2. St. Croix Triumph TRS66MLF4 6'6" Medium Light Fast, 4-10 lb, 1/8-1/2 oz

אני יותר נוטה לכיוון ה- St. Croix. הסיבות לבחור אותה הם:
1. היא תכנס לי לתיק ביותר קלות. 4 חלקים באורך כולל של 200 ס"מ
2. טווח גדול יותר של דמויים.

היתרונות של דאיוה:
1. חכה ארוכה יותר.
2. טווח גדול יותר של חוזק חוטים (למרות שזה טיפה פחות משמעותי בעיני).
3. מגיע עם צינור קשיח.

אני מבין שכנראה לחברים כאן אין ניסיון עם חכות כאלו. אשמח שעל פי מפרט תגידו לי את דעתכם, מה הייתם בוחרים במקומי.
GilH99
חבר פורום
*

מנותק מנותק

כמו שכתבת, אני לא מכיר את החכה, אבל מבחינת הנתונים שתי החכות מתחילות מ 3.5 גרם, כך ששתיהן לא ממש אולטרא.
אם הכוונה שלך לעבוד בדמויים של 5-10 גרם אין בעיה, אבל אם אתה מתכנן לעבוד עם דמוים קטנים יותר, הייתי מחפש חכות שמתחילות ב 1/32 או לפחות 1/16.
מבחינת האורך, לכינרת הייתי מעדיף מקל ארוך אבל אם אתה מתכנן גם על הירדן, מקל קצר יותר נוח יותר.

אברהם כהן

חבר_ISF
חבר פורום
*

מנותק מנותק

בס"ד

אני כן מעדיף אולטראלייט ומה שבשבילי היה הכי רצוי היה ה- Daiwa Presso Ultralight Spinning Rods PSO704ULFS-TR. הטווח משקלים הוא 1 עד 10 גרם שזה ממש אידאלי בשבילי. והאורך שלה הוא יחסית טוב 2.20 מ'. אבל אני לא מוצא אותה זמינה בשום חנות.  עצבן
כל האחרות שאני מוצא הם בטווח הנמוך שלהם גבוהות מדי, או בטווח הגבוה נמוך מדי. 1 - 7 או 4 עד 12. ממש מבאס שאני לא מוצא משהו מתאים.
אז בגדול, השניים שרשמתי הם 3.5 עד 10.5. כשעיקר הדמויים שלי לכינרת הם 5 עד 7 גרם. אז הטווח הוא טוב. אבל ה- St. Croix קצרה מדי.
אני לא אוהב לקנות משהו שאני לא אוהב בכל הבחינות, ובינתיים אני לא שלם עם אף אחת מהחכות. ואחרי מדידה שעשיתי עם התיק, ה-  Daiwa Ardito-tr יורדת מהפרק כי היא 3 חלקים ופשוט לא תכנס.
כרגע עדיין לא יודע מה לבחור  וואלה לא יודע
GilH99
חבר פורום
*

מנותק מנותק

בפלאט בדקת?

יש לו אגף שלם של חכות לטיולים:
https://www.plat.co.jp/shop/catalog/default/language/en/cPath/38_4207/rod/mobile-rod.html

צריך לנבור קצת כי יש שם חכות לכל המשקלים, אבל מבדיקה זריזה יש כמה ל UL, חלקן גם טלסקופיות שנראות איכותיות.
https://www.plat.co.jp/shop/catalog/product_info/language/en/products_id/51972/cPath/38_4207_4987_5860/rod/daiwa-crossbeat-sw-746tul-shipping-2000yen.html

https://www.plat.co.jp/shop/catalog/product_info/language/en/products_id/51874/cPath/38_4207_1880_5847/rod/major-craft-solpara-spxt-s70ul-telescopic-shipping-2000yen.html

אברהם כהן

חבר_ISF
חבר פורום
*

מנותק מנותק

בס"ד

בפלאט כן בדקתי, אבל המחירים שם הם פשוט הרבה מעבר למה שתכננתי להוציא. מדובר שם על חכות של למעלה מ-1000 ש"ח וחלקן גם הרבה מעבר לזה.
מבאס שדווקא החכה שאני רוצה היא ריקה בכל החנויות באינטרנט.
GilH99
חבר פורום
*

מנותק מנותק

דווקא המייגור קראפט סולפרה ששמתי בלינק קורצת לי מאוד. אומנם טלסקופית אבל אקסטרא פאסט. ועם המשלוח תעלה פחות מ400 ש"ח. אני רק אחפש סרטונים לראות כמה היא פאסט באמת.
הבעיה שגם המדיום קורצת...  גילגול עיניים

0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.
« הקודם הבא »
הדפסה
עמודים: [1] 2 למעלה  
« הקודם הבא »
קפוץ ל:  

מופעל ע מופעל ע Powered by SMF 1.1.11 | SMF © 2006-2009, Simple Machines LLC
SMFAds for
XHTML 1.0 תקין! CSS תקין!