בית דף הבית
עזרה עזרה
ברוך הבא, אורח. בבקשה התחבר או הירשם.

חיפוש:     חיפוש מתקדם
*
+  פורום הדיג הספורטיבי בישראל
|-+  הוואי הפורום, שמירת הים ודיני דיג
| |-+  י.ע.ד- שמירת החי הימי וזכויות הדייגים הספורטיביים (אחראי: rafi)
| | |-+  האם הגיעו ימות המשיח - ואנחנו בדרך לרגולציית דיג נכונה?
עמודים: 1 2 [3] למטה
0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.
נושא: האם הגיעו ימות המשיח - ואנחנו בדרך לרגולציית דיג נכונה?  (נקרא 9388 פעמים) הדפסה
dani77
חבר פורום
*

מנותק מנותק

כל הכבוד לחבר הכנסת יעקב מרגי, תחושה שמשהו הולך להשתנות לטובת ציבור הדייגים הספורטיביים. אנשים אוהבי ים וטבע שרוצים להנות מתחביב מדהים כמו בשאר העולם. ללא הגבלות מיותרות וכן עם חשיבה עמוקה ושיתוף פעולה עם גופים שרוצים בטובת הטבע וציבור הדייגים.

Sent from my Mi 9 SE using Tapatalk
 IP: [ מחובר ]
Max

חבר פורום

מנותק מנותק

Buri buri vien to papa

כל הכבוד לחבר הכנסת מרגי בירה
rafi

מנהל אתר
חבר פורום

מנותק מנותק

מאוד מקווה שבאמת ייקחו את זה בידיים ולא ידברו דיבורים.
אני סקפטי מאוד בכל מה שקשור לפוליטיקה מקווה שבאמת הם יעשו משהו עם המצב העקום והעגום הזה.
 אנחנו מספר 1
אני במקרה הזה מאמין....
גם מהכרות עם דני סיידה שהיה ח"כ בש"ס - התגייס לטובתנו בנושא אכזיב ומעולם לא ביקש רבע דבר,
מסתבר כי דווקא ש"ס עושה לא פעם למען כלל הציבור - גם הציבור שאיננו "שלה"...
ראה הכתבה שהועלתה כאן לגבי חוף הבונים -
http://www.israelsportfishing.co.il/index.php?option=com_smf&Itemid=41&topic=34547.0
מי שהתערב ומנע מרט"ג להמשיך לשדוד את הציבור בניגוד לחוק - היה שר הפנים דרעי!
מי שנהנה מכך היו בעיקר חילוניים - שפקדו את המקום גם בשבתות,
והעובדה שמדובר בהגנה על הציבור החילוני שמגיע למקום גם בשבתות וחגים -
לא מנעה מהשר דרעי לעשות מה שצריך.
לי ידוע על עוד דברים שלא קשורים לדיג - ש"ס עשתה הרבה למען כלל הציבור...
ואני מקווה ורוצה להאמין שכך יהיה גם בנושא הדיג

-------------------------------
סאמח איוב

חבר פורום

מנותק מנותק

כן רפי
סוף סוף בשורות טובות, כל הכבוד לח"כ מרגי על קידום עניינים, דבר שנותן תקווה לרגולציה הוגנת ששומרת על הדגה בחופי הארץ, אבל גם כן שומרת על זכויות הדייגים
שאפו לכל מי שתרם ותורם לקדם את הנושא, ושאפו לכל החברים בחזית המלחמה על הזכויות שלנו כדייגים ספורטיבים
תמיד מוכן לתמוך איך, מתי ואיפה שצריך

עריכה אחרונה: יולי 01, 2020, 19:46:26 PM על ידי סאמח איוב
אברהם כהן

חבר_ISF
חבר פורום
*

מנותק מנותק

בס"ד

באופן כללי, ללא ספק ימות המשיח אכן החלו  כבוד הרב
לראות אחד מנציגי הציבור, באופן כללי, נרתמים לעזרת ציבור הוא ללא ספק צעד משמעותי. וכשאני מסתכל על המאבק למען שחרור הים מחוקי המערב הפרוע בו הוא שרוי היום, אין ספק שהנושא חשוב ומשמעותי.
כשאני רואה שחבר הכנסת יעקב מרגי, ממפלגת ש"ס נרתם לנושא בהחלט יכול לתת תקווה. כנראה ששמו מעיד שהנושא חשוב לו. ראשי תיבות של שמו יעקב מרגי הוא ים.
הצלחה במאבק הינו חשוב מכמה בחינות שעליהם אפשר ללמוד ביהדות. בין אם מדברים על נושא צער בעלי חיים. כשאנו רואים שדווקא הדייגים הספורטיבים חסים על דגים צעירים וקטנים ומחזירים אותם למים ולא ממיתים אותם. והרי שהיא תמנע המתה מיותרת של דגים אחרים שהדייגים לא מעונינים בהם. ידוע הסיפור על אחד מגדולי הצדיקים שבערב יום הכיפורים נעדר אותו רב מתפילת כל נדרי. וכשהקהל ראה שהרב אינו מגיע לתפילה יצא לחפש אחריו. לאחר כמה דקות מצאו את הרב בביתו כשהוא מאכיל ומשקה חיה עלובה אשר הוא מצא בדרך לבית הכנסת. וכולם הבינו עד כמה חשובה היא מצוות צער בעלי חיים. וכמובן שלא חסרים סיפורים נוספים בעם ישראל שמעצימים את נושא צער בעלי החיים.

מאידך הטמעת רגולצית דייג, תעזור בפרנסת הדייגים המסחריים.
פרנסה הינה המעלה הגבוהה ביותר במעלת הצדקה. ידוע כי אפשר לתת צדקה בצורות שונות. לדוגמא כשאדם בא ונותן ישירות צדקה לאדם הנצרך, יש גם את בחינת הבושה של המקבל, שאנשים יודעים שהוא אדם נזקק וזוהי בושה עבורו. ולזה שנותן יש את מעלת הגאווה שהוא זה שנתן את הצדקה. ולכן תמיד בעם ישראל דאגו שיהיו אנשים יראי שמיים אמיתיים שיעמדו כמתווכים בצדקה ובכך ימנעו מהנותן לדעת מי הוא המקבל, ומונעים מהמקבל לדעת מי הוא הנותן. אבל מעל לכל זה, מעלת הצדקה הגבוהה ביותר היא פשוט לתת לאדם הנזקק עבודה. כך בעצם כל צד דורש את המגיע לו ואין בזה לא בושה ולא גאווה. ולכן, הסדרת רגולצית דייג נכונה תדאג לפרנסה שתכבד את בעליה, שהיא מעלה גבוהה שבצדקה.

דבר שלישי, הרי ידוע כי הרגולציה לא תעזור רק לציבור הדייגים. אלא היא תעזור לכלל העם, שהרי הים והאגמים הינם משאבים חשובים ורמי מעלה שהרי הם נחשבים למקורות והנכסים העקריים לאוכל בתקופות משבר ומלחמה. ולכן חשוב מאד לשמור על הים. דבר שאפילו שאר המדינות מודעות אליו - ושומרות עליו בעיניים פקוחות.

ולכן, מעניין לראות כי דווקא העזרה למען פרנסה, צער בעלי חיים ודאגה למען הציבור הכללי בישראל מגיעה דווקא ממקום שחורת על דגלו את השמירה על התורה - ובכך מכיר את החשיבות של שלושת הדברים הללו.

אני מאחל ישר כח גדול לחבר הכנסת יעקב מרגי שמוכן לפעול עבור המאבק החשוב הזה, ויהיה שכרו כפול ומכופל כשיעזור ויסייע בעניין לשם שמיים והרי אנשים נמדדים בהצלחה אלא ברצון.
הרי המילה רצון מורכבת מהאותיות צנור - כלומר רצונו הטוב הוא זה שיהיה הצנור לקבלת השפע מלמעלה במאבקו למען אחרים.

עם כל זה, אוסיף ואחדד שהפעילויות במאבק (או בכל דבר אחר) נמדדים במעשים ולא בדיבורים.
אני אישית איני מאמין לא בפוליטיקה ולא בפוליטיקאים (ובשל כך איני מצביע בבחירות). עוד אני יודע שלרוב זה יגמר בשני אופנים. הראשון בדיבורים. והשני, אם כבר הדיבורים יעברו למעשים, אז תצטרך להיות לכך תמורה... כלומר לא תהיה שום פעילות שתהיה נקייה מאינטרסים. הלוואי ואני אהיה טועה במקרה זה.
עריכה אחרונה: יולי 07, 2020, 18:13:43 PM על ידי אברהם כהן
כל האוכל דג ביום דג ניצול מדג
יוסי בן שמחון

חבר פורום

מנותק מנותק

שמש זורחת
המרגוע מהים והשלווה הם הכל ,הדגים הם רק כבונוס ...
 IP: [ מחובר ] WWW
שי יצחק

חבר פורום

מנותק מנותק

בשעה טובה ומוצלחת !

תודה לח"כ מרגי ,
קשה שלא להכנע לפופוליזם הזול של הרט"ג,
ואם עשה זאת עד כה כנראה שהבין כי מדובר במהלכים זולים
ללא אסמכתאות .

ישר כוח.
והמשך חובת ההוכחה עליו.