
בשעה טובה, נראה כי קמה ועדת כלכלה עם יו"ר ועדה דינמי ואכפתי - ח"כ יעקב מרגי ממפלגת ש"ס, שמבהיר כי החליט להפשיל שרוולים, לקדם דברים ולפעול לתיקון עיוותים בתחום רגולציית הדיג

קבלו הודעת עדכון שפרסמה ועדת הכלכלה של הכנסת בעקבות הדיון שהתקיים היום:
ועדת הכלכלה בראשות ח"כ יעקב מרגי קיימה הבוקר (ב') דיון בנושא הסיוע לדייגים בשל מגבלות הדיג בים התיכון
בעקבות הגבלת הדייג ל-60 יום בשנת 2020 נדרשה הוועדה לדיון בסוגיית הפיצויים לדייגים, בעקבות הרפורמה על ענף הדייג שהחלה בשנת 2017.
ארגוני הדייגים הציגו בפני הוועדה תמונה עגומה, כאשר המצב הנוכחי מקשה מאוד על המשך הפעלת ענף הדייג. החברה להגנת הטבע ומשרד החקלאות סבורים כי יש להמשיך את התקנות הנוכחיות המגנות על הדגה. כמו כן, המדינה משלמת המדינה פיצויים בסך 2 מלש"ח בכל שנה לדייגים.
במהלך הדיון הוצגה בפני חברי הוועדה קריאתם של ארגוני הדייגים לדון מחדש בכל רפורמת ענף הדייג.
בסיכום הדיון קרא יו"ר הוועדה ח"כ יעקב מרגי:
הועדה ממליצה למשרד החקלאות ליצור הידברות עם העוסקים בענף.
הועדה דורשת ממשרד החקלאות והאוצר כי עם אישור התקציב יועברו התמיכות לדייגים. כמו כן, הועדה מבקשת ממנהל תחום החקלאות והמים, להסדיר נוהל קבוע לתשלומי תמיכות קבועות, על מנת להעניק פיצוי הולם ונאות.
הועדה דורשת מגורמי המקצוע להעביר נוהל כזה עד 30 לדצמבר 2020.
הוועדה תקיים דיון על הרפורמה בענף הדייג בעוד כ-30 יום, במטרה ללמוד האם הרפורמה השיגה את יעדיה, ולהבין את תפיסתו הכוללת של משרד החקלאות בכל הקשור לענף הדייג.
=================================
עד כאן הודעת ועדת הכלכלה -
אנחנו כבר מתחילים לעבוד על הכנת החומרים...