פורום הדיג הספורטיבי בישראל
 פורומי דיג מקצועיים
  דיג בז'ירז'ור - מים מלוחים (אחראי: Kobiarava)
   הדמוי המנצח ללברקים? סקר ודיון |
עמודים: [1]
|
|
|
0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה. |
נושא: הדמוי המנצח ללברקים? סקר ודיון (נקרא 2534 פעמים) |
הדפסה |
|
rafi
|
מנהל אתר חבר פורום    
מנותקגיל:
62
|
|
לברק, דג מטרה אהוב על הרבה מז'רז'רים.... הגיע הזמן לדיון עם שיתוף בדמויים המנצחים ללברק... מכאן השאלה המסקרנת: מה הבחירה שלכם לטרגוט לברקים? סיליקון או פלסטיק? או אולי משהו אחר טוב משני אלו? אולי יש מי שיגיד ניקל (סיכוי קלוש) או אחר? אולי תלוי בשעה, במידת האור (בהיר או מעונן, שעה...) אולי תלוי בעונה - ושונה בתחילת עונה ובסוף עונה? ואולי תלוי בעיקר במצב הים (גלי/שקט, עכור/צלול) בסקר יש 2 אפשרויות הצבעה - גם למי שמתאים האופציה של התנאים הסביבתיים (האפשרות האחרונה) וגם במובהק הסיליקון או הפלסטיק. אז הצבעה לסקר מתבקשת לקבלת תמונה כללית, אך כמובן, הדבר החשוב יותר הוא התגובות והדיון... מסוג הדיונים שהרבה חברים יקבלו חומר למחשבה.. מוזמנים להתחיל לשרשר... 
|
-------------------------------
|
|
|
|
השנה לא תפסתי אפילו לברק אחד על סיליקונים אבל תפסתי לא מעט על בובות קטנות. ניסיתי על האקסלייר לבן המעולה לא הייתה שום התעניינות. מה שעבד לי השנה זה הג'קסון ארטיסט 80 בעיקר הלבן עם הבטן הורודה והדמוי השני זה הכלב של דו ריאליס פנסיל הכסוף. לחבר עבד חזק גם דו ריוקי לבן זנב אדום ושוגרפן מנומר כרגיל. הגקסון עבדו אצלי בים עובד בעיקר 50-80 ס"מ . הכלב ב40-60 ס"מ. נתפסו לרב בים עובד אך לא עכור מאוד כמעט תמיד כשבובה עוברת בתוך הקצף או בזרם החוזר. לפעמים התקיפה ממש מעל הבור ולפעמים מעקב עד הרגליים. תמיד עבודה איטית.
|
|
עריכה אחרונה: יוני 14, 2020, 09:46:21 AM על ידי TzvikaR
|
|
|
|
|
Kobiarava
|
מנהל פורום חבר פורום    
מנותקגיל:
45
|
|
רפי... הסקר קצת לא ממוקד מספיק. דמוי פלסטיק וסיליקון הן לא הגדרות מספיק מחודדות לדיג לברקים (או לז'ירז'ור בכלל), כי סיליקון על ג'יגהאד או סיליקון עם בומבט הם סט אפ שונה לגמרי, ובוודאי שדמויי פלסטיק- כלב, פנסיל, מינו או פופר, הם עולמות שונים עם יעילות שונה לתנאים שונים, למרות שכולם טובים לטירגוט לברק.... בכל זאת, אם אלה הקטגוריות, אני אבחר בפלסטיק, ההעדפה שלי היא לעבוד עם כלב 50-90 ממ לטירגוט לברקים
|
|
|
|
GilH99
|
חבר פורום
מנותקגיל:
לא זמין
|
|
אצלי סיליקון+גיגהאד הוציאו הכי הרבה לברקים. אבל זה קצת מוטה כי זה הדמוי הראשון שאני מרכיב כשאני מטרגט לברקים.
ואכן צריך לעדכן את האופציות כמו שקובי כתב (לפחות לחלק ל טופ ווטר ומינו).
|
|
|
shragam
|
הערוץ שלי מנהל פורום חבר פורום    
מנותקגיל:
57
|
|
עניין של עונה, זמן יום/לילה, מיקום וכו'
|
|
|
|
|
העדפה שלי היא בים נמוך זה כלבים עד 10 - 11 ס״מ
ובים עובד סיליקון עם גיגהד או מינו עד 12 ס״מ
|
|
|
|
rafi
|
מנהל אתר חבר פורום    
מנותקגיל:
62
|
|
השנה לא תפסתי אפילו לברק אחד על סיליקונים אבל תפסתי לא מעט על בובות קטנות. ניסיתי על האקסלייר לבן המעולה לא הייתה שום התעניינות. מה שעבד לי השנה זה הג'קסון ארטיסט 80 בעיקר הלבן עם הבטן הורודה והדמוי השני זה הכלב של דו ריאליס פנסיל הכסוף. לחבר עבד חזק גם דו ריוקי לבן זנב אדום ושוגרפן מנומר כרגיל. הגקסון עבדו אצלי בים עובד בעיקר 50-80 ס"מ . הכלב ב40-60 ס"מ. נתפסו לרב בים עובד אך לא עכור מאוד כמעט תמיד כשבובה עוברת בתוך הקצף או בזרם החוזר. לפעמים התקיפה ממש מעל הבור ולפעמים מעקב עד הרגליים. תמיד עבודה איטית.
הכי ממצה שאפשר... אין מה לומר צביקה - שיתוף במיטבו 
|
|
|
|
rafi
|
מנהל אתר חבר פורום    
מנותקגיל:
62
|
|
 |
|
|
רפי... הסקר קצת לא ממוקד מספיק. דמוי פלסטיק וסיליקון הן לא הגדרות מספיק מחודדות לדיג לברקים (או לז'ירז'ור בכלל), כי סיליקון על ג'יגהאד או סיליקון עם בומבט הם סט אפ שונה לגמרי, ובוודאי שדמויי פלסטיק- כלב, פנסיל, מינו או פופר, הם עולמות שונים עם יעילות שונה לתנאים שונים, למרות שכולם טובים לטירגוט לברק.... בכל זאת, אם אלה הקטגוריות, אני אבחר בפלסטיק, ההעדפה שלי היא לעבוד עם כלב 50-90 ממ לטירגוט לברקים
שוכנעתי לגמרי - אתה צודק... מה גם שיש אישור של גיל - אם שניכם באותה דעה זה סגור... בפעם הבא פשוט תערוך לי את הסקר - בתור מנהל פורום הז'רז'ור מותר לך  יחד עם זאת וכפי שציינתי בהודעה הפותחת, הדבר היותר זה התוכן... תגובה מפורטת של צביקה לא יכולה ממילא להכנס למשבצת - ונותנת הרבה... חייב להודות שאני דווקא מסוקרן לדעת, לגבי האפשרות האחרונה - אם יש מי שהבחירה שלו בדמוי בכל רגע נתון, מושפעת מתנאים סביבתיים כגון:תלוי בשעה... תלוי במידת האור (בהיר או מעונן, שעה...) תלוי בעונה ובחודש.. תלוי במצב הים (גלי/שקט, עכור/צלול) תלוי בעומק וככל שכך - מה הם השיקולים ומה הן הבחירות... פתח לסיעור מוחות שעשוי לתרום גם למשתתפים שמשתפים...
|
|
|
|
Kobiarava
|
מנהל פורום חבר פורום    
מנותקגיל:
45
|
|
חייב להודות שאני דווקא מסוקרן לדעת, לגבי האפשרות האחרונה - אם יש מי שהבחירה שלו בדמוי בכל רגע נתון, מושפעת מתנאים סביבתיים כגון: תלוי בשעה... תלוי במידת האור (בהיר או מעונן, שעה...) תלוי בעונה ובחודש.. תלוי במצב הים (גלי/שקט, עכור/צלול) תלוי בעומק
וככל שכך - מה הם השיקולים ומה הן הבחירות... פתח לסיעור מוחות שעשוי לתרום גם למשתתפים שמשתפים...
לטעמי זה נכון לא רק ללברקים, אלא לכל תחום הז'ירז'ור. התשובה שנתנו כולם היא, להערכתי, הפייבוריט, הבחירה הראשונה וההעדפה האישית, אבל- כשמגיעים לנקודה, עושים תמיד הערכת מצב של התנאים, הפעילות ודגי המטרה, לפי זה בוחרים עם מה לעבוד, סוג, משקל, איזון, גודל וצבע. נניח שלא הולך, אבל אתה עדיין מאמין בנקודה ומשוכנע שהיא אמורה להניב תוצאות, אתה עובר למשהו אחר, לפעמים סוג/קטגוריה אחרת, לפעמים צבע, גודל או איזון אחרים, כדי לגרום ללברק שלא תקף קודם או תקף ולא ננעל, לתקוף ולהינעל, והבחירה הנכונה- היא המקצוענות לטעמי
|
|
|
|
ארז.ד.
|
חבר פורום
מנותקגיל:
43
|
|
היה לי חסך לברקי חמור עד העונה האחרונה, בשלושת היציאות האחרונות שלי לעומת זאת הם יוצאים על טופווטר קטנים , אישית אני לא הכי מתלהב לטרגט אותם , אולי כי איני אוכל אותם , הם לא ממש נותנים פייט יחסית לדגים אחרים מה שכן כיפי הוא לראות את התקיפה על המים
|
|
|
|
ארז.ד.
|
חבר פורום
מנותקגיל:
43
|
|
שרגא אתה יכול לפרט קצת יותר על מה עובד לך יותר בשעות היום ומה בלילה ?
|
|
|
|
0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה. |
« הקודם הבא »
|
הדפסה
|
|
עמודים: [1]
|