אני זוכר את תחילת שיגעון הג'יג בארץ. הכל התחיל ממאמר שפירסם ז'אן ז'אן בנושא הג'יג. הרעיון נראה הזוי ומופרך, לא היה בארץ כלל ציוד יעודי לג'יג לא מקלות, לא חוטים וגם ג'יגים ספורים בלבד שהובאו כדוגמיות על ידי בעלי החנויות.
גם שיטת העבודה לא היתה ברורה כל כך.
אני זוכר את התפיסה הראשונה שלי בג'יג. זה היה בשנת 2005, יצאנו לדיג אינטיאסים בעזרת טפפים, ולאחר מכן עמדנו בין הטפפים וניסינו ג'יג. לי היה מקל דיג רגיל ולבן דודתי נתתי חוט מונו 120 מלופף על טפף, הוא הוריד את הג'יג עד לקרקעית והחל להקפיץ את הג'יג בעזרת זרועו ללא מקל דיג או מכונה בכלל, בדיוק כמו שעושים בבולוס פתיונות כדי להרגיז את הדגים. פתאום הוא אומר לי: יש לי דג, הייתי בטוח שהוא נתפס בסלע ובטעות הוא חושב שיש לו דג. לקחתי את החוט לידים ואני אכן מרגיש דג מכובד בקצה, לאחר מאבק עולה לו אינטיאס יפה של 14.5 קילו. המשכנו לדוג ופתאום הוא אומר לי יש לי דג, והפעם יצא דאור של 5.5 קילו.
כך המשכנו כל יום לדוג בג'יג בין הטפפים, זה היה חדש ומרתק, אבל הצריך עבודה גופנית מפרכת.
עם השנים (והגיל) זנחתי את תחום הג'יג. אבל תמיד אזכור את המאמר הראשון של ז'אן ז'אן שבזכותו התחיל כל שיגעון הג'יג בארץ.
חחח לא רוצה לתאר לך מה היה סט הג׳יג הראשון שלי...
תן לי את הציוד והניסיון של היום ביחד עם הדגים של אז...
חו״ל היה כאן.... לפני 10 15 שנים לא היתה יציאה עם שלל
של פחות מ10 אינטיאסים גדולים. לצד עשרות תקיפות
ובריחות...מתגעגע