פורום הדיג הספורטיבי בישראל
 פורומי דיג מקצועיים
  דיג מקיאק IKF - Israel Kayak Fishing (אחראי: Eldad79)
   הכל (כמעט) על קיאק מתנפח |
עמודים: [1] 2
|
|
|
0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה. |
נושא: הכל (כמעט) על קיאק מתנפח (נקרא 25173 פעמים) |
הדפסה |
|
|
Eldad79
|
מנהל פורום חבר פורום    
מנותקגיל:
46
|
|
יפה, הוא נותן כמה נקודות מעניינות למי שנעול על מתנפח. אני עדיין בהרגשה שזה לא מוצר שמותאם לארץ, למעט אולי הכנרת (ובזהירות...)
|
|
עריכה אחרונה: יוני 10, 2020, 23:57:44 PM על ידי Eldad79
|
|
|
|
|
|
זה בדיוק העניין, אין דבר כזה קיאק מתנפח אחד כמו שאין רק סוג אחד של קיאק קשיח. יש מתנפחים שהם ממש בדיחה גרועה, רובם המוחלט האמת. אבל יש כמה שמתאימים לשימוש ימי ואף עולים בביצועים שלהם על קיאקים קשיחים רבים שיש היום בשוק. למי שאין מקום לאכסן או יכולת לשנע, קיאק מתנפח איכותי זה פתרון מעולה.
Sent from my iPhone using Tapatalk
|
|
|
|
מור אמסלם
|
חבר פורום
מנותקגיל:
42
|
|
תודה על השיתוף
|
-------------------------------
|
|
IP: [
מחובר ]
|
|
|
rafi
|
מנהל אתר חבר פורום    
מנותקגיל:
62
|
|
מעניין יפתח, גם הסרטון ובמיוחד מה שציינת כאן - זה בדיוק העניין, אין דבר כזה קיאק מתנפח אחד כמו שאין רק סוג אחד של קיאק קשיח. יש מתנפחים שהם ממש בדיחה גרועה, רובם המוחלט האמת. אבל יש כמה שמתאימים לשימוש ימי ואף עולים בביצועים שלהם על קיאקים קשיחים רבים שיש היום בשוק. למי שאין מקום לאכסן או יכולת לשנע, קיאק מתנפח איכותי זה פתרון מעולה.
הדגשתי את מה שחשוב לדעתי... יש מצב להעלות כאן דגמים כאלו - שמצאת עליהם ביקורות מצוינות ומוצלבות מכמה ממליצים? איך יודעים להבחין בין קיאק מתנפח טוב - לכזה ששומר נפשו ירחק? נ.ב. ערכתי ושמתי את הסרטון לצפייה ישירה..
|
-------------------------------
|
|
|
|
|
עם סאפ לא תגיע רחוק ואתה מוגבל לתנאי ים מאוד מסויימים. המתנפחים עליהם אני מדבר מתאימים לשימוש בים מאוד גלי. קיאקים מאוד יציבים - כלומר, יכולת השליטה עליהם היא בעלת פוטנציאל גבוה, אבל מחייבת תרגול. דיברתי בעבר על כמה מהם. יש קיאק מאוד זמין בארץ של חברת איטוויט, דגם מאוד ספציפי. נמכר בדקטלון. יש את הקיאק של חברת טרק שהוא לא מתנפח באמת אלא קיאק מתפרק. זה אולי הקיאק המתפרק הטוב בעולם. יש לחברה רק דגם אחד. יש קיאק משולב תאים מתנפחים ושלדת אלומיניום בסיסית. תכנון של טום יוסט, פתוח לקהל לבנייה חופשית. אין חברה שמייצרת אותו אבל יש קיאק דומה לו, קצר ורחב יותר, של חברת אדוונסד אלמנט. ויש עוד הרבה דגמים אחרים של קיאקים מתנפחים המתאים לשימוש ימי, גם בים סוער. אין לי זמן כרגע להעלות קישורים, אעשה זאת בהמשך.
|
|
|
|
|
עכשיו ראיתי שזה סקיף לא סאפ. זה מעניין אבל לא בדיוק מה שהתכוונתי. מעבר לבעיות הבירוקרטיות שיש בהוספת מנוע. הכוונה כאן היא לקיאקים מהירים, בעלי ביצועים טובים, מאפשרים שליטה בים גלי, מאפשרים חתירה בתנאי רוח, וכמובן מונעים בכח הזרוע. המנוע מאפשר להשתמש בקיאק בעל תכונות שונות לגמרי ועדיין להגיע למרחקים. הבעיה היא מה קורה כשהמנוע מפסיק לפעול. אבל אני כבר גולש כאן ליתרונות וחסרונות של הוספת מנוע, וזה לא עיקר הפוסט. Sent from my iPhone using Tapatalk
|
|
|
|
צור.
|
חבר פורום
מנותקגיל:
55
052-3770519
|
|
עם סאפ לא תגיע רחוק ואתה מוגבל לתנאי ים מאוד מסויימים. המתנפחים עליהם אני מדבר מתאימים לשימוש בים מאוד גלי. קיאקים מאוד יציבים - כלומר, יכולת השליטה עליהם היא בעלת פוטנציאל גבוה, אבל מחייבת תרגול. דיברתי בעבר על כמה מהם. יש קיאק מאוד זמין בארץ של חברת איטוויט, דגם מאוד ספציפי. נמכר בדקטלון. יש את הקיאק של חברת טרק שהוא לא מתנפח באמת אלא קיאק מתפרק. זה אולי הקיאק המתפרק הטוב בעולם. יש לחברה רק דגם אחד. יש קיאק משולב תאים מתנפחים ושלדת אלומיניום בסיסית. תכנון של טום יוסט, פתוח לקהל לבנייה חופשית. אין חברה שמייצרת אותו אבל יש קיאק דומה לו, קצר ורחב יותר, של חברת אדוונסד אלמנט. ויש עוד הרבה דגמים אחרים של קיאקים מתנפחים המתאים לשימוש ימי, גם בים סוער. אין לי זמן כרגע להעלות קישורים, אעשה זאת בהמשך.
זה הקיאק שהמלצת מדקטלון? https://www.decathlon.co.il/iw/p/8387561_new-itiwit-2-1-2-.html
|
|
|
|
|
 |
|
|
זה הקיאק שהמלצת מדקטלון? https://www.decathlon.co.il/iw/p/8387561_new-itiwit-2-1-2-.htmlלא. כשאתפנה אעלה קישורים. האמת שראיתי את הקיאק מקרוב בדקטלון כאן בברזיל. לא יודע אם הוא נמכר גם בארץ. זה קיאק שמזכיר ישיבה פנימית ויש לו אפילו תושבת לחצאית. לא ניתן לדוג ממנו בעמידה אבל בישיבה הוא אמור להסתדר טוב מאוד בים גלי. כתבתי עליו בפוסט של מור על סוגי קיאקים. https://youtu.be/_bGU5LjOY3sSent from my iPhone using Tapatalk
|
|
|
|
|
|
|
|
עריכה אחרונה: יוני 19, 2020, 16:32:29 PM על ידי יפתח
|
|
|
|
|
Eldad79
|
מנהל פורום חבר פורום    
מנותקגיל:
46
|
|
יפתח, יופי של דיון אתה מנהל פה !!!!!! כל הכבוד וסופר מעניין. בדיוק היה דיון היום באחת מקבוצות הווטסאפ, חבר שיצא לים לא שטוח עם המתנפח, הדיון היה כיצד ניתן להתקין בידונים על קאייק מתנפח (הדגם שלו הוא Hobie mirage i12 s)
|
|
|
|
|
אתה יודע מה אני חושב על בידונים. מאוד לא ממליץ, בעיקר חסרונות ויתרונות מדומים. המצב היחיד בו הייתי אולי משתמש בבידונים זה אם הייתי שם מפרש. וגם אז, הייתי כנראה מוצא פתרון אחר. חרב ארוכה ממרכז הקיאק למטה תהייה יותר יעילה. בידונים בים גלי הופכים את הקיאק לפחות יציב, תופסים רוח, לא מאפשרים חתירה, מסרבלים באופן כללי ומקשים על הדיג. אבל הייתי שמח לשמוע את הדיונים שהיו שם. אולי תנסה מידי פעם להעביר לכאן דיונים כאלו מעניינים.
|
|
|
|
Eldad79
|
מנהל פורום חבר פורום    
מנותקגיל:
46
|
|
אתה יודע מה אני חושב על בידונים. מאוד לא ממליץ, בעיקר חסרונות ויתרונות מדומים. המצב היחיד בו הייתי אולי משתמש בבידונים זה אם הייתי שם מפרש. וגם אז, הייתי כנראה מוצא פתרון אחר. חרב ארוכה ממרכז הקיאק למטה תהייה יותר יעילה. בידונים בים גלי הופכים את הקיאק לפחות יציב, תופסים רוח, לא מאפשרים חתירה, מסרבלים באופן כללי ומקשים על הדיג.
הנסיון שלנו עם בידונים שונה מאוד... אני לא מרגיש שהם תופסים רוח או פוגמים ביציבות, להיפך. לגבי הפרעה לחתירה, זה נכון, אבל אני עם פדלים... אם צריך משוטים לטווח ארוך, פשוט מפרקים אותם (במהלך השייט, לא קשה). לגבי הפרעה לדייג - 0.
|
|
|
|
0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה. |
« הקודם הבא »
|
הדפסה
|
|
עמודים: [1] 2
|