בית דף הבית
עזרה עזרה
ברוך הבא, אורח. בבקשה התחבר או הירשם.

חיפוש:     חיפוש מתקדם
*
+  פורום הדיג הספורטיבי בישראל
|-+  פורומי דיג מקצועיים
| |-+  דיג מקיאק IKF - Israel Kayak Fishing (אחראי: Eldad79)
| | |-+  הכל (כמעט) על קיאק מתנפח
עמודים: 1 [2] למטה
0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.
נושא: הכל (כמעט) על קיאק מתנפח  (נקרא 25158 פעמים) הדפסה
יפתח
חבר פורום

מנותק מנותק

בעניין: הכל (כמעט) על קיאק מתנפח
« הגיב #15 ב- : יוני 25, 2020, 08:21:48 AM »
אתה יודע מה אני חושב על בידונים. מאוד לא ממליץ, בעיקר חסרונות ויתרונות מדומים. המצב היחיד בו הייתי אולי משתמש בבידונים זה אם הייתי שם מפרש. וגם אז, הייתי כנראה מוצא פתרון אחר. חרב ארוכה ממרכז הקיאק למטה תהייה יותר יעילה.
בידונים בים גלי הופכים את הקיאק לפחות יציב, תופסים רוח, לא מאפשרים חתירה, מסרבלים באופן כללי ומקשים על הדיג.

Sent from my iPhone using Tapatalk

הנסיון שלנו עם בידונים שונה מאוד...
אני לא מרגיש שהם תופסים רוח או פוגמים ביציבות, להיפך.
לגבי הפרעה לחתירה, זה נכון, אבל אני עם פדלים... אם צריך משוטים לטווח ארוך, פשוט מפרקים אותם (במהלך השייט, לא קשה).
לגבי הפרעה לדייג - 0.
גולש מהנושא של הפוסט אבל בכל זאת.
זה סרטון שמסביר מדוע קיאק רחב בים גלי הוא בעצם פחות יציב:

https://youtu.be/N6yXEEZ5KiU

חוסר יציבות או יותר נכון שליטה מוגבלת בקיאק זה אחד החסרונות בבידונים אבל לא העיקרי. החיסרון העיקרי הוא ההתנגדות שהבידונים יוצרים, גם אם במצב רגיל הם נמצאים באוויר ובכלל לא נוגעים במים. הרעיון בשימוש בבידונים הוא לתת יותר יציבות כדי להתמודד עם תנאי ים קשים. לכן, צריך לצאת מנקודת הנחה שהמבחן האמיתי הוא בים גלי עם רוחות. במצב כזה, גם אם הבידונים מורמים מעל המים בשגרה, בים גלי אחד מהבידונים יגע במים. רק אחד, והוא ימשוך את הקיאק לצד אחד ויפריע ליכולת השליטה שלנו. יהיה קשה יותר לכוון את הקיאק בהתאם לגלים וכך יש גם השפעה עקיפה על היציבות.
כאשר שני הבידונים נוגעים במים, הם יוצרים התנגדות קבועה אשר מקשה מאוד על החתירה. בים גלי, הבידונים עלולים לתפוס זרמים מנוגדים ולגרום לאיבוד שליטה מוחלט על הקיאק.
וות׳רקוקינק, מונח שדיברתי עליו בעבר, לא יודע איך זה נקרא בעברית. זה בעצם תגובת הקיאק לתנאי מזג האוויר, או במילים אחרות, התיישרות הקיאק מול הרוח ומול הזרם. אם תהיה היענות אעמיק בנושא אבל בגדול, אנחנו נשאף תמיד למזער את התופעות האלו כדי לשלוט בעצמנו בכיוון הקיאק. במים, נשתמש בסקג (חרב קבועה) או הגה כיוון ובקיל מודגש. מחוץ למים, נוריד כמה שיותר את גובה הקיאק, במיוחד חרטום וירכתיים, ונוריד חפצים בולטים מעל הקיאק.
הרוח והזרם לא תמיד באים מאותו כיוון. בידונים זה אחד הדברים הגרועים ביותר שניתן לשים על הקיאק אם רוצים לצמצם את תופעת וות׳רקוקינג. הם תופסים רוח כמו שני מפרשים קטנים לצידי הקיאק ותופסים זרם שיכול להיות מנוגד לכיוון הרוח. לרוח יש השפעה גבוהה על כיוון הקיאק, גם אם לא יצא לך להרגיש את זה.  לעיתים רק בידון אחד במים, תופס פחות רוח ויותר זרם, ובים גלי אנחנו לא נדע מראש איזה בידון זה יהיה.
יש עוד הרבה מה להוסיף אבל נראה לי שאת עיקרי הדברים אמרתי. קיאק רחב - רע ליציבות או יכולת שליטה, קיאק עם בידונים, רע עוד יותר.

Sent from my iPhone using Tapatalk
 IP: [ מחובר ]
0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.
« הקודם הבא »
הדפסה
עמודים: 1 [2] למעלה  
« הקודם הבא »
קפוץ ל:  

מופעל ע מופעל ע Powered by SMF 1.1.11 | SMF © 2006-2009, Simple Machines LLC
SMFAds for
XHTML 1.0 תקין! CSS תקין!