בית דף הבית
עזרה עזרה
ברוך הבא, אורח. בבקשה התחבר או הירשם.

חיפוש:     חיפוש מתקדם
*
+  פורום הדיג הספורטיבי בישראל
|-+  פורומי דיג מקצועיים
| |-+  דיג בז'ירז'ור - מים מלוחים (אחראי: Kobiarava)
| | |-+  עובי לידר מומלץ
עמודים: [1] למטה
0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.
נושא: עובי לידר מומלץ  (נקרא 1227 פעמים) הדפסה
matan_cohen4
חבר פורום
**

מנותק מנותק

עובי לידר מומלץ
« ב- : מאי 31, 2020, 09:04:44 AM »
שלום לחברים
אני רוצה להתייעץ איתכם
עד עכשיו עבדתי עם חוט 15 LB ולידר 20LB
הזמנתי חוט חדש  1.5 טסט של 30LB
כשהלכתי לקנות לידר לפי מה שידעתי והייתי רגיל ביקשתי לידר של 35 LB המוכר אמר שזה עבה מידי ורק יפריע והמליץ לי לקחת במקום זה לידר של 25 LB
יש הגיון במה שהמוכר אומר אני מסכים, אבל ההיגיון שלי אומר שאני מאבד את הטסט של החוט ברגע שאני שם לידר נמוך יותר
מה אתם אומרים?
תודה
 IP: [ מחובר ]
Kobiarava

מנהל פורום
חבר פורום

מנותק מנותק

בעניין: עובי לידר מומלץ
« הגיב #1 ב- : מאי 31, 2020, 13:25:44 PM »
היי מתן. לשאלה שלך אין תשובה אחת, וזה עלה אצלנו כמה פעמים בדיונים. ההמלצה היבשה היא, כמו שאמרת נכון, לידר במידה אחת מעל החוט הראשי, לידר 35 ליברה על חוט 30 ליברה, אבל זה יכול להשתנות בהתאם לטווחי העבודה שלך ולדגי המטרה, למשל, אם המרל שלך הוא 15-50, ואתה עובד עם דמויים מהטווח הנמוך, 15-18 גרם, נניח לטרכונים, הדמויים הקלילים האלה לא יזוזו כמו שצריך במים עם לידר 35 ליברה (סביב 0.5 ממ, די עבה), והייתי יורד איתם ללידר קל יותר, 20-25 ליברה, כנ"ל גם כשאתה עובד ללברק, שידוע כדג חשדן, והוא עלול להימנע מלתקוף גם בלידר 25 ליברה, וכדאי לרדת במקרה הזה ללידר דקיק ושקוף, אני במקרה הזה עובד עם 18 ליברה גם אם אני עובד עם דמויים של 25-30 גרם, גם ככה אין חשש בדרך כלל למפגש עם סלעים בדיג לברקים והלברק הוא לא פייטר מאוד לוחמני. לעומת זאת, אם אתה מטרגט לוקוסים, בשור ג'יג או ז'ירז'ור, והסיכוי שיקחו לך לסלע/ריף מאוד גבוה, אתה יכול בשקט לעבוד עם לידר 40 וגם 50 ליברה, אחרת אתה עלול להפסיד בקרב....
Max

חבר פורום

מנותק מנותק

Buri buri vien to papa

« הגיב #2 ב- : מאי 31, 2020, 14:58:57 PM »
היי מתן. לשאלה שלך אין תשובה אחת, וזה עלה אצלנו כמה פעמים בדיונים. ההמלצה היבשה היא, כמו שאמרת נכון, לידר במידה אחת מעל החוט הראשי, לידר 35 ליברה על חוט 30 ליברה, אבל זה יכול להשתנות בהתאם לטווחי העבודה שלך ולדגי המטרה, למשל, אם המרל שלך הוא 15-50, ואתה עובד עם דמויים מהטווח הנמוך, 15-18 גרם, נניח לטרכונים, הדמויים הקלילים האלה לא יזוזו כמו שצריך במים עם לידר 35 ליברה (סביב 0.5 ממ, די עבה), והייתי יורד איתם ללידר קל יותר, 20-25 ליברה, כנ"ל גם כשאתה עובד ללברק, שידוע כדג חשדן, והוא עלול להימנע מלתקוף גם בלידר 25 ליברה, וכדאי לרדת במקרה הזה ללידר דקיק ושקוף, אני במקרה הזה עובד עם 18 ליברה גם אם אני עובד עם דמויים של 25-30 גרם, גם ככה אין חשש בדרך כלל למפגש עם סלעים בדיג לברקים והלברק הוא לא פייטר מאוד לוחמני. לעומת זאת, אם אתה מטרגט לוקוסים, בשור ג'יג או ז'ירז'ור, והסיכוי שיקחו לך לסלע/ריף מאוד גבוה, אתה יכול בשקט לעבוד עם לידר 40 וגם 50 ליברה, אחרת אתה עלול להפסיד בקרב....

קיבלתי תשובה הכי טובה שיכולה להיות.

מסכים עם קובי במקרה של טרגוט לוקוסים עובד עם לידר ארוך של 60 70 ליברה וזה לא מפריע לתנועה כי עובד עם סיליקונים של עד 60 גרם
shragam

הערוץ שלי
מנהל פורום
חבר פורום

מנותק מנותק

« הגיב #3 ב- : מאי 31, 2020, 15:13:47 PM »
מה שקובי ומקס רשמו 
-------------------------------

מוזמנים להכנס לערוץ היוטיוב שלי  ולהרשם 

https://www.youtube.com/ShragaMiFishingForTheSoul

rafi

מנהל אתר
חבר פורום

מנותק מנותק

« הגיב #4 ב- : יוני 01, 2020, 00:19:41 AM »
לגמרי מסכים....
לא מזיק להחזיק חוטים בכמה עוביים - ולהתאים את השוק-לידר לפי דג המטרה ואזור הדיג, ביום הנתון
-------------------------------
matan_cohen4
חבר פורום
**

מנותק מנותק

« הגיב #5 ב- : יוני 01, 2020, 18:09:26 PM »
תודה לכולם על תשובה . כך אעשה  אתה בסדר
0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.
« הקודם הבא »