פורום הדיג הספורטיבי בישראל
 פורומי דיג מקצועיים
  דיג בז'ירז'ור - מים מלוחים (אחראי: Kobiarava)
   אפשר הסבר על יחס גלגול רולר? |
עמודים: [1]
|
|
|
0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה. |
נושא: אפשר הסבר על יחס גלגול רולר? (נקרא 2942 פעמים) |
הדפסה |
|
|
מה אומר היחס 8.1:1 אני דג זרזור קל ובינוני האם רולר ביחס כזה מתאים? אשמח להסבר על כל מספר ביחס הגלגול תודה
|
|
|
|
Kobiarava
|
מנהל פורום חבר פורום    
מנותקגיל:
45
|
|
אין יחס כזה ברולר ספינינג. אם מופיע לך היחס הזה במפרט, יש 2 אפשרויות: או שמדובר ברולר בייטקאסטינג, או שמדובר במפרט בולשיט של רולר סיני עלום שם. צרף קישור ואולי נהיה יותר חכמים....
|
|
עריכה אחרונה: מאי 18, 2020, 07:26:19 AM על ידי Kobiarava
|
|
|
|
|
|
אין יחס כזה ברולר ספינינג. אם מופיע לך היחס הזה במפרט, יש 2 אפשרויות: או שמדובר ברולר בייטקאסטינג, או שמדובר במפרט בולשיט של רולר סיני עלום שם. צרף קישור ואולי נהיה יותר חכמים....
כן, זה רולר מאליאקספרס, #Aliexpress ₪ 19.04 50%OFF | לטאה נמוך פרופיל reel פיתיון ליהוק baitcasting דיג סלילי 18 + 1BB 8.1:1 7.1:1 8kg Carretilha דה pesca https://a.aliexpress.com/_dVNm0pt
|
|
|
|
TookTook
|
חבר_ISF חבר פורום
מנותקגיל:
50
מי שם? ....זוהר
|
|
אז קובי , כרגיל, צדק קח בחשבון שלזרזר עם זה מצריך ידע וניסיון כדי לא להיכנס לפלונטרים בשפולה כל הזמן. האמריקאים גורמים לזה להיראות קל אני אישית לא הצלחתי
השאלה אם אתה באמת רוצה לעבוד עם רולר שוכב או שפשוט חיפשת יחס גלגול גבוה ?
|
-------------------------------
!Preserving Recreational Fishing, One Fisherman at a Time
|
|
|
|
אז קובי , כרגיל, צדק קח בחשבון שלזרזר עם זה מצריך ידע וניסיון כדי לא להיכנס לפלונטרים בשפולה כל הזמן. האמריקאים גורמים לזה להיראות קל אני אישית לא הצלחתי
השאלה אם אתה באמת רוצה לעבוד עם רולר שוכב או שפשוט חיפשת יחס גלגול גבוה ?
האמת שראיתי כמה אנשים בים עם רולר כזה על ג'יג , היה נראה שהרולר ממש נוח. אני דג עם רולר עומד 1000 1.5 וחשבתי לשדרג קצת את הציוד אחרי 9 שנים שלא יצאתי
|
|
|
|
רותם.ב
|
חבר פורום
מנותקגיל:
לא זמין
|
|
בכל מקרה איך קוראים יחסי גלגול ברולר?
|
|
|
|
Kobiarava
|
מנהל פורום חבר פורום    
מנותקגיל:
45
|
|
אתה מחפש רולר לז'ירז'ור מהחוף, או לג'יג מהסירה? מקל כבר יש לך? נסה לתת כמה שיותר פרטים כדי שנבין את הכוונה
|
|
|
|
|
יש לי 4 מקלות, אולטרה לייט, לייט, קל, בינוני. אני דג מהחוף או מריפים באזור נמל יפו. בכל מקרה הייתי שמח לדעת איך קוראים יחס רולר. לדוגמא הרולר שקיים אצלי 5.5:1 זה אומר כל סיבוב אני מקבל 5.5 סיבובי קשת??. אגב יש לי מכונה אחת 1000(קטנה לאולטרה) ואחת 7000 לבינוני.
|
|
|
|
TookTook
|
חבר_ISF חבר פורום
מנותקגיל:
50
מי שם? ....זוהר
|
|
יש לי 4 מקלות, אולטרה לייט, לייט, קל, בינוני. אני דג מהחוף או מריפים באזור נמל יפו. בכל מקרה הייתי שמח לדעת איך קוראים יחס רולר. לדוגמא הרולר שקיים אצלי 5.5:1 זה אומר כל סיבוב אני מקבל 5.5 סיבובי קשת??. אגב יש לי מכונה אחת 1000(קטנה לאולטרה) ואחת 7000 לבינוני.
כן , עבור כל סיבוב שלם של הידית השפולה תסתובב 5.5 פעמים לכן לזרזור מעדיפים יחס גבוה ( מהירות ) ולטרול מסירה נמוך יותר ( כח )
|
!Preserving Recreational Fishing, One Fisherman at a Time
|
|
|
Kobiarava
|
מנהל פורום חבר פורום    
מנותקגיל:
45
|
|
אוקיי, הדברים יותר ברורים עכשיו. קודם כל, הבנת שרולר בייטקאסטינג הוא רולר שוכב לז'ירז'ור? רולר כזה צריך גם מקל בייטקאסטינג, ובים יש לסט הזה יותר חסרונות מיתרונות. רולר שוכב לג'יג מסירה נראה למראית עין דומה, אבל הוא שונה מרולר בייטקאסטינג ולא מתאים לז'ירז'ור אלא רק לג'יג וורטיקלי , שם בתנאים מסויימים יש לו יתרונות על רולר ספינינג, אבל זו בעיקר בחירה של העדפה. לגבי יחס גילגול, ברולר ספינינג משמעותו מספר סיבובים שעושה הרוטור על כל סיבוב של הידית, ברולר בייטקאסטינג אלה סיבובי השפולה על כל סיבוב של הידית.
|
|
|
|
|
 |
|
|
אני דג כבר יותר מעשר שנים עם רולר בייטקאס לז׳רז׳ור. כמו שאמר קובי, יש לו יתרונות וחסרונות, הכל תלוי איפה אתה דג ומה דג המטרה. כמובן, גם העדפה אישית מהווה שיקול. יחס סיבוב, כלומר כל סיבוב אחד של הידית, כמה סיבובים השפולה תעשה. זה נתון חשוב מאוד, אבל חשוב יותר הוא כמה ס״מ חוט אתה מגלגל בכל סיבוב ידית. זה נתון שהחברות לא יכולות לתת אותו מפני שהוא משתנה בהתאם לכמה חוט יש לך על השפולה. כמובן שזה גם משתנה בין רולר לרולר. כלומר שני רולרים, אחד עם שפולה קטנה, השני עם שפולה גדולה יותר, שניהם יחס סיבוב 1:6.3, הרולר עם השפולה הגדולה ימשוך יותר חוט כל סיבוב ידית. למה זה בכלל חשוב? זה מאוד קריטי בהתאם לדג המטרה. אני למשל מטרגט טראירה, דג שאוהב דמויים ספציפיים ולא יתקוף אם תעבוד מהר. לעומתו, אני מטרגט גם טוקונרה שהוא ההפך הגמור (בדרך כלל). כדי לעבוד נכון עם הדמוי, במיוחד דמויי טופווטר, צריך להתאים את מהירות הסיבוב. אז כדי שיהיה לי רולר שיתן לי פחות או יותר טווח מתאים של יחס סיבוב, קניתי רולר ביחס 1:7.5 אם היה לי עודף כסף הייתי מחזיק רולר 1:6.3 ועוד רולר 1:8 או אפילו יותר גבוה...
Sent from my iPhone using Tapatalk
|
|
|
|
דור שגב
|
חבר פורום
מנותקגיל:
27
|
|
תסלחו לי על ההתפרצות לדיון אבל ככה שאלת בונוס:
האם בהכרח אפשר להגדיר שרולר שיש לו יחס גלגול גבוהה יותר יאסוף יותר חוט בהשוואה לרולר בעל יחס גלגול קטן יותר?
לדוגמה: רולר שימאנו X במידה 3000 בעל יחס גלגול של 6.0:1 יאסוף כמות גדולה יותר של חוט בהשוואה לרולר של דיוואה Y במידה 3000 בעל יחס גלגול של 5.2:1?
|
|
|
|
|
אי אפשר להגיד את זה. לא עם רולרים מאותה חברה ובוודאי לא עם רולר מחברות שונות. כמות החוט בשפולה מאוד משפיעה על הנתון הזה, לכן גם החברות עצמן לא כותבות את הנתון הזה באופן רשמי אלא רק יחס גלגול. מעבר לזה, רולרים באותה מידה מחברות שונות מכילים כמות חוט שונה ובעלי גודל שפולה שונה.
Sent from my iPhone using Tapatalk
|
|
|
|
rafi
|
מנהל אתר חבר פורום    
מנותקגיל:
62
|
|
למדנו כמה דברים... קובי, זוהר ויפתח - בקיאות מרשימה  יש לי 4 מקלות, אולטרה לייט, לייט, קל, בינוני. אני דג מהחוף או מריפים באזור נמל יפו.
עכשיו אחרי שאתה שולט ביחס הגלגול - נותר לצפות לדו"ח ראשון שלך ביומן דו"חות הדיג 
|
|
|
|
0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה. |
« הקודם הבא »
|
הדפסה
|
|
עמודים: [1]