יכול להתייחס מבתקופה שהייתי דג עם בוס (עם בולונז לא השתמשתי)
וגם בשילוב של הניסיון בדיג עם רולר (או חוט ביד על גליל צינור ביוב) הן מהחוף וגם מהסירה.
אגב, בדיג בוס עם שתי קרסים (וגם עם קרס אחת בדיג ליילי טרגוט סרגוסים) הייתי דג בדיוק כמוך רותם -
הכי פשוט: לולאה בסוף המוביל, לולאה עם קרס אחת או שתיים (שתיים כמובן מתפצלות ולא קשורות בטור),
לולאה עם הקרסים בתוך הלולאה של המוביל, קל ונוח, במיוחד אם מגיע מהבית עם קרסים קשורות -
הייתי תמיד מכין מראש קרסים עם לולאות וכשנקרעת קרס - פשוט מעיף שאריות ומלביש לולאה עם קרס.
כמה נקודות שחשוב לזכור - זה נכון גם להטלה אך לא רק להטלה:
1. ככל שהחוט דק יותר (מדובר בחוטים מאותו סוג) - הוא יסתלסל ויסתבך יותר, עם עצמו ועם כל חוט אחר
2. ככל שהחוט ארוך יותר (מדובר בחוטים מאותו סוג) - הוא יסתלסל ויסתבך יותר, עם עצמו ועם כל חוט אחר
3. יש איכויות שונות וגמישויות שונות של חוטים - יש חוטים שנוטים פחות להסתלסל ולהיפך.
*יכול לציין כי בבולוס, דיג פתיונות מהסירה בטרגוט קטנים, הייתי מוריד מתחתי (עם חכה או חוט ביד),
ריג עם 4-5 קרסים (על חול - לפעמים צמד מתחת לעופרת כפי שציינת רותם, על ריף - רק קרס אחת מתחת).
על חוט 0.35 היו הרבה יותר סיבוכים ולכן עברתי לחוט 0.40, עם הזמן קיצרתי אורך...
בבולוס עומק בטרגוט לפרידות גדולות, יש יותר זרמים, נהוג תלאי ארוך, עברתי ל:0.50 ופחות פלונטרים.
אולי רותם תעדכן גם מה עובי ודגם החוט בו השתמשת, ומה אורך הבניות של הקרסים מקצה הלולאה שלהם
אם אתה מחפש פתרון - חומר למחשבה שיביא אותך להבין היכן הבעייה:
*
עובי חוט של תלאי הקרסים (בניות)-
נראה כי קשה להעלות עובי חוט, כי העובי משפיע על האכילות לגבי רוב הדגים - במיוחד בורי.
יחד עם זאת, בים יותר עכור וגלי ניתן להעלות עובי חוט, להבדיל מאשר ים שקט וצלול שצריך הכי דק שיש.
מציע לך בכל מקרה לנסות להטיל עם חוט טיפה יותר עבה ואותו אורך בניות, יסייע לך להבין עם העובי קשור!
לשם כך תוכל להביא מראש בניות מוכנות בעוביים שונים - בנפרד
(ביציאה לבולוס יש לי קופסה ובה כמה ספוגים כל ספוג עם קרסים ובניות - רשום בלורד עובי חוט וגודל קרס).
ברור שאין כוונה לעלות מחוט 0.18 לחוט 0.40, אך מחוט 0.22 ניתן לנסות 0.28.
*
אורך חוט של תלאי הקרסים (בניות)-
כמו שציינתי לגבי העובי, תוכל לקשור באורכים שונים חוט באותו עובי, לנסות ולראות מה קורה...
*
סוג חוט - גמישות ואיכות:
פתח דיון על חוטים ותבקש המלצות לחוטים שנוטים פחות להסתבך ולהסתלסל...
תכין סטים מקבילים באותו עובי, לתלאים המקבילים של החוט הנוכחי
מכאן זה נראה פשוט -
אם שינוי אחד הפרמטרים או חלקם צמצם משמעותית או העלים את הפלונטרים - הבנת היכן הבעיה.
אם שינוי שלושת הפרמטרים לא ישנה דבר - אז הבעיה יכולה להיות באחת מאלו -
1. שיטת הטלה לא נכונה - בין למקל הספציפי ובין בכלל
2. בעיה עם המקל (ואולי עם הרולר או ההתאמה ביניהם) - באופן שיוצר הטלה בעייתית ביחס למשקל.
מקווה שעזרתי אך מניח כי דייגי הבולונז שבפורום יוכלו להוסיף או לתקן ולהיות יותר מדויקים ממני...
נ.ב.
אם מה שכתבתי סייע להפחתת פלונטרים ולתפיסות יפות - בתפיסה הבאה שלך אתה מעלה דו"ח דיג