פורום הדיג הספורטיבי בישראל
 פורומי דיג מקצועיים
  דיג פתיונות מהחוף - מים מלוחים (אחראים: rafi, אבי חכם)
   סט למתחיל בדייג חופי |
עמודים: [1] 2
|
|
|
0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה. |
נושא: סט למתחיל בדייג חופי (נקרא 5902 פעמים) |
הדפסה |
|
vrtk
|
מתעניין
מנותקגיל:
לא זמין
|
|
 |
|
|
שלום חברים, אני אומנם לא מתחיל "ירוק" לגמרי בתחום בדייג, אני דג כבר תקופה ארוכה בבוס מדיי שבוע ומרגיש מוכן לקפוץ לדייג חופי. התלבטויות רבות אם לקנות ציוד ואיזה קדחו במוחי בשבועות האחרונים, מאחר ואני חובב ציוד סיני מושבע מצאתי את הרולר שחשקה בו נפשי וכיסי: https://www.aliexpress.com/item/33040537735.htmlוכן אני מודע לאיכות המתקבלת מסין. מידה 6000 כמובן, משודך לחוט בד 4 גידים 20LB עמיד במשקל 12.7KG ואליו אחבר חוט שוק לידר מסוג פלורו-קרבון בעובי 37LB. עד כאן הכל מתוכנן, נתקעתי בשלב קניית החכה, הסינים לא מציעים שפע דגמים ורובם באים עם טבעות מתקלפות. אז סין בחוץ וישראל בפנים, אני מעוניין לטרגט דגים במשקל של 500G עד 10KG, אז על החכה להיות מספיק גמישה בשביל לזהות אכילות בגדלים האלה וכמו כן לתת לי להתמודד יפה עם הפתעות שהים יביא. מחיפוש בפורום ובשאר המרשתת מצאתי כמה וכמה מועמדות, 1. MAYA Spigola - במחיר של 280 ש"ח משקלי זריקה של 80-115 2. MAYA Galaxy - במחיר של 100 ש"ח משקלי זריקה של 100-250 - נראה לי חכה קשה עבורי 3. Leader Black Widow - במחיר של 120 ש"ח - משקלי זריקה של 100-300 4. DAIWA PROTEUS - במחיר של 300 ש"ח משקלי זריקה של 50-120 שטח העבודה שאני חושב שאתמקד בעיקר הוא פלמחים מימין לחוף הרוחצים. אודה לעזרתכם!
|
|
|
|
~@מור@~
|
אם מחפשים אותי - אני בים ;) חבר פורום
מנותקגיל:
40
אם מחפשים אותי - אני בים ;)
|
|
היי, ממליץ לך לבדוק גם את בוסטון אולימפיק רד\בלו.
|
|
|
|
vrtk
|
מתעניין
מנותקגיל:
לא זמין
|
|
שלום ותודה, החכה מיועדת למשקלים של 200G עד 300G, זה אומר שהיא קשיחה, לא? אני עדיין רוצה להרגיש דגים קטנים שנוגסים בפתיון, זה לא יגביל אותי?
|
|
|
|
צור.
|
חבר פורום
מנותקגיל:
55
052-3770519
|
|
 |
|
|
שלום ותודה, החכה מיועדת למשקלים של 200G עד 300G, זה אומר שהיא קשיחה, לא? אני עדיין רוצה להרגיש דגים קטנים שנוגסים בפתיון, זה לא יגביל אותי? מצטרף להמלצה של מור אני מחזיק סט אחד של בוסטון אולימפיק בלו עם רולר בנאקס טריטון ואני מרוצה ממנה מאוד ואפרט למה 1. המקל מאפשר זריקה של משקלים מגוונים וסביר להניח שלא תזרוק פחות מ 100 לכן מקל במשקלים האלו מתאים למה שאתה צריך בכדי שתוכל לזרוק ללא חשש 2. המקל הנ''ל הוא מקל מאוד סלחן לטעויות ומכיוון שאתה חדש הייתי מתמקד במקל שכזה 3. הקשיחות שלו היא לדעתי יתרון למי שחדש בתחום ונוח מאוד לזריקה 4. די מפתיע אבל הקשיחות ומשקלי הזריקה הגבוהים אינם מגבלה לראית אכילות של דגיים קטנים יכול להגיד לך שאני רואה בלי שום בעיה אכילות של סרגוסים במשקל 100 גר 5. עלות מאוד אטרקטיבית למקל שלדעתי נותן תמורה מצויינת ואפילו מעבר למה שהוא עולה בקיצור אם אתה שואל אותי תתחדש לך באחד כזה מבטיח שלא תתאכזב הערה קטנה שים לב שהמקל הזה מגיע בשני אורכים 4.2 מ 4.5 מ אם אתה לא יותר מ 1.8 מ הייתי לוקח את ה 4.2 אם אתה מעל 1.8 מ תוכל לקחת גם את ה 4.5 מ שלטעמי ארוך מידי ואלול להיות מסורבל לחסר נסיון אני עם ה 4.2 מ ומרוצה מאוד
|
|
|
|
|
שלום ותודה, החכה מיועדת למשקלים של 200G עד 300G, זה אומר שהיא קשיחה, לא? אני עדיין רוצה להרגיש דגים קטנים שנוגסים בפתיון, זה לא יגביל אותי? משקל זריקה לא אינדיקציה טובה לקשיחות המקל. מקשיחות המקל ניתן להבין מה הריקוורי שלו...וזה ממש לא מעניין אותך כרגע..לא במקל 1. ככלל בני התמותה זורקים 100-150 גרם עופרת+פיתיון. על המקל מצויין משקל כולל... אם רוצה להרגיש נגיסות- שים אצבע על החוט אחרי שתעמיד את המקל...אחרת ממתינים שיתחיל לקפץ בסטנד ןלשחרר חוט... בהצלחה
|
|
|
|
vrtk
|
מתעניין
מנותקגיל:
לא זמין
|
|
שוב תודה לכולם! לתומי חשבתי שקשיחות המקל מצביעה על היכולת לשאת את כוחות ההטלה ובזה גם מגיע קשיחותו. אתם כתבתם ואני אומר אמן - רגע לפני שאני רוכש את הבוסטון 4.2, יש דעות מנוגדות בקהל?
|
|
|
|
|
שוב תודה לכולם! לתומי חשבתי שקשיחות המקל מצביעה על היכולת לשאת את כוחות ההטלה ובזה גם מגיע קשיחותו. אתם כתבתם ואני אומר אמן - רגע לפני שאני רוכש את הבוסטון 4.2, יש דעות מנוגדות בקהל?
קח על הדרך סטנד מהחנות. לא תמצא זול יותר ברשת. קח טבעת קצה חליפית בחנות...רק שאלה של מתי זה יקרה...ככה לא תיתקע(קורה בדרכ בהובלה- דווקא בחוף). 2 חבילות דבק מהיר. הטבעות לא מודבקות טוב מהמפעל בדרכ בדגם הזה...ואולי תרצה להמנע מהתענוג של טבעות שמשתחררות מהדבק על ידי תיקון מראש. חבילה 2 היא לטבעת חליפית(חתיכת דבק חם ומצית יעבדו כחליפי)... מקל חדש מה לומר...תתחדש 
|
|
|
|
צור.
|
חבר פורום
מנותקגיל:
55
052-3770519
|
|
קח על הדרך סטנד מהחנות. לא תמצא זול יותר ברשת. קח טבעת קצה חליפית בחנות...רק שאלה של מתי זה יקרה...ככה לא תיתקע(קורה בדרכ בהובלה- דווקא בחוף). 2 חבילות דבק מהיר. הטבעות לא מודבקות טוב מהמפעל בדרכ בדגם הזה...ואולי תרצה להמנע מהתענוג של טבעות שמשתחררות מהדבק על ידי תיקון מראש. חבילה 2 היא לטבעת חליפית(חתיכת דבק חם ומצית יעבדו כחליפי)... מקל חדש מה לומר...תתחדש  מישה אני משתמש במקל הזה כבר 6 שנים ולא נתקלתי בשום בעיה עם הטבעות וזו פעם ראשונה שאני שומע על זה אינני חולק על מה שכתבת אבל נראה לי מוזר לגבי סופר גלו וטבעת קצה חלופית אני איתך ב 100% די מבאס להיתקע בגלל טבעת שבורה או משוחררת
|
|
|
|
~@מור@~
|
אם מחפשים אותי - אני בים ;) חבר פורום
מנותקגיל:
40
אם מחפשים אותי - אני בים ;)
|
|
קח על הדרך סטנד מהחנות. לא תמצא זול יותר ברשת. קח טבעת קצה חליפית בחנות...רק שאלה של מתי זה יקרה...ככה לא תיתקע(קורה בדרכ בהובלה- דווקא בחוף). 2 חבילות דבק מהיר. הטבעות לא מודבקות טוב מהמפעל בדרכ בדגם הזה...ואולי תרצה להמנע מהתענוג של טבעות שמשתחררות מהדבק על ידי תיקון מראש. חבילה 2 היא לטבעת חליפית(חתיכת דבק חם ומצית יעבדו כחליפי)... מקל חדש מה לומר...תתחדש  מעניין מה שכתבת מישה. לא נתקלתי בזה אם כי להזיק זה לא יזיק 
|
|
|
|
yoelsh
|
חבר פורום
מנותקגיל:
53
החיים הם כמו גלידה, עם לא מנצלים אותם הם נמסים
|
|
יש לך בנוסף אלפא לידר שהוא מקל טוב במחיר בסיסי
|
|
עריכה אחרונה: מאי 12, 2020, 15:29:30 PM על ידי yoelsh
|
|
|
|
|
rafi
|
מנהל אתר חבר פורום    
מנותקגיל:
62
|
|
היי vrtk וברוך הבא לפורום (באופן פעיל)... בכללי , אם תיתן שם פרטי זה יעזור כדי שלא נקרא לך vrtk - שקצת קשה לבטא...  מבחינת המלצות על מקל - קטונתי מלייעץ בתחום הזה, מביני הדבר אמרו את דברם... רק תשומת לבך לגבי הדגים שאתה מטרגט כפי שציינת: זה נחמד אם אתה מחפש דגים של 0.5-10 ק"ג, רק שהסיכוי לתפוס אותם מאוד תלוי בכיוון ובפתיון... חתיכות קטנות של גמברי וקלמרי - לרוב יביאו לך דגים של עד 300-400 גרם למעט חריגים... גומברים ושאר דגים של 1-5 ק"ג זה כבר יותר בכיוון של חתיכת דג או חתיכת קלמארי/סבידה גדולה... לחפש אינטיאסים ושאר דגים של 5-10ק"ג ומעלה, זה לרוב קלמארי/סבידה שלם או דג חי/מת שלם... וציינתי את זה כי גם הערת שתרצה להרגיש אכילות של דגים קטנים... ודגי המטרה יכתיבו את עובי החוט שתבחר - וממילא סוג ועובי החוט ישליכו על מרחק הזריקה. זו דעתי - והחופיים שלנו מוזמנים לתקן אם פספסתי במשהו  פשוט שתהיה ער לדברים ותחשוב מה הכיוון כשאתה מסדר חוט על המקל - והרי לא תחליף חוט כל חודש..
|
-------------------------------
|
|
|
Max
|
חבר פורום    
מנותקגיל:
לא זמין
Buri buri vien to papa
|
|
 |
|
|
היי vrtk וברוך הבא לפורום (באופן פעיל)... בכללי , אם תיתן שם פרטי זה יעזור כדי שלא נקרא לך vrtk - שקצת קשה לבטא...  מבחינת המלצות על מקל - קטונתי מלייעץ בתחום הזה, מביני הדבר אמרו את דברם... רק תשומת לבך לגבי הדגים שאתה מטרגט כפי שציינת: זה נחמד אם אתה מחפש דגים של 0.5-10 ק"ג, רק שהסיכוי לתפוס אותם מאוד תלוי בכיוון ובפתיון... חתיכות קטנות של גמברי וקלמרי - לרוב יביאו לך דגים של עד 300-400 גרם למעט חריגים... גומברים ושאר דגים של 1-5 ק"ג זה כבר יותר בכיוון של חתיכת דג או חתיכת קלמארי/סבידה גדולה... לחפש אינטיאסים ושאר דגים של 5-10ק"ג ומעלה, זה לרוב קלמארי/סבידה שלם או דג חי/מת שלם... וציינתי את זה כי גם הערת שתרצה להרגיש אכילות של דגים קטנים... ודגי המטרה יכתיבו את עובי החוט שתבחר - וממילא סוג ועובי החוט ישליכו על מרחק הזריקה. זו דעתי - והחופיים שלנו מוזמנים לתקן אם פספסתי במשהו  פשוט שתהיה ער לדברים ותחשוב מה הכיוון כשאתה מסדר חוט על המקל - והרי לא תחליף חוט כל חודש.. צודק במאה אחוז רפי. לחפש דגים של עד 10 קילו, וגם להרגיש אכילות של מרמיר זה לא הולך ביחד באותו המקל. וגם עובי החוט וכל מה שציינת. המלצה שלי, מכיוון שהמקלות חוף בארץ זולים, לקנות מקל אחד במשקל הטלה עד 100 גרם עם שפיץ רגיש, בשביל שתוכל להנות עם הסרגוסים והממירים, ומקל שני מסיבי יותר ( לא מקל אינטיאס!!) אלא יותר בכיוון של הבוסטון כמו שציינו או הבלאק ווידו. רולר למקל הקל את יכול לקנות זול מאוד יחסית עד 150 200 ש"ח מהדגמים הנחותים של שימנו, כי אתה לא תצטרך לסרגוסים יותר מזה, וחוט ניילון 0.30 - 0.35. במקל הכבד יותר תשקיע קצת יותר ברולר יש דגמים מעולים של טיקה עד ה500 ש"ח במידה 7000 עד 9000 (לא gg100 בשום אופן הוא מגושם מידי ואין בו צורך לדגים שאתה מעוניין לתפוס) חוט בד 40 ליברה יספיק לחלוטין ואתה ועם הרולר גדול מספיק אתה יכול להסתפק גם בחוט ניילון 0.45 - 0.50. אבל כמו שרפי ציין דגים של 10 קילו ככל הנראה לא יהיה, שלא תפתח תקוות יותר מידי הדיג החופי משאיר הרבה פעמים אכזבות, אבל דווקא שעכשיו אנחנו נכנסים אליה עונת הגומברים יהיה לך מספיק אקשן אם תשקיע
|
|
עריכה אחרונה: מאי 13, 2020, 02:26:12 AM על ידי Max
|
|
|
|
|
rafi
|
מנהל אתר חבר פורום    
מנותקגיל:
62
|
|
 |
|
|
קח על הדרך סטנד מהחנות. לא תמצא זול יותר ברשת. קח טבעת קצה חליפית בחנות...רק שאלה של מתי זה יקרה...ככה לא תיתקע(קורה בדרכ בהובלה- דווקא בחוף). 2 חבילות דבק מהיר. הטבעות לא מודבקות טוב מהמפעל בדרכ בדגם הזה...ואולי תרצה להמנע מהתענוג של טבעות שמשתחררות מהדבק על ידי תיקון מראש. חבילה 2 היא לטבעת חליפית(חתיכת דבק חם ומצית יעבדו כחליפי)... מקל חדש מה לומר...תתחדש  מישה אני משתמש במקל הזה כבר 6 שנים ולא נתקלתי בשום בעיה עם הטבעות וזו פעם ראשונה שאני שומע על זה אינני חולק על מה שכתבת אבל נראה לי מוזר לגבי סופר גלו וטבעת קצה חלופית אני איתך ב 100% די מבאס להיתקע בגלל טבעת שבורה או משוחררת צור (וגם מור אם כי לא יודע מור כמה אתה יוצר בסגנון סרף), מניח כי הבלאי של הטבעות זה גם פונקציה של השימוש במקל - ומן הסתם גם של מידת השמירה עליו... אני מניח כי מישה משתמש במקל שלו בערך פי 15 ממה שאתה משתמש בשלך - בכל זאת אתה בעיקר מז'רז'ר או יוצא עם הקיאק ולא מרבה להשתמש במקל החופי שלך בים עם חול ומלח... אז יש את כמות ההטלות ואיסוף החוט ולעתים עם הדגים - ובסופו של יום המסה המצטברת של לחץ על הטבעת..... ואם לא מאוד שומרים אז החכות מושלכות שוב ושוב למכונית ומושענות על הקיר וכו'.. שזה גם "תורם"... אני מניח כי מישה התכוון לדברים אותם כתב, בשימוש אינטנסיבי במקל - וכנראה ביחס למקלות אחרים שבהם השתמש, שהרי הכל יחסי... אינטנסיבי וכנראה לא בשימוש של "שמירה בצמר גפן"... זו דעתי, אך מי שאמור לדעת מה התכוון מישה - הוא מישה
|
-------------------------------
|
|
|
fermon
|
חבר פורום  
מנותקגיל:
לא זמין
|
|
כתבתם דברים מעניינים מאוד יש מה ללמוד מזה
|
|
עריכה אחרונה: מאי 30, 2020, 19:17:07 PM על ידי fermon
|
|
|
|
|
Longcast
|
חבר פורום  
מנותקגיל:
לא זמין
|
|
מקל פצצה למתחילים ולמקצוענים שמבינים עניין יצאו עליוו גם מרמירים וגם פריטים שנשקו ל10 קילו 
|
|
|
|
0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה. |
« הקודם הבא »
|
הדפסה
|
|
עמודים: [1] 2
|