בית דף הבית
עזרה עזרה
ברוך הבא, אורח. בבקשה התחבר או הירשם.

חיפוש:     חיפוש מתקדם
*
+  פורום הדיג הספורטיבי בישראל
|-+  פורומי דיג מקצועיים
| |-+  דיג בז'ירז'ור - מים מלוחים (אחראי: Kobiarava)
| | |-+  אורך מקל מומלץ?
עמודים: [1] למטה
0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.
נושא: אורך מקל מומלץ?  (נקרא 1428 פעמים) הדפסה
רוקח

חבר פורום

מנותק מנותק

אורך מקל מומלץ?
« ב- : מאי 06, 2020, 07:48:28 AM »
אני רוצה לקנות מקל חדש  באיזור ה 10-35  / 14-40   +-
מה אורך המקל המומלץ  למשקלים כאלה,  וכמה השפעה יש לו באמת על טווחי הזריקה ?     
  בין 2.70 ל- 3  יש הבדלים משמעותיים<?
 IP: [ מחובר ]
Vegh

חבר פורום

מנותק מנותק

בעניין: אורך מקל מומלץ?
« הגיב #1 ב- : מאי 06, 2020, 09:45:29 AM »
מקל ארוך יותר , מומנט גדול יותר בזריקה.

אומנם יש לזה גם חסרון במשקל המקל ומקל ארוך יותר אומר שמשקל המקל היה גם יותר קשה לאזן.

אני חושב ש2.9 מטר זה התפשרות די טובה
עריכה אחרונה: מאי 06, 2020, 09:49:12 AM על ידי Vegh
shragam

הערוץ שלי
מנהל פורום
חבר פורום

מנותק מנותק

« הגיב #2 ב- : מאי 07, 2020, 11:08:14 AM »
ה30 ס"מ האלו לא בטוח שעושים הרבה הבדל (לאותו מקל עם אותם מאפיינים בדיוק ורק אורך שונה) .

-------------------------------

מוזמנים להכנס לערוץ היוטיוב שלי  ולהרשם 

https://www.youtube.com/ShragaMiFishingForTheSoul

Kobiarava

מנהל פורום
חבר פורום

מנותק מנותק

« הגיב #3 ב- : מאי 07, 2020, 13:18:27 PM »
אורך המקל הוא רק אחד מהפרמטרים המשפיעם על מרחק הזריקה. איכות הבלאנק, הטבעות והחוט משפיעים גם הם, וכמעט תמיד מקל איכותי באורך 2.70 יזרוק רחוק יותר ממקל נחות באורך 3 מטר. לעומת זאת, מרחק הזריקה הוא רק אחד מהפרמטרים שנשקלים בזמן בחירת אורך המקל, מכיוון שהאורך משפיע על איזון המקל, רגישותו ועל נוחות העבודה בטכניקות השונות, ולכן כדאי לחשוב מה סגנון העבודה המועדף עליך, למשל האם אתה נוטה לעבודה בטופווטר, או בכלל ג'יגים, בתור שיקול בבחירת אורך המקל. וגם סביבת העבודה, אם שוברי גלים, מזחים, חופים או ריפים, כשככל שאתה עובד בשטח פתוח יותר, כך מקל ארוך יותר יהיה יעיל יותר, וכמה שצפוף יותר, מזח או שובר גלים מסולע, כדאי יהיה לעבוד עם מקל קצר יותר.
אחרי כל זה, לשימוש הכללי ביותר, ללא אוריינטציה לסגנון מסויים או סביבת עבודה מסויימת, במשקלים האלה הייתי מכוון לאורכים שבין 2.70 ועד 2.90, שיהיה הגמיש ביותר למגוון שימושים.
אם בכל זאת תרצה שנרד יותר לפרטים, תן קצת יותר אינפורמציה
rafi

מנהל אתר
חבר פורום

מנותק מנותק

« הגיב #4 ב- : מאי 09, 2020, 22:34:17 PM »
אורך המקל הוא רק אחד מהפרמטרים המשפיעם על מרחק הזריקה. איכות הבלאנק, הטבעות והחוט משפיעים גם הם, וכמעט תמיד מקל איכותי באורך 2.70 יזרוק רחוק יותר ממקל נחות באורך 3 מטר. לעומת זאת, מרחק הזריקה הוא רק אחד מהפרמטרים שנשקלים בזמן בחירת אורך המקל, מכיוון שהאורך משפיע על איזון המקל, רגישותו ועל נוחות העבודה בטכניקות השונות, ולכן כדאי לחשוב מה סגנון העבודה המועדף עליך, למשל האם אתה נוטה לעבודה בטופווטר, או בכלל ג'יגים, בתור שיקול בבחירת אורך המקל. וגם סביבת העבודה, אם שוברי גלים, מזחים, חופים או ריפים, כשככל שאתה עובד בשטח פתוח יותר, כך מקל ארוך יותר יהיה יעיל יותר, וכמה שצפוף יותר, מזח או שובר גלים מסולע, כדאי יהיה לעבוד עם מקל קצר יותר.
אחרי כל זה, לשימוש הכללי ביותר, ללא אוריינטציה לסגנון מסויים או סביבת עבודה מסויימת, במשקלים האלה הייתי מכוון לאורכים שבין 2.70 ועד 2.90, שיהיה הגמיש ביותר למגוון שימושים.
אם בכל זאת תרצה שנרד יותר לפרטים, תן קצת יותר אינפורמציה
יותר מפורט מזה קשה למצוא  בירה
מסתבר שהדברים הרבה פחות פשוטים - למי שמחפש למקסם ביצועים...
וכאן אני סקרן:
אם מישהו עובד רק עם ג'יג או רק עם טופווטר ונניח באותו משקל של 30 גרם-
סוג הדמוי יכתיב את אורך המקל גם בהבדל של עד 10% באורך?
-------------------------------
Vegh

חבר פורום

מנותק מנותק

« הגיב #5 ב- : מאי 10, 2020, 01:21:34 AM »
אישית רפי בגיגים מעדיף מקל כמה שיותר ארוך בשביל להטיס אותו כמה שיותר רחוק ולסרוק יותר מים.
בקושי של הטכניקת ההקפצה זה לא משהו שמקל קצר יותר ישפיע עליו יותר מידי מדובר בפעולה די פשוטה ורואים את זה בה בפועל במקלות שור גיג שרובם מקלות ארוכים מ2.9 מטר.

עבודה עם טופווטר (כלבים) מתאפיינת בעיקר במפרק היד ופה מקל קצר עם אקשן מהיר יקל מאוד על הדייג במקלות ארוכים העבודה תהיה מסורבלת ומעייפת מהר מאוד.
Max

חבר פורום

מנותק מנותק

Buri buri vien to papa

« הגיב #6 ב- : מאי 10, 2020, 02:34:04 AM »
אישית רפי בגיגים מעדיף מקל כמה שיותר ארוך בשביל להטיס אותו כמה שיותר רחוק ולסרוק יותר מים.
בקושי של הטכניקת ההקפצה זה לא משהו שמקל קצר יותר ישפיע עליו יותר מידי מדובר בפעולה די פשוטה ורואים את זה בה בפועל במקלות שור גיג שרובם מקלות ארוכים מ2.9 מטר.

עבודה עם טופווטר (כלבים) מתאפיינת בעיקר במפרק היד ופה מקל קצר עם אקשן מהיר יקל מאוד על הדייג במקלות ארוכים העבודה תהיה מסורבלת ומעייפת מהר מאוד.

בדיוק. אני כמעט תמיד עובד בשור ג'יג עם מקל 3.05 וזה בדיוק האורך שצריך לגיג והוא מעולה, לעומת זאת לעיתים רחוקות כמתחשק לעבוד עם כלב על אותו מקל, אחרי 5 זריקות מפרק כף היד כואב וצריך לעשות הפסקה
0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.
« הקודם הבא »
הדפסה
עמודים: [1] למעלה  
« הקודם הבא »
קפוץ ל:  

מופעל ע מופעל ע Powered by SMF 1.1.11 | SMF © 2006-2009, Simple Machines LLC
SMFAds for
XHTML 1.0 תקין! CSS תקין!