בית דף הבית
עזרה עזרה
ברוך הבא, אורח. בבקשה התחבר או הירשם.

חיפוש:     חיפוש מתקדם
*
+  פורום הדיג הספורטיבי בישראל
|-+  פורומי דיג מקצועיים
| |-+  דיג בז'ירז'ור - מים מלוחים (אחראי: Kobiarava)
| | |-+  טופווטר מבובמט
עמודים: [1] 2 למטה
0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.
נושא: טופווטר מבובמט  (נקרא 4559 פעמים) הדפסה
Max

חבר פורום

מנותק מנותק

Buri buri vien to papa

טופווטר מבובמט
« ב- : מאי 05, 2020, 21:09:42 PM »
הבומבט כידוע מושך המון אש ואפשר לנצל את זה לטובתנו. אני עובד איתו בזמן האחרון היו 3 תקיפות בסהכ עם בריחה ברגע האחרון הדבר הזה עובד אש ממליץ לנסות.

כמו בתמונה מעבירים חוט עבה (0.70) בבומבט קושרים לולאה מצד אחד ספליט מצד אחר ומשולשת, חשוב שהמשולש תהיה בצד השמן. שיטת העבודה כמו עם כלב שיעשה זגזוגים מדובר בכלב מעולה עם תנועה מדהימה. ממליץ

חשוב שהבובמט יהיה שקוף (צף) ולא לבן (חצי שוקע) הבומבט בתמונה הוא שקוף צף אחרי שנצבע בלבן
עריכה אחרונה: מאי 05, 2020, 21:11:08 PM על ידי Max
 IP: [ מחובר ]
manu

חבר פורום
**

מנותק מנותק

בריא על הים

בעניין: טופווטר מבובמט
« הגיב #1 ב- : מאי 05, 2020, 21:26:30 PM »
וואלה? חידשת לי,
איזה חשיבה מעניינת, לא חשבתי על זה אף פעם.

תמיד בבניה של הבומבט מרחיקים את הסקוויד ממנו כי הוא מרתיע את הדגים,
ולא חשבתי שדג יתקוף את הבומבט עצמו.

Max

חבר פורום

מנותק מנותק

Buri buri vien to papa

« הגיב #2 ב- : מאי 05, 2020, 22:02:54 PM »
וואלה? חידשת לי,

מיועד לקטגוריית דגים אחרת לגמרי. אני לא מאמין שטרחון של 300 גרם יתקוף בובמט..

ונצפו כבר אנשים שעבדו עם סקוויד/רגלו ולברק גדול חמד את הבומבט..

נכון בעבודה וסיליקונים התקיפות על הבומבט די נדירות בגלל שהעבודה עם הבומבט לרוב גלגול רציף או גלגול עם הקפצות וזה לא נותן לבומבט תנועה טבעית במים.

לעומת זאת עם תעבוד עם הבומבט עם טוויצים תוליך אותו כמו כלב בזגזגים אתה תתאהב בתנועה שלו במים זה כלב ברמה גבוהה, וזול.

אני לא המצאתי את השיטה קראתי על זה פה בפורום פעם מאנשים שניסו את זה אם תוצאות והחלטתי לנסות מעכשיו אם אני רוצה לעבוד בטופווטר זה רק בומבט

אני הולך לייעד אותו בעונה הזאת כמעט אך ורק לגומברים ואני מאמין מאוד שיהיו תוצאות.
רק שאני אעשה שינוי קטן במקום הניילון שעובר בבומבט יהיה חוט פלדה
עריכה אחרונה: מאי 05, 2020, 22:12:35 PM על ידי Max
rafi

מנהל אתר
חבר פורום

מנותק מנותק

« הגיב #3 ב- : מאי 07, 2020, 19:32:45 PM »
יופי של רעיון מקס והשיתוף בהחלט חשוב ובמקום...
אם כי הדיון יועבר לפורום דיג בז'רז'ור - טעית קצת במיקום וזה בסדר קריצה

וואלה? חידשת לי,

מנו, הגיוני מה שציינת והגיוני מאוד מה שציין מקס...
אם נחשוב לרגע "בהגיון של הדגים", אז -
א. הבומבט מיועד לרוב לאפשר להרחיק זריקה של דמוי קל משקל שמיועד לרוב ל"קטנים"- כך להבנתי...
ב. הדגים הקטנים יחסית דוגמת טרחון קטן -  לא אמורים לתקוף משהו שעושה רעש גדול על פני המים
ג. דג גדול או תוקפני דוגמת גומבר או פלנוד של קילו ומעלה - בוודאי יתקפו משהו מרעיש על פני המים
ד. בומבט ש"מז'רז'ר" עושה תנועה ולפעמים קצת מרעיש ומשפריץ על פני המים גם אם פחות מדמוי טופווטר..

מכאן,
*בזמן עבודה על סיליקון או דמוי קטן - למשל לסרגוסים או טרחונים קטנים, מאמירים, כחילות וכו'
(נכון שזה לא כלל גורף - לברק גדול יתקוף גם סיליקון קטן וגם טופווטר גדול יחסית...) -
*הבומבט יהיה רחוק מהדמוי וישמש בעיקר להשליך רחוק את הדמוי הקל ולתת אולי קצת "משקל" בעת הז'רזור- בלי שיהיה קרוב מידי לדמוי על מנת לא להרתיע את דגי המטרה הקטנים (ואולי גם כדי לא לפגוע בשחיה הטבעית-חופשית-יעודית  של הדמוי)
*דגים טורפים גדולים עדיין יכולים לראות בבומבט טרף - כמו לגבי כל דמוי בתנועה או משפריץ מים.. ולתקוף!
להזכירך, כבר קרה שפלמודים תקפו סביבל-ניקל ששימש על הריג - גם בטרולינג, ג'יג וצ'פרינה...

ולכן,
בזמן עבודה רגילה עם בומבט כאשר דגי המטרה הם כאלו שמטורגטים עם דמוי ובומבט,
השמת קרס על הבומבט מאפשרת למצבים בהם גומבר או פלמוד עצבני (לטעמי גם טונית, טרחון ולברק גדולים, וגם לוקוס) מחליט לתקוף את הבומבט... לא מזיק ומאפשר על הדרך לתפוס את הדג שתקף את הבומבט..
בעצם, מרחיב לך את הטווח ובזמן טרגוט שמכוון ל"סקטור מסוים" - מאפשר על הדרך טרגוט סקטור נוסף..
ובמקום "וואו היתה לי תקיפה ענקית על הבומבט במקום על הדמוי" - יהיה "ננעל לי על הקרס שעל הבומבט"..

*כמובן, אם דג המטרה בזמן נתון הוא מהחבר'ה הגדולים והאגרסיביים - אז כנראה עדיף דמוי יעודי ולא בומבט,

גילוי נאות -
אינני מז'רז'ר מהחוף (מהסירה ז'רז'רתי הרבה),
סתם הגיון כללי של 40 שנות דיג והרבה קריאה של חומרים שעולים בפורום..
-------------------------------
Max

חבר פורום

מנותק מנותק

Buri buri vien to papa

« הגיב #4 ב- : מאי 07, 2020, 19:50:34 PM »

וואלה? חידשת לי,

א. הבומבט מיועד לרוב לאפשר להרחיק זריקה של דמוי קל משקל שמיועד לרוב ל"קטנים"- כך להבנתי...
ב. הדגים הקטנים יחסית דוגמת טרחון קטן -  לא אמורים לתקוף משהו שעושה רעש גדול על פני המים
ג. דג גדול או תוקפני דוגמת גומבר או פלנוד של קילו ומעלה - בוודאי יתקפו משהו מרעיש על פני המים
ד. בומבט ש"מז'רז'ר" עושה תנועה ולפעמים קצת מרעיש ומשפריץ על פני המים גם אם פחות מדמוי טופווטר..

מכאן,
*בזמן עבודה על סיליקון או דמוי קטן - למשל לסרגוסים או טרחונים קטנים, מאמירים, כחילות וכו'
(נכון שזה לא כלל גורף - לברק גדול יתקוף גם סיליקון קטן וגם טופווטר גדול יחסית...) -
*הבומבט יהיה רחוק מהדמוי וישמש בעיקר להשליך רחוק את הדמוי הקל ולתת אולי קצת "משקל" בעת הז'רזור- בלי שיהיה קרוב מידי לדמוי על מנת לא להרתיע את דגי המטרה הקטנים (ואולי גם כדי לא לפגוע בשחיה הטבעית-חופשית-יעודית  של הדמוי)
*דגים טורפים גדולים עדיין יכולים לראות בבומבט טרף - כמו לגבי כל דמוי בתנועה או משפריץ מים.. ולתקוף!
להזכירך, כבר קרה שפלמודים תקפו סביבל-ניקל ששימש על הריג - גם בטרולינג, ג'יג וצ'פרינה...

ולכן,
השמת קרס על הבומבט מאפשרת למצבים בהם גומבר או פלמוד עצבני (לטעמי גם טונית, טרחון ולברק גדולים, וגם לוקוס) מחליט לתקוף את הבומבט... לא מזיק ומאפשר על הדרך לתפוס את הדג שתקף את הבומבט..
בעצם, מרחיב לך את הטווח ובזמן טרגוט שמכוון ל"סקטור מסוים" - מאפשר על הדרך טרגוט סקטור נוסף..
ובמקום "וואו היתה לי תקיפה ענקית על הבומבט במקום על הדמוי" - יהיה "ננעל לי על הקרס שעל הבומבט"..

*כמובן, אם דג המטרה בזמן נתון הוא מהחבר'ה הגדולים והאגרסיביים - אז כנראה עדיף דמוי יעודי ולא בומבט,

גילוי נאות -

בדיוק רפי. אבל אם הבנתי נכון אתה מתכוון כנראה בעבודה עם בומבט וסיליקון ועל הדרך להוסיף משולשת לבומבט. זה גם מעשי אבל יותר בעייתי כי זה מעלה בהרבה סיכוי לפלונטר עצבני בדרך. הכוונה שלי היא עבודה עם בומבט נטו, נקי. בגלל הבנייה של הבומבט כך שהכובד שלו נמצא באחורה, הוא בעצם כלב לכל דבר (ווקר) ככה שאם אתה מפעיל אותו נכון עם טוויצים רציפים לצד הוא מזגזג בצורה מדהימה על המים ועל הדרך משאיר שובל בועות מאחוריו דבר שמושך אש בצורה רצינית והיו תקיפות עם בריחה בסוף.

העניין הוא כמו שאמרת בסוף טרגוט "אגריסיבים" עם בומבט נטו ולא עם דמוי יעודי.

אעדכן אם יהיו תוצאות.
rafi

מנהל אתר
חבר פורום

מנותק מנותק

« הגיב #5 ב- : מאי 07, 2020, 19:57:25 PM »

וואלה? חידשת לי,

מכאן,

ולכן,

גילוי נאות -

בדיוק רפי. אבל אם הבנתי נכון אתה מתכוון כנראה בעבודה עם בומבט וסיליקון ועל הדרך להוסיף משולשת לבומבט. זה גם מעשי אבל יותר בעייתי כי זה מעלה בהרבה סיכוי לפלונטר עצבני בדרך. הכוונה שלי היא עבודה עם בומבט נטו, נקי. בגלל הבנייה של הבומבט כך שהכובד שלו נמצא באחורה, הוא בעצם כלב לכל דבר (ווקר) ככה שאם אתה מפעיל אותו נכון עם טוויצים רציפים לצד הוא מזגזג בצורה מדהימה על המים ועל הדרך משאיר שובל בועות מאחוריו דבר שמושך אש בצורה רצינית והיו תקיפות עם בריחה בסוף.

העניין הוא כמו שאמרת בסוף טרגוט "אגריסיבים" עם בומבט נטו ולא עם דמוי יעודי.

אעדכן אם יהיו תוצאות.
אכן מקס, לא הבנתי נכון קודם - עכשיו הבנתי מה כוונתך...
מכל מקום, לדעתי מנו התכוון אל מה שאני התכוונתי - אחרת לא היה מדבר על "הפחדת הדגים" -
אם כי יתכן שהתכוון שהבומבט כשלעצמו "מפחיד דגים" - מה שלא נראה לי כי מנו דייג ותיק ומאוד מבין...

ואכן,
ממש אין מניעה כי בומבט כדמוי יעודי יעבוד ויתפוס כמו טופווטר מוצלח...
יש לי חבר שמשתמש בחלקי כפיות וסכינים בתור ג'יגים - והם עובדים מוצלח לא פחות מאשר ג'יגים יוקרתיים,
ומדבר על קטעים שהייתי לידו וראיתי איך הג'יג "ידית סכין" תופס יותר ממה שהג'יגים שלי תפסו...

בהצלחה, ממתין לעדכונים - בצירוף איחולים שיהיה לך מה לעדכן אתה בסדר
-------------------------------
Kobiarava

מנהל פורום
חבר פורום

מנותק מנותק

« הגיב #6 ב- : מאי 08, 2020, 05:37:34 AM »
אכן, השיטה עלתה פה בפורום מפעם לפעם, ע"י המז'רז'רים הדרומיים, שרון, יוסי ועוד, והוכחה כעובדת, הרי מדי פעם אנחנו רואים תקיפה דווקא על הבומבט ולא על הדמוי שהוא גורר, אז מה המניעה להפוך את הבומבט לדמוי עצמו? אפשר גם להוסיף זוג עיניים גדולות, בטח לא יזיק...
בעצם, כשאני חושב על זה, זה בסך הכל הופך את הבומבט למעין GTicecream....
Kobiarava

מנהל פורום
חבר פורום

מנותק מנותק

« הגיב #7 ב- : מאי 08, 2020, 10:40:15 AM »
טוב, ברור שאהבתי את הרעיון שלך, מקס, והחלטתי לקחת אותו לשלב הבא....
לקחתי בומבט 20 גרם, שיטחתי אותו גב וגחון בהשחזה, שתלתי משקולת קליע 7 גרם חצי שקועה בזנב, עם כבל פלדה מצופה שעובר דרכו וסביבל, ועיניים כמובן....

עריכה אחרונה: מאי 08, 2020, 10:42:42 AM על ידי Kobiarava
Max

חבר פורום

מנותק מנותק

Buri buri vien to papa

« הגיב #8 ב- : מאי 08, 2020, 14:19:45 PM »
טוב, ברור שאהבתי את הרעיון שלך, מקס, והחלטתי לקחת אותו לשלב הבא....
לקחתי בומבט 20 גרם, שיטחתי אותו גב וגחון בהשחזה, שתלתי משקולת קליע 7 גרם חצי שקועה בזנב, עם כבל פלדה מצופה שעובר דרכו וסביבל, ועיניים כמובן....

קובי יש לך ידיים של אומן. יצא פצצה אבל זה בובמט שקוף (צף) שצבעת ללבן, או לבן (לא צף ולא שוקע)?
תנסה אותו בים תוליך כמו כלב תראה איזה טופווטר פצצה יש לך במחיר אפסי. אני בהחלט הולך ללת לו זמן בים.. ( בזמן האחרון עובד גיגים נטו)

יאללה, הצפוניות היום לטובתכם באילת.
עריכה אחרונה: מאי 08, 2020, 14:41:00 PM על ידי Max
Kobiarava

מנהל פורום
חבר פורום

מנותק מנותק

« הגיב #9 ב- : מאי 08, 2020, 16:21:21 PM »
תודה מקס. זה בומבט לבן. האייסקרים אמור להיות שוקע ולא צף, הוא מגיע לפני המים בגילגול מהיר ואז עובד על פני המים ומפעיל את הכישורים שלו, בגלל זה הוא צריך משטחים ישרים
Max

חבר פורום

מנותק מנותק

Buri buri vien to papa

« הגיב #10 ב- : מאי 08, 2020, 22:18:14 PM »
תודה מקס. זה בומבט לבן. האייסקרים אמור להיות שוקע ולא צף, הוא מגיע לפני המים בגילגול מהיר ואז עובד על פני המים ומפעיל את הכישורים שלו, בגלל זה הוא צריך משטחים ישרים

דרך אגב קובי תסתכל ביוטיוב יש ערוץ Gabi fishing אם אני לא טועה, יש לו סרטונים של הכנת דמויים מאפס עד לתוצאה הסופית. והתוצאה הסופית מדהימה פשוט אני עכשיו לומד ממנו מהסרטונים אנסה בקרוב להכין לעצמי גם אחד או שתיים
צור.

חבר פורום
*

מנותק מנותק

052-3770519

« הגיב #11 ב- : מאי 08, 2020, 22:20:11 PM »
מקס איו כמו בניה עצמית של דמויים והכי כף שכם מגיעים עליהם דגים
את הרעיון הזה העלתי פה לפני 8 שנים
תהנו
http://www.israelsportfishing.co.il/index.php?option=com_smf&Itemid=41&topic=9182.0
Kobiarava

מנהל פורום
חבר פורום

מנותק מנותק

« הגיב #12 ב- : מאי 08, 2020, 23:15:07 PM »
מקס איו כמו בניה עצמית של דמויים והכי כף שכם מגיעים עליהם דגים
את הרעיון הזה העלתי פה לפני 8 שנים
תהנו
http://www.israelsportfishing.co.il/index.php?option=com_smf&Itemid=41&topic=9182.0

צור, דיון מעניין שמתאר את המשחקים מסביב אבל.... איפה התפיסות??
dovdov

חבר פורום
*

מנותק מנותק

« הגיב #13 ב- : מאי 09, 2020, 08:03:34 AM »
יפה אבל זה פטנט ישן שעשיתי לפני יותר מ 8 שנים.
Max

חבר פורום

מנותק מנותק

Buri buri vien to papa

« הגיב #14 ב- : מאי 09, 2020, 16:20:54 PM »
יפה אבל זה פטנט ישן שעשיתי לפני יותר מ 8 שנים.

צודק דב, רשמתי כאן באחת התגובות שקראתי על השיטה פה בפורום.
0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.
« הקודם הבא »
הדפסה
עמודים: [1] 2 למעלה  
« הקודם הבא »
קפוץ ל:  

מופעל ע מופעל ע Powered by SMF 1.1.11 | SMF © 2006-2009, Simple Machines LLC
SMFAds for
XHTML 1.0 תקין! CSS תקין!